23.6.2024 | Svátek má Zdeňka


Diskuse k článku

POLITIKA: Realisté prostě vzniknout museli

Vznikla nová politická strana Realisté a vzbudila na veřejnosti, tedy v médiích, nečekaně velký ohlas. Jistě nešlo o zprávu týdne, přesto je nezvyklé, že se někdo novou stranou vůbec zabýval.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
V. Mlich 29.11.2016 10:01

Re: Vznik strany Realisté

Jste mimo úplne ve všem. Jaká je zkratka názvu strany je uvedeno v rejstříku: http://aplikace.mvcr.cz/seznam-politickych-stran/Vypis_Rejstrik.aspx?id=312 ani Okamurově hnutí Kohout nepomáhal vzniknout, Okamura se jen inspiroval názvem jedné jeho knížky, možná v naději, že stáhne k sobě i Kohouta. Takže od Okamury nikam nemohl odejít, když u něj nebyl. O jeho nástupu ke Svobodným není nikde žádná zmínka, webový rejstřík členů je přístupný jen členům, i to jen informace, které dotyčný svolil zveřejnit. Ani na fotkách z akcí Svobodných ho není vidět.

K. Vyšata 28.11.2016 23:06

Re: "O udržení pravicové pozice se snaží TOP"

Hledá nové téma, EET už pomalu vyčichla a navíc ho převzala holčičí agitační ůderka v Echu. Tak se pustil do stmelování těch tragédů na pravici. Doufám, že je nezesměšní jako se mu povedlo s EET kde se moc nevyznamenal. Ale Robejšek by měl být před ním na pozoru, zdá se, že píše tam, kde se platí....

T. Hraj 28.11.2016 23:03

Re: "O udržení pravicové pozice se snaží TOP"

Taky bych je s radostí volil. Obávám se ale stejně, že pan Robejšek je při vší své zdravé přímočarosti a drivu přílišným akademikem a nepřežije střet s realitou politické každodennosti. Tj. nebude umět promluvit s blbci, jak nevzdělanými tak vzdělanými.

M. Pivoda 28.11.2016 21:39

Čtěte pozorně pane Petře Hlosto

Já jsem ve svém příspěvku vůbec nehovořil o "kupování". Dlouhou dobu upozorňuji, že nás čeká změna sociálně-ekonomického systému.

Ta změna samozřejmě nenastane okamžitě, revoluční cestou k 1. 1. 2XXX. Nejschůdnější cestou bude udržení stávajícího kapitalismu (protože je produktivnější než byl český reálný socialismus), s tím, že průběžně více a více lidí bude získávat minimální nepodmíněný příjem. To je lepší řešení, než ty nepotřebné lidi vyhubit. Ovšem není dosud jasné, co bude garantovat tento humánní přechod, když dnešní občané vůbec netuší, co se na ně žene?

A ti "bohatí" budou v budoucnu lidé, kteří budou vlastnit potřebné technologie a znalosti, nikoliv peníze v potápějících se bankách.

M. Prokop 28.11.2016 21:24

Re: Dnešní a zítřejší problémy

To z vás miliardáře ani milionáře neudělá.

M. Prokop 28.11.2016 21:24

Re: "O udržení pravicové pozice se snaží TOP"

Holub byl dlouhá leta v Respektu.

J. Kanioková 28.11.2016 21:11

"O udržení pravicové pozice se snaží TOP"

tak to je gól... TOPka nikdy pravicí nebyla !

Realisty volit a maximálně jim fandit budu ..

K. Němec 28.11.2016 19:35

Re: Dnešní a zítřejší problémy

Nač kupovat pane Hlosto, stačí vyrábět pro svou spotřebu a případně na směnu zboží.

P. Hlosta 28.11.2016 19:15

Re: Dnešní a zítřejší problémy

Kdo bude kupovat za časů těch robotů, co budou pracovat místo lidí? Bez kupujících ztratí výroba smysl. No a když nebude práce kvůli robotům, jak přijdou ty spousty nepracujících k penězům, aby výroba od těch robotů byla pro magnáty financí nějakým přínosem?

Na tyhle otázky se jaksi nedávají odpovědi. Strašit blbce ovšem mohou.

;-))

M. Prokop 28.11.2016 17:58

Re: Realisté začínají zprostředka

Panebože nedopust. Ono už tu jedno hnutí napáchalo tolik škod, že kdyby všechna, tak to tu můžeme rovnou zavřít.

M. Prokop 28.11.2016 17:56

Re: Dnešní a zítřejší problémy

Bububu ... :-P

P. Čech 28.11.2016 17:49

Re: Realisté začínají zprostředka

O jakých "ideích" se to obecně stále mele? Jakou ideu vyznává např. TOP 09? Nebo ODS? Jak se mezi debou tyto ideje liší? Jakou má ČSSD, KDUČSL? Podle mne tyto strany nevyznávají žádné ideje, ale ideologie. Máte pravdu v tom, že se program Realistů příliš neliší od ANO 2011. To je také důvodem pro to, aby nevznikli jako politická strana, ale jako občanské hnutí. Mou ideou např. je, aby se všechna občanská hnutí (mají velice podobné programy) spojila v předvolební koalici a smetla tak od moci všechny politické strany. Nožnosti pro toto mají. Nesmí však sobecky myslet na své vlastní zájmy a podřídit se zájmům většiny občanů. Možné to je a zároveň to je jediná možnost, jak v rámci "volné soutěže" porazit všechny neschopné politické strany. Zde mám na mysli všechny politické strany.

P. Čech 28.11.2016 17:39

Re: Vznik strany Realisté

Nevím, možná se mýlím, ale ti Svobodní se snad jmenují Strana svobodných občanů - SSO. Nebo ne? Předsedou je Petr Mach? Přesně k nim odešel pan Pavel Kohout, když předtím pomohl vzniknout hnutí Úsvit přímé demokracie.

M. Pivoda 28.11.2016 17:35

Dnešní a zítřejší problémy

Ivan Hofman v dnešním Jak to vidí na ČRo2 k tématu Realistů:

Dnes posláním střední třídy je to, aby chudí nepozabíjeli bohaté.

Miroslav Pivoda dodává toto:

V budoucnosti ale půjde o to, aby bohatí nepozabíjeli ty nepotřebné chudé. (Lidské zroje se stanou nepotřebné, protože nebudou schopny konkurovat robotům, tj. umělé inteligenci).

P. Čech 28.11.2016 17:35

Re: Strany nebo hnutí?

Nevidím důvod, proč bych měl u Babiše s něčím pochodit.

K. Janyška 28.11.2016 16:42

Jsou ujetí stejně jako ostatní. Realitou totiž je, že

lidský svět je spontánním řádem a o tom nemají slovíčka ve svých zakládacích materiálech. Místo toho fašistoidního italského guru... Dzp.

R. Langer 28.11.2016 15:36

Re: Strany nebo hnutí?

No, s tím u Babiše ovšem rozhodně nepochodíte. ;-)

R. Langer 28.11.2016 15:32

Re: O jaké pravici tady píšete?

Asi tak...

V. Mlich 28.11.2016 15:24

Re: Dobrý den, pane Mlichu (11:30)! Za největší problém ...

aktivace - to jsem myslel článek 60, pak jsem to chtěl přepsat na vystoupení nebo czexit, bohužel tady není možnost editace vlastního příspěvku, aspoň do doby, než na příspěvek někdo zareaguje. Programátoři holt makají na EET.

V. Mlich 28.11.2016 15:21

Re: Dobrý den, pane Mlichu (11:30)! Za největší problém ...

Ne ne. Problém nereformovatelnosti EU spočívá v jejím demokratickém deficitu a korupčním základu: Evropská komise si rybník s penízky nevypustí. Proto je třeba rozprášit. Zní to možná revolučně, ale je to jediná reálná naděje, jak se zachránit. Nebo aktivace je reálné taky, jak ukázali Britové. Oni jsou ekonomicky dost silní na to, aby ustáli i členství v EU, ale pro nás je to smrtící.

Ś. Svobodová 28.11.2016 15:19

Dospiva vadí, Bakala nikoliv?

A to vám pane redaktore nevadilo, že váš bývalý šéf Schwarzenberg založil TOPku za vydatné podpory pana Bakaly, vašeho druhého šéfa? Nebo jste snad zveřejnil podobnou kritiku před vstupem pana Bakaly do politiky?

M. Bílý 28.11.2016 15:14

Dobrý den, pane Podracký (13:05) !

Píšete, že Realisté se neopoírají o žádnou ideu. Myslím, že (minimálně) pro začátek je zcela postačující ideou Paretův princip (Paretovo pravidlo, též Pravidlo 20/80) snažící se odhalit ono malé spektrum příčin které významně ovlivňují celkový výsledek. Vyvolejte si Institut 2080, tam je toho uvedeno dost a dost.

Uvádíte, že společnost nemá hodnoty. Ona je má, ale nedrží se jich, takže jde o jejich obnovení. Já už tady delší dobu propaguji (mimo jiné) slušnost. Obnovení funkce rodiny považuji za prvořadě důležité.

Držím panu Dr. Robejškovi palce a budu ho volit.

E. Vašátko 28.11.2016 15:06

Re: Robejšek nám tu ještě chyběl

Kalousek je zatím u nás jediný skutečný politik schopný odolávat Babišovi a Zemanovi a proto na něj také oba útočí. Samozřejmě že ho svorně nenávidí a pomlouvá levice ze všech stran a prostě všichni, kterým se nehodí do krámu. KDÚ mu vyčítá ten návrh na domluvu s Paroubkem o tiché podpoře komunistů, ale myslím, že to nebyl hloupý návrh, ve Francii kdysi přijetím komunistů do vlády byli nadlouho potom likvidováni, když museli své nápady realizovat v praxi. Jeho návrh na sjednocení pravice i za cenu toho, že sám kandidovat nebude považuji za velmi rozumný a obětavý a pokud to pravicoví leadeři myslí vážně, měli by o tom uvažovat, protože to je jediná cesta.

Ś. Svobodová 28.11.2016 14:59

Holoubku Holube!

Na to, že Realisté doposud neudělali více než oznámili vznik strany, Vás to teda vzalo. Program, co vím, ještě není znám, ale vy už je manipulativně spojujete s AfD a s tím, že podobné strany jsou xenofobní a protirežimní, je to pochybný pokus atd... Také jste je dokázal spojit přes Zemana s Putinem i s Babišem a ihned naznačil problém, pokud by snad příliš bohatý Dospiva (proč je to proboha hned oligarcha?) stranu podpořil. Na tak krátký článek pozoruhodné dílko. Jen jste do toho myšlenkového mišmaše zapomněl přihodit Číňany.

Na druhou stranu je třeba více takových holouků, protože nic tak nedovede mnohého popíchnout k zájmu, jako vřelý nesouhlas mainstreamového žurnalisty.

Ś. Svobodová 28.11.2016 14:33

Re: Realisté začínají zprostředka

Kde jste přišel k programu Realistů? Před 4 dny Robejšek oznámil založení strany s tím, že program ještě nemají vypracovaný.

P. Čech 28.11.2016 13:43

Re: Strany nebo hnutí?

Také jsem před časem věřil, že EU bude reformována. Mýlil jsem se. EU je nereformovatelná. A proto je třeba z ní vystoupit.

M. Malovec 28.11.2016 13:39

Už vidím

jak prvními zakladateli strany na venkově budou ti, kteří prolezli od KSČ všechny možné strany a dovedli je kamsi. Realisté musí zajistit způsob, jak se jim ubránit. Nebude to jednoduché.

M. Malovec 28.11.2016 13:35

Re: Tapickým příkladem žvanění je podpora rodiny

A že už někomu neradíte.

V. Podracký 28.11.2016 13:31

Tapickým příkladem žvanění je podpora rodiny

Toto klišé slyším dvacet let. Za tu dobu se už rozklad rodin posunul na polovinu jejich počtu. Nejvíc pro rodinu udělali socialisté pomocí přídavků, ale tím podpořily spíše rodiny těch nepracujících příživníků. Opravdová záchrana rodiny a porodnosti vůbec znamená obrovské společenské změny a návrat ke starým hodnotám. Píši o tom ve své knize Návrat k domovu, není to jednoduché. Takové plácání nějakých povrchních politiků je zase jen populismus. Určitě na otázku, jak chtějí rodinu zachránit, odpověď nemají.

V. Podracký 28.11.2016 13:05

Realisté začínají zprostředka

Neopírají se o žádnou ideu a tím vlastně se dostávají na stejnou rovinu jako ANO. Yes We can. Tři slova není program. Realismus může nastoupit poté, co se ujal ve společnosti program nějakých hodnot a opírat se o ty hodnoty. Společnost hodnoty nemá, realisté se nemají o co opřít a tak budou dělat zase jen populismus. Program, který napsali, se moc od ANO neliší, navíc samotná myšlenka realismu říká, že jej nemusí dodržovat, když to nebude reálné.