13.5.2024 | Svátek má Servác


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
jarda 10.4.2007 22:44

Reforma

Nemám vůbec obavy o příjmy lidí co ty reformy odhlasůjí nebo se tu najde někdo, kdo si myslí, že si vláda finančně pohorší ? Také nebudou mít proplacené první dny nemoci, zruší si příspěvek na stravovaní či nějaké jiné benefity ?

kamil 6.4.2007 17:28

pane vašíčku-vyjste hlava-více takových a máme vystaráno

clay 5.4.2007 23:51

znáte někdo zemi

kde mají odvahu uskutečnit bod 3 autorova článku?

zm 5.4.2007 22:25

jo konečně něco pro střední třídu

měsíčně mi seberou vodhadem tak 30-40 K a na každý se 3 dětí si odečtu 10k ročně ze  základu, to je čistýho úspora 190kč/dítě, tedy oproti současnosti vlastně jen 60kč. No fakt děkuju. Akorát , že na vyšším DPH to zas půjde do ritě, fakt se nedivím, že mě má každej za magora, že mám 3 děti a makám a nejsem na podpoře. No a společný zdanění taky v riti, to je -50 000 Kč, fakt moc děkuju za všechno . Jo 15ti procentní daň, já jen  netušil že 15% mi zbyde, já myslel že 15% budu platit. Díky , díky.

Paroubku vrať se prosím, já to tak nemyslel.;-€;-€

karel 5.4.2007 18:45

Reforma

Já jako obyčejný pracující se ptám jako mnoho dalších ,kde tito moci páni vzali ty své majetky kdo koho okradl znám poslankyni co si chodila za komunistů půjčovat od sousedů dnes vlastní tři byty a jeden barák ,tak jakám způsobem nato vzala .Čunek dělnik 4 děti a jak se má tak už nemelte o tom kdo koho okrad jestli ODS,ČSSD KRADOU VŠICHNI TAM A OSTATNÍ OBYČEJNÍ TO MUSÍ TED ZAPLATIT ONI UŽ MAJÍ CO.

František I. 5.4.2007 18:49

Re: Reforma

Na to je jediná odpověď, když jste je volil, držte ústa.

Taťka 5.4.2007 21:03

Re: Re: Reforma

Franto!Sprostý je i ten kdo sprostě myslí,a nepomůže napsat "ústa".A jak  můžete  vědět,že  je  dotyčný  volil?

Navíc fakt,že se dostali nahoru lidé bez špetky morálky devastuje naši společnost obrovským způsobem a to stojí minimálně za zamyšlení.

A ne umlčovat zoufalé výkřiky lidí,kteří jsou z toho nešťastní.Vrcholem nevkusu je pak obviňování těchto lidí ze závisti!

RAZANTNÍ REFORMY 5.4.2007 15:55

JEDINNÉ ŘEŠENÍ

ZRUŠIT VÝPLATY DŮCHODŮ. ZAVÉST POUKÁZKY NA JEDNO TEPLÉ JÍDLO DENNĚ, VYTVOŘIT TZV.,,ZUPEINSTITUT" KDE BY DŮCHODCI FASOVALI JEDNU PORCI POLÉVKY VAŘENÉ Z SE ZBYTKŮ A S POTRAVIN S PROŠLOU ZÁRUČNÍ LHŮTOU,SPOLEČNÉ UBYTOVNY PRO SENIORY, NĚCO JAKO STANY NA LETNÉ,

František I. 5.4.2007 18:52

Re: JEDINNÉ ŘEŠENÍ

Když před osmi lety volili sockomouše, tak mají, co chtěli. Dluhy se platí, ale možná vám vysvětlí Paroubek, že je to jen pohádka. Pak se ovšem připravte, že budete hlínu hlady žráti tak, jako národové v Africe nebo ruští kolchozníci po říjnové revoluci.

nepolitik 5.4.2007 14:31

Upozorňuji, že nejde o reformy předkládané ODS, ale

o reformy předkládané koaliční vládou, ve které má ODS pouze polovinu hlasů. Z toho vyplývá, že předložená reforma je výsledkem možného kompromisu a proto se příznivcům radokálnější reformy zdá příliš měkká a odpůrcům reformy příliš tvrdá. Podle mne je nutno být vděčen i za málo, kterého bylo dosaženo.

loula 5.4.2007 15:34

Re: Upozorňuji, že nejde o reformy předkládané ODS, ale

Nepolitiku, máte sice pravdu, že ODS má ve vládě pouze polovinu hlasů. Proč ale, když na počty mandátů má ODS převahu zhruba 4:1. Toto mi není moc jasné.

František I. 5.4.2007 18:53

Re: Re: Upozorňuji, že nejde o reformy předkládané ODS, ale

Na to se zeptejte pana Havla.

clay 5.4.2007 23:55

Re: Re: Upozorňuji, že nejde o reformy předkládané ODS, ale

máte pocit, že někdy v minulosti se sešli šéfové stran, vzali kalkulačky a hbitě rozpočítali volební výsledky na počty ministrů? Kdy vás odstavila matka?

Hustej 5.4.2007 14:14

Koho střelili?

 Maastrichtská kriteria se plnila už za socanů. Při tempu růstu HDP 6% jsme se zadlužovali v roce 2005 o 2,7% HDP. Obrovský nárůst začal až ke konci loňského roku, ale i tak konečných 120mld v roce 2006 představuje zadlužení o 4% HDP . HDP na konci roku činil 3000mld.  O jakém projídání budoucnosti vůbec tedy autor hovoří? Nárůst 6% - 4% dluhu je odjakživa pokles zadlužení... A už vůbec neomlouvá zvyšování daňové zátěže obyvatel daňovou reformou ODS, mám velký pocit, že zvyšování daní je pro pravici náruživým koníčkem. Což pravice nikdy neslyšela o Lafferově

křivce? Navíc tuto daňovou zátěž přesouvá do míst kde se dohled nad výběrem daní kontroluje nejhůře. Prostě východní postkomunismus v plné kráse, že soudruzi...

Xury 5.4.2007 14:45

Re: Koho střelili?

To máte sice pravdu, že nárůst státního dluhu o 4% při 6% růstu HDP je jeho relativní snížení, ale jednak zapomínáte na dluhy celé veřejné sféry, kam kromě komunálních financí spadají ještě různé mimorozpočtové fondy a jednak tento růst nám nebyl nadekretován na věčné časy. V případě, že by došlo ke významnějšímu poklesu tohoto růstu nebo dokonce k recesi, tak nejenže se sníží resp. poklesnou příjmy SR,ale v důsledku zvýšení nezaměstnanosti dohde k nárůstu výdají vlivem vyplácených podpor a předčasných odchodů do důchodu. Mimochodem o projídání budoucnosti hovoří autor proto, že schodek je dominantně způsoben nárůstem sociálních výdajů a ne investicemi do budoucnosti.

Hustej 14.4.2007 14:22

Re: Re: Koho střelili?

Podle všech ekonomických úvah rozhoduje o plýtvání odjakživa inflace ta už je pomalu deset let nízká - párkrát jsme se dokonce dostali do deflace.. O projídání budoucnosti rozhodně nelze mluvit... Jinak by bylo dobré si sociální výdaje rozdělit. Například když víme, že se na sociálním pojištění hlavně od zaměstnanců vybere 450mld, tak je dobré si povšimnout, že na důchody plyne i po navýšení jen 250mld, na děti 80mld, na nemocenské také 80mld - tyto čísla si každý může odvodit z veřejných zdrojů. Tak a kde chcete šetřit, když na nezaměstnané kde jsou i tolik nenáviděný zneúžívači. jde jen 20mld.

Dindik 5.4.2007 18:01

Re: Koho střelili?

problém vidím v tom, že vlastně nevíme, jak plnění rozpočtu ve skutečnosti dopadá. kdo zaručí, že není někde ve skříni umně skrytý kostlivec, že neobelháváme nejen okolí, ale i sami sebe. Nemělo by se sestavování a kontrola rozpočtu svěřit soukromé firmě? Vždy´t málo která věc prochází - jak se hezky říká- "napříč politickým spektrem" tak hladce, jako brakování státních peněz. Tady se stírá rozdíl pravice x levice a střed to bere z obou stran. Po řečnických cvičeních pro veřejnost stejně poslanci i vláda upečou kulišárnu  rukou společnou.Prostě se po roce 89 nevychýlilo kyvadlo na druhou stranu, pro jistotu zůstalo uprostřed. A teď tady chybí silná  strana s nadějí vlády po  několik volebních období a tedy i s dlouhodobou zodpovědností. Nestraším, ale volit levici je jednoduché, snadno zdůvodnitelné a nezodpovědné. Pravice má velký potenciál, ale katastrofálně jej prohospodařuje. Výběrem reprezentantů, rétorikou, je prolezlá klientelizmem, nese balvan politických i morálních poklesků z minulých  období. neumí nás věrohodně přesvědčit o tom, že ta náročnější cesta je lepší. Ale  to bohužel není jen její výsadou, spíše to jen dokresluje  současný politický marasmus.

příklad: na Vánoce, ze účasti a pozornosti  celé republiky se konají adventní kocerty. Když se vybere  milion, je to sláva. A naši zástupci  si při dělení medvěda během několika hodin rozdají tolik, že by bylo na tyto koncerty  od  narození Krista  do dneška, a ještě by zbylo na dalších 500 let!! Co dodat? Není to absurdní?

Sch.glosátor. 5.4.2007 14:02

To nám pomůže bez omezování přežít ještě pár let a pak celý systém zkolabuje .

Kdo jsou to oni "MY" ? Ti na systému nezávislí budou spokojeně žít dál.  

Ivo Vašíček 5.4.2007 14:13

pravda

pokud nás neznárodní a nepopraví

Sch.glosátor 5.4.2007 15:49

I to by se mohlo stát.

Jako už se stalo. Když stát půjde ke dnu, není v bezpečí ani soukromý, nestátní majetek. Jen naivové si myslí, že jim zůstane, protože jsou jeho vlastníky. Kdo jim garantuje vlastnické právo ? Veřejná moc. Není-li veřejné moci, není garancí a jejich majetek je vystaven v plen. Protože právo není duchem vznášejícím se nad vodami,ale projevem reálné moci. Tak špatně dopadne většina až na ty, kteří svůj majetek včas přesune pod ochranu jiné veřejné moci, jiného státu. Chytré, schopné, pracovité a zejména proto i dostatečně bohaté aby unesli transakční náklady s tím spojené. Mnozí z nich se tak zajišťují už nyní. A ostatní ? Jako vždycky budou spínat ruce k nebesům, vzývat vévodu české země a blanické rytíře. Už aby začali trénovat.;-)

František I. 5.4.2007 18:59

Re: I to by se mohlo stát.

Proto není dobré ukládat v Česku peníze, pro Čecha zde podnikat, ale raději volit sockomouše s vědomím, že se dá ještě rozkrást zbytek, co tu po nich zbyl. Pak nám jistě pomůže Sovětský svaz. Třeba amerikou dodaným obilím v rámci pomoci a důkladnými kriminály.

Taťka 5.4.2007 13:34

Pravicová myšlenka

Když byl v Írán svrhnut šách a založena republika "socan" Chomejní zakázal otrockou práci dětí.Mělo to za následek krach celého odvětví -výroba perských koberců v této zemi.Aby si výrobci zachovali zisky a byly zachovány nízké ceny,přestěhovala se výroba do zemí,kde bylo možno děti k otrocké práci využívat."Socan"Chomejní tedy poškodil hospodářství Íránu státní regulací.

Tak a jsem kovanější pravicový komsomolec než pan Vašíček.;-P

Starý J. 5.4.2007 13:26

Je zajímavé, že ČSSD vůbec nevyvrací Kalouskovo obvinění

o zmanipulování loňského rozpočtu, kdy do závěrečného účtu nebyly zahrnuto víc jak 50 miliard ztráty rezervního fondu. Potom bychom neplnili kriteria, protože dluh by byl vyšší než 5 %! Nebo se snad proti tomu ohradili a mně to uniklo? 

čtenář zdrojů 5.4.2007 19:40

Re: Je zajímavé, že ČSSD vůbec nevyvrací Kalouskovo obvinění

uniklo. Sobotka to už dostatečně uvedl na pravou míru.

clay 6.4.2007 0:03

Re: Re: Je zajímavé, že ČSSD vůbec nevyvrací Kalouskovo obvinění

jo? a kde?;-D

clay 6.4.2007 0:07

Re: Re: Je zajímavé, že ČSSD vůbec nevyvrací Kalouskovo obvinění

tipnu si: kecáte

ver 5.4.2007 12:31

naše ekonomika

čím víc člověk pije , tím víc se mu třesou ruce.

čím víc se mu třesou ruce , tím více rozlévá.

čím více rozlévá , tím méně pije.

čím víc člověk pije , tím méně pije

Pytel 5.4.2007 11:44

upřímná snaha

Autorova upřímná snaha udělat něco smysluplného pro blaho našeho národa by možná mohla být korunována úspěchem, kdyby si udělal kafe a zamyslel se na tím,

1) co jsou peníze

2) komu všichni dlužíme ten státní dluh

3) jak vypadá "krach" veřejných financí v praxi

68 5.4.2007 12:15

Re: upřímná snaha

Jak vypadá krach veřejných financí jsme mohli všichni vidět v roce 2001 v Argentině. Prezident Carlos Menem neprovedl reformu státních financí: výdaje státu zůstávaly vysoké a neefektivní daňový systém plný různých výjimek nestačil naplňovat státní pokladnu. To vše tady praktikovala bolševická ČSSD. Jak dlouho tedy bude trvat, než zde nastane stejná situace?

Papouch 5.4.2007 14:33

Re: upřímná snaha

2) asi tomu, kdo "nam" je pujcil. Do statnich dluhopisu si uklada penize kdekdo - banky, ruzne investicni a penzijni fondy...

3) doporucuji navstevu Jizni Rhodesie (tzv. Zimbabwe) - domorody vladce na nem intenzivne pracuje