7.5.2024 | Svátek má Stanislav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
zarecek 23.2.2007 4:18

chci základnu

Proč chci základnu? Protože vás všechny nenávidim a přeji si aby jste všichni pochcípali krutou smrtí i s vašima smradama ;-D. Ale bohužel to nezvládnu a tak doufám že to za mě udělá ruskej medvěd. Proto je potřeba aby ste pořádně šťourali do jeho brlohu dokud ho pořádně nena*erete!

honza 25.2.2007 19:30

Re: chci základnu

Něco na tom je, kdo je ochoten číst blbosti v Mladé frontě a nechávat si vymývat hlavu, ten si nezaslouží než chcípnout v radioaktivním spadu

Joska 22.2.2007 23:19

Nějak se rozhodnout musíme

Na reakce Moskvy a dokonce ani Berlína bych nebral tolik zřetele. Oba státy nás již úspěšně okupovaly, když se jim naše vzmáhající se demokracie nevoněla. Tradičně nihilistická Francie nás také neochrání, spíše bude házet klacky pod nohy.  Jen ty proklínané Spojené státy nám nikdy neublížily......Jestliže tedy dnes západní Evropa není schopná procitnout a zaujmout jasný postoj k budoucím problémům, pomožme si s Poláky a USA sami. Naše země se konečně vyjádří jednoznačně se všemi možnými i negativními důsledky. Nebudeme se mít za co stydět.

Pokud se jen trochu zamyslíte, uvidíte, že Evropa nemá žádná řešení a je odsouzena k rozpadu........

F.Vízek 22.2.2007 14:15

BRITSKÉ LISTY dnes ...

Financial Times: Zvýší americká základna riziko pro Polsko a ČR?

Theodore Postol, vědec na americkém Massachusetts Institute of Technology, argmentuje, že v důsledku kulatosti zeměkoule by americký radar prvního varování, který je umístěn v Británii v yorkshirské vesnici Fylingdales, neviděl rakety, odpálené z Íránu proti americké základně v Česku a v Polsku. Poukazuje na to Philip Coyle, odborník na raketovou obranu z Center for Defense Information v USA a zdůrazňuje, že z tohoto důvodu jsou americká tvrzení, že by radarový systém ochránil i Polsko a Českou republiku, zavádějící.

V článku, publikovaném ve Financial Times, se dále praví (slovy polského zpravodaje) že ruská varování před postavením americké raketové obrany v ČR a v Polsku "ženou ČR a Polsko" blíže k USA. Americký raketový systém má však chránit východní pobřeží USA před jaderným útokem z Blízkého východu a americké základny umístěné ve střední Evropě nijak neprospějí obraně České republiky či Polska. ČR a Polsko ale vidí americkou přítomnost jako štít proti ruskému vlivu a chtějí základny postavit z vděčnosti za to, že USA pomohly porazit Sovětský svaz.

I když si pravicové vlády ve Varšavě a v Praze přejí zahájit jednání s Američany o stavbě základen, počet odpůrců základny v obou zemích podle průzkumů veřejného mínění podstatně převažuje nad počtem občanů, kteří jsou pro základny.

Podle některých vědců by bylo umístění radarové základny u Jinců v ČR příliš daleko na Západě. Ze zeměpisného hlediska by měl být ideálně radar spíš v Litvě, v Bělorusku, v Rusku, na Ukrajině či v Gruzii.

mik 21.2.2007 23:35

stačí kouknout co chtějí komunisti, tj. Moskva

a víme co nejvíc uškodí této zemi. Proto ANO radarum.

mik 21.2.2007 23:29

Pane Gabal

Jedina nozna bezpecnostni alternativa je NATO, jestli se chcete spolehat na bezpecnostni slozky EU tak rovnou spachejte sebevrazdu. Vysledek bude stejny, jen to bude mozna mene bolsetive.

Ladislav 21.2.2007 22:12

Re: Strizlivej komentar...

To ze jsme vypadli ze rite Sovetum neznamena ze musime mermomoci vlezt tamtez Sovetum. Podplaceny pisalek neni nekdo kdo by mel rozhodovat o vstupu cizich vojsk na nase uzemi.

Ladislav 21.2.2007 22:13

Re: Re: Strizlivej komentar...

Sovetum -> Americanum. Proste z jednoho srabu do druheho.

mik 21.2.2007 23:30

Re: Re: Re: Strizlivej komentar...

Americanum do rite lezt nemusime, s nimi je mozno se ferove domluvit. To neni jak bolsevicka diktatura, vime, soudruhu.

Kanuk 21.2.2007 21:30

ano nebo ne?

Teda jako americkému radaru. Rusko projevilo nesouhlas, který by měl být vzat v úvahu. Protože index, daný váhou argumentů/vzdáleností, případně druhou mocninou vzdálenosti, mluví jasně ve prospěch Ruska. Bez ohledu na politiku.

Jestli Česká republika bude existovat jako samostatný stát, o tom bude v prvé řadě rozhodovat Německo, v druhé Rusko. Jestli se některý z těchto států rozhodne ČR anexovat, bude ČR jeho armádou převálcována dřív, než se ostatní svět stačí probudit.

Joska 22.2.2007 23:23

Re: ano nebo ne?

Ano, právě proto by měl být v ČR umístěn radar USA, nebo jakákoliv americká základna, víme?

AeroKarel 21.2.2007 20:52

Re: ceske stranky uz nefunguji od zruseni vysilani, omlouvam se

Jo tak o to šlo ..........

F.Vízek 21.2.2007 19:39

Brdy nejsou Grónsko

Zůstává otevřená otázka, zda zařízení daného typu a s avizovaným účelem je vhodné budovat 50 km od hlavního města.  Dánové dali souhlas s budováním základny v Grónsku, což je jistě trochu "jiné kafe".  Na toto téma by bylo dobré ztratit pár slov...

JJ 21.2.2007 19:53

Re: Brdy nejsou Grónsko

Libava by byla vhodnejsi, ale myslim si, ze pro americke dustojniky je lepsi byt blizko mezinarodni skoly. Asi jsme nemeli ty Brdy nabizet.

Remover 21.2.2007 20:25

Re: Brdy nejsou Grónsko

Nejideálnější lokalitou pro  vybudování US základny jsou Karlovy Vary.  Tam teď  sídlí výkvět ruských bohatýrů a pobývají zde téměř všichni, co v Rusku něco znamenají....  A ti na sebe  ruské rakety naprogamovat nenechají...  No, a teď  vážně...  O tom,  proč, kdy a za jakých podmínek  povolit  US zařízení (základnu) v ČR by se měla před čs. veřejností  vést  apolitická diskuse odborníků, kteří ví, o čem je vlastně řeč...  Až si veřejnost  z této diskuse na celou kauzu udělá názor, pak by měla mít šanci  ANO/NE  i  rozhodnout.  Protože toto je svým způsobem  historicky závažné celonárodní rozhodnutí, jehož  důsledky mohou pociťovat  další generace potomků...  Naše politická garnitura  dneska rozhodne a zítra buď o ničem už neví, anebo se ke svým rozhodnutím staví  alibisticky  a po česku - já nic já muzikant...  

miroslav ludva 21.2.2007 17:52

Kanada odmitla budovat jakekoliv Americke zakladny na Kanadskem uzemi

Vazeni ctenari, mate nesnadnou volbu, uvazujte vsak raconalne 

Spojene staty americke - USA jsou soucasnou svetovou velmoci, ktera si preje ovladat cely svet.

Rusko je jeste velmoci, ktera ma v soucastnosti velky vojensky arzenal.   

Domnivam se ze by bylo nevhodne stat se nepritelem Ruska, jeho rakety by mohly zcela bezpecne znicit Americke radarove zarizeni, teoreticky umistene na uzemi Ceske republiky a kdyby se nestrefily tak by mohli znicit neco jineho. Ctete take  "web stanky http://news.bbc.co.uk/, tyto zpravy je mozne cist i v Ceskem jazyku. Nedovolte, aby vas USA manipulovaly. Ceska republika, tak jako i Canada jsou suverenni staty.

AeroKarel 21.2.2007 18:18

Re: Kanada odmitla budovat jakekoliv Americke zakladny na Kanadskem uzemi

Však uvažuju, zatím to vypadá spíš pro. S Rusáky holt mám špatné zkušenosti. Když proti něčemu prskají, bude to nejspíš užitečné.

Frank 21.2.2007 18:30

Re: Kanada odmitla budovat jakekoliv Americke zakladny na Kanadskem uzemi

Je to tam v 33 jazycích, ale češtinu jsem nenašel, tak jsem si to přečetl ve swahilštině.

AeroKarel 21.2.2007 18:34

Re: Re: Kanada odmitla budovat jakekoliv Americke zakladny na Kanadskem uzemi

České stránky už nefungují od zrušení vysílání. http://www.bbc.co.uk/czech/ je už jen archiv, škoda.

miroslav Ludva 21.2.2007 23:09

Ceske stranky nefunguji, omlovam se

http://www.bbc.co.uk/czech/specials/1355_le_everyday-eng/page2.shtml

 

 

Nabizim vam usit se anglicky z internetu miroslavludva@yahoo.ca

miroslav Ludva 21.2.2007 23:10

Re: Re: Kanada odmitla budovat jakekoliv Americke zakladny na Kanadskem uzemi

http://www.bbc.co.uk/czech/specials/2020_le_keepuptodate/page11.shtml

 

Mirek 21.2.2007 19:02

Re: Kanada odmitla budovat jakekoliv Americke zakladny na Kanadskem uzemi

A další podělaný. Pštrosí politika, jmenovitě i EU, ještě nic nevyřešila. Koho by jste chtěli mít vedle sebe ve světovém konfliktu? Toho Zulukafra  s oštěpem co čte zprávy ve swahilštině?

miroslav Ludva 21.2.2007 23:11

Re: Re: Kanada odmitla budovat jakekoliv Americke zakladny na Kanadskem uzemi

prijed se podivat do Kanady

Kolemjdouci 21.2.2007 19:07

Re: Kanada odmitla budovat jakekoliv Americke zakladny na Kanadskem uzemi

Vazeny Miroslave!

Muzete mi vysvetlit, jak si predstavujete svet ovladany USA?? Zatim koho ovladly, vsude kvete demokracie. Pocinaje NSR a zapadni Evropou a  Jizni Koreou a Japonskem konce! Je jenom otazka casu, kdy v Iraku presvedci domorodce, ze je lepe obchodovat a holdovat demokracii, nez se venovat vrazdeni. To nabozenstvi si mohou ponechat a uz se jim zacina libit, jezdit do mesit Cadillacama! Je to jen otazka casu! I pacifikovat Nemce po r. 1945 vzalo pet let a temer 7000 zivotu americkych "okupantu" privezt Nemce k volbam a vytvorit spolkovou republiku v r. 1950!

 Z NSR se stal ekonomicky zazrak, nez to vzala do ruky soc dem v cele se Schroedrem a slavnou ekonomii zazdili! 

Jak si Vy predstavujete americkou nadvladu ve svete?? A kdyby si USA hledely jen sveho uzemi, jaky rezim by byl asi u nas doma, nebo ve svete?

Mirek-orel 21.2.2007 19:32

Re: Re: Kanada odmitla budovat jakekoliv Americke zakladny na Kanadskem uzemi

Příteli"Kolemjdoucí" směrujte svůj dotaz na MiroslavaLudvu- Mirek (orel)je jiný pisatel. Do Ameriky  a Kanady lítám obrok. U mne nemusíte pochybovat - pro mne je USA OK i s jejich problémy. O vzájemné rivalitě Kanady a USA vím. Ale jsou to jakési knoflíkové války typu Dolní Lhota proti Horní Lhotě.

Kolemjdouci 21.2.2007 19:54

Re: Re: Re: Kanada odmitla budovat jakekoliv Americke zakladny na Kanadskem uzemi

Omlouvam se, odpovedi me zajimaji od znacky "Miroslav Ludva". Ja ani nic nemam proti tomu, kdyz radar v  CR bude odmitnout,  svoboda je svoboda! Ja se jen pozastavuji nad nazory ze USA chteji nekoho ovladnout aby "svet dostaly pod svoji nadvladu", kdyz je tomu naopak. Kudy projely vsude kvete svoboda a demokracie. Ktera z dalsich velmoci ma alespon podobne vysledky?? Rusko, Francie, Cina nebo Britanie?

Mirek(orel) 21.2.2007 20:42

Re: Re: Re: Re: Kanada odmitla budovat jakekoliv Americke zakladny na Kanadskem uzemi

R^ Souhlasím. Ale i ta Amerika musí občas dostat do huby, aby opustila sebestředný pohled, který bohužel nezastávají jen amer. politici, ale značná část oyčejných lidí. Oni jsou z počátku nedůvěřiví, ale po poznání, pak přátelští a vstřícní. Otevření a rozali by se.(Je to výsledek ekonom. bohatství) Opravdu žijí v nadbytku. Na rozdíl od Rusů. Ti jsou také kamarádští, rozdali by se, ale bohužel, já mám u nich zábrany, když vidím, že si to utrhávají od huby. Rozdílný vztah k cizincům je i mezi araby z bohatých a chudých zemí.Co se týče radaru, vidím to po zkušenostech v širším pohledu. Řada lidí, jak jsem už četl ,mají strach z reakce Kremlu. Samozřejmně bychom tohoto nevypočítatelného medvěda měli sledovat, ale ne se hned podělat. Pokud by Rossia chtěla konflikt s USA, nebude střílet rakety přes Evropu a Atlantik, ale vyšle je hned z vých. části R.,Kamčatky a Kuril kratší cestou přes Pacifik. V této zemi mi spíše vadí to, že aniž se občan snaží počkat na odbornou diskuzi, chytá se kdejakých dogmat a nepodložených spekulací a je jasno z jakého směru. Náš občan se ještě nenaučil třídit informace a analyzovat je tak, aby mu z toho vyšel fundovaný názor. Tahle země je po 50 létech stále tak prolezlá bolšev izmem, že se vůbec nedivím, že se USA,po zkušenostech, brání tomu, vydávat kdekomu svoje víza. Já bych si do domu také nepustil kdekoho. A protože vím, že Voj.odborníci a stratégové mají stále lepší informace než řadový občan, nechám to na nich. Věřme tomu ,že to bude pro svět , Evropu a tím i nás, bezpečnější. Každá obět má mít smysl.Byť je tato oběť nejen menší., ale i mírumilovnější.

emersonskej 21.2.2007 22:37

Re: Re: Re: Re: Re: Kanada odmitla budovat jakekoliv Americke zakladny na Kanadskem uzemi

Tak tohle můžu leda podepsat - naprostý souhlas !!! Mimochodem když jsem si nedávno na novinkách dovolil napsat, že ač toho mám o vojenství všeobecně docela dost přečteno, přesto se necítím být natolik v dané věci obeznámen, abych dokázal v případném referendu kvalifikovaně rozhodnout a tudíž dávám přednost rozhodování odborníků, popř. politiků, málem mě tam pacifisti, pseudohumanisti a vůbec levičáci ukamenovali...;-O;-O;-O