29.4.2024 | Svátek má Robert


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
brabus 28.1.2009 8:59

není co dodat

R^R^R^

dardalion 28.1.2009 8:23

výborný článek

srozumitelně shrnuje to, co průměrně vzdělaný a inteligentní občan chápe již dávno, ale někomu se to prostě musí ukázat...  ;-)

www racek 28.1.2009 8:55

Re: výborný článek

taky si myslím. do rudýho práva ... nebo spíš argumentů agitátora-:-D takovej srozumitelnej, že  :-D

cb 28.1.2009 8:17

Rath ma pravdu

Hitler by urcite nasel lepsi reseni.

A je to 28.1.2009 8:06

K článku

V Článku Ráth kritizoval privatizaci celkem strategické firmy -Letiště Praha.Myslím,že privatizovat letiště Ruzyni jde dlouhodobě skutečně proti zájmu státu ČR. Zájem špiček ODS vidících několik pár miliard Kč je jiný- napakovat se a po mě potopa.Proto Ráth blokuje privatizace letiště- v tomto mu fandím.Jde zcela o nevratný krok.Též v článku Ráth uvel že NENÍ proti privatizaci ČSA-tam už stát mít vliv nemusí,to je spíše na škodu.Ale letiště by si měl podržet.Pan Bartoň ODSák jak vyšitý z toho zase udělal něco jinýho.

JJ 28.1.2009 8:27

Rath privatizaci letiste neblokuje,

pouze chce tretinu utrzenych penez, trumbero.

PavelS 28.1.2009 8:31

Re: Rath privatizaci letiste neblokuje,

Stejně jako Pavel Bém, tak jaký je rozdíl?

karlos 28.1.2009 8:37

Re: Rath privatizaci letiste neblokuje,

P.Bem si o ty peníze neřekl,to jen dRath tak kalkuluje.

PavelS 28.1.2009 8:39

Re: Rath privatizaci letiste neblokuje,

Pavel Bém si o ty peníze neřekl? Tak si trochu projeďte dřívější zprávy, kdy se rozčiloval, že mu to Topol slíbil. a že má Praha na ty peníze nárok!

JJ 28.1.2009 10:24

Re: Rath privatizaci letiste neblokuje,

Neni nic spatneho, kdyz ty penize chce. Ani Bem, ani Rath. Spatne je, kdyz kvuli tomu vedome snizuje cenu letiste a otevira cestu pro arbitrazni rizeni (otevrene rika, ze hodla proti budoucimu investorovi zneuzit sve pravomoci verejneho cinitele).

Nicmene to nebyl argument, na ktery jsem reagoval. Pokud si to prectete.

Jinoch 31.1.2009 17:15

Re: Rath privatizaci letiste neblokuje,

Rath nechce peníze, ale třetinu akcií letiště a to je podstatný rozdíl. On chce, aby to kraj spoluvlastnil

Xury 28.1.2009 9:27

Re: K článku

Jen pro připomenutí. Příjmy z privatizace Letiště Praha naplánovala ČSSD už do rozpočtu na rok 2007. Ve skutečnosti by proběhla až v roce 2008, protože se to nedalo stihnout (proto se taky prodávaly akcie ČEZu).

Petr Kohout 28.1.2009 7:34

Ovšem tím vyhrožováním Rath vyděsí investory (ČSSD se opravdu MŮŽE dostat k moci) a tím okrade republuku o pár miliard.

(Letiště se prodá levněji). Měl by je nahradit z vlastní kapsy. V Rathově případě dokonce lituji, že starověká instituce "otroctví pro dluhy" byla zrušena - Rath působí miliardové škody naprosto úmyslně a s vědomím naprosté beztrestnosti.

JJ 28.1.2009 8:30

Ono je to jeste horsi

Jeho vyroky se budou pravidelne objevovat v arbitraznich rizenich proti CR jako vec, ktera dotvari zpusoby mistnich samosprav. Co se tyce letiste, tak jakykoli pokus blokovat dalsi drahu po prodeji by vyustil v uspesnou mezinarodni arbitraz, prave diky vyrokum pana zlatokopa.

čtenář zdrojů 28.1.2009 9:30

Pane Kohoute

to nám jistě rád sdělíte, kdo by měl zaplatit rozdíl, který vznikl, když stát (tehdy vedený ODS) prodal pozemky pod letištěm za pakatel jisté soukromé finanční skupině a poté je za pár let musel zpětně odkoupit za tržní ceny. Rozdíl v ceně byl několik miliard a cálovali jsme to všichni ze svých daní.

RiFl 28.1.2009 6:59

Poskytnutí daru a přijetí daru

Zcela souhlasím s názorem, že poskytování náhrad poplatků v krajských zdravotnických zařízeních z prostředků kraje, získaných z prostředků všech daňových subjektů, je politická korupce. Ovšem sluší se dodat, že dar, aby se darování uskutečnilo, musí být obdarovaným také přijat. Tedy záleží na mravní kvalitě každého z nás, zda tyto nemravné dary bude akceptovat. Neboť je-li poskytnutí takovéhoto daru politickou korupcí, pak  jeho přijetí je politickou prostitucí.

zk 28.1.2009 7:05

Re: Poskytnutí daru a přijetí daru

prostě úplatek!!

:-: 28.1.2009 7:08

Re: Poskytnutí daru a přijetí daru

a v tom mají dalík a jeho soukmenovci velikou praxi

Jaara 28.1.2009 8:03

Re: Poskytnutí daru a přijetí daru

Nespletl jste se? A co jistý Gross (bože, už si nepamatuji, má-li jedno s či dvě), zázrak moderního obchodníka s akciemi??? Ostatně za čí vlády se někam ztratily ony miliardy provizí za nákup Gripenů, slyšel jste někdy o tom? A tyto "dary" zůstaly nezdaněny....

Sid 28.1.2009 8:23

Re: Poskytnutí daru a přijetí daru

Mechte ho, tenhle magor tu zapleveluje diskuzi neadresnymi poznamkami o tom, de CSSD je sice spatna, ale pry Dalik horsi. Slabomyslne...

Rychly 28.1.2009 7:17

Re: Poskytnutí daru a přijetí daru

Napsal jste to moc pekne a pravdive.

Petr Kohout 28.1.2009 7:35

Re: Poskytnutí daru a přijetí daru

V mém případě není - na proplace 30 Kč poplatku musí daňový poplatník (nikoliv nepracující příživník !!!), u studujících jeho rodiče či příbuzní zaplatit cca 60 Kč státu na daních (zbytek jsou "náklady na zúčtování".

JJ 28.1.2009 8:31

Jedina spravna reakce je darek prijmout a poslat jako prispevek

politicke strane, ktera jim to v pristich volbach zatrhne.

Jarka 28.1.2009 11:19

Re: Poskytnutí daru a přijetí daru

Zcela souhlasím, i když se mne rušení poplatků netýká, bydlím v Praze, ale i kdybych bydlela tam, kde je platí za pojištěnce kraj, platila bych je dál. Je to tragické rozhodnutí, Jsem důchodce, čili peněz nemám nazbyt a zdravá už taky nejsem, ale nevím, proč by měl moje návštěvy lékaře platit někdo jiný ze svých daní. Byla tragedie, že lidé skočili na předvolební sliby. Je jim líto dát 30 Kč ale 80 za cigarety dají bez řečí. Neuvědomují si, že když chceme mít zdravotnictví na světové úrovni, nedá se zaplatit jen ze stát. rozpočtu a všechny řeči že se ho platíme jsou nepromyšlené. Na zdravotní pojištění si platíme od roku 1993, před tím byly jen daně, to jsme nevěděli kolik jde na polici, armádu, stát. aparát a další. Nikdo nevíme, jestli nebudeme potřebovat nákladnější péči - tu si nemůžeme předplatit. Jen léčba onkologického onemocnění reprezentuje přes milion a co péče o předčasně narozené děti? Jen sobci mohou odmítat platit regulační poplatek. Vadí mi jen regul. poplatek v lékárnách, slíbili, že se sníží marže ale alespoň u léků, které já na tlak užívám se cena nezměnila, jen zvýšila o regulační poplatek, čili se léky zdražily.

Antik 28.1.2009 14:09

Sparta -Re: Poskytnutí daru a přijetí daru

Milá paní, rád bych s Vámi souhlasil, ale pokud jde o péči o předčasně narozené děti (nebo děti za každou cenu z peněz daňových poplatníků tzv. "zachráněné" i v 20. týdnu nechtěného těhotenství - a stále se usiluje o další rekordy), je mi líto. Většina z nich skončí jako nýmandi, část je doživotně zdravotně postižených a my na ně společně platíme celý život.

Oč jednodušší to měli antičtí Sparťané. Pro takové měli Tarpejskou skálu a je škoda, že se podobný (nepochybně vědecky modifikovaný systém) nezachoval podnes. Třeba bychom se vyhnuli různým drátům, umně obtočených dle nové větve držící zavoskovaný roub. Když roub nevyšel, můj děda tomu říkal pa-roub a vždy pravil, že to holt pámbu nechtěl.

Jenže teď se pánubohu do řemesla plete věda a v tomto kontextu Vám vřele doporučuji si přečíst skvělou povídku Roalda Dahla - tuším z knihy 21 polibků. Tam je mimořádně působivě popsáno, jak si po několika potratech vymodlila jistá maminka své děťátko v Braunau. Bylo to roztomilé mimimko, dokonalý árijec. Zbytek jistě znáte.

Standa 28.1.2009 6:59

Modré

hlouposti prokázaly v koalici, že neumějí hospodařit. Předtím Klaus, nyní Topolánek. "Vždyť „dary“ v síti krajských nemocnic jsou placeny z našich daní! A jejich využití tímto „rathovským“ způsobem je očividná politická korupce. " Když ze solidarity vám někdo něco daruje je to politická korupce, takže v logice takovýchto vyjádření jsou daně nasilnou krádeží-loupeží, protože je pod pohrůžkou násilí musíte zaplatit nebo půjdete do vězení nebo bude exekuce.

Jaara 28.1.2009 7:59

Re: Modré

Milý Stando, máte jistě pravdu v tom, že cituji: "...jsou daně násilnou krádeží-loupeží...". Bohužel jsou nutné a rozumné, vždyť stát sám žádné příjmy, nemá. Nepočítám v to ony pokusy státního podnikání, které jsou ubohost sama. Dobrá, zde se shodneme. Leč výše daní a hlavně jejich přerozdělování je už jiná píseň. A tady se právě střetnou dva pohledy na svět, jeden, který by nejraději náležitě potrestal hlavně ty, co vlastní pílí se dobéřou k jakémusi majetku a jejich peníze by pak rozmělnil na malé dávky pro ty méně schopné a druhý pohled, který by  všem ponechal více v kapsách a podpořil snahy každého z nás tím, že naše příjmy zdaní méně.

Samosebou by zbylo na nezbytnou pomoc sociálně slabším, ovšem ne těm, kteří se práci vyhýbají a sami jen plnými hrstmi hrabou dávky od státu. Jen se pořádně rozhlédněte kolem sebe, je jich tu spousta.

PetrN 28.1.2009 10:48

Re: Modré

Hážete perly - sviním... :-)

Kiri 28.1.2009 6:33

Řekl bych, že na každou.........

Řekl bych, že na každou svini už se někde vaří voda. Rath není politik, ale obyčejný hajzl. Doufám, že tenhle STBácký fakan na to jednou dojede.

Jiřík 28.1.2009 6:56

Re: Řekl bych, že na každou.........

Jste typický volič ODS-fanatický a vulgární blb.