28.4.2024 | Svátek má Vlastislav


Diskuse k článku

POLITIKA: S pomocí Boží

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
princ bajaja 4.9.2006 8:28

Encyklopedický Bárta

Je vskutku velkým uměním málo vlastních myšlének vyjádřit mnoha slovy. Pan Bárta je v tomto oboru mistrem. Jen nevím, proč se musí předvádět na NP??

No... 4.9.2006 8:26

VB árta si nepřeje důvěru Topolánkově vládě...

To je jediný důvod, proč vzbuzovat averzi proti KDU-ČSL. Pokud totiž zelení a tahle dvojice dá důvěru vládě ODS a pár poslanců z ČSSD si uvědomí, že přijít o takový kšeft, jako mají je škoda a podpoří to také, tak pak se může jít Paroubek klouzat...a toho bohdá nebude, že Bárto???

Vlali 4.9.2006 7:42

už je nějak přeBártováno

regan 4.9.2006 7:18

Blbosti

Pane Bárto,

příště prosím stručněji.

To, že píšete blbosti, se pozná už ve druhém odstavci. Ty další jsou zbytečné.

A.S. Pergill 4.9.2006 7:04

Rodinka byla

jeden týden o prázdninách v zařízení, které si pronajal křesťanský "sbor". Jsem tomu v podstatě rád, protože ten týden (necelý) dal dětem víc, než celá léta intenzívní ateistické výchovy. Na vše negativní spojené s křesťanstvím přitom mladí přišli zcela spontánně, aniž by je člověk musel nějak indoktrinovat.

Asi vrcholnou scénou bylo, když pořadatel předložil (v rámci polopenze) jídlo ze smradlavého masa. Ž*ly to i křesťanky ve vysokém stupni těhotenství, cpaly to i svým malým dětem, a pak se druhý den vyprazdňovaly horem dolem. Názor ovšem byl, "že to byla vůle boží", tak proč by si měly stěžovat, že? Několik videokazet o utrpení Krista jim pak znova zvedlo náladu.

Kdyby to děcka neviděly na vlastní oči, tak by mi něco podobného nebyly schopny uvěřit. Takto alespoň spontánně přišly na to, že křesťané jsou "zombie", nebo "roboti" a mají "vymyté mozky".;-D

bubu 4.9.2006 9:16

Re: Rodinka byla

Stačí přečíst třetí odstavec Vašeho příspěvku a je zcela zřejmé, že Vám daleko více vyhovoval Artěk a tábory SSM. Účastníkům zde byly vymyty mozky a  v rámci ateistické výchovy se z nich staly zombie a roboti tak výkonní, že svým vzorům dělají radost dosud. Jen na ten pravopis nějak nezbyl čas, ale ten byl pro budování socialismu zbytečný. Píše se totiž "děcka vidělA a "nebylA schopnA" a "spontánně přišlA".

Jiřik 4.9.2006 9:47

Re: Re: Rodinka byla

Když nelze oponovat argumenty, zaútočíme na autora, že?

Stejne jako když katolická církev nedokázala vyvrátit Husovy či Brunovy názory - no tak je zlikvidovala i s autorem ;-D díky za připomenutí! R^;-€

bubu 4.9.2006 13:14

Re: Re: Re: Rodinka byla

Hus a Bruno, tolikrát omleté argumenty. Pokusím se odpovědět opět argumenty omletými, navíc obecně známými, ovšem pro toho, kdo se o ně zajímá. Nejvyšším cíkrevním trestem byla už ve středověku exkomunikace. Trest za z ní vyplývající kacířství vždycky závisel na rozhodnutí panovníka příslušné země. Nelze ovšem popřít, že že soud, který kacíře exkomunikoval věděl, jaké důsledky toto rozhodnutí bude mít. Nyní si pokuste porovnat: jak Hus, tak i Bruno byli odouzeni pro odlišné, kacířské názory v hlubokém středověku. Materialisté odsuzovali pro kacířství k smrti kdy? Před pár desítkami let. Časový faktor tedy svědčí pro koho? Ještě jedna drobnost: Kde by asi skončil Hus se svými názory za minulého režimu? Měl by možnost vystoupit se svými názory před ÚV KSČ? Hus m.j. hlásil, že vyvolený Boží nesmí poslouchat světskou vrchnost, pokud žije v hříchu. Dovedete si představit společnost, ve které by tento jeho názor obstál? 

Peterka 5.9.2006 4:06

Re: Re: Re: Rodinka byla

Podle komunistických pramenů  přišlo o život v husitských válkách   85-115 tisíc lidí. Představte si , že by tehdy existoval "Haagský tribunál", jak by tyto "náboženské" boje posuzoval ? Byly to náboženské boje nebo "chudý" lid se prostě  -poštvaný Husem- chtěl zmocnit a rozkrást pánská sídla? ( a oni ti pánové byli drzí a začali se bránit ! ! ) Chválil by Husa nebo odsoudil, jako  bývalé různé  jugoslávské představitele?? Hus byl vzdělaný člověk a měl tušit, co vyprovokuje.

Ladislav N. :-))) 4.9.2006 10:21

Re: Re: Rodinka byla

Nechte toho pravopisokárectví. Tuhle Zwwwracek kus výš napsal: "...a komouši nebyly..." ;-D Mě už tyhle projevy vysokoškolsky (za totality) vzdělaných a dnes slušně placených inženýrů nijak nepřekvapují. Dyslektiky vynechávám, tady už se spíš jedná o stařeckou demenci. ;-)

gerontusinza 4.9.2006 10:34

Vy pane idiota nezapřete, ani kdybyste chtěl. Re: Re: Re: Rodinka byla

Oni totiž ti inženýři nestudovali tzv společenské vědy ale materielní podstatu, neboli techniku a zákony pohybu všehomíra. Můžete a měl byste napadat různé pavědy, ale  inženýry? To dělali komunisti v Rusku a víte jak dopadli. Pokud je váš rozhled stejný jako komoušů, jen se na to dfíváte z odvrácené strany měsíce, pak dopadnete stejně jako oni. Viz Solženicin.  A že jsme dobře placeni? Proč ne, když jsme schopní. Pracujeme zatím co vy blbě kecáte. O ničem.

Jura Jurax 4.9.2006 10:41

Re: Vy pane idiota nezapřete, ani kdybyste chtěl. Re: Re: Re: Rodinka byla

R^

jirka.s. 4.9.2006 11:30

Re: Vy pane idiota nezapřete, ani kdybyste chtěl. Re: Re: Re: Rodinka byla

Tak teda makej a nerozptyluj se kydáním ptákovin.

bubu 4.9.2006 13:24

Re: Re: Re: Rodinka byla

Nejsem za totality vystudovaný inženýr, ale příjem mám slušný. Že někdo nezná pravopis, ale cítí se být kompetentní vyjadřovat se k různým myšlenkovým směrům mně nějak moc nejde dohromady. Nicméně poblíž bydlí bývalý předseda CZV KSČ, který známé napsal do posudku, že " ...ženatá nejni ...". Před nedávnem jsem slyšel, jak na lavičce v parku vykládá kam to ti dnešní blbci vedou. Podobnost čistě náhodná.  PS: Ona známá vlastně ženatá nebyla.

gerontusinza 4.9.2006 13:36

Za propagandu a ještě blbou se vždy dobře platilo. To ví každý komunista i antikomunista. Re: Re: Re: Re: Rodinka byla

Pravopis samozřejmě přispívající znají a dobře. Kdyby psali a neklábosnicovali, chyby by nedělali. A vy prosím nemluvte o myšlenkových směrech, vy snad žádné myšlenky mimo "komunysti do plinu" nemáte. Jenže házet perly sviním a ještě k tomu s kontrolou paravopisu?. Tak to ani náhodou.

bubu 4.9.2006 15:28

Re: Za propagandu a ještě blbou se vždy dobře platilo. To ví každý komunista i antikomunista. Re: Re: Re: Re: Rodinka byla

Aj, aj, potrefená husička se ozvala? Kdepak jste našel Vámi citovaný výkřik o komunistech a plynu? V mých příspěvcích určitě ne. A o myšlenkových směrech raději mlčte, protože nevíte, co to je.

Vážný 4.9.2006 13:08

Re: Rodinka byla

Nevím o jaké zařízení šlo, ale (jsa křesťan už od roku 1989) to trochu znám. Často v rámci "služby" a "pomoci" některá křesťanská zařízení zapomínají na to, že by měli poskytovat profesionální servis. Na jednu stranu skutečných křesťanských profesionálů je opravdu málo (možná i proto, že skutečné křesťanství vede často k měkčím loktům a poctivějším přístupům, což může být konkurenční nevýhoda), na druhou stranu křesťané jako objednavatelé mají dost jiné požadavky než je  běžné. Pokud sbor/farnost jede na společnou dovolenou, tak potřebuje dost velké zařízení, s většími pokoji/chatičkami (více dětí) a navíc za pakatel (cena se musí stát dostupnou aspoň pro část hospodářsky slabších rodin i když i tak se jim často pomáhá.

Křesťanství, zvlášť to živější, má často rysy jakoby opsané ze společnosti, v níž vzniklo, nebo z níž je k nám importováno. Tak třeba (jinak rostoucí) církve Jižní Ameriky mají často v čele velmi silnou osobnost jakéhosi "diktátora". Naše domácí provenience se zase občas vyznačovala kolektivy vedení, kteří se často nebyli schopni dlouhou dobu dohodnout a vzhledem k přehnané vzájemné úctě byli schopni zablokovat jakékoliv akceschopné rozhodnutí apod. U.S. zase přinášejí vliv moderního managementu apod.

Tehdy jsem jako vedoucí té dovolené do jednoho takového zařízerní přijel a oni byli nastaveni na takové ty pokorné rádoby-svaťoušky. Jenže my jsme velmi dynamičtí... A tak poprvé vytřeštili oči a zjistili co jim to přijelo, už když nám na úvodním setkání ukazovali mapu rybníka, kam se smí a kam se nesmí s lodičkou a koupat se (kvůli rybářům). A já jsem si jako vedoucí pozvdechl: "Sláva Bohu, není to zašrafované všechno...". Pak už jen každodenní změny počtu objednávaných jídel (odevzdané včas, ale vždy jiný počet), protest proti mraveništi v pokoji... a následné stěhování a vybojovaná sleva ...

Ale nakonec jsme i cenu nějak vypočetli a shodli se... A ateista se ze mne (kvůli lidské blbosti) nestal ...

žabák 4.9.2006 14:43

Re: Re: Rodinka byla

V roce 1989 jste byl pokřtěn? Nebo jste náhle prozřel?

jirka.s. 4.9.2006 16:18

Re: Re: Re: Rodinka byla

Při tom křtu ho měli podržet pod vodou.

A.S. Pergill 4.9.2006 16:24

Re: Re: Re: Re: Rodinka byla

Ale fuj ...

Jinak je krásné, jak jsou pražáci alergičtí na moravismy. Některé iritují tak, že ani nedokážou pochopit smysl textu;-P

Vážný 5.9.2006 0:20

Re: Re: Re: Rodinka byla

Pokřtít jsem se nechal v roce 1990, a to víte že mne podrželi pod vodou...

R 4.9.2006 3:11

církev je pro blbečky.....

mluví se o víře - myšleno je katolictví - a katolictví je vedle nacismu a komunismu, maoismu ad. jeden z největších vrahů v historii - navíc, proč věřit ve zvráceného boha, kterého nikdo neviděl a který, kdyby snad existoval by měl dávno vymlácená okna za to, jak špatně zemi spravuje...... církve jsou stejně jako jiné  extremistické směry pro bojácné lidi, kteří povětšinou nic nedokáží, jsou lidsky malí a bojí se všeho nového, cizího, všeho, co může být lepší a silnější než oni

68 4.9.2006 4:06

Re: církev je pro blbečky.....

Jste génius. Je Vás škoda pro Psa.

celim 4.9.2006 14:51

Re: Re: církev je pro blbečky.....

Svatá pravda, také jsem svěsil čelist v údivu a to až do okamžiku, kdy jsem si všiml zbytku těch zvratků na kravqtě:-D

Janeček 4.9.2006 5:25

Re: církev je pro blbečky.....

Děláte si chytrým, ale máte veliké mezery v dějepisu, počtech a chování. Když  do konce života  neostraníte tyto mezery, tak se dozvíte za, že za určitých okolností vám kat. kněz mohl  "přestupkyů odpustit a jste to propásl na "věčné časy". Každého člověka je škoda, Va ale mermocí chce do "ďáblovy" říše.... 

Jura Jurax 4.9.2006 9:29

Re: Re: církev je pro blbečky.....

Jojo, a tím že mi přestupky nějaký velebníček odpustí, přestanou existovat? To to mají ti věřící jednoduché :-(

Kdysi se s odpustky dokonce kupčilo, a mnozí velcí myslitelé - vesměs věřící, ono tehdy připustit nevíru ve schváleného boha, víru v neschválenéjo boha, ba dokonce jen neschválenou víru ve schváleného boha byl uspěšný pokus o sebevraždu - tohle tvrdě kritizovali. Ovšem peníze nesmrdí - a to platilo a platí pro církev stejně jako pro jakoukoliv nadnárodní organizaci světskou, konající ovšem zpravidla něco smysluplnějšího.

člen KSČ(M) 4.9.2006 7:28

Re: církev je pro blbečky.....

Soudruhu, bravo, jsi náš.

franta 4.9.2006 7:42

Proč věřit ve zvráceného boha, kterého nikdo neviděl

"Vašu p..u jsem taky neviděl a věřím, že ji máte" - z filmu Kurva hoši gutentag 

Jura Jurax 4.9.2006 9:23

Re: Proč věřit ve zvráceného boha, kterého nikdo neviděl

Jojo - ale při troše snažení vidět můžu, navíc s pravděpodobností hraničíčí s jistotou mohu její výskyt předpokládat (a zase při trošce snažení předpoklad ověřit), kdežto bohy lze viděti stěží - leda tak v tranzu po drogách nebo patřičných excitačních praktikách ... :-D:-D:-D

VLK 4.9.2006 9:58

Re: Re: Proč věřit ve zvráceného boha, kterého nikdo neviděl

No je videt, jak malo toho o krestanstvi vite. On k nim promlouva. A s pravdepodobnosti hranicici s jistotou promlouva i k vam. Ale vy ho neslysite. Anebo si myslite, ze je to neco jineho. Predtucha, svedomi, trans... To znate, ze? Alespon neco z toho. Takze to existuje. Zbyva jen odpovedet na otazku, jestli je to skutecne buh nebo predtucha, svedomi , trans... A tady odpoved hranicici s jistotou nemuze dat nikdo. Ale neni duvod se odpovedi jineho posmivat.