28.4.2024 | Svátek má Vlastislav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Dolly Buster 27.2.2007 16:53

Re: Kondelík

Zvláště VŠE absolvovaná za komančů produkovala stejně dobré ekonomy jako právnická fakulta právníky.A proto se máme všichni tak dobře a naše soudnictví,legislativa atd.jsou vzorem ostatním.Žádný bordel tu přeci vůbec není!!!

emil 27.2.2007 14:37

škoda

Škoda, že Bobošíková není zlatá. Pak by to ZLATÁ SLEPICE na ní sedělo. Ale polévku bych z ní určitě nejedl. Byla by totiž strašně zakyslá (že není výše, i když být jako ona v EU je pro náš stát docela slušná ostuda), navíc asi i neslaná a nemastná (některé její výroky nejdou nikam posadit, není vůbec možné zjistit, co chce) a možná by se po ní člověk i pozvracel. Víc asi k tomu spolku 21 (asi stařenky závidí, že už jim tolik není, tak se alespoň tak pojmenují) není co dodat.

Kubeš 27.2.2007 15:29

Re: škoda

Nevím, jestli by ZLATÁ právě sedělo ale rozhodně ne NORMÁLNÍ. Normální slepice mají mozek, i když malý.

BigDad 27.2.2007 14:28

Bobo zase kecá

Podívejte se kupř. na http://www.budvar.cz/web/Znacka-Budvar/Historie-Budvaru.html. Píše se tam: "Přímým předchůdcem pivovaru Budějovický Budvar, n.p. byl Český akciový pivovar. Ten byl založen v roce 1895 ... Během druhé světové války byl pivovar pod nacistickou správou a po jejím skončení byl znárodněn." Takže, znárodněn = ukraden. Původním vlastnictvím státu nikdy nebyl. Takže, veškeré ty nářky onoho druhu, jako je "rozprodávání národního stříbra" jsou pitomé kecy, určené na rozdmýchávání citečků. Navíc, jak už bylo mnohokrát prokázáno, stát (tedy úřady) je mizerný vlastník a ještě horší manažer. Takže prodat majetek (to neznamená zničit !!!) není nic špatného, otázkou však je, co s výnosem prodejem. Jeho prožrání není modrou ideou, spíše však oranžovou, podle hesla "Jistoty a prosperita", tedy prosperita nemakačenků a jistota v zadlužení našich dětí. Paní Bobo štěká na špatný strom. Jako obvykle.

Skybird 27.2.2007 14:58

Dle vás je tedy stát tak mizerný vlastník, že ten Budvar se jen tak drží nad vodu a nebude-li prodán

, tak určitě zajde na úbytě ! jděte už konečně k šípku s takovou demagogií §

Jiří K. 27.2.2007 16:21

Re: Pán asi posledních 15 let prospal

Když bezmyšlenkovitě papouškuje mantru: ... Navíc, jak už bylo mnohokrát prokázáno, stát (tedy úřady) je mizerný vlastník a ještě horší manažer. Takže prodat majetek (to neznamená zničit !!!) není nic špatného, ...

Ono se mezi tím ukázalo, že to neplatí absolutně a vždy, ba naopak, že občas i ten nejtupější úředník může být břídilem proti některému "soukromému" vlastníkovi. Prodané a zničené podniky jako např. Poldi, Vojenské stavby nebo ČS námořní plavba jsou toho důkazem.

Ostatně zákonem příliš nehlídaný kupónový privatizační fond jako významný vlastník se v přemnohých případech ukázal být vlastníkem doslova "za všechny peníze" (rozuměj aktiva ovládaného podniku), tedy skutečně k nezaplacení. Konec konců, za akcie zaplatil pouhými svěřenými kupóny naivních DIKů, z ovládané firmy si však dokázal vysát skutečné korunky.

Tím pochopitelně neříkám, že tomu tak bylo vždy a všude, ovšem stalo se tak až moc často a stálo to až příliš moc peněz. A rozhodně to nepodporuje univerzální platnost výše uvedeného BigDagova citátu.

karlos2502 27.2.2007 23:01

Re: Re: Pán asi posledních 15 let prospal

Vždyť poldi a jiné podniky zprivatizovali bývali komouši.Proto tak nevesele skončily.

Kovozemědělec 27.2.2007 16:52

Re: Bobo zase kecá

Nesmysl. I podniky ve vlastnictví státu mohou prosperovat. Nebo máte dojem, že monopolní ČEZ je na huntě? A když se zprivatizuje - bude elektřina levnější? Zlevnil třeba O2 ?

Zbavovat se firem, které plní státní kasu je trestuhodné. Důležitost stálých výnosů těchto podniků převažují nad "drobnými" kickbacky politických leadrů.

AAA 27.2.2007 19:58

Re: Re: Bobo zase kecá

Jak uz tu nekdo psal - pred 15 lety se za zavedeni pevne linky davaly uplatky a platilo nekolik tisic oficialniho poplatku, dnes ji O2 lidem cpe horem dolem za korunu. Zlevneni snad cekat nemohl nikdo - naopak, ceny mnoha komodit (a specialne elektriky) jeste budou stoupat k urovnim beznym v Evrope a je jedno jestli zustanou prislusne podniky statni nebo ne.

jerry 27.2.2007 14:23

Tak nevím, zda skutečně chtít

více žen v politice. Myslím, že nic debilnějšího , než Politika 21 se už nedá vymyslet, snad ani kdyby se dala Volfová dohromady s Melčákem.:-)

Mard 27.2.2007 17:02

Re: Tak nevím, zda skutečně chtít

Zkrátka voko bere :-)

lordpavka 27.2.2007 13:57

rozumbrada

Paní Bobošíkové něco leze na mozek a ještě neví co.Neuvědomuje si,že to,že byla zvolena do evr.parlamentu,byl velký omyl těch,kteří jí dali hlas.;-(Rv8-o

Kubeš 27.2.2007 15:19

Re: rozumbrada

Jestli jí to leze na mozek to si nejsem jist ale určitě to smrdí

Vašek 27.2.2007 13:41

budeme znárodňovat

 A tahle soudružka prý byla faninka ODS(televizní krize)(Y)

AeroKarel 27.2.2007 13:56

Re: budeme znárodňovat

Za to ovšem ODS nemůže, kdo všechno se k ní hlásí, nejsouc členkou.

Ale je to populismus nejhrubšího zrna. Sozdružka se sde nejspíš stane presidentkou. Na tohle ani Klaus nestačí.

AAA 27.2.2007 14:19

Re: budeme znárodňovat

Nu, dRath byl dokonce clenem ODS - nez zjistil ze tento vytah ho k moci nevyveze.

alfa27 27.2.2007 13:29

privatizace

není všelék, ale když vidím jak funguje pošta a železnice, co privatizací můžeme ztratit. Ještě před 15 lety bez úplatku  telefon nikdo nedostal a dnes Vám ho nestátní operátor valí horem dolem.

Jiří K. 27.2.2007 13:32

Re: privatizace

V případě železnice se rozhodně zeptejte v Británii, co můžeme privatizací ztratit.

AeroKarel 27.2.2007 13:56

Re: Re: privatizace

My nic. Vy možná.

Papouch 27.2.2007 14:43

Re: Re: privatizace

Privatizaci CD asi nic, u SZDC si skutecne koledujeme o britske problemy.

Vilém 27.2.2007 13:26

Škrcením chudých k prosperitě?

Byl bych velmi rád, kdyby mi někdo doložil, že úsporné reformy vedly v relavantním počtu případů k dlouhodobé prosperitě postižených států.

Pokud vím, historicky doáshly dlouhodobé prosperity mnohé státy, ale nemohu si vzpomenout, že by třeba Anglie v 19. století sázela na sociální škrty, naopak mzdy stoupaly a odborová práva rostla. Totéž platí pro poválěčné Německo, v USA se dokonce svého času rozdávaly zadarmo pozemky, Čína také rozhodně nestaví na likvidaci sociálních práv.

Jistě je jiná situace, když sociální práva nejsou, a když jsou již rozvinutá a redukují se. Může nastat situace, kdy nadměrné výdaje spolu s malými daněmi vyvolají nerovnováhu, ale na škrcení chudých nelze stavět dynamickou budoucnost, naopak pouze a jedině chudí jsou ekonomickou rezervou lidí, kteří mohou rychle bohatnout, proto je třeba úplně odstranit jejich zdanění, umožnit jim znásobení schopností. Bohatí své zisky jen plýtvavě spotřebují, proto je třeba je adekvátně zdanit, nelze si od nich dost dobře slibovat dynamické společenské reformy, jsou zpohodlnělí, leniví, neproduktivní. To je zkušenost historie.

AAA 27.2.2007 13:38

Re: Škrcením chudých k prosperitě?

Socialni prava v Cine ... hehehe, co tim myslis? Pravo na kulku do zatylku a fabriky s temer vojenskym drilem?

Odborova prava v Anglii rostla tak pekne az je zelezna lady musela srovnat pekne do late. Diky tomu ted maji mistni socani z ceho rozdavat.

V USA se pozemky mohly rozdavat, kdyz jich bylo tolik ze je nikdo nechtel.

A povalecne Nemecko? Jo, tam byly socialni davky velmi stedre :)

AeroKarel 27.2.2007 13:59

Re: Škrcením chudých k prosperitě?

"Bohatí své zisky jen plýtvavě spotřebují,"

A koho tou spotřebou zaplatí, přece ty, jejichž služby si koupí. Pokud je zdaníte, nebudou si služby kupovat bohatí, ale stát prostřednictvím svých neschopných a korupčních úředníků. To raději prodávám bohatým.

demokrat 27.2.2007 16:39

Re: Škrcením chudých k prosperitě?

"V USA rozdávali zadarmo pozemky", jejichž indiánské vlastníky předtím vystříleli nebo pověsili na stromy.

Drakobijce 27.2.2007 13:14

Vazena pani poslankyne,

To, co nam tu vypravite jsou trapne kecy politika, ktery se snazi (diky trivialnim argumentum) zisakt body of obecneho volice. Napriklad - pokud by se CEZ prodal strategickemu investorovi, riziko, ze bude ovladano ruskym kapitalem by bylo nepomerne vetsi, nez pokud se - postupne - rozpusti pres burzu. Nechapu, jak dama, ktera nam tu vypravela o kapitalismu, se ted najednou zahledela do statniho vlastnictvi. Stat je nejhorsi (nejmene efektivni) podnikatel, jak se doufam shodneme. Nechapu tedy, proc ho najednou tolik branite.

Jen tak mimochodem - v USA jsou vsechny (vetsina) techto spolecnosti soukroma a pokud bych se divil proc Bud nepatri statu, ale soukromenikum, asi by me zavreli do blazince.

Ze se cena energii zvysuje a bude se dale zvysovat je patrne a vubec to nesouvisi s tim, jestli CEZ bude patrit statu, ci nikoli.

tomfuk 27.2.2007 12:55

autorka má pravdu

Autorka má pravdu,ale polévka se může udělat ze slepice ,která nesnáší vejce ,která jen krákoře po dvoře.jednou na onom dvorku pak když ji majitel prodá na jiném dvorku,ale vejce od ní nikdy nikdo neviděl.K tomu,aby polévka byla silnější se může přidat kohout kapoun,to zůstane maso i pro psy.Úplný přepych by byl guláš z berana,který již nic nedělal jenom tak "ňuchal.to by zůstalo trochu jídla i pro sousedy.To by paní autorka určitě nejedla,ta její slepička bruselská zatím malá zlatá vajíčka ještě bude chvíli snášet.Naše babička říkala všeho do času.:-) 

míša mýval 27.2.2007 13:16

máš tam chybu

Kapoun už není kohout

mirek 27.2.2007 12:24

Má tah na branku, to se musí nechat. To je ale vše......

Tahle politička je důkazem, že při správné konstelaci stačí pár šikovných mediálních výstřelů a část publika je její. Která část to bude, to by si měl každý rozhodnout sám. Pro mne osobně je nepřijatelnou žonglérkou s fakty a polopravdami, v tomto článku se prezentuje málem jako socialisticko - komunistická agitátorka, vrcholem polopravd je tvrzení, že jsme mohli prodávat elektřinu. Z jakých zdrojů by se vzala energie na výrobu této komodity v tak mrňavém státě, včetně okolních středoevropských společností, které ČEZ ovládá ? Tahle horákyně není z pohádky, to nevyřeší.....:-D

MOON 27.2.2007 12:24

Účet za vodu

Bobo se po roce vrátila z Bruselu a čekal ji účet za vodu.Měla by se jít podívat i do krámů na ceny všeho ostatního ať má  co psát.Hezký den MOON

fren440 27.2.2007 11:40

Co má stát vlastnit

Stát nemůže vlastnic žádný podnik, kde daném odvětví je konrurence. Nevím proč pivovar by měl vlastnit. Stát má pouze zdaňovat podniky. Né žít z dividend. Podniky nejsou příručníá kasičky, které zmáčkonou, když je třeba.