29.4.2024 | Svátek má Robert


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
AAA 27.2.2007 11:08

Re: Re: Re: Re: Mimochodem, klenot českého pivovarnictví a české tradice,

A jak to s tim souvisí? Můžu se klidně ukájet tím, že vlastním podnik v ceně mnoha desítek miliard, ale ty miliardy nikdy neuvidím pokud ho neprodám. Já jsem taky teoretický milionář, neb vlastním panelákový byt na pražském sídlišti. Ale stejně musím chodit do práce :(

tatina 27.2.2007 9:19

Ač nerad,musím s paní Bobo nic než souhlasit.

Já jsem jasně pro privatizaci,ale těch firem,či společností,které se státu nevyplatí financovat,ale ne pro prodej těch důležitých strategických kolosů,jako je třeba ČEZ.

Jaara 27.2.2007 9:31

Re: Ač nerad,musím s paní Bobo nic než souhlasit.

Opět nemohu souhlasit. Státní zadlužení je obludné a nic na tom nemění vlastnictví strategických kolosů. Naopak velkou chybou bylo tento kolos vytvořit a znemožnit tím jakoukoliv konkurenci v oboru. Konkrétně ČEZ si tak může dovolit s přispěním tzv. regulačního úřadu ceny takové, jaké jsou. Ach jo...

janoryna 27.2.2007 11:24

Re: Re: Ač nerad,musím s paní Bobo nic než souhlasit. kdo tomu

čezu bude konkurovat ? rakouský EON, co prodává nejdražší elektřinu v ČR (v jižních čecháach a jižní moravě). a ty ceny nejsou výmyslem čezu, ale důsledek neviditelné ruky trhu. v německu a rakousku je elktřina vo hodně dražší, tak jako správný hospodář prodávám za ceny, které je zákazník ochoten zaplatit. nevím proč by soukromá firma měla prodávat levnějc než je trhem přinucena. není přece charita, že důchodci se budou muset omezit. doplatky pro ně může třeba hradit člověk v tísni( a nemusí posílat peníze palestincům nebo čečencům).

Jaara 27.2.2007 11:56

Re: Re: Re: Ač nerad,musím s paní Bobo nic než souhlasit. kdo tomu

Plácáte nesmysly, cenu elekrřiny neřídí trh, ale regulátor. A že je elektřina u sousedů dražší? Absolutně jistě, ale relativně je mnohem levnější. No a jsme u toho, jistěže soukromá firma není charita a ceny udržuje na co možná nejvyšší hranici, ale když je tu jen firma jediná??????? Ty ostatní jsou s prominutím drbani, kteří cenu rozhodně neovlivní.

glos 27.2.2007 12:02

Re: Re: Ač nerad,musím s paní Bobo nic než souhlasit.

Tomu blábolu snad ani vy neběříte, že?8-o Aby se nevytvořil kolos Mital skupuje po celém světě ocelárny...

Kobylka Lajda 27.2.2007 9:02

Sběratelka výhodných postů

Paní Bobo má nyní šanci státi se ředitelkou ČT 1 a nahradit komunistu Janečka a jeho rudou skvadru. Jenže to by bylo z bláta do louže. Na paní Bobo se dají obdivovat jen železné nervy, ty si zachovala i v době stávky v ČT 1, kde hrdinní demokraté bránili ohroženou demokracii. Že je teď ohrožována socany a komouši už tak našim chrabrým demokratickým obráncům televise nevadí!  Snad se Bobo chopí příležitosti. Hihihi!;-D;-D;-D;-D

PROKOP BUBEN 27.2.2007 10:00

Re: Sběratelka výhodných postů

 BOBOŠÍKOVÁ je VŽDY PŘIPRAVENA CHOPIT SE příležitosti.....Koblížek padl na správnou hlavu......!!

I-Worm 27.2.2007 8:54

Nejhorší je na to

že až se politika21 dostane k lizu, nebude už co prodávat a zbudou jenom dluhy. Tak takhle dopředu myslel ten Paroubek...

JBShaw 27.2.2007 8:50

Proboha, už dost!

Přestaňte už laskavě na stránkách NP diskutovat "ad personam" a diskutujte "ad rem". Paní Bobošíková je většině z vás (a ostatně i mně) osobou veskrze nesympatickou. Zkuste si ten její článek přečíst znovu a zapomeňte, kdo ho psal. Jsem si jist, že potom dáte těmto myšlenkám v mnohém za pravdu.

F2 27.2.2007 8:53

Re: Proboha, už dost!

No vidíte, a mně je Bobošíková celkem sympatická, ale to co napsala jsou levicové bláboly. Stát je špatný hospodář a nemá vůbec podnikat.

Janus 27.2.2007 9:30

Re: Re: Proboha, už dost!

"... Stát je špatný hospodář a nemá vůbec podnikat ... ". No, můžete mít prvdu i nemusíte. Nicméně ve strategických oblastech (energetika, vodárenství atd.) by si stát měl ponechat alespoň rozhodovací většinu, jinak jeho obyvatelé spláčí nad "výdělkem" ... Až Vám "žabožrouti" zastaví přívod vody, protože cenu vyženou tak vysoko, že nebudete schopen ji platit, tak co budete pít? Vy a vaše děti?

Jaara 27.2.2007 9:34

Re: Re: Re: Proboha, už dost!

Pivo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!  ;-D

AAA 27.2.2007 9:52

Re: Re: Re: Proboha, už dost!

No, vodu z Kauflandu, ne? To jsou kecy z podobného soudku jako že supermarkety prodávájí potraviny pod cenou aby položily "malé obchodníky", ale že až položí toho posledního, tak nám nasadí takové ceny že pochcípáme hlady. Nu, jsou to žabaři že se jim to za těch 15 let ještě nepovedlo. Může to být jedna z podmínek prodeje že ceny v budoucnu neporostou nekontrolovatelně a navíc má stát něco jako antimonopolní úřad, ne?

Papouch 27.2.2007 11:40

Re: Re: Re: Proboha, už dost!

Co vodu ze studny? (postavene nacerno)

demokrat 27.2.2007 8:37

to nám bude hej, až všechno prodáme.

Autorka má pravdu, ale ještě zapomněla na pole (viz rozhodnutí vlády z před několika dní o prodeji půdy cizincům), lesy, dálnice a hlavně zdravotnictví, jak nedávno řekl rektor VŠE, který na otázku redaktorky, co budeme dělat, až všechno prodáme, optimisticky odpověděl, že ještě je toho mnoho co prodávat. Opravdu nechápu, jak někdo může prodávat podnik, který nese zlatá vejce - Budvar a hlavně ČEZ. V souvislosti s prodejem vodáren si vzpomínám na jeden pořad v rozhlase , kde referovali o jedné jihoamerické  nebo africké zemi (?), kde také na radu MMF prodali vodohospodářství západnímu kapitálu a pak po čase zjistili, že cena životně důležité vody je vyšší než jejich celkové příjmy.

I-Worm 27.2.2007 8:55

Re: to nám bude hej, až všechno prodáme.

autorka měla zajisté pravdu i tehdy, když kritizovala poslance, že zaměstnávají své rodinné příslušníky...

Jaara 27.2.2007 9:27

Re: to nám bude hej, až všechno prodáme.

Hm, neměl byste býti spíše "demograt"? Moc vám a ani pí Bobošíkové nerozumím. Osobně se domnívám, že stát by opravdu "hospodařit" neměl. Jen si vezměte strmý růst státních dluhů za vlád socdem. Zlatá vejce, jak říkáte, na tom pranic nezměnila. Kdyby takto zacházela se svými financemi moje firma, byli bychom dávno v konkursu, že? Takže státní hospodaření na mě nevytahujte a hleďte něco vybudovat ze svého a ne se pást prostřednictvím peněz nás všech na státním či evropském úhoru.

demokrat 27.2.2007 9:46

Re: Re: to nám bude hej, až všechno prodáme.

Až bude vše privátní a ještě v cizích rukou, tak nebude ani co rozhazovat. A nebude třeba i na zdravotnictví a až onemocnite, tak se vám může stát, že vám nebude ani stačit to, co jste si vydělal za celý život.

AAA 27.2.2007 10:00

Re: Re: Re: to nám bude hej, až všechno prodáme.

Ať žije OÚNZ! Vivat OÚNZ! Takovou péči nikdo nikdy nezajistil a už ani nezajistí! A kdo byl rovnější než rovný, měl dokonce i SANOPS!

I-Worm 27.2.2007 10:43

Re: Re: Re: Re: to nám bude hej, až všechno prodáme.

Ano, ano, vzpomínám si, jak Klaus na začátku devadesátých let vysvětloval, jak je důležité, aby se ústavní činitelé a jejich rodinní příslušníci léčili v SANOPSU...

Jaara 27.2.2007 10:41

Re: Re: Re: to nám bude hej, až všechno prodáme.

Nuže zdravotnictví si přeci už dávno platíme, to jste si na výplatní pásce nevšiml? Pokud však budeme ze společného platit aspirin, paralen a spoustu dalších "korunových" léků, nemocniční stravu a celý pobyt tamtéž, pak logicky nezbývá na drahou léčbu pro vážně nemocné a právě tudy se musí ubírat reforma ve zdravotnictví. Otázka, zda je nemocnice privátní, či státní je v systému opravdu druhotná

glos 27.2.2007 12:00

Re: Re: Re: Re: to nám bude hej, až všechno prodáme.

A tudíž můžeme ceny tech drahých léků šroubovat dále vzhůru!

kdokoli 27.2.2007 8:27

Bobo plácá

A jak by jste danou politickou situaci vyřešila vy, paní Bobošíková ? Ve chvíli, kdy musíte slepit vládní koalici za každou cenu a jedinou alternativou je pustit k moci Paroubka s Grebeníčkem ?

arch.JJ 27.2.2007 8:15

..... a co tu zbyde po Vás,

...paní Bobošíková? To byste měla zde zmínit. Já bych bych řekl, že dobře nakrmená paní za cizí, snadno "vydělané" peníze. Že mám pravdu ?

Hezký den všem užitečným a pracovitým lidem.

Elias antikomunista 27.2.2007 7:57

Boha, vyveďte někdo tu bláznivou osobu

;-D;-D;-D

nik 27.2.2007 7:41

Česky!

Bobo, naučte se česky, vodné ani stočné žádnou cenu nemají, vodné a stočné jsou cenou za vodu a odvádění odpadních vod. Tož tak ...

Novák 27.2.2007 7:33

Je to pravda

Sice paní Bobosikovou nemusim, ale tentokrat trefila hrebicek na hlavicku.

Jiří K. 27.2.2007 7:26

Budvar rozhodně zničit!

Je to totiž ideologicky tuze podvraťácký podnik. Jak si vůbec může dovolit tak dobře existovat a navíc ještě investovat, když vůbec nebyl zprivatizován? Copak v Budvaru nevědí, že stát je vždy špatným vlastníkem, neskonale horším než jakýkoliv soukromý a z toho vyplývá, že státní podnik nikdy nemůže prosperovat a už vůbec ne tak dobře, jako soukromý?

Oni to evidentně nevědí a klidně si prosperují. To netuší, že tím podkopávají samy základy naší transformace? Že tím snižují věrohodnost transformační mantry, že nejlepší a jedinou možnou strategií bude vše bleskově zprivatizovat, to je jedno komu a jak (třeba Viktoru Koženému, v Prazdroji se na první pokupónové valné hromadě zubil hned v první řadě "akcionářů", vzpomínáte? - no naštěstí ten Prazdroj se mu dokázal jakž takž ubránit, takže nakonec nedopadl podobně, jako třeba bývalá ČS námořní plavba), a pak už vše půjde samo a dobře?

Co říkám státní podnik, on je to dokonce ještě podnik "národní", vždyť kvůli známkoprávním sporům tam nenastala ani tato změna a pivovar zůstal posledním národním podnikem.

P.S.: On někdo vážně privatizaci Budvaru připravuje? Pokud ano, bude to jeho velkému americkému jmenovci přímo a nebo nějakou alibistickou (případně naivní?) oklikou?

AAA 27.2.2007 13:08

Re: Budvar rozhodně zničit!

Ona otázka taky je, kdo jiný kromě amerického jmenovce by měl zájem. Přece jenom rozsáhlé známkoprávní spory současné i budoucí určite nejsou levná záležitost - a také otázka zda ten údajný báječný státní zisk z Budvaru je počítán po odečtení nákladů na ně.