1.6.2024 | Svátek má Laura


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
demokracie 5.8.2009 10:08

Re: OK ohlodaná kost ?

Je demokracie jen

        ohlodaná kost pohozená davům ?

boro 5.8.2009 11:58

Re: OK

R^!:-(

F. Čech 5.8.2009 9:47

Postkomunistickou zhovadilost českých politiků může odstranit jen maximální integrace do EUI.

Co můžeme chtít od zdeformovaného národa v němž 40 let vládli bolševičtí lupiči, kteří lidem ukradli firmy, živnosti, pole a posléze i zdravý rozum? Co můžeme chtít od zbídačelého národa z 40 let prázdnými obchody, kde si bez úplatku nešlo koupit skoro nic?Co můžeme čekat od představitelů národa,,který byl 40 let denně masírován nesmyslnými bolševickými idejemi a v němž  každý, kdo si některý den něco "z našeho společného státního majetku" v práci neukradl, pokládal ten den za ztracený? Chce to ještě tak 20 let, než z nás budou zase lidi! 

miki 5.8.2009 9:55

Re: Postkomunistickou zhovadilost českých politiků může odstranit jen maximální integrace do EUI.

no ono je to už v genech, tak snad děti dětí našich dětí...

know-how ChH 5.8.2009 9:56

Re: Postkomunistickou "Nový obraz budoucnosti"

V polovině 90.let ve Strakově akademie se v čekárně válela pro novináře brožura "Nový obraz budoucnosti", vydaná v Management Pres s, "s laskavou podporou britského KNOW HOW FUNDU".

Na straně 42 tam Charles Hardy"největší britský filozof podnikatelství" píše:

"Kapitalismus je závislý na tom, že lidé v naději, a to časté v klamné naději, na zbohatnutí velice usilovně pracují, a přispívají tak ke zbohatnutí jiných lidí". 

miki 5.8.2009 10:04

Re: Postkomunistickou "Nový obraz budoucnosti"

to je zajímavé, že lidé v kapitalismu v klamné naději opravdu zbohatli a lidé v socialismu v opravdové naději zůstali o žebrácké holi

krach na burze 1929 5.8.2009 10:14

Re: Postkomunistickou "Nový obraz budoucnosti"

Důsledky krachu na newyorské burze

Následkem krachu na newyorské burze, který odstartoval velkou hospodářskou krizi, byly krachy dalších amerických burz, které dále převzaly obchodování.

Začaly krachovat podniky, nezaměstnanost rostla a produkce klesala. Počet nezaměstnaných se v USA od roku 1929 do roku 1933 zvýšil z 1,6 na 12,8 milionu osob, nezaměstnanost tedy vzrostla až na 25 procent.

Nespokojení lidé pořádali tzv. hladové pochody a prudce stoupala nedůvěra v politický a ekonomický systém.Za charakteristický rys můžeme považovat hluboký pokles průmyslové výroby, který v USA v roce 1932 činil zhruba polovinu z roku 1929.

Mnozí drobní střadatelé propadali panice, začali vybírat z bank své uložené peníze, což vedlo k jejich krachům. V USA v té době zaniklo devět tisíc bank.

jirka.s. 5.8.2009 16:48

Re: Postkomunistickou "Nový obraz budoucnosti"

Ty máš taky pěkně nastláno!!!! ;-P ;-D ;-P

Jura 5.8.2009 10:15

Re: Postkomunistickou "Nový obraz budoucnosti"

CO TADY MELEŠ O SOCIALIZMU HŇUPE!!!!!!....JE ŘEČ O TOM...ŽE NĚKDO DŘE  JAK MAGOR A NĚKDO SE NA VĚTŠINĚ TĚCHTO MAGORŮ BEZOSTYŠNĚ VEZE...JE TI TO UŽ JASNÉ...TROUBO??????

miki 5.8.2009 10:21

Re: Postkomunistickou "Nový obraz budoucnosti"

svou hloupost nemusíš ještě zvýrazňovat velkým písmem. Mně bude stačit, když vysvětlíš paradox o kterém se zmiňuji výše

Jura 5.8.2009 10:34

Re: Postkomunistickou "Nový obraz budoucnosti"

napíšu ti jedno sladké tajemství - S HŃUPEM SE NEDÁ:-D;-P DOMLUVIT - Hňupe!!!!

Mirek 5.8.2009 11:06

Re: Postkomunistickou "Nový obraz budoucnosti"

Juro podle sebe soudím tebe?

Ivan 5.8.2009 10:17

Re: Postkomunistickou "Nový obraz budoucnosti"

Jak kde.  Myslíte si, že například na Haiti kapitalismus přivedl lidi ke zbohatnutí? Srovnejte Haiti s Kubou.  Obdobné výchozí podmínky, ale Kuba navzdory americkému embargu Kuby a masivní americké podpoře Haiti si vede mnohem lépe než Haiti.

V nejlidnatější zemi světa, Číně, jen díky bolševické diktatuře (s komunismem samozřejmě nemající nic společného) praktikující základní ideje kolektivního charakteru (v jisté míře i sociálního charakteru) zbohatli.  Stačí srovnat Čínu se sousední Indií, která díky socialistickým principům dosáhla určité vyspělosti, ale nebyla tak důsledná jako Čína a nepokročila tedy tak daleko jako Čína. Bez uplatnění socialistických idejí by jak Čína, tak Indie byly na úrovni ubohých rozvojových zemí.

Cesty k prosperitě jsou různé a svět není černobílý.

miki 5.8.2009 10:38

Re: Postkomunistickou "Nový obraz budoucnosti"

no, já bych zůstal v Evropě, mezi sobě rovnými, netahal bych sem "exotiku", kde jsou sociálně, kulturně i mentálně někde jinde

jirka.s. 5.8.2009 10:47

Re: Postkomunistickou "Nový obraz budoucnosti"

Výborně, ivane sergejeviči! A proč vlastně tady ještě opruzuješ a nejsi už dávno třeba na té Kubě!!! Měl by ses tam jako prase v žitě! Dokonce by ses mohl i jednou týdně umýt!!!

Průměrný plat na Kubě se pohybuje kolem 15 CUC = 300 CUB

Důchod 200 CUB

Kubánci mají potraviny na příděl. Např. na měsíc na osobu mají 3,5kg cukru, 3kg rýže, 1kg fazole, 2 kg kuřecí, 0,5kg ryby, 10 vajíček, 1 malé mýdlo ...

http://www.etravel.cz/zazitky/detail/28

orel 5.8.2009 10:49

Re: Postkomunistickou "Nový obraz budoucnosti"

V Číně bohatnou jen proto, že tam zavedli kapitalismus. Nemá to tam sociální charakter, má to ráz diceknsovského kapitalismu.

F. Čech 5.8.2009 11:32

Srovnej si nejchudší americký stát amerického kontinentu Haiti s Dominikánskou republikou, která tvoří druhou polovinu téhož ostrova na němž leží i Haiti.

Proč Dominikánská republika vzkvétá a Haiti ne? Obývají tentýž ostrov! Na to si musí odpovědět haitští barbaři, kteří mají plnou hlavu kouzel woodoo a kde se po nocích potulují údajní zombie a na práci tak nemají čas? Proč by mělo USA odpovídat za všechny degenerované státy na světě?

magi 5.8.2009 10:13

Re: Postkomunistickou zhovadilost českých politiků může odstranit jen maximální integrace do EUI.

F.Čechu! Musím s vámi souhlasit,ale! Bolševičtí lupiči opravdu ukradli lidem firmy,živnosti,mojemu tátovi pole a dobyt,ale! Vychovali topolánky,řebíčky,tluchoře... Všechny tyto tzv. pravičáky, připravovali na další loupeže jejich soudruzi rodiče!!! Jaký pravičák může být Topolánek,když celá jeho rodina měla za úhlavního nepřítele soukromníka. Je to stejný,jako kdyby si farář udělal na faře nevěstinec. Mluvíte o 20 letech,ale pokud se Topolánek zase na radu těch dvou vykuků spojí s Paroubkem,pak se máme na co těšit dalších 40 let. Musíte přeci vidět,že volby dopadnou tak,že se oni domluví! Bůh nás chraň!

Ivan 5.8.2009 10:26

Re: Postkomunistickou zhovadilost českých politiků může odstranit jen maximální integrace do EUI.

Především bolševici asi popletli mozek značky magi. 

Mému otci taky znárodnili prosperující krejčovský módní salon s někoika zaměstnanci. Otec ale nikdy nepodlehl hloupé propagandě, která režim v ČSSR nazývala komunistický a nepřistoupil na souhlas s nesmyslem, kdy bolševici sami sebe nazvali komunisty, i když s komunismem neměli nic společného. Správně je označoval jako bolševiky provozující státní kapitalismus a k ideám komunismu choval úctu asi stejnou jako k neuskutečnitelným ideám křesťanství.

Komunismus přímo ze své definice požaduje demokratické rozhodování o všech otázkách společnosti, tedy i o otázkách výrobních a otázkách vlastnictví. Jakýkoliv režim, který není demokratický,  tedy přímo z definice není ani komunistický. To je pro demagogy těžké na pochopení a propagandisté tuto skutečnosti záměrně zatajují. Bojovat s ideami komunismu je asi stejně těžké jako bojovat s idejí křesťanské milosrdnosti. Bojovat s praxí bolševiků je naopak velmi jednoduché a proto propagandisté přistoupili na bolševickou lež a ztotožnili komunismus s bolševiky.

M. Zima 5.8.2009 10:40

EU? Z té by vás nejraději vykopli a postavili novou Zeď.

jirka.s. 5.8.2009 10:53

Re: Postkomunistickou zhovadilost českých politiků může odstranit jen maximální integrace do EUI.

"Komunismus přímo ze své definice požaduje demokratické rozhodování o všech otázkách společnosti, tedy i o otázkách výrobních a otázkách vlastnictví. Jakýkoliv režim, který není demokratický,  tedy přímo z definice není ani komunistický."

Pro kristapána, to snad už ale opravdu není možné!!! Proboha, Chocholoušku, kde se pořád flákáš ??? ;-( 8-o ;-( 8-o ;-(

gerontusinza 5.8.2009 11:21

Je na stáži u Ivana......Re: Postkomunistickou zhovadilost českých politiků může odstranit jen maximální integrace do EUI.

vy pořád ne a ne pochopit.......;-D

magi 5.8.2009 10:55

Re: Postkomunistickou zhovadilost českých politiků může odstranit jen maximální integrace do EUI.

Ivane! Můj mozek zatím pracuje v normě. Je mi 64,ale mám problémy jen s žaludečnímy vředy! Dal jste mi politický školení,ale o to já vás nežádal! Je smutný,že váš geniální mozeček nepochopil co já trouba chtěl říc. Je mi líto,že vašemu otci soudruzi ukradli krejčovskej salon,ale nás vystěhovali do pohraničí. Máma nás oblíkala do tepláků,který látovala. Vy asi nevíte co to znamená.Furt nerozumím,proč sem pletete křesťanství? Já do kostela nechodím. Víte proč? Protože tam chodí komunisti,kteří tam dříve chodit nemohli. Váš výklad : komunismus,bolševismus,je pro mne neuvěřitelná snůška hovadin!!!

F. Čech 5.8.2009 11:27

Co jsou to za nesmysly Ivane Iljiči

Pokud mluvíme o komunismu, tak máme na mysli marxistický komunismus. A idea tohoto komunismu je založena na dikrtatuře a násilí. Není na ní opravdu nic hezkého!Marxistický komunismus ovládnul asi 30 zemí a všude způsobil zotročení lidí, masakry a posléze kulturní morální i ekonomický úpadek všech těchto států. To ale podle tebe vážený soudruhu asi nebyl komunismus. Tak kde tedy ten tvůj zaslíbený komunismus byl a kde se obešel bez masakrů a zotročení lidí? Marxova "diktatura proletariátu" přece nemá nic společného s demokracií. Jakou to asi máš v hlavě sečkovici Ivane? Nepozorně jsi poslouchal na stranických školeních když o diktatuře proletariátu nic nevíš! Výjimkou z komunistického chaosu není ani dříve kvetoucí předcastrovská Kuba -perla Anti, ze které se stal skanzen 50tých let kdy prosperita ostrova skončila.. Od té doby co Kubánce zotročila castrova dědičná dynastie se tam už nic nevybudovalo - všude chátrající auta z 50let, chátrající fasády budov v Havaně vystavěných Španěly nebo předkomunistickými vládami a podnikateli. Dnes k tomu přibyly jen plakáty se soudruhy Castrem a Gevarou, nějaká ta nová vězení pro jinak smýšlející lidi a ubylo tam 2 milióny lidí, kteří emigrovali do USA a také tam ubylo 100 000 lidí, kteří se na útěku z komunistického ráje při plavbě na Floridu utopili. Když je na Kubě tak dobře, tak proč se tam nehrnou imigranti z celé Latinské Ameriky a proč je Kubáncům znemožněn legální odchod z Kuby a musí utíkat po nocích na vorech z pneumatik ? A nepleť do toho jakési embargo USA! To embargo není blokáda, ale jen opatření znemožňující vzájemný obchod mezi USA a Kubou. Kubánští soudruzi ale mohou po libosti obchodovat s kýmkoli kdo se jim zlíbí, tak proč tolik touží po obchodování s USA a proč jim styky s tímto státem tolik chybí?

čtenář 5.8.2009 12:20

Re: Postkomunistickou zhovadilost českých politiků může odstranit jen maximální integrace do EUI.

Pro F.Čecha:40let masíroval bolševik lidem hlavu a vy by jste chtěl nápravu za 20let?50 spíš 60let to bude trvat,lidé se nechtěji napravit,to vidíte na způsobu vyjadřování a to je jenom jedna strana mince.Kdepak 20let,to jste moc velký optimista.

Fůj--modrý hnůj 5.8.2009 9:24

NAHÝ PŘEDSEDO,ZMIZ NÁM Z OČÍ......

...nadělal jsi ostudy doma i ve světě vrchovatě. Zalez do kanálů,kde tě nikdo nevidí a neslyší. Přeje si to tři čtvrtiny národa....

M. Zima 5.8.2009 9:28

Plete se, nejméně tři čtvrtiny národa by si chtělo taky pořádně nakrást. Nějaký předseda je jim fuk.

miki 5.8.2009 9:32

Re: Plete se, nejméně tři čtvrtiny národa by si chtělo taky pořádně nakrást. Nějaký předseda je jim fuk.

ziMa, tentokrát pochvala R^

M. Zima 5.8.2009 9:35

Na tu já Vám kašlu, zkuste se raději trochu zamyslet.

miki 5.8.2009 9:40

Re: Na tu já Vám kašlu, zkuste se raději trochu zamyslet.

no, já si myslím, že "přemýšlíme" až moc