12.5.2024 | Svátek má Pankrác


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Ccecil 28.11.2007 9:38

Re: vina - nevina

co je tohle za prasečí logiku?

erre 28.11.2007 9:34

Čunek for president

na Čunkově případu jsem zjistil, že ze svým technickým vzděláním doplněným pozdějším postgradualem na VŠE a od r.1990 prací na vedoucích pozicích nadnárodních koncernů jsem na tak vysoké úspory prostě nedosáhl. A to jsem nežil v rodině 4+2, ale v klasické 2+2 a neměl manželku na mateřské. Ostatní bylo stejné, děti na studiích a postavení rodinného domu. Jen ten příjem byl u nás min 5 x možná i víckrát vyšší. Ale 1 mil jsme neušetřili. Ten přišel daleko později s investicemi do finančních instrumentů jako jsou např. akcie atd. Možná, že to bude tím treningem z různých VŠ, pamatuji si totiž i zpětně kdy jsem ukládal  či vybíral větší částky, ale to není důležité ani jsem o tom nechtěl psát. Jediné co mě vadí, že se Čunek s námi nechce o to tajemství úspor s námi podělit. Mám totiž dojem, že jsem v životě dělal něco špatně. Čunek to dokázal. Proto Čunek for president.

Lena 28.11.2007 9:33

vina - nevina

Absolutně nemohu pochopit ty, co se Čunka tak vehementně zastávají.Za prvé nebyl žádným řádným soudem očištěn.Kdyby byl opravdu neviný, měl soud žádat.Takhle zůstává u řady lidí, hlavně těch myslících vinen.A potom copak je Čunek takový genius, aby musel vermomocí do vlády.Opak je pravdou, alespoň na mne působí až moc prostě , vzdělání, něco souvisle říct mu nic neříká.Vidím jej na chodbách v Bruselu jak debatuje s každým kdo jej osloví.

Ccecil 28.11.2007 9:33

Re: Myslím že pan Čunek by se měl urychleně vrátit do vlády, neboť

....Takový milionář vymáhající padesátikorunové sociální dávky od státu to snad nikde jinde nejde...

na to se snad dá reagovat jen slovy... BLBEČKU...

RZ 28.11.2007 9:33

Re: Myslím že pan Čunek by se měl urychleně vrátit do vlády, neboť

... vymáhající ... To je tedy perla.

Netřeba 28.11.2007 9:30

Re: chytrej až na půdu

" Nebylo rozhodnuto, že nebude stíhán, ale že skutek, z kterého je obviněn se nestal."   Slova jak poleno. Nikdo neobvinil Čunka z krádeže portmonky. Pokud tedy nesedím v ponorce, že bych si toho nevšimnul.

Jestli bral úplatky nebo ne, nebudu tady řešit. To je otázka právního názoru, který se mění podle kanceláře, která má spis přidělena. Nebo názoru státního zástupce, který v sousedním okrese rozhodne jinak, soudce v sousedním okrese rozhodne jinak, nebo jiný soudce (někdy i tentýž) má zcela jiný názor v odvolacím řízení bez předložení jiných důkazů a pod.

Ale vy zřejmě jste ze stejné krevní skupiny s Čunkem, t.zn. že každý měsíc stojíte frontu na sociálce a doma miliony přehazujete vidlemi. Nezávidím vám, je to mnohem důraznější pocit.

gerontusinza 28.11.2007 9:29

Myslím že pan Čunek by se měl urychleně vrátit do vlády, neboť

kdo chce kam pomozme mu tam..  Myslím že tato vláda si nic jiného nezaslouží a KDU-ČSL jakbysmet.....;-D Takový milionář vymáhající padesátikorunové sociální dávky od státu to snad nikde jinde nejde.....    Všechny babičky a dědečkové by tyto dávky museli vrátit, jen pan Čunek nikoli.. Nádherna země, kam se hrabe USA, zde jsou neomezené možnosti.......;-D;-D

Emi 28.11.2007 9:19

Re: Kdo chce psa bít....

 Pokrytci, kteří moudře radili, aby z vlády odešel a nebude-li vinen, tedy souzen, může se klidně vrátit, jsou nyní usvědčeni ze lži.

Karel 22 28.11.2007 9:17

Re: Re: Re: typické je

Nejlepší by bylo,kdyby zase kočovali. - dobrý nápad. Až potáhnou přes Vaši náves, nezpomeňte ale zavřít slépky. ;-D;-D;-D

Emi 28.11.2007 9:17

Kdo chce psa bít....

V našem právním řádu je důkazní břemeno na žalobci. Nelze -li bezpochybně dokázat, nelze ani soudit. Smůla, tečka. To se děje a je to dobře.

Hurta, majitel firmy, která měla uplácet, byl zproštěn obžaloby. Nikoho to nezajímá, není politik koalice, je klid. Jestli tedy úplatek de Jure nebyl poskytnut, nemohl být přijat! Paní Urbanová, jediná a velmi pochybná hlavní svědkyně ještě ani ve svém sexuálně-obtěžovacím dopise se o úplatku nezmiňuje, (a že tam toho vyhrabala), to až za pomoci pana advokáta Nováka si dokázala vzpomenout na každý detail před 5-ti lety.

Absence relevantních důkazů byla v tomto případě úspěšně nahrazena veřejným pranýřem, fabulacemi, za použití všech nelegálních prostředků. Pokrytci, kteří moudře radili, aby z vlády odešel a nebude-li vinen, tedy souzen, může

brblal 28.11.2007 9:11

Re: Re: typické je

On to jako vtip,milý pan Čuník nemyslel.Problém nevyřešil,pouze ho přesunul jinam.Já cikány rovněž nemusím,dělají skutečně neuvěřitelný svinčík ale řešení to nebylo.Nejlepší by bylo,kdyby zase kočovali.

brblal 28.11.2007 9:07

Re: Re: Ale Čunek přece nebyl očištěn ! Babko, uvědomte si, za co byl Čunek ....

Jo,jo,jo.Co je policii a komukoliv do toho,kde jsem prachy nakradl,že?Závistivci oškliví!Musí vám stačit,že jsem spořil cesťáky a něco si ke mně uložil bratranec Vik,něco švagr Vik a něco moji rodiče.Přece jsem to vysvětlil,je to křišťálovější,než křišťál a vám to pořád nestačí.

brblal 28.11.2007 9:03

Re: Re: Re: Re: Ale Čunek přece nebyl očištěn !

Tak,jako Čunek!Pořád to vychází na stejno.Dělal jsem THP a byl jsem přeštěsten,že jsem se ženou našetřil na Š 100,kdepak naspořit jeden,dva,tři miliony a postavit dům.Venkoncem i na ten automobil Čunek naspořil,dokonce na lepší.A to máme jen dvě děti,Čunek jednou tolik.Je fakt,že jsem tolik služebně necestoval,abych mohl cesťáky ukládat!

brblal 28.11.2007 8:56

Re: Něčím se i "novinář" musí živit, že.

Svoje milionové úspory se současným postavením domu,zakoupením třetinového podílu na rekreační chatě,náklady na studia svých potomků průhledně nevysvětlil.Z toho plyne,že zdroje asi nemohly být poctivé.A že Salichov velice rád,coby bývalý prokurátor poslechne,o tom nepochybuji.Ono by se na něj něco před sametem dalo asi vytáhnout.

VladaPing 28.11.2007 8:56

Re: kdo pobírá podporu od státu a přitom má v bance 3 500 000 Kč?

Tak to nás tak moc nebude...

Hluboce se mýlíte. Pokud máte v Praze (a nemusí to být zrovna špičková lokalita) byt 3+1, buďte si jista, že na těch 3,5Mkč hladce dosáhnete a i likvidita (rychlost a snadnost prodeje) by byla velmi vysoká. Zajisté se jako majitelka tohoto bytu vzdáte porodného, rodičovských příspěvků, mateřské  nebo podpory v nezaměstnanosti. Jediné, čeho se nemusíte vzdávat, je pohřebné. Za prvé se od nového roku nevyplácí a za druhé Vám to jaksi může být šumafuk..... 

Karel 22 28.11.2007 8:52

Re: Re: Re: Ale Čunek přece nebyl očištěn !

To je důkaz toho, že Čunek vzal před Marcelkou úplatek? 8-o8-o8-o

Hariet2 28.11.2007 8:50

Re: hele mladej,

Řekla bych, že ti, co  mají smysl pro spravedlnost a ne ti, co zatloukají a zatloukají -až do soudného dne. Pak jdou ke zpovědi a doufají, že jsou "očištěni". Slušný člověk by se zachoval jinak...Ovšem, lhář a podvodník zůstane lhářem a podvodníkem když nepřizná "barvu"...;-€

Karel 22 28.11.2007 8:49

Re: Re: Re: Ale Čunek přece nebyl očištěn !

Však tuhle formulku taky nikdo nevyslovil. Ani nejvyšší SZ ne. 8-o Vy jste ji sbnad slyšel? Já tedy NE.:-)

VladaPing 28.11.2007 8:47

Re: Dvě věci politik lokálního formátu, jako je Čunek, nepatří do vysoké politiky

Můžete chtivém čtenářstvu sdělit, kdeže se to rodí, padají z nebe, vysocí politici ?

Karel 22 28.11.2007 8:45

Re: Něčím se i "novinář" musí živit, že.

kdo za celou kampaní proti Čunkovi stojí a za čí peníze - to je velký omyl. STBáci na svých místech konají zdarma a z vlastního přesvědčení. A uřvaná novinářská smečka ty informace taky nekupuje. Dostává je na podnose z trestních spisů k ranní kávě.. Samozřejmě ne všechny, jenom ty, co se hodí. A zpitomnělý dav šílí.....;-D;-D;-D

Hariet2 28.11.2007 8:45

Re: Re: Ale Čunek přece nebyl očištěn !

Myslíte "komukoliv z nás", kdo pobírá podporu od státu a přitom má v bance 3 500 000 Kč?  Tak to nás tak moc nebude... (Možná, že Vy mez takové patříte?) ;-€Rv

VladaPing 28.11.2007 8:44

Re: Ale Čunek přece nebyl očištěn ! Babko, uvědomte si, za co byl Čunek ....

vyšetřován. Pokud se nemýlím, za braní úplatku (na trestní oznámení, podané "neznámou osobou" - bývalou sekretářkou) a to až skoro po pěti letech od údajného braní úplatku (pět let je v tomto případě promlčecí dobou). Státní zástupce rozhodl (opakovaně), že udaný skutek se nestal. A také vyjádřil podiv nad ochotou policie a místního státního zástupce se hrabat x let v Čunkově minulosti (přesně ve stylu ČSSR), ono se něco najde, ono se něco najít musí. Babko, zapomeňte na "rozkrádání majetku v socialistickém vlastnictví", kdy se skutečně muselo prokazovat, že ty cihly na tu chatu jsem neukradl, ale mám na ně řádný doklad o koupi. Policii a obzvláště novinářům, je naprosto houbeles do toho, kde Čunek peníze získal, notabene, když to s vyšetřováním absolutně nesouviselo - a, mezi námi, dost to odporovalo udanému trestnému činu - proč by Čunek bral úplatek, když byl "za vodou". A těch inkriminovaných 500.000 je méně než 5% ceny transakce - mimochodem, posvěcené radou města.

Kylchap 28.11.2007 8:42

Čunek zpět

do Topolánkovy vlády. Bude jejím důstojným představitelem!!!

Kylchap 28.11.2007 8:41

Re: Re: Ale Čunek přece nebyl očištěn !

Formulaci "pro nedostatek důkazů" vyslovuje soud. Nikoliv státní zástupce na příkaz paní Nejvyšší.

Karel 22 28.11.2007 8:40

Re: Re: Re: Ale Čunek přece nebyl očištěn !

Čunek byl obviněn, že v roce 2002? převzal úplatek a chlubil se tím sekretářce, která ho udala. To, že má někdo prachy, neznamená, že Marcelka má pravdu. Máte-li ovšem nějaké vlastní, zkušenosti týkající se Čunka, běžte na policii. Pokud tedy nemáte zkušenosti jenom ty VLASTNÍ tedy soukromé. To že stavební firmy kalkulují finance na úplatek není důkaz Čunkovy viny. Ani důkaz toho, že NETŘEBA šlohnul sousedovi portmonku. A jak tak sleduju, zatím se NETŘEBA neočistil. Takže dle mediální logiky zatlouká a portmonku šlohnul. ;-D;-D;-D

.

Otakar 28.11.2007 8:26

Něčím se i "novinář" musí živit, že.

Kopnout si do Čunka, když se i po druhé vyškrábal z hnoje je jistě "odvážné" a určitě to někteří "utajení volající" i ocení. Co kdyby však autor, nebo někteří další v houfu křičící se na místo "kopání " do "ležícího" Čunka investigativně pokusili definovat kdo za celou kampaní proti Čunkovi stojí a za čí peníze. To však vyžaduje odvahu a opuštění bezpečí "unisono uřvané novinářské smečky" a to se může i nevyplatit. Takto je to bezpečné, pohodlné a placené, přeji autorovi hezký den.

Babka 28.11.2007 8:21

Re: Re: Ale Čunek přece nebyl očištěn !

No, je to kouzelník. Povídejte někomu, kdo žije z platu, jak bezpečnostní technik se 4 dětmi ušetří tu půl milionu, tu celý milion. To je hloupá lež. Ani se nenamáhá vymyslet si pravděpodobnou výmluvu. (A že stavební firmy rovnou kalkulují cca 5 % financí na úplatek za zadání zakázky vím z vlastní zkušenosti.)

ja 28.11.2007 8:19

Autor je politolog?

Autore, vy nejste politolog, vy jste obyčejný novinářský hnůj! Prostě už jste Čunka odsoudili, tak jak si kdokoli jiný může vůbec dovolit mít jiný názor. Takové detaily jako právo, zákony , vina apod přece nemohou ovlivnit Vaše jasné a nezměnitelné (člověk se zkušeností z minula by dodal i "třídně zocelené") stanovisko!

Veselý 28.11.2007 8:15

Bylo už zde řečeno

kdo chce psa bít, hůl si najde. U pekaře bych očekával rohlíčky zvlášť vypečené, u politologa víc korektnosti.

I-Worm 28.11.2007 8:09

Zajisté nepotřebujeme lídry Čunkova formátu

jedině lídři Bémova formátu jsou pro nás to pravé!