30.4.2024 | Svátek má Blahoslav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
jirka.s. 22.1.2008 18:24

Re: A přiblblý jiřík s argumentací soudružky Gusty Fučíkové

Nemám absolutně žádný ahnung o tom, jak by reagovala gusta či dokonce julek! Ale když už se, žulovej balvane, sereš do cizí konverazce, tož přispěj svou troškou do mlýna a prozraď nám všem tady nějaké  jméno z té vrahounské milicionářské bandy! Třeba o tom víš své, právě tak jako soudruh "třetí"!

Šerlok Homeless 22.1.2008 9:57

Převážně?

Návrh skupiny sedmapadesáti převážně sociálně demokratických poslanců ? Mezi těmi 57 je někdo, kdo nebyl zvolen za ČSSD? Možná jsem si nevšim?

lucina (pes) 22.1.2008 10:11

Re: Převážně?

a co KSČM?

Šerlok Homeless 22.1.2008 13:13

Re: Re: Převážně?

Právě. Mezi podepsanými poslanci jsem žádného z KSČM nenašel. Je pravda, že všechny neznám a pečlivě jsem nehledal, do kterého klubu který patří. Zeptám se tedy Vás: Který ze signatářů je z KSČM?

petrph 22.1.2008 9:34

Kdy se z minulosti stává historie?

Dokážeme na to odpovědět? Pokud ano, můžeme vybudovat jakýsi historický Ústav  pro studium totalitních režimů. Sice to bude stát peníze (asi jich máme dost), ale nechme historikům radost ať se prohrabávají historickými archivy , publikují  sborníky,  radi filmařům a spisovatelům,  vydávají články na téma "jak to vlastně bylo". , atd atd...

Jenomže, pokud se nám blízká minulost plete do přítomnosti, je to problém. Takže - komu a čemu budou sloužit podklady a studie takzvaného Ústavu  pro studium totalitních režimů ? Bude se lustrovat? Propouštět? Zavírat?   ?? Nebo zase "jenom" přepisovat učebnice?

 Pokud někdo argumentuje tím že dnešní mládež nezná význam vítězného Února, Listopadu,..nedokáže odrecitovat definici komunismu,  atd.atd neměl by to být důvod k vytvoření státního ústavu který by jim to zase vtloukal do hlavy - právě naopak - kohopak dnes zajímá datum a příčiny zrušení nevolnictví???? Jenom historiky..

Malý Aston 22.1.2008 9:57

Re: Kdy se z minulosti stává historie?

Máte pravdu.Je potřeba přijmout zákon " Zapomeňte" Dějiny České republiky začínají až do 1.1.2008. Souhlasím s Vámi.:-D

petrph 22.1.2008 10:12

Re: Re: Kdy se z minulosti stává historie?

Omyl...Právě že říkám nenuťe nikoho aby vzpomínal..  Současný stav vidíme sám - ODS navrhuje výstavbu Ústavu pro studium totalitních režimů, ale současně se dožebrává u komunistů o podporu pro volbu Klause a zametá pod koberec  kauzu Čuněk,  . Hádám že to bude nakonec ona kdo nastaví mantinel tohoto ústavu - jen do 17.11.1989 .

Malý Aston 22.1.2008 10:53

Re: Re: Re: Kdy se z minulosti stává historie?

Jste nějak mimo.KSČM nebude volit ani Klause ani Švejnara ale Diensbiera,Čunek bude zrušen vlastní stranou a ČSSD již podpsala a starý komouš Jičínský to napsal " U nás nikdy žádná totalita nebyla jenom 3 dny v roce 1952 a to byl ještě Státní svátek.:-D

petrph 22.1.2008 12:47

Re: Re: Re: Re: Kdy se z minulosti stává historie?

No tak to vidíte, člověk aby při diskuzi o vytvoření  ústavu pro studium totality sledoval aktuální zprávy   staré několik hodin, jinak může být nařčen že používá zastaralé argumenty.

Takže se ten ústav asi přece jen postaví aby nám to vědecky nalajnoval - totalita u nás byla od-do, můžou za to jmenovitě ti a ti, a definice komunismu je ta a ta. Přepíšou se učebnice,  a co dál???

Šerlok Homeless 22.1.2008 9:59

Re: Kdy se z minulosti stává historie?

Lepí, lepí?

Pišta 22.1.2008 8:39

Archivy promluvily

Když se po druhé světové válce zkoumaly archivy protektorátního gestapa, dostal archiv na starost člověk o kterém se později zjstilo , že byl konfident gestapa. Můžete hádat co vypátral. Asi to samé co dvě komise , které zkoumaly "události 17. listopadu 1989". Zkoumaly hned poté, co k "událostem" došlo. Jen zraněných bylo asi šest set. Tisíce a tisíce svědků. A co vypátraly? Velké nic !  A proč? Inu proto, že osoby které se na akci podílely měly tak dlouhé prsty, že pro ně nebyl problém zabránit každému odhalení, které by je mohlo ohrozit.  Denacifikaci Německa  po druhé světové prováděli spojenci. Kdyby jí zajišťovali sami Němci, dopadlo by to jako u nás , kdy estébáky a jejich konfidenty odhalovali estébáci. Ústav na odhalování čehokoliv je jistě dobrá věc, ale je potřebné zajistit objektivitu zkoumání a to asi nebude jednoduché. V zemi, kde komunisti jsou střídavě zločinci a vzápětí demokraticky zvolenými zástupci, a pořád jsou to ti samí lidé. Jen se změnil úhel pohledu .Nebo účel? Účel, který světí prostředky? Čiň čertu dobře , peklem se ti odmění. Staré a stále platné pořekadlo.

Malý Aston 22.1.2008 9:18

Re: Archivy promluvily

Včera na Čt1 po půlnoci aby to nemuseli označit hvězdičkou byla diskuze o totalitě a proč by se měla stát předmětem zkoumání. A navrhují jít ještě před datem podpisu smlouvy mezi nacisty a komunisty o neútočení a o přepadení Polska.Velmi zajímavá debata ale nevím proč pouštěna až v době,kdy se dívá na televizi jen pár opilců v hospodách,kterým je to jedno a důchodci kteří nemohou spát a je jim to jasné i bez zřízení Ústavu o zkoumání totalitního období,proti kterému protestují komunisté nalezení do ČSSD.:-D

jirka.s. 22.1.2008 10:20

Re: Re: Archivy promluvily

Vy skutečně nevíte, Astone, proč to vysílali až tak pozdě? No, přece aby si ČT mohla říkat "veřejnoprávní" a "vyvážená"! ;-D

Malý Aston 22.1.2008 8:32

Slučovaní disidentů a katů!

Nedávno zde uvedl pan Urban něco jiného.Copak se stalo,že již mu socani nevoní? Jak je možné,že z KSČM se stává normální demokratická politická strana a z ČSSD zase nedemokratická?Nedostávají naši disidenti nějaké odškodné a bojí se že jim bude odebráno,když tady žádná diktatura nebyla a oni vlastně nebyli žádní disidenti?:-D

Štváč 22.1.2008 9:11

Re: Slučovaní disidentů a katů!

Nedávno uvedl Urban kritiku na zbabělost vašeho guru - Klause a vy jste jej označil slovem "debil." Máte vy, antikomunista, pořád ten dojem, nebo vám na našeho hradního zbabělce nesmí nikdo sáhnout ?

Malý Aston 22.1.2008 9:28

Re: Re: Slučovaní disidentů a katů!

Pan Urban je debil a na tom trvám.Pokud se vyjadřuji k volbě prezidenta,tak neplivám na pana Švejnara ani na pana Klause,neboť nejsem "vyvolený" tedy volitel jako nějaký poslanec nebo senátor.Pokud bude volba nového pana prezidenta tajná,svobodná a demokratická přijmu za svého prezidenta i pana Švejnara.Tak jako se nenašel ani jeden komouš,lidovec nebo člen strany Socialistické když Čalfa nechal na Hrad zvolit Havla,tak při veřejném hlasování se nenajde ani jeden sociální demokrat který by hlasoval jinak než jak poručí Paroubek a Rath.Pokud se má hlasovat veřejně,tak postačí když budou hlasovat jen předsedové jednotlivých politických stran. Jedině volba tajná bude demokratická. A pokud má pan Paroubek strach ze svých poslanců,nemá co dělat v této straně jako předseda a platí to i pro pana Čunka.:-D

lucina (pes) 22.1.2008 10:22

Re: Re: Re: Slučovaní disidentů a katů!

R^R^

Antonín 22.1.2008 7:59

Pane Urbane,

děkuji Vám. To, že Váš článek nebyl otištěn považuji za největší poctu, jaké se Vám mohlo dostat.

PetrK 22.1.2008 7:43

Na výbornou!!

R^R^

Tx 22.1.2008 7:39

"Nezákaz" KSČ

byl samozřejmě zásadní strategickou chybou, nedovedu si představit, že by po válce v Německu zůstala NSDAP, ale byla to de facto "zásluha" V.Havla (nejsme jako oni, lid sám je odvrhne...), V té době svatého nadšení co řekl, bylo splněno, i komunistický parlament jednohlasně (!) zrušil vedoucí úlohu KSČ. Kdyby se zakázala, měli bychom nyní asi několik "komunistických" stran, ale bez onoho názvu, a ty by už tak netáhly a nebyly by tak jednotné.

Pišta 22.1.2008 8:44

Re: "Nezákaz" KSČ

Kolikrát už byly volby? Proč si nevolil stranu, která má zakaz komunistů ve volebním programu?Zakázal ti to Havel? Kašli na něj a klidně tu stranu vol, pokud ten zákaz skutečně chceš! Jen vláda může vydat zákon a jen parlament  ho může schválit a prezident podepsat.Tak čeho se bojíš? Havla?

Mistr Jan Hus 22.1.2008 6:24

Ty by jsi měl hlavně zakázat sám sebe !

Antislovane ;-€;-O. Stejně ti bude jednou nakopáno do (Y).

withson 22.1.2008 6:44

Re: Ty by jsi měl hlavně zakázat sám sebe !

ani ten náš Mistr Jan už není co býval:(

Mard 22.1.2008 8:07

Re: Ty by jsi měl hlavně zakázat sám sebe !

Slabé, už nejste mistr, ale spíš jen vyvařený komouš! :-)

HlavaXXII 22.1.2008 10:01

Re: Re: Ty by jsi měl hlavně zakázat sám sebe !

Pokud byl někdy mistrem, tak jenom mistrem rudých keců.

jirka.s. 22.1.2008 11:16

Re: Re: Ty by jsi měl hlavně zakázat sám sebe !

Žádný mistr jan hus, pouze reinkarnovaný husák!

Flegmatik 22.1.2008 5:50

A je to tady!

KOnečně zase článek, který je hoden svého autora. Opět perfektní analýza problému. Pane Urban je mi jasné, že máte nějaké vnitřní nutkání se vyjadřovat, ale prosím Vás - ušetřete nás toho. Dá se to již dnes medikamentozně léčit. (Jen mimochodem, zítra mají v Právu zatím volný úvodník, pospěšte si).:-/

Josef 22.1.2008 8:22

Re: A je to tady!

Jste ubohej bolševickej hlupák.

Flegmatik 22.1.2008 9:46

Re: Re: A je to tady!

Již mě lidé označovali mnoha názvy, ale Vy jste první, který mě nazval něčím co má společného s bolševismem. Můj příspěvek nebyl zaměřen na obsah článku ale pouze na jeho autora. Je mi Vás líto, že jste to nepochopil. Nicméně děkuji za Váš brilantní odhad mé osoby.:-)

jepice 22.1.2008 12:10

Re: Re: Re: A je to tady!

Určitě nebyl sám, koho napadlo, že máte něco společného s bolševismem, když se tak navážíte do Urbana. Co vám na tom připadá nelogické?