2.5.2024 | Svátek má Zikmund


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
MUDr Jiří Kilian 8.5.2007 13:47

Re: Re: Kdo je hloupý?

především není dáno za jakých podmínek komu ta která podpora náleží. Mluví se hodně poád o tom, že mají dostat ti nebo oni méně nebo více a nic víc. Podpora , kterou společnost jedincům v nouzi poskytuje, má dva významy. První je soucitný ze sounáležitosti, žádný člověk není ostrov sám pro sebe. Druhý je ale i preventivní - hladovějící lidé by jednali antisociálně. Proto mám za to, že vyolácení podpory je třeba podmínit řádným chováním - asociální jednání by podporu mělo vylučovat nebo omezovat, antisiciální pak by mělo být trestáno.

Vilém 8.5.2007 13:46

Mluvíte z cesty

Daně jsou prostě vypsány na určité společensky schválené účely, od zdravotnictví, přes podpory po policii a armádu nebo soudy.

Zde je třeba uvážit rozložení zátěže na tuto daň.

Počítejte se třeba mezi majetné, mne počítejte mezi socky, problém spravedlivého rozložení ZÁTĚŽE Z DANÍ tím nevyřešíte, protože jde o jinou otázku.

BOMBON 8.5.2007 13:45

Re: Re: Re: Kdo je hloupý?

ano, navic dement, ktery vas neotravuje, otravovat nechce a jenom trva na tom, aby se do nej nikdo nes*al je i pro vas vyhodny, ne?

MUDr Jiří Kilian 8.5.2007 13:43

Re: Re: Kdo je hloupý?

kdežto jiní dementi si to představit dovedou asi

gossip 8.5.2007 13:42

Re: Re: Re: Chcete zpátky Paroubka?

Je to presne tak Melwine.ODS musi brat zretel na koalicni partnery +2 poslance.Jinak nic neprosadi,protoze nema "101"hlasu.A take nema jako Paroubek komunisty.Tudiz svuj program musi korigovat,tak aby byl schudny pro koalici+2.

BOMBON 8.5.2007 13:42

pro vilema

nejsem bohuzel clenem vami zminovane majetne luzy, nicmene se do ni kvuli vam budu pro tuto diskusi virtualne pocitat, ok?

vase namitky ohledne toho, ze stat me mene zdani vychazi zrejme z toho, ze vy (a vam podobni) mate pocit, ze mate pravo na moje penize, ze?

vite, kdyz pracuju a nejake penize vydelam, chci si za ne neco koupit. nechci vam je dat. kdyz pujdete, a ukradnete mi penezenku, bujdete brucet. kdyz zmobilizujete dostatek dementu, zvolite si vetsinu poslancu, kteri uzakoni, ze (jmenem civilizace, samozrejme) penezenku budu pravidelne odevzdavat urcenemu urednikovi, ktery cast z mych penez poskytne vam.

tak vam tedy pekne dekuji, ale nelibi se mi to. a jestli je nekdo luza, pak jste to u me vy. hezky den

I-Worm 8.5.2007 13:42

Re: Re: Re: Způsob výplaty sociálních dávek.

oni si nepřišli pro výplatu ???!!!

Vilém 8.5.2007 13:40

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Velmi hrubá demagogie

1. a 2. Celkový přehled o dani z příjmů v letech prosperity si můžete udělat zde: http://www.econlib.org/library/enc/MarginalTaxRates.html

O aktuální stavu informují zde: http://www.worldwide-tax.com/

Takže si všimněte prosperujících zemí, USA 35%.

Jenom v ČR se nějak zakořenila představa, že bohatství vzniká nikoli prací a snahou, ale daňovými úlevami nejbohatším, vydatně živená úzkou skupinou brutálních parazitů.

3. nelze debatovat neseriózně. Možná i policie znamená omezení spravedlnosti, okradený měl přeci stejnou šanci krást jako zloděj. Vy si jen libovolně podle vlastních zájmů (pokud jste řadový občan trpící soucitem s miliardáři, tak jste blázen a tím spíš nemá diskuse smysl) definujete stejné šance (k tomu by však patřila daň z hlavy, rovnou daň zdůvodnit nedokážete ani takto, navíc jaké rovné šance, když se rodíme do jinak bohatých rodin). Stejná pomyslná počáteční šance však neznamená stejnou zátěž z výsledku, který je odlišný.

BOMBON 8.5.2007 13:35

Re: Komu tato "reforma" prospěje?

je to neco jako mit zlomenou nohu... preju vam, aby vam ji narovnavali prubezne, citlive a tak, aby to pro vas bylo unosne.

jen, prosim, nechtejte moje penize, az budete mrzak

BOMBON 8.5.2007 13:31

Re: Re: Jste tedy sociopat?

velmi presne

BOMBON 8.5.2007 13:30

Re: Neuvěřitelné

mate naprostou pravdu, maly aston se myli... zdaneni neni kradez, zdaneni je LOUPEZ. prectete si trestni zakonik a budete mrkat, kolik z cinnosti statu naplnuje skutkovou podstatu trestneho cinu (jen si ony trestne ciny sam ve sve blahosklonnosti povolil)

z hlediska funkcnosti statu - prosim, nezamenujte fungovani statu a fungovani spolecnosti. to, ze jsou lide zde relativne kulturni a ukazneni (valna vetsina) neznamena, ze dobre funguji statni organy.

Papouch 8.5.2007 13:29

Re: Neuvěřitelné

Somalsko je dobry priklad relativni zbytecnosti centralni vlady a "statu" jak ho zname

Severni cast, byvale britske Somalsko (sami se nazyvaji Somaliland), na tom neni nijak hur nez zbytek subsaharske Afriky a mistni samosprava funguje uz temer 20 let - rozhodne tam neni obcanska valka jako na jihu. Takovy lehce modernizovany klanovy/kmenovy svaz.

http://en.wikipedia.org/wiki/Somaliland

BOMBON 8.5.2007 13:23

Re: Pane MUDR. Kiliáne

pan ministr vam na nic neprispeje. penize, ktere dostavate, dostavate ode me, jsou to ty, ktere mi stat uloupil.

je to pro vas mozna prekvapenim, ale patrite mezi polozky, ktere platim, aniz by se me nekdo ptal zda chci a dokonce aniz by mi za to nekdo podekoval. nevim presne, na co ve svem prispevku narazite, ale vykazovat pouziti darovanych penez mi neprijde zase jako takovy nesmysl (jakkoliv provedeni muze byt uchylne, jak je u nas zvykem).

rozhodne bychom meli vychazet z toho, ze "vas narok na davky" je pouze dusledkem dobre vule vasich spoluobcanu a ti by si meli mit moznost stanovit jakakoliv pravidla. kdyz se vam to nelibi, zkuste pribuzne ci sousedy, ti vas alepson znaji osobne

gossip 8.5.2007 13:23

Re: Kdo je hloupý?

Cim vetsi "podporu" dostanou ti schopni,aktivni a tedy "bohati",Tim vice bude nase rapublika "bohatsi" a tedy bude moci rozdelit na podpore "opravdu socialne slabe"(nikoliv flakace) a duchodce.

MUDr Jiří Kilian 8.5.2007 13:16

Re: Re: Re: Re: No, pane ministře,

Nerozumíte rtomu, co jsem napsal. Reforma je nutná a díky za každý posun, protože stav věcí je docela vážný. Já poukazuji na to, že ODS slovy ministra Nečase svaluje vinu na ČSSD, ale sama oba veskrze špatné systémy ( sociální a zdravotní ) postavila a to v době, kdy mohla hravě skrze většinu v Parlamentu postavit systémy , které by k těmto stávajícím hrlzám nevedly.  Takže namísto pokorného přiznání vlastní odpovědnosti píše o vině paroubkovské.  To jako mám chápat tak, že ODS postavila levicový systém proto, aby ho ČSSD mohla pospravit na pravicový ?

BOMBON 8.5.2007 13:15

Re: Kdo je hloupý?

jen socialisticky dement si nedokaze predstavit, ze by proste nikdo nikoho nepodporoval.

paul 8.5.2007 13:11

Re: Re: Re: Re: Re: Velmi hrubá demagogie

Ok, takze par dotazu:

1. pripoustim, ze sockomancove jsou schopni navrhnout a prosadit i reformu, ktera jeste vice znevyhodni viceprijmove skupiny na ukor vyzirku, ale nechci se toho dozit, prestoze nepatrim do viceprijmove skupiny. A nechci si to ani predstavit. (populisticky krik vyzirku? to jako s. Paroubek? :-))

2. kde v zapadni Evrope maji zminene 50% zdaneni? A mate alespon zakladni predstavu o zdaneni pravnickych osob v CR?

3. "pokud někdo má právě toli, aby nehladověl, výsledkem stejné sazby bude, že bude hladovět, zatímco majetný člověk si koupí vilu o měsíc později. To není stejná zátěž." - Je. Mame prozatim vsichni stejne sance, na rozdil od dob vladnuti KSC. Kazdy muze zacit podnikat, i Vy, mate sanci na zbohatnti asi 5%, z 95% vydelate malo, nebo zkrachujete. Vami nenavideni majetni lide v drtive vetsine pripadu hodne investovali a velmi riskovali, nez sveho majetku nabyli. Nezamestnanost v CR je pres 8%, presto kdyz potrebujete kopace, dojicku nebo hornika, musite ho importovat z Polska, Ukrajiny apod. Proc? Protoze v nasi krasne socialisticke vlasti se hrube nevyplati makat, lepsi je pobirat davky, "delat ohne na namestich a delat bordel". Proc to ma nekdo kdokoli platit formou progresivniho zdaneni? To neni spravedlnost, to je komunisticky zpusob rovnostarstvi.

kAROLÍNA 8.5.2007 13:10

Re: Kdo je hloupý?

Viléme, Víléme, nechoď na nás s takovými logickými přesmyčkami...... to vymýšlíš ve frontě na sociálce?.... jistěže podporu nemají dostat ti, kteřé ji nepotřebují, mají ji dostat jen ti, kteří projevují aktivitu svým úsilím svůj stav zlepšit. Ostatní mají dostat pouze žebračenky, protože jsme příliš civilizovaná společnost na to, abychom nechali líné pochcípat hlady.

Melwin 8.5.2007 13:07

Re: Re: Re: No, pane ministře,

Potom Vám nerozumím. Současná koalice chce zadlužování zastavit, měl byste tedy tyto kroky podporovat. Vše, co navrhuje, je pro mnohé možná nedostatečné, ale alternativou je dnes NULA. Mnohým kritikům bych radil vstoupit do politiky a zkusit něco prosadit. Třeba jen na komunální úrovni. To je daleko složitější, než udílet hraběcí rady.

MUDr Jiří Kilian 8.5.2007 13:01

Re: Re: No, pane ministře,

Nikoli. Já se ČSSD moc nezabývám, protože je mi je cizí její přesocialistická ideologie a celkem od ní nic nečekám. Vadí mi ale, že se ODS vymlouvá na 8 ztracených let, když sama systé,my nastavila předtím. Já jsem vůbec nečekal, že by ČSSD byla s to nějaké reformy vymyslet, natož zahájit a naopak jsem čekal její způsob politiky zadlužování. Je to hrlza, ale voliči si tak přáli. Možná i proto, že předtím byli zklamáni pravicí, která pravicovou politiku nevedla. Slepá přízeň je nejvíce na škodu, asi tak, jako opičí  láska.  Pro ni nevidí se podtsta věcí, ale jen náklonnost.  

Vilém 8.5.2007 13:00

Kdo je hloupý?

Podporu si tedy patrně zasluhují schopní, aktivní a bohatí.

Podpory podle vás mají tedy dostat ti, kdo ji nepotřebují.

Mám pocit, že váš rozhled je omezen vlastním kontem a logika ani rozum nepatří do souboru vašich vlastností. To pak technologie nevyrovná.:-D

Melwin 8.5.2007 12:57

Re: Re: Chcete zpátky Paroubka?

Pane Patejli, myslím, že nechápete pravidla koaličního vládnutí a patové situace po volbách. ODS chtěla vyvolat předčasné volby, a nikdo se k ní nepřipojil. Vaše přání pravostředové koalice znamená minimálně 101 hlasů ODS + KDU-ČSL. Máte je k dispozici? Pokud bude ODS pokračovat stylem, který předvádí Tlustý, nedočkáte se jí nikdy. Je to nejlepší cesta, jak pravici zcela rozvrátit. Určitě Tlustému řaeda lidí bude tleskat, ale ne na pravici.

Rad 8.5.2007 12:54

Re: Pro Viléma, ať má radost:

takto přesné vyjádření se často nevidí - gratujuji!

Melwin 8.5.2007 12:53

Re: No, pane ministře,

Pane Kiliáne, Vy mne fascinujete. Nechcete snad připustit, že zde Paroubkovci a jejich předchůdci vládli osm let? Chcete snad prokázat, že učinili něco, co by zastavilo zadlužování země, když sami navrhovali a stále navrhují stamiliardové schodky? Buďte alespoň objektivní, pokud chcete vjektivitu po někom jiném. Nevěřím, že jste volič ODS s takto levicovými názory.

Rad 8.5.2007 12:53

Re: Re: slyšel jsem Bila Gatese

pane netykejte mi, já soudruh nikdy nebyl. A to co píšete je pěkná kravina, chcete říct, že po 8mi letech socanské vlády je to čím dál větší zadlužování Klausova  vina? To může tvrdit jen hodně slaboduchý jedinec.

Vilém 8.5.2007 12:52

Re: Re: Re: Re: Velmi hrubá demagogie

Nechci hodnotit vaše duševní schopnosti, ale tvrzení, že každá reforma bude výhodná pro skupiny s vyššími příjmy naznačuje, že váš rozhled v daňové oblasti je velice omezený a představivost vám asi úplně chybí. Až za několik let zavedeme 50% sazbu jako v západní Evropě, zřejmě teprve poznáte, co je odpovědná reforma bez ohledu na populistický pokřik vyžírků.

Stejné procento nesplňuje podmínku spravedlnosti, to je naprosto jasné a lez to snadno demonstrovat:

Pokud někdo má právě toli, aby nehladověl, výsledkem stejné sazby bude, že bude hladovět, zatímco majetný člověk si koupí vilu o měsíc později. To není stejná zátěž. QED, vaše teze jsou nesmyslné. Obdobně to ovšem platí i v méně extrémních případech, tzn. když nebudu mít na bydlení nebo auto, není to stejné jako když nebude mít bohatý na dovolenou na Havaji.

Z toho celkově plyne, že marginální přínos poslední koruny s růstem příjmu klesá, a proto je správné progresivní zdanění, mnohem výraznější než současné.

Skybird 8.5.2007 12:46

Je to aušus !

Postrádám komplexní návrh reformy ve všech podstatných oblastech včetně restrukturalizace státní správy. K tomu samozřejmě příslušný časový a věcný harmonogram.

Je logické, že můžete prosadit pouze to, na co máte sílu. Ale té síly bohužel na tak zásadní opatření s dlouhodobým dopadem  máte velmi málo. Tato upachtěná koalice opřená o podporu dvou přeběhlíků a nejistá si ani podporou vlastních poslanců nemá skutečně na víc, než na nějaký paket problematických úsporných opatření.

Dostůjte tedy svému slovu a umožněte co nejdříve předčasné volby. Ještě je šance na výsledek, který by reformní koalici dal větší podporu. Jinak se obávám, že prošustrujete i to málo reformního potenciálu, které vám ještě zbývá. A bude to škoda - doplatíme na to všichni !

Petr 8.5.2007 12:46

Nečas zase o ničem

Číst nebo poslouchat pana Nečase je naprostá ztráta času. Zatím se ještě nedopustil vlastního názoru a jen se svou pověstnou loajalitou opakuje teze svých šéfů včetně známých výmluv, jak za všechno může ČSSD, přestože se na předvolebním rozhazování podíleli všichni (ODS např. důchodcům slíbila přidat 1000 Kč a ČSSD jen 500 Kč), a nesmyslných tvrzení, že na této pseudoreformě nikdo neprodělá a schodek rozpočtu se sníží. Rád bych také chtěl vidět, jak ODS (alespoň částečně) plní svou smlouvu s voliči - snížení daní, jednostránkové daňové přiznání, provedení důchodové reformy atd. Skutečnost je taková, že navrhovaná daň z příjmu z tzv. superhrubé mzdy = 15*1,3542 = 20,313% podle původního systému, spodní sazba DPH se zvýší, o zjednodušení daňového přiznání není ani řeči, to, že by důchodovou reformu chtěli řešit před volbami, když k tomu nemají odvahu teď, může věřit jen hlupák atd. Nakonec i sám poslanec Tlustý (bez ohledu na jeho reformu) tomu říká ODS mínus. Snaha vymlouvat se na koalici je také trapná. Určitě na plákátech ODS spokojeným rodinách, zdravotním sestřičkám, dělníkům a všem dalším ani pod čarou neřekli, že všechno jsou jen nereálné sliby.

patejl 8.5.2007 12:42

Re: slyšel jsem Bila Gatese

jisty pan klaus mel za sve vlady vyrovnane rozpocty diky tomu ze do nich nalil stamiliardy z privatizaci. nynejsi socialni a danovy model pak ma na svedomi jeho vlada, socani dane pouze snizovali. a ty radsi mlc, troubo, kdyz se nechas tak snadno zblbnout Rv

paul 8.5.2007 12:41

Re: Re: Re: Velmi hrubá demagogie

PROGRESIVNI ZDANENI JE SPRAVEDLIVE??? Clovece, pri vsi ucte, vy jste naprosty debil. Vysvetlete mi prosim, v cem vidite spravedlnost. Vyuka treti tridy ZDS: prvni soudruh vydela za osm hodin 10.000Kcs a zaplati z nich dan 1.000Kcs, druhy soudruh ma dve zamestnani, pracuje 16 hodin a vydela 20.000Kcs, ze kterych zaplati dan 4.000Kcs. To jako spravedlnost po socialistickem zpusobu?

Uvedomte si prosim, ze v pripade zavedeni jednotne dane by ti Vami nenavideni miliardari platili STEJNY podil ze sveho zisku jako Vy, tzn. vyber by byl spravedlivy. Kazda reforma bude vyhodna pro viceprijmove skupiny, protoze dnes jsou viceprijmove skupiny silne znevyhodneny progresivnim zdanenim. Cmq. jako argument to na zavistive stado z IV. cenove funguje spolehlive - "predstav si Vileme, ti hnusni kapitalisti si snizi dane a my jim to zaplatime!".

Jeste drobnost: 15% z 10.000Kc je 1.500Kc, 15% ze 100.000Kc je 15.000Kc. Neberu argumenty typu bohati nebudou platit dane.

P.S.: nejsem "modra straka", ale nerad platim ze svych dani komunisty a podobne vyzirky.