29.5.2024 | Svátek má Maxmilián, Maxim


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
AeroKarel 21.2.2007 15:02

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: studená válka

Vysvětlím večer, teď už musím dělat něco užitečnějšího než vzdělávat v něčem, co si nepochybně můžete sám najít.

ořešák 21.2.2007 14:32

Re: studená válka

Američané ve střední Evropě již přítomni jsou , kupříkladu v Maďarsku, takže můžete již dávno klidně spát. Jsou vlastně všude kromě ČR, SR a Polska (prozatím)!

nepolitik 21.2.2007 13:40

Autor, jako správný eurohujer

neopoměl kopnout do ODS pro její euroskepticismus. Příčina neshody mezi ODS a ČSSD však není v rozdílném pohledu na EU, ale v tom, že se ODS odmítla rozdělit o moc s Paroubkem a jeho šibaly a při dělení o moc dala přednost zeleným a litovců. V tom je jádro pudla pane Gabale.

Rys 21.2.2007 12:51

Ma CR zacit studenou valku?

Proc se nezamyslet se nad nedavnou minulosti? Vzpominate si na ty doby kdy ve slavnostnim obradu USA-Rusko byly sesrotovany rakety stredniho doletu SS20 a Pershing? Evropa si tenkrat oddechla a USA s Ruskem se zavazaly ze je nebudou produkovat.

Od te doby se v USA zmenila vlada a nastoupili Neoconservativci se svou ideologii vyuzit ruske slabosti a ovladnout svet. V te velke hre ma na sachovnici hrat CR maleho, nahraditelneho ale momentalne duleziteho pesaka.

ZACIT STUDENOU VALKU V EVROPE, JE TO V NASEM ZAJMU?

AeroKarel 21.2.2007 14:05

Re: Ma CR zacit studenou valku?

Není, tak ať Rusáci neblbnou. Studená válka kvůli takovéhle základně by jasně ukazovala na zmařené imperiální ambice Ruska.

ale ale 21.2.2007 14:07

Re: Re: Ma CR zacit studenou valku?

takže je v pořádku odstartovat nové kolo zbrojení. ;-D

AeroKarel 21.2.2007 14:09

Re: Re: Re: Ma CR zacit studenou valku?

Azbuci už se na to celí třesou .....

ale ale 21.2.2007 14:21

Re: Re: Re: Re: Ma CR zacit studenou valku?

odkud čerpáte své informace? ;-)

AeroKarel 21.2.2007 14:38

Re: Re: Re: Re: Re: Ma CR zacit studenou valku?

Naposledy se na to téma vyjevil Jurij Balujevskij. Zapomněl to poslat i vám?

ale ale 21.2.2007 14:46

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Ma CR zacit studenou valku?

mne to neposlal. Pošlete mi i ostatním čtenářům, odkaz ! ;-)

AeroKarel 21.2.2007 18:32

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Ma CR zacit studenou valku?

http://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/na-cesko-zamerime-rakety--hrozi-moskva_109718_8is31.html

Stačí trochu google a je toho ještě víc. Nebuďte líný.

ale ale 21.2.2007 21:05

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Ma CR zacit studenou valku?

děkuji za opravdu fundovaný odkaz !!! !;-D;-D;-D

doktor 21.2.2007 12:42

Jan Petránek,

vždy dobře informovaný a moudrý novinář, vysvětlil v pondělí na ČRo 2 (Praha) podrobně, proč chystaný americký radar technicky může monitorovat směrem na východ pouze území Ruska, a nemůže monitorovat na příklad Irán nebo Čínu. Hned potom ho moderátor "z časových důvodů" přerušil, aby mohl dát zaznít několika přihlouplým písničkám. Jako ve V+W  Baladě z hadrů: už zase je stanoveno, co se říkat smí, a co nesmí.

ale ale 21.2.2007 13:47

Re: Jan Petránek,

to nepřekvapuje. Koho chleba jíš, toho píseň zpívej ;-D

Nepřekvapuje to ani u části politiků. Za schválení základny oni, ani jejich rodiny nebudou muset několik desetiletí, a jestli dobře investují, století, nic dělat. Nechtějí tu šanci promarnit, a tak budou bojovat proti vlastnímu národu seč jest. Koupí si usedlosti u Karibiku, nebo v Austrálii a vy se usmažte v US atomové válce.

Spíš překvapí, že někteří jedinci v českém národě mají tak silnou tohu být vazaly, že obětují budoucnost svých dětí, a příbuzných ,svého národa, a ni za to nic nechtějí oplátkou. Jen tak grátis. Chybí jim pán s knutou, ke kterému se mohou lísat. Když už není ten, co byl, intenzivně hledají dalšího. Bojí se, a ani neumí, stát na vlastních nohou. Říká se tomu mentalita otroků.;-DRv

AeroKarel 21.2.2007 14:12

Re: Re: Jan Petránek,

Jo, k posílení vlivu Ruska je každý kec dobrý ........

ale ale 21.2.2007 14:22

Re: Re: Re: Jan Petránek,

odkud čerpáte své přesvědčení ( a informace!) pane důchodče? Celý život jste držel hubu a krok, bál jste se ceknout, tak když se to smí, léčíte si mindráky a vedete svůj boj? ;-D

Stanley 21.2.2007 11:59

Zlatá totalita

Rusové přijeli - základny a odpalovací sila postavili.  Nás,ale ani nikoho v Evropě, se nezeptali.To byl proti současému problému s radarem klid a pohoda !!!!!    Co Vy nato občané ???

RomanL 21.2.2007 12:15

Re: Zlatá totalita

Nejméně 30% lidí u nás takové řešení maximálně vyhovuje... :-P

Julie 21.2.2007 12:36

Re: Re: Zlatá totalita

A ti ostatní?

jeff 21.2.2007 12:58

Re: Re: Zlatá totalita

ten blud 70:30 je již několik měsíců omílaná, naprosto ničím nepodložená fikce. Bohužel v podstatě neověřitelná.

ořešák 21.2.2007 12:57

Re: Zlatá totalita

Jde o budoucnost, takže podobné výkřiky nejsou na místě. Měli bychom se zamyslet nad americkou základnou, ruské jsou, naštěstí už pryč.

AeroKarel 21.2.2007 11:41

Sakra,

"Koalice konfrontačně odmítla parlamentní rozpravu k věci a nenastartovala ani jiné konzultační mechanismy. Výsledkem byl odklon vedení ČSSD od kompromisní pozice a příklon k odmítavému stanovisku, které může změnit pouze převzetí projektu ze strany NATO".

Co já si tak pamatuji, bylo to přesně obráceně. ČSSD odmítla to, co sama rozjednala v době ministrování podrždeštníka, a teprve potom koalice odmítla parlamentní rozpravu dokud si to neujasní sama mezi sebou.

Těžko dojít ke správnému závěru z nesprávných údajů.

Malý Aston 21.2.2007 10:53

Radar ano,radar ne.To je problém celé Evropy!

Tak si kluci a děvčata přiznejme,že na naše názory není nikdo zvědavý.Evropa to je Německo,Francie a Anglie a další pidistáty,které si k sobě připojili,hlavně z důvodů svých obchodních a politických zájmů.Evropa po rozšíření má více obyvatel jako USA ale podstatně nižší ekonomickou sílu,bez jednotného vedení a bez svých vojenských sil.Bez podpory USA žádné NATO není.Těch pár vojáčků netvoří žádnou vojenskou sílu.Ústava,která by mohla řešit sjednocení Evropy po vzoru USA je nahrazena soupisem všeho v čem mají výhody země zakladatelské a v čem musí poslouchat státy připojené.Jsem pro silnou Evropu.Není nic nutného vymýšlet. Pěkně přeložit Ústavu USA do jazyka států evropských včetně dodatků a využít toho,co funguje a prosperuje. Pak vyčkat co na to řekne France,Německo a Anglie a hlasovat. Nic neprojde.Francie má snahu vládnout Evropě,Německo také a Anglie,ta to má v popisu práce.Takže snaha socialistů,kteří ovládají Brusel je jen jeden. V oblasti politické,každý jinak a jen pro své zájmy. V oblasti hospodářské obnova RVHP.Antiamerikanismus,jako vnější nepřítel a Rusko jako vnější přítel,který dodává energetické zdroje a zajišťuje odbyt výrobků.A na názor nějakého čechůna se nikdo nikdy ptát nebude.:-D

green 21.2.2007 11:16

Re: Radar ano,radar ne.To je problém celé Evropy!

Možná vezměte do úvahy 3 patra ústavních výkladů a dodatků v knihovně Kongresu USA, ale nic proti stručné federální ústavě. Pokud jde o EU, vezměte ještě do úvahy Schengenský systém, euro, společný soudní dvůr. EU se vyvíjí i rozšiřuje. Měli jsme šanci vlastní spoluprací posunout evropskou bezpečnost a spoluurčovat vývoj. Zdá se ale, že nás ta šance povalila na záda a donutila kopat nohama a ječet různými hlasy. A když to viděl Putin, nedal si to ujít, a když vidí ječící a rozhádané Čechy a rozpřaženého Putina německo jako předsednická země EU, nemůže nereagovat. To není německá rozpínavost, to je snaha nenechat takový projekt v rukoy břídilů v české politice, protože by důsledkem mohla být silná politická konfrontace USA s Ruskem a to pochopitelně EU nechce, proto se snaží věc stabilizovat a a dojednat za nás, a to navzdory pitomým a nevhodným protievropským a protiněmeckým útokům Vondry, Klause, zahradila a celé téhle party.

honzak 21.2.2007 11:25

Re: Re: Radar ano,radar ne.To je problém celé Evropy!

jsme my to národ pitomců! Už aby nás spojení parteigenossen zase osvobodili....

Pane, jak napsáno už mnohokrát, EU je jen o vlivu a vydobytí si obchodní prostoru. Vznešené kecy si nechte do levicově intelektuálních kaváren! Zkuste si pracovat s tou horou vznešených euronesmyslů, které požadují sjednocení nesjednotitelného  a popírají zhusta platnost zákona zachování hmoty a energie!

Klaus a Vondra nejsou žádní superlumeni, ale s tím narudlým střevem Zaorálkovic bych je nesrovnával.

Malý Aston 21.2.2007 11:38

Re: Re: Radar ano,radar ne.To je problém celé Evropy!

Ale my nejsme v rozporu.Jen naše možnosti jsou omezené a dané jednak počtem obyvatel,ekonomickou silou a postkomunistickým obdobím,kdy řada věcí,které mají fungovat nefunguje.USA a Rusko se dohodli,že rozdělení světa po 2.Světové válce se změní bez tradičního válčení a dohodli se o dočasném vyklizení svého vlivu na bývalé satelitní státy Východní Evropy.Situace v Rusku se rychle stabilizuje a imperiální myšlení rusů zůstává stejné.USA jim poskytlo čas na obnovu ekonomiky a vojenské síly.Cíle Ruska v oblasti Evropy zůstali stejné jako za Stalina.Dodávky energetických zdrojů pro Evropu jim vytváří finanční zdroje a modernizují a modernizují svůj průmysl včetně obnovují své vojenské síly.Evropa je více ekonomicky závislá na Rusku než na USA.Takže máte pravdu,že o tom nebudeme rozhodovat my ale rozhodnutí padne v Bruselu nebo v jednání USA+Rusko,nebo Německo+USA+Rusko.Proč jenom ten praotec Čech nešel více na jižní stranu do tepla a zastavil se na rozhraní Evropy a Asie mi pořád není jasné.

Stanley 21.2.2007 12:52

Re: Re: Re: Radar ano,radar ne.To je problém celé Evropy!

Pánové, k tomuto tematu zde se vyjadřující, řekněte co navrhujete !    O ničem se doma nehádat - ať si to Brusel rozhodne za nás !!!   Zajímavé !!!!!!>->->-

ale ale 21.2.2007 14:00

Re: Re: Re: Radar ano,radar ne.To je problém celé Evropy!

hm., Cíle Ruska. Jaké cíle má USA? Ano, nehájí tvrdě zájmy svých silných finančních skupin, které tam mají reálnou moc, ale zájmy obyčejných lidí, jako jsme my. Leží jim nejvíc na srdci blaho a bezpečí obyvatel ČR, tak, že kvůli tomu v Bílém domě nemohou spát.

Opravdu nás nechtějí využít jako obětní beránky. Vždyť svými humanitárními válkami kvůli ropě a surovinám rozsévají na světě jen dobro ! ;-D;-D

AeroKarel 21.2.2007 14:15

Re: Re: Re: Re: Radar ano,radar ne.To je problém celé Evropy!

Jo, jo, v Jugoslávii a Kosovu je ropy jako v Kuvajtu. V Koreji a Vietnamu také. Kecy v kleci.

ale ale 21.2.2007 14:25

Re: Re: Re: Re: Re: Radar ano,radar ne.To je problém celé Evropy!

zkuste uvést nějaká fakta, please ;-D