19.5.2024 | Svátek má Ivo


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
libero 4.6.2008 15:51

Re: Kdy nám amíci pomohli, že jim něco dlužíme?! (že by '39,'68,'89?)

Jedinej? Nikdy není na škodu, mít velmoc za spojence.

Harry 4.6.2008 15:54

Re: Kdy nám amíci pomohli, že jim něco dlužíme?! (že by '39,'68,'89?)

Rozumny duvod je ten, ze kdyz tu bude stat Radar USA tak tady nebude stat Radar SSSR/RUsko. Se SSSR a Rusakama jsem se musel milovat 4O let a docela klidne to zkusim s nekym jinym. Mozna je stejny (pochybuji) mozna horsi (jsem si jist ze ne) ale bude JINY.

Honza 4.6.2008 13:13

Moc by mě zajímalo......

jestli má tohle autorka z vlastní hlavy,nebo zase jako jiní na NPpíší na objednávku.Ani jsem se nemusel dívat na podpis autora článku a bylo jasné,že to píše ženská.Vážená dámo,Detailní parametry takového vojen.zařízení nezná z vlády nikdo ani z parlamentu,dokonce ani ministrParkanová - jde o přísně tajné informace,které zná jen několik lidí voj.štábu USA.Tak nám tady nekvákejte,že budou rozhodovat odborníci.Ostatně detailní informace nepotřebujeme k tomu,abychom mohli rozhodnout, "že tady ŽÁDNOU cizí základnu nechceme,proto REFERENDUM !!!>-

Martin 4.6.2008 14:07

Re: Moc by mě zajímalo......

Naprosto přesné,můj souhlas.R^R^

libero 4.6.2008 15:53

Re: Moc by mě zajímalo......

Nechceme, to jako všichni Honzové, nebo kdo?

Harry 4.6.2008 15:59

Re: Moc by mě zajímalo......

"jde o přísně tajné informace,které zná jen několik lidí voj.štábu USA.Tak nám tady nekvákejte,že budou rozhodovat odborníci." a proto je treba aby rozhodoval v referendu Josef  Vomacka z Dolni Lhoty, ktery sei plete Iran a Irak a o USA vi akorat ze tam bijou cernousky.....

Milena 4.6.2008 16:45

Re: Re: Moc by mě zajímalo......

Harry - teď jste se předved jako primitiv,Honza jen ukazuje,že ti,kteří rozhodují mají podobné vědomosti,jako ten váš J.Vomáčka.My nepotřebujeme žádnou základnu,je váš mozek schopen to vstřebat ?

jirka.s. 4.6.2008 17:27

Re: Re: Re: Moc by mě zajímalo......

Selským rozumem tedy řečeno, jestliže poslanci mají stejné znalosti jako pan Vomáčka, proč tedy vyhazovat půl miliardy za referendum? ;-)

Milan 4.6.2008 20:44

Re: Re: Re: Re: Moc by mě zajímalo......

Aby mohla rozhodnout většina a ne menšina - je to složité ??

Paca 4.6.2008 12:51

Švýcarsko

Myslíte, že by každý dospělý Čech (muž?) měl mít doma automatickou zbraň, cvičit s ní a v případě ohrožení povinnost bránit republiku? Jestliže ne, co mu jinak dává právo rozhodovat v referendu o otázkách národní bezpečnosti?

vita 4.6.2008 14:54

Re: Švýcarsko

Každý dospělý Čech má povinnost v případě ohrožení bránit republiku. Každá dospělá Češka ostatně taky. Branná povinnost zrušena nebyla, nemylte se.

Že většina mladých Čechů nebude vědět ani kudy to ze sapíku lítá (nebo bude vědět z filmů typu Rambo), s tím nesouvisí.

Schumacher 4.6.2008 12:41

Správný leč nedůsledný pohled. Míra demokracie je přímo úměrná míře schopnosti jejího formálního nositele vládnout. Otázka zní : Co se zbylými osmdsáti procenty....

Kdo není schopný kvalifikovaně rozhodovat v referendu, není schopný kvalifikovaně rozhodovat při výběru  kandidátů podle jejich programů ve volbách zastupitelských sborů. Vyloučení rozhodování v referendu neřeší podstatu problému, jen ho posouvá o stupeň výš. Důsledným řešením by bylo zrušení voleb a formální zavedení vrchnostenského systému. Toho, který v praxi , třebaže ne formálně, už existuje.

jk-jiny 4.6.2008 11:26

netreba peoblem chapat...

ministryni staci ze se ji neco libi a nebo se o tom dobre zpiva... v podstate nechcete referendum, protze podplatit dostatecny pocet volicu je drazsi, nez Melcaka s Pohankou...

RL 4.6.2008 12:35

Re: netreba peoblem chapat...

To má být vtip?? Není to moc humorné. Naopak rozhodování o naší národní bezpečnosti nemůže být činěno referendem. Jen blbec může referndum v této otázce chtít. Jak může člověk, který ani neví kde je např. Irán a co má za zbrojní arzenál rozhodovat o naší obraně? Zamyslete se nad tím. Já nevím jak vy, ale já nechci čekat až mi sem pošlou nějakou raketu. Štěstí přeje připraveným a proto je referendum v tomto případě hloupost.

Pepa 4.6.2008 12:56

Re: Re: netreba peoblem chapat...

Lidí, o kterých píšete, není naštěstí většina. A u referenda plattí, že rozhoduje většina - skutečná, ne získaná koupením jednoho nebo dvou poslanců.

Honza 4.6.2008 13:17

Re: Re: netreba peoblem chapat...

RL - tak naivního člověka aby pohledal,ty snad uvěříš každý propagandistický žvást.Jestlipak ti už řekli,že dárky na vánoce nenosí ježíšek ??:-D:-D

vita 4.6.2008 15:37

Re: Re: netreba peoblem chapat...

No výborně - a argumentík by nebyl?

emersonskej 4.6.2008 17:42

Re: Re: netreba peoblem chapat...

Naprostý souhlas !!! Ani já - a to se o vojenství a všechno kolem toho docela zajímám si netroufám v takovéto věci rozhodnout - od toho jsem volil ve volbách, aby za mě podobné věci řešila VLÁDA !!!

Katr 4.6.2008 10:54

Zdá se, že hlavním

smyslem zastupitelské demokracie je rozeštvávat lidi mezi sebou, aby se pak politici všech barev mohli lépe napakovat.;-(

Klička 4.6.2008 12:12

Re: Zdá se, že hlavním

Myslím, že se to nezdá, ale že to tak obecně je. Zastupitelskou "demokracii" totiž vymysleli lidé, kteří v demokracii přímé neměli žádnou šanci se dostat k moci. Přesně tak jak píšete, zastupitelská demokracie totiž nejen že roděluje občany na příznivce té či oné politické strany, ale nepřímo je štve proti sobě v zájmu stranického boje o moc. Vůbec ji nezajímá vůle lidu a tím popírá samu podstatu sebe sama - demokracii, jakožto demos kritos - vládu lidu. V prostředí demokracie (vlády lidu) je totiž nutné znát vůli tohoto lidu. Tuto vůli však nelze zjistit jinak než všeobecným referendem. Že je tato vůle zjištěna v demokratických volbách je totiž obecně rozšířený omyl, šířený a neustále v médiích omílaný představiteli "demokracie" zastupitelské, kteří v našem systému demokratických voleb mají ve většině doživotně zajištěn bezpracný příjem. Vůbec tím nechci řící, že nepracují, ale pracují buď špatně anebo také vůbec. Pouze se vyvyšují nad ostatní občany, pohrdají jimi a vůle lidu je naprosto nezajímá. To se týká naprosto všech politických stran, zastoupených v parlamentu , méně v senátu. Demokracii pouze neustále omílají a přitom nevědí, o čem mluví.

RL 4.6.2008 12:38

Re: Re: Zdá se, že hlavním

Máte mozek? nebo jste demagog. Otázky národní bezpečnosti nemůžou rohodovat občané, kteří netuší co nebo kdo nás ohrožuje. Máte snad nějaké podrobné informace o jaderném programu Iránu? Když ne, tak jak můžete vědět co připravují?

Pepa 4.6.2008 13:00

Re: Re: Re: Zdá se, že hlavním

Nemám skoro žádné informace o jaderném programu Iránu, nicméně jsem si jist, že lidé, jichž se tento program existenčně týká tyto informace mají a naloží s nimi stejně, jako v případě Iráckého reaktoru Osiris nebo před nedávnem vybombardovaného syrského reaktoru. Nám Irán nikterak nehrozí...

Ustecak 4.6.2008 13:24

Re: Re: Re: Re: Zdá se, že hlavním

Hitler taky nehrozil dokud nebyl připravenej na válku a pak bylo pozdě ... a s tím, co hlásá Írán, to pak bude hodně velkej mazec. Oni se totiž nebudou ptát jestli jste židi, křesťani nebo ateisti, nejste muslim, takže je jednou jestli jste Čech, Američan nebo Dán ... prostě to sem pošlou a bude.

Pepa 4.6.2008 14:17

Re: Re: Re: Re: Re: Zdá se, že hlavním

Hitler nám hrozil dlouho dopředu a připravenej tenkrát taky úplně nebyl, ale z rozhodnutí politiků se Československo nebránilo. Tomu by se ale dalo referendem předejít

Harry 4.6.2008 16:02

Re: Re: Re: Re: Zdá se, že hlavním

Ja bych si nebyl tak jistej. Iran je nevyzpytatelna zeme, ma prezidenta zrejme silence, ale to neznamena, ze nemuze spustit valku. Hitlerovi se take spousta lidi smal, do jiste doby. Iran nam hrozi a to zcela oficialne, v OSN.

Klička 4.6.2008 13:51

Re: Re: Re: Zdá se, že hlavním

Mám za to, že zde vůbec nejde o jaderný program Íránu ani nikoho jiného.Existuje status quo, že Česká republika, či dříve Československo vždy patřilo a v dohledné době patřit bude do sféry zájmu některé z velmocí. Není to dobré, ale je to tak. Ve sféře zájmu SSSR (dne Rusko) jsem živořil 49 let. Děkuji, už nechci. Zbývají tedy USA. Taky nic moc, ale nesrovnatelně lepší než Rusko.Toto dokáže posoudit každý průměrný občan a Vámi zmiňované informace k odpovědnému vayjádření v referendu nepotřebuje.

jirka.s. 4.6.2008 17:24

Re: Re: Re: Re: Zdá se, že hlavním

Víš co, kličko ? Už toho raději nech, už ti to referendum leze na mozek! Pokud jsi schopen napsat nasledující, tož to už hovoří samo za sebe:

"Vůbec tím nechci řící, že nepracují, ale pracují buď špatně anebo také vůbec."

Klička 4.6.2008 10:39

Pouze moudří?

Paní Pospíšilová-Šteflová, v případě, že zde propagujete, že pouze moudří mají právo se vyjadřovat k problémům, divím se,že se nestydíte něco takového napsat. Tento článek rozhodně nenapsal moudrý člověk a podle Vašeho vlastního vyjádření Vám to nemělo být umožněno. Nicméně v demokratickém státě by měl mít možnost obecného vyjadřování se každý občan, tedy Váš článek beru a také jsem jej četl. Píšete zde, že pouze vyvolení a moudří mají právo rozhodovat o věcech, které se přímo týkají většiny občanů, ne-li zcela všech? Chcete snad říci, že naše vláda, politici, poslanci a senátoři včetně presidenta jsou těmi moudrými? Nenechte se vysmát. Snažte se chvíli sledovat politické dění v naší zemi a pokud se snažíte být moudrou, nutně dojdete k výsledku že nejsou. A proto, zevšeobecníme-li tento jev, vymysleli kdysi dávno ve Starém Řecku demokracii. A to demokracii přímou, která referenda využívá. Nikoliv pouze proto,zda rohlík má být slaný či kmínový, ale pro věci veškeré, které se tu více, tu méně přímo dotýkají občanů. Věřte mi, že občané, které Vy ve své nadutosti nazýváte bl..., se obvykle referend nezúčastňují, poněvadž je dění obecné nezajímá. Mám totiž za to, že průměrný občan je vždy ve svém rozhodování moudřejší, než každý jednotlivý politik, poslanec či senátor. Proto totiž také bylo referendum, jakožto institut zavedeno a proto se mu zmínění a také Vy tak vehementně bráníte. Tam je jádro pudla.

jirka.s. 4.6.2008 11:53

Re: "...že se nestydíte něco takového napsat."

A proč by se styděla? Probíhá tady na PSU snad nějaká volba či referendum? Vždyť sem může klidně psát i takový magor jako jsi ty a na kmínové či slané rohlíky to, naštěstí, také vliv nemá! ;-P

Klička 4.6.2008 12:16

Re: Re: "...že se nestydíte něco takového napsat."

Proč? Protože ve svém článku se sama pasuje do role těch nemoudrých, na které se odvolává.Všiměte si, prosím, že ve svých příspěvcích nikoho neurážím pro jeho jiný názor. Pokud však ve svém příspěvku Vy mluvíte o magorech, zkuste se podívat do zrcadla.