29.5.2024 | Svátek má Maxmilián, Maxim


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
ale ale 21.2.2007 14:55

Re: Re: Re: Re: Re: Radar ano,radar ne.To je problém celé Evropy!

mimochodem, Jugoslávie odmítla zprivatizovat americkým firmám uhelné a rudné doly. Říká vám něco komplex Trpča? druhý jsem zapoměl...

Jihoevropská větev ropovodu ze střední Asie má vést, díky USA nepřátelskému Iránu, nestabilnímu Pákistánu a Afghánistánu,a Iráku, kde je velmi zranitelný, kolem severního břehu Černého moře. Přes Kosovo, končit má v Albánii...

AeroKarel 21.2.2007 11:43

Re: Re: Radar ano,radar ne.To je problém celé Evropy!

Jednodušší verze je, že EU ani tak nechce něco zachraňovat, ale je tam také pár pitomců kalibru Zaorálka.

jeff 21.2.2007 13:04

Re: Re: Radar ano,radar ne.To je problém celé Evropy!

ale, ale, od kdy je jeden německý socialista, sic toho času ministr, Německem? Vy jste zaznamnel nějaký odmítavý postoj ze strany CDU? A odkud berete protiněmecké útoky Klause, Vondry...?

Skybird 21.2.2007 10:28

Dá konečně někdo dohromady na jednu stránku jasnou deklarci toho, co je náš zájem

a dosahne toho, aby byl konzistentně tento náš státní či národní zájem v rámci možnostínašimi představiteli  prosazován ? Toho prostě nejsme schopni. Jedna vláda hot, následující čehý a prezident ještě trochu jinak. Obrany národních zájmů má leckdo plná ústa, ale nedokážeme se alespoň v zásadních parametrech shodnout na tom, co to vlasně je.

Druhou věcí ale je, jaký vliv na definici a usměrňování našich postojů a chování je přímo z vůle vlády, parlamentu a prezidenta resp. jaký  z vůle různých lobistických skupin, které jsou vlastně prodlouženou rukou různých nadnárodních korporací. Je jich řada a jejich zájmy jsou mnohdy protichůdné a proto výsledný vektor jejich zájmů je proměnlivý a podle toho to pak vypadá.

Nyní na aféře kolem gripenů lze vidět, jak mocné nástroje tyto zájmové skupiny mají k dispozici. Jak z tohoto úhlu pohledu asi vypadá lobing za americký radar, antiraketovou základnu resp. naopak ?

AeroKarel 21.2.2007 12:25

Re: Dá konečně někdo dohromady na jednu stránku jasnou deklarci toho, co je náš zájem

Mohu vás ujistit, že mne nikdo nepodplatil. Takže lobuji ze svého přesvědčení a za své. Ostatně, tohle je věc Amíků, ještě jsem neslyšel že by na to chtěli přispět.

ale ale 21.2.2007 14:01

Re: Re: Dá konečně někdo dohromady na jednu stránku jasnou deklarci toho, co je náš zájem

Spíš překvapí, že někteří jedinci v českém národě mají tak silnou tohu být vazaly, že obětují budoucnost svých dětí, a příbuzných ,svého národa, a ni za to nic nechtějí oplátkou. Jen tak grátis. Chybí jim pán s knutou, ke kterému se mohou lísat. Když už není ten, co byl, intenzivně hledají dalšího. Bojí se, a ani neumí, stát na vlastních nohou. Říká se tomu mentalita otroků.;-DRv

AeroKarel 21.2.2007 14:17

Re: Re: Re: Dá konečně někdo dohromady na jednu stránku jasnou deklarci toho, co je náš zájem

Jo, to jste se dobře popsal. A platěj ty Rusáci alespoň dobře?

ale ale 21.2.2007 14:30

Re: Re: Re: Re: Dá konečně někdo dohromady na jednu stránku jasnou deklarci toho, co je náš zájem

pane důchodče, pletete si dobu. S komunistickou rétorikou sem nechoďte. Pokud můžete, řekněte nějaký fakt, který napsané výše vyvrací. Jinak jsou to jen pindy ;-D

ale ale 21.2.2007 14:32

Re: Re: Re: Re: Dá konečně někdo dohromady na jednu stránku jasnou deklarci toho, co je náš zájem

mimochodem, pán vazalovi za jeho služby platí. Svobodnému neplatí nikdo. Ale někdo má tak silnou mentalitu otroka, že je otrokem, a plní příkazy svého Pána, zadarmo. ;-D

Jarda 21.2.2007 10:23

Ma radar ucel, ktery je vyhlasovan?

Rusko v podstate rika, ze je presvedceno, ze radar je namiren nebo muze byt vyuzit proti nemu. Tezko tvrdit, ze pro ten zaver nema padne duvody. Pak se ale nikdo nemuze divit jejich reakcim. A co hure. Po skvelem uspechu v Afganistanu (podpora Talibanu proti SSSR a snad i vycvik Usamy odborniky US army) a jeste lepsim v Iraku (nedomyslene cile a nezvladnuty okupacni rezim, pocinajici obcanska valka, viz priznani chyb od Riceove) je docela dobre mozne, ze to Amici s ti radarem nedomysleji ani dnes. Je opravdu Rusko jejich a nas hlavni budouci rival? Je to pro nas a nakonec i pro USA nekdo, s kym se o takovych vecech, ktere lze chapat jako poruseni dohod typu SALT, nemusime bavit a v podstate rikat "trhnete si nohou"? Nic na tom nemeni ani to, ze Rusove maji ve vztahu k Iranu take maslo na hlave.

mag 21.2.2007 10:48

voni Rusové plánují napadnout střední a západní Evropu ?? pokud jo, tak chápu tvrzení, že by radar a těch několik antiraket mohli chápat jako hrozbu ...

;-€

jeff 21.2.2007 12:54

Re: Ma radar ucel, ktery je vyhlasovan?

když spekulace tak prosím:  Nevyužil Putin protiraketové základny k tomu, aby aby získal důvod reinstalovat své rakety středního doletu,  vytvořil si podmínky pro jejich modernizaci, trochu nečepejřil peří před domácím publikem a světu naznačil, že ještě není tak úplně přesvědčen  o naprosté dominanci USA jako jediné supervelmoci.

ale ale 21.2.2007 13:52

Re: Re: Ma radar ucel, ktery je vyhlasovan?

Rusko v této hře nemá iniciativu. Nestojí o ni. Je vždy o krok nazpět.

Co se týče Putina, vyhrál, na rozdíl od strýčka Bushe mladšího, volby čistě. Nekamarádí se s šejky. A nerozsévá "demokracii" po světě. ;-D

Sch.glosátor 21.2.2007 10:07

Víte, co vás pravičáky a levičáky spojuje ?

Míra angažovanosti v nepřímé úměře ke stavu bankovního konta ;-D

JJ 21.2.2007 10:06

Technicka

Nedriv Paroubek vyrvaval, ze cizi vojaky tady ne (otocka o 180 stupnu z vyroku jako referendum by bylo jako jit s kanonem na vrabce), pak se zacal setkavat s velvyslanci - ne pro konzultace, ale aby to mohl rozmaznout do medii a potom chtel, aby o tom jednala snemovna.

Pokud by se opravdu chtel dohodnout, tak by to probiral nejprve branne bezpecnostni vybor, pozdeji mozna uzsi okruh predstavitelu strany. Rozprava v parlamentu mela slouzit k recnickym excesum Paroubkovcu, dohoda uz v principu na takto velkem foru neni mozna bez predchozich jednani.

Je mozne, ze do jiste miry podporil rusy v tom, aby udelali otocku ve svych vyjadrenich - maji ted tady svou patou kolonu.

Brmboš 21.2.2007 9:29

Je to trochu jiná káva.

Ale přesto se dá souhlasit s jedním. Příkopy mezi politiky jsou příliš hluboké. Navíc stačí se podívat na diskuze je to katastrofa, národ je opravdu rozdělen a mohou za to i novináři a zpravodajci s televize i rozhlasu. Jim nejde o věc oni lobbují za svoje chlebodárce a potom se diví, že se raději čte škvára. Až moc je na nich vidět komu fandí, ale noviny by měli projevovat aspoň krapet objektivity. Neprojevují ba naopak otisknout dnes názor druhé strany je absolutně nemožný. Proto byla hozena kost v podobě anonymní diskuze, kde se to hemží špínou a ne diskuzí. Ale takový jsme národ ne, že nás to naučili komunisté, my jsme takoví byli vždy. V takové atmosféře se dá sice radar postavit bez referenda, ale nezabrání se potížím nejen pro nás, ale i pro američany. A o Topolánkovi si nedělám iluze je to nejslabší a také nejneschopnější premiér od doby vzniku sametové pohádky.

Ivan Nový 21.2.2007 10:00

Brmboši,

ne mezi politiky, ale mezi lidmi, jedni tu chtějí Rusy zpět, jiní ne.

Aleš 21.2.2007 11:17

Re: Brmboši,

Rusy zpět - 2-3% , nebo myslíte víc?

AeroKarel 21.2.2007 11:48

" nejslabší a také nejneschopnější premier"

To je pravda, je neschopný podlézat Bruseli a nalézat nekonečné zdroje v našich kapsách jako Špidla, chybí mu Grossova křišťálovost a bordelmamka, ani není schopen pořádného povolebního projevu ........

ale ale 21.2.2007 14:32

Re: " nejslabší a také nejneschopnější premier"

jak exaktně zjistíte, že jiní by v jejich roli byli lepší? ;-)

Rejpal 21.2.2007 9:23

Jsem přequapen

Jsem témeř zaražen, že se objevil na Psu poměrně rozumný článek.

oakman 21.2.2007 9:15

Pane Gabal

jakoby jste nevěděl, že se dohodnout nechceme, budeme dál pokračovat v hromadném monologu, kde se soutěží o to, jaký názor zvítězí u primipivů českých. Tato země teď vášnivě žije hádkou o jeden pražský kostel, o to, zda anektovat Rakousko pro pruzení Temelínem, jak dovyvraždit a doodsunout ty, kteří říkají nahlas slovo sudeťák, nemůže se dohodnout, jestli cikány, židy a teplouše bude plynovat nebo rovnou pálit v peci - tady na takové kraviny jako bezpečnost a obraz tohoto lidského chléva navenek nikoho nezajímá.

emerson 21.2.2007 11:25

Re: Pane Gabal

R^;-€(Y)

Lada 21.2.2007 9:03

Všichni

odpůrci radarové základny by měli být uvězněni jako agenti imperialistického Ruska, které nás již 20 let okupovalo a brousí si na to zuby i nyní.

Rejpal 21.2.2007 9:25

Re: Všichni

navrhuji Quantanamo, tam mají už s rozvratníky a samozvanci své zkušenosti :-D

Roman 21.2.2007 10:24

Re: Všichni

Dobrý nápad. Akorát si nedokážu představit velikost toho kriminálu.

radar 21.2.2007 11:00

Re: Všichni

Tak nás teď bude okupovat Amerika...

ale ale 21.2.2007 14:03

Re: Všichni

nachytali jste se ! ona to myslí ironicky ;-) Lado, s používáním hlavy tady narazíte, pište jen jednoduchá hesla, jste li pro, nebo proti ! :-)

briza 21.2.2007 8:42

Zajimave jakou ma pan Gabal starost

Ze se politicke strany z nichz ZADNA nemela zrizeni cizi vojenske zakladny ve svem volebnim programu snazi za kazdou cenu obejit v rozhodovani samotne obcany se zrejme bere uz jako samozrejmost. :-(

A.S. Pergill 21.2.2007 8:23

Nevidím důvod, proč by

"němečtí zelení" měli rozhodovat o chystané základně v Česku, ledaže by považovali naše členství v EU za pokračování "protektorátu bémen unt méren".

Němci, Italové, Francouzi a Britové byli aktéři Mnichova (takže stranou z velých států "staré EU" zůstává jen Španělsko) a tvoří rozhodující sílu v EU - tudíž se "obaným silám EU" nedá absolutně důvěřovat, kdo jednou zradil, zradí i podruhé. Co znamená bezpečí garantované EU by mohli vyprávět uprchlíci v "bezpečné zóně garantované EU" ve Srebrenici, ale to by soudruh sociolog potřeboval nějakého nekromanta, aby je vytáhl z hromadných hrobů; EU nebyla schopna adekvátně zareagovat ani následně.

Rusko nás 20 let okupovalo a prakticky dvojnásobnou dobu nestydatě vyžíralo. Jen za uran, který se od nás vozil zdarma do Ruska,bychom mohli mít při jeho světových cenách příjmy srovnatelné s příjmy Kuwaitu za ropu.

Čím méně budou naše bezpečnostní garance vázány na uvedené státy, tím lépe. A pokud budou Rusové vyhrožovat "preventivním úderem", nebo něčím podobným, potom připravme drsný odvetný úder, třeba biologickou zbraní.