21.5.2024 | Svátek má Monika


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
čtenář zdrojů 28.1.2009 9:44

Re: Když pořádek,tak pořádek!

Jestli je to tak, pak je třeba připomenout, že plánovaná nová přistávací dráha letiště výrazně zasahuje do katastru obce Hostivice a tato obec bude účastníkem stavebního řízení.

čtenář zdrojů 28.1.2009 9:42

Re: Když pořádek,tak pořádek!

Letiště sice patří státu, ale pozemky ve Středočeském kraji, na nichž se má budovat nová přistávací dráha, jsou v rukách soukromníků a obcí. Tyto pozemky musí vlastník letiště nejprve odkoupit. A nebude to jednoduché. Myslím, že stát bude nucen tyto pozemky před privatizací letiště vyvlastnit, aby se prodejní cena letiště zvýšila a aby budoucí vlastník neměl problémy v budoucnu s rozšířením startovací dráhy.

Pozemky pod budoucí přistávací dráhou jsou vedeny v územních plánech obcí jako pozemky pro dopravní funkci, ale neexistuje k nim ještě územní rozhodnutí. Územní rozhodnutí u takto rozsáhlých staveb podléhá schválení krajského úřadu. Takže hejtman opravdu může stavbu zastavit.

Majitelem letiště je stát (MF ČR), ale v dozorčích orgánech sedí zástupci státu, Prahy a Stř.kraje. Mám pocit, že Rathův požadavek na podíl z prodeje podpoří i Bém, který by chtěl dostat stejný podíl pro Prahu.

Rohožka 28.1.2009 9:38

Re: Řekl bych, že na každou.........

S takovou ubohostí, jakou jste vyplodil, rozhodně nesouhlasím. Nicméně soudím, že každý národ (v tomto případě kraje) má takovou vládu, jakou si zaslouží. Je to smutné konstatování, ale bohužel, pravdivé.

Pava 28.1.2009 9:30

Proč?

To je naše země na tom tak špatně, že nemůže mít alespoň jedno letiště a leteckou společnost, o kterých nerozhoduje někdo jiný. Vždyť už nám to tady přestává patřit a obrací se to proti nám. Není spousta prodejů motivována odměnou za zprostředkování?

Jan 28.1.2009 9:30

Re: Když pořádek,tak pořádek!

MuDr Rath - člen obecního zastupitelstva v Hostivici :-)

čtenář zdrojů 28.1.2009 9:30

Pane Kohoute

to nám jistě rád sdělíte, kdo by měl zaplatit rozdíl, který vznikl, když stát (tehdy vedený ODS) prodal pozemky pod letištěm za pakatel jisté soukromé finanční skupině a poté je za pár let musel zpětně odkoupit za tržní ceny. Rozdíl v ceně byl několik miliard a cálovali jsme to všichni ze svých daní.

Xury 28.1.2009 9:27

Re: K článku

Jen pro připomenutí. Příjmy z privatizace Letiště Praha naplánovala ČSSD už do rozpočtu na rok 2007. Ve skutečnosti by proběhla až v roce 2008, protože se to nedalo stihnout (proto se taky prodávaly akcie ČEZu).

Malý Aston 28.1.2009 9:23

Když pořádek,tak pořádek!

Proč by měl Rath něco dostávat? Jemu nic nepatří jen jeho dvě milenky. Také nesouhlasím aby peníze z prodeje šly do státního rozpočtu. Je nás cca 10 mil.čechůnů.A tak navrhuji prodat a peníze rovnoměrně poslat na účet všem,kteří platí daně.Ti co daně neplatí nedostanou nic.Aby náhodou někdo neřval,že ti co platí hodně daní mají dostat méně a naopak navrhuji každému stejně.Letiště patří státu a stát to jsme my všichni,stát není ani Rath ani Paroubek ba dokonce ani Filip s Topolánkem.Když prodává stát,prodává každý z nás tak ať aspoň něco kápne z prodeje každému.:-D

PavelS 28.1.2009 9:17

Re: JE NEBETYČNOU HLOUPOSTÍ ZBAVOVAT SE LETIŠTĚ!

Navíc v dnešní krizi a při oznámeném záměru prodávat v Evropě další 2 letiště je vysoká pravděpodobnost, že plánovaný zisk 100 mld Kč nemůže být dosažen. Takže jediný, kdo bude mít zájem budou asi Rusové a to pro nás asi není to pravé ořechové!

MLOK1 28.1.2009 9:03

JE NEBETYČNOU HLOUPOSTÍ ZBAVOVAT SE LETIŠTĚ!

Proč se zbavovat jednoho z prvních letišť v Evropě??? Letiště úspěšného a většinou i výdělečného. Navíc, objektu se státním strategickým významem.

       Prodat za každou cenu jenom proto, aby se pár lidí "napakovalo" z nově vytvořeného penězovodu? Děkuji - nechci!!!

brabus 28.1.2009 8:59

není co dodat

R^R^R^

www racek 28.1.2009 8:55

Re: výborný článek

taky si myslím. do rudýho práva ... nebo spíš argumentů agitátora-:-D takovej srozumitelnej, že  :-D

PavelS 28.1.2009 8:39

Re: Rath privatizaci letiste neblokuje,

Pavel Bém si o ty peníze neřekl? Tak si trochu projeďte dřívější zprávy, kdy se rozčiloval, že mu to Topol slíbil. a že má Praha na ty peníze nárok!

karlos 28.1.2009 8:37

Re: Rath privatizaci letiste neblokuje,

P.Bem si o ty peníze neřekl,to jen dRath tak kalkuluje.

PavelS 28.1.2009 8:31

Re: Rath privatizaci letiste neblokuje,

Stejně jako Pavel Bém, tak jaký je rozdíl?

JJ 28.1.2009 8:31

Jedina spravna reakce je darek prijmout a poslat jako prispevek

politicke strane, ktera jim to v pristich volbach zatrhne.

JJ 28.1.2009 8:30

Ono je to jeste horsi

Jeho vyroky se budou pravidelne objevovat v arbitraznich rizenich proti CR jako vec, ktera dotvari zpusoby mistnich samosprav. Co se tyce letiste, tak jakykoli pokus blokovat dalsi drahu po prodeji by vyustil v uspesnou mezinarodni arbitraz, prave diky vyrokum pana zlatokopa.

JJ 28.1.2009 8:27

Rath privatizaci letiste neblokuje,

pouze chce tretinu utrzenych penez, trumbero.

Sid 28.1.2009 8:23

Re: Poskytnutí daru a přijetí daru

Mechte ho, tenhle magor tu zapleveluje diskuzi neadresnymi poznamkami o tom, de CSSD je sice spatna, ale pry Dalik horsi. Slabomyslne...

dardalion 28.1.2009 8:23

výborný článek

srozumitelně shrnuje to, co průměrně vzdělaný a inteligentní občan chápe již dávno, ale někomu se to prostě musí ukázat...  ;-)

cb 28.1.2009 8:17

Rath ma pravdu

Hitler by urcite nasel lepsi reseni.

A je to 28.1.2009 8:06

K článku

V Článku Ráth kritizoval privatizaci celkem strategické firmy -Letiště Praha.Myslím,že privatizovat letiště Ruzyni jde dlouhodobě skutečně proti zájmu státu ČR. Zájem špiček ODS vidících několik pár miliard Kč je jiný- napakovat se a po mě potopa.Proto Ráth blokuje privatizace letiště- v tomto mu fandím.Jde zcela o nevratný krok.Též v článku Ráth uvel že NENÍ proti privatizaci ČSA-tam už stát mít vliv nemusí,to je spíše na škodu.Ale letiště by si měl podržet.Pan Bartoň ODSák jak vyšitý z toho zase udělal něco jinýho.

Jaara 28.1.2009 8:03

Re: Poskytnutí daru a přijetí daru

Nespletl jste se? A co jistý Gross (bože, už si nepamatuji, má-li jedno s či dvě), zázrak moderního obchodníka s akciemi??? Ostatně za čí vlády se někam ztratily ony miliardy provizí za nákup Gripenů, slyšel jste někdy o tom? A tyto "dary" zůstaly nezdaněny....

Jaara 28.1.2009 7:59

Re: Modré

Milý Stando, máte jistě pravdu v tom, že cituji: "...jsou daně násilnou krádeží-loupeží...". Bohužel jsou nutné a rozumné, vždyť stát sám žádné příjmy, nemá. Nepočítám v to ony pokusy státního podnikání, které jsou ubohost sama. Dobrá, zde se shodneme. Leč výše daní a hlavně jejich přerozdělování je už jiná píseň. A tady se právě střetnou dva pohledy na svět, jeden, který by nejraději náležitě potrestal hlavně ty, co vlastní pílí se dobéřou k jakémusi majetku a jejich peníze by pak rozmělnil na malé dávky pro ty méně schopné a druhý pohled, který by  všem ponechal více v kapsách a podpořil snahy každého z nás tím, že naše příjmy zdaní méně.

Samosebou by zbylo na nezbytnou pomoc sociálně slabším, ovšem ne těm, kteří se práci vyhýbají a sami jen plnými hrstmi hrabou dávky od státu. Jen se pořádně rozhlédněte kolem sebe, je jich tu spousta.

honzak 28.1.2009 7:57

Re: Řekl bych, že na každou.........

ano. Je to zkurwený zmetek, hýzl až do morku kostí. Je ještě horší než pingl, kterého již brzy převálcuje. To budou voliči sosanů čumět, co nám zvolili!

ascari 28.1.2009 7:54

Re: Řekl bych, že na každou.........

No doufejme, že takových bude víc,ale jsem pesimista.Ve skutečnosti se primitivní chování velké části voličů vyhovuje a nejen u nás a nejen v této době.Politika Chléb a hry prostě přináší úspěch,i když vždy vede do pekel.Co je v tomto případě horší, že tato skupina PRD(Paroubek,Ráth,Dryml) ovládla tradiční značku ČSSD.Seriozní levici  potřebujeme, ale tahle socdem, to je Trabant jezdící pod značkou Mercedesu.

Petr Kohout 28.1.2009 7:35

Re: Poskytnutí daru a přijetí daru

V mém případě není - na proplace 30 Kč poplatku musí daňový poplatník (nikoliv nepracující příživník !!!), u studujících jeho rodiče či příbuzní zaplatit cca 60 Kč státu na daních (zbytek jsou "náklady na zúčtování".

Petr Kohout 28.1.2009 7:34

Ovšem tím vyhrožováním Rath vyděsí investory (ČSSD se opravdu MŮŽE dostat k moci) a tím okrade republuku o pár miliard.

(Letiště se prodá levněji). Měl by je nahradit z vlastní kapsy. V Rathově případě dokonce lituji, že starověká instituce "otroctví pro dluhy" byla zrušena - Rath působí miliardové škody naprosto úmyslně a s vědomím naprosté beztrestnosti.

Rychly 28.1.2009 7:22

Re: Řekl bych, že na každou.........

Jiriku tak zadrz. Cela rodina jsme volili CSSD. Uz to ale bohda nikdy nebude.,protoze se nam zajida jednani hlavne paroubka a Ratha. Hlavne jejich hrube jednani a slibovani se lzi.

Rychly 28.1.2009 7:17

Re: Poskytnutí daru a přijetí daru

Napsal jste to moc pekne a pravdive.