11.5.2024 | Svátek má Svatava


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Lena 28.11.2007 14:00

Re: Re: Re: Re: Nejsem prase, jsem člověk.

Blahoslaveni duchem blbosti nazývají se VladaPing no a taky jeden bývalý starosta.

Fafa 28.11.2007 13:52

Erre:

je Vas dum take ve Vsetine?

vlasta 28.11.2007 13:50

Re: Re: No to je otázka.

Ale pravda je, že maximem Jiřího Čunka je být komunálním politikem.

Zebra 28.11.2007 13:49

Měl by si vámi čunek inspirovat, strýcu,

a uspořádat výstavku vlastnoručně otesaných trámů, uháčkovaných deček a naštípaných špejlů, proložených vyškolenými klobásami a vyzrálou trnkoviců. Toto vše v chlívě jejich čunků (nedávno sem v telce viděl záznam z chlíva nějakýho Slováka, taky dobrý) a Tristan Tzara blahé paměti by byl takhle maličkej.

Fafa 28.11.2007 13:48

Milane,

Nikoliv AUTOMATICKY. Mistni zalobce (district attorney) si musi prostudovat kauzu, dospet k zaveru, ze jste spachal trestny cin,  pripravit obzalobu, presvedcit velkou porotu o tom, ze existuje duvodne podezreni,ze jste spachal trestny cin, a POTOM budete mit proces.

Pokud se mistni district attorney po precteni spisu domniva, ze jste nic nespachal, tak k soudu proste nepujdete.

Jirka 28.11.2007 13:43

Re: Nechápající politolog Mlejnek

Čunek je representant Moravy?Moravské šovinisty,ty mám rád.Víte kolik je v Praze moraváků?

Karel 22 28.11.2007 13:42

Re: Re: Re: Re: Pořád žasnu

Co třeba dědictví, dar rodičů, nadstandardní příjmy lékařů  atd. atd. Normální socan si neumí nic jiného představit, že když nesedí výplata + podpora s majetkem, tak dotyčný je zloděj. A ti, co si to představit dovedou jsou blbové nebo provokatéři. Dobře Vás KSČSSD vyučuje - žerete jim tu nenávist a hlavně závist z ruky jako ovce.:-)

Fafa 28.11.2007 13:37

Brblale,

pokud je Vase pani zubarka v soukrome praxi, tak by Vase rodinne finance vypadaly asi trochu jinak. Na tenhle detail se vzdycky zapomina. Pani Cunkove zrejme vydelavala podstatne vic nez jeji manzel, taky bych si troufnukl odhadnout, ze ne vsechny jeji prijmy prosly danovym ucetnictvim.

havránek 28.11.2007 13:29

Re: Re: Re: Pořád žasnu

prosím o radu: jak se dá idělat 3,5 mega??? z platu bezpečáka cca 12.000 brutto, žena na mateřské a 4 děti??? Jste blb, nebo provokatér; ani neberete v úvahu inflaci a příjmové pásmo v době, kdy šetřil. Cena auta byla cca 80.000 a ....ale Vám je to zbytečné říkat.

strýc machalík 28.11.2007 13:21

jak to dělají na valašsku

Tož v 50.a60. letech byly nízké jednotky tak velké rodiny měly měsíčně cca 230-250 Kčs k žití.No žilo se.Každy nějak přežíval -nhospodařil,krávy,prasata,slepice aj. a po večerech práce se dřevem,výroba bot,háčkování,výroba párátek,výroba špejlí,pečení koláčů aj.aj.Pak docházelo k  vájemnému obchodování s výměnou zboží.Nelze opomíjet výrobu slivovice a klobás,což do dnes je větší platidlo jak zlato.Vyplácené roční vyučtování se celé odnášelo ns banku.Jednotky se zvedaly děti do škol nemohly tak byly členy JZD a rovněž dostávaly vyučtování.Mohu s nadhledem říci ,že čtyřčlená rodina na vkladech vlastnila v 1989 hrav

o kolem 2000000 Kčs.K tomuto bohactví je nutno přičíst vzájemnou ochotu výpomoci mezi sebou jak finanční tak pracovní.To vše pod heslem    MY  JSME VALAŠI jEDNA RODINA ...

TAK UŽ SA HRňTE NĚKAM JINAM ! 

Frantik 28.11.2007 13:18

Re: Čunka už nééééé!!!

Pravda, pravda, ale proč ho volili do Senátu a do čela KDU-ČSL?

Zebra 28.11.2007 13:10

Koukám, že je tady slepýšů a hlušců jako naseto.

Milí ptáci a plazi ! Mně, savci, je srdečně jedno, jestli kolega savec čunek věren svému jménu osahával slečnu Urbanovou či inspirován hlodavci hrabal vesele úplatky. Rád věřím ptáků a plazům s právním vzděláním či jen povědomím, že před zákonem je (zatím) čistý jako lilium. Kolega savec čunek mě ovšem těžce nasr…dil, když, vycházeje z mylného předpokladu obecné úrovně inteligence na čunčí výši a splachovatelnosti na úrovni byvšího železného kolegy, pokusil se ze mě udělat tupína hladce žeroucí blbosti o miliónech ušetřených šestičlennou rodinou z platu bezpečáka a mateřské jeho ženy. Aby bylo zcela jasno, i to, jak k melounům či jinému ovoci přišel je mi zcela lhostejné, jen po mě nesmí chtít, abych si nechal na svůj citlivý čenich věšet ty jeho soustavně mutující bulíky.

Jestli mu to věří ve Vsetíně, ať si tam starostuje, jestli mu to věří Topolánek, ať si u něj ministruje, já bych si o něj ani kolo neopřel.

Malý Aston 28.11.2007 12:56

Pana Čunka nemusím ale nějak se mi to nezdá!

To že byl na pana Čunka pořádán hon jako na zajíce si musíme připustit.Napřed Marcelka z myslivny,pak cigáni neplatiči,pak se mu policie šťourala po bankovních účtech i když k tomu neměla právo a pak na něho státní zástupce nebo nějaký policajt vytáhl placení sociálních dávek.A novináři plácají a plácají,Paroubek pořvává a kde je pravda nikdo nezná.Ti co chtějí vládu komančů a socek se durdí,příznivci KDU ho hájí a my ostatní čumíme a čumíme co se to tady děje.Žijeme v právním státě nebo pořád ještě na Balkáně?:-D

vlasta 28.11.2007 12:56

Re: a jsme u toho, proč by potom pro Čunka měl být problém

našetřit si nějaký ten milion. Když se chce, všecko jde.

František 28.11.2007 12:49

Nechápající politolog Mlejnek

Jedno je jisté: Novináři v čele  všech médií se vrhli bezdůvodně na Jiřího Čunka. Proč?

U komunistů to pochopím, ale u ostatních již ne.

Pane Mlejnek, pište o tom, čemu rozumíte. Já skutečně nemám rád lidi, kteří dělají chytré v oblasti, kterou vůbec neznají. Moravu nechejte na pokoji, vám Pražákům je hej!

vlasta 28.11.2007 12:34

Čunka už nééééé!!!

Čunek evidentně nerozpoznal, kde končí jeho hranice. Kdyby se byl spokojil s funkcí starosty, mohl se v ní dočkat důchodu, je přece ve svém městě tak oblíbený. Lidi nadělají - kvůli obyčejnému úplatku. Neměl zkrátka nikdy vystrčit hlavu ze Vsetína.

Hana Melicharová 28.11.2007 12:33

Re: Re: Re: Re: Nejsem prase, jsem člověk.

Chudáku, Tebe stvořil kdo ....

qwert 28.11.2007 12:30

našetřit peníze není pro mnoho lidí problém

Příklad? Z mého okolí: ON: hlavní zaměstnání účetní + vedlejší činnost administrátor IT cca 40 tisíc, ONA: personalistka v nadnárodní společnosti (mobilní komunikace) 35 tisíc. Nutné životní výdaje  páru mohu jen odhadnout do 25 tisíc/měsíc. Mladí bezdětní manželé. Takže: 12x50 je 600 tisíc za rok, Odečtěme ročně cca 200 tisíc na ostatní mimořádné výdaje (dovolená, auto aj., pořád zbývá 400 tisíc.

Gonzales 28.11.2007 11:58

Ano, šlo o štvanici

Ale není to už jedno. Dnes už vyřčené nesmysly z tiskovek zpátky nevezme a je fuk jestli manželka "optimalizovala" daně, nebo si přivydělával jinak. Zkrátka byl to pro něj předem prohraný boj s mediální scénou. V tom jediném má Mlejnek pravdu. Položte si otázku, jakou morální kredibilitu by pak měl politik Čunkova formátu, i potom, kdy by vysvětlil transakce na účtě. To podezření stále zůstává. Já ho pořád vidím v TV s těmi výpisy zažehlenými ve fólii, jak popíral to co řekl dva dny před tím. Zkrátka, chybou byla jeho otevřenost a naivita s jakou přistupoval od začátku k tomu vysvětlování. Pravdou také je, že kdyby něco podobného potkalo politika v USA, tak že by se dávno s postem a funkcemi rozloučil. Jinak je tomu samozřejmě u nás.

Marat 28.11.2007 11:53

Re: Re: Pořád žasnu

Milane,to máte pravdu,jenže u Čunka se jedná o pakatel proti desítkým milionu těch,kteří by ho tak rádí hnali uličkou hanby.Prostě Čunek se z čista jasna dostal mezi žraloky a ti ho mezi sebou nepotřebují.Všichni na sebe něco vědí a dalšího hráče mezi sebou nepotřebují,zvláště když Čunek byl tak populární.Prostě nepatří mezi ně a tak se ho snaží zbavit v čemž jím vydatně pomáhají slouhové z massmedií.

Karel 22 28.11.2007 11:50

Re: Re: Pořád žasnu

Obvinění z úplatku z r. 2002 nebylo dokázáno a ani se nestalo. Co se týká věrohodného způsobu doložení majetku - Čunek nebyl z ničeho obviněn. Nebo snad něco víte? Co doložil nevěrohodně? Prosím konkrétně. Mimochodem - 3mega nejsou žádné velké prachy. Ale dokládání bych nechal na Čunkovi, ne na pisálcích a uřvané ulici. A před dokládáním majetkuČunka bych dal mnoha lidem přednost. Co třeba křišťálový socánek Staník?

VladaPing 28.11.2007 11:50

Re: Re: Re: Re: Re: aniž dala Čunkovi možnost se u soudu obhájit.

Vážený pane Milane,

skutečně se domníváte, že sebepitomnější a sebenesmyslnější podané trestní oznámení na někoho, kdy policie - tedy vyšetřovatel - zjistí, že se jedná o naprostou zhovadilost a toto trestní oznámení odloží, nebo, pokud to nechce udělat - z jakýchkoli důvodů - toto ukončí státní zástupce - tedy vrátí případ k došetření a když ani pak se neobjeví relevantní důkaz o tom, že skutek se skutečně stal, případ uzavřa s tvrzením, že popisovaný skutek není trestným činem (nebo se vůbec nestal), má jíti osoba, na kterou bylo toto nesmyslné trestní oznámení před soud, tam prokázat (presumpce neviny, základ právní kultury pláče !) svoji nevinu a takto se očistit ?

Ještě chybí do zákona vecpat klausuli o tom, že oznamovatel (tedy, ten kdo podá trestní oznámení) má ze zákona nárok na polovinu majetku toho, na koho to trestní oznámení podal. Myšlénka zajisté progresivní, leč nikoli původní. Takto ve středověku fungovaly inkviziční soudy. Jaksi se od toho upustilo. Neosvědčilo se.

Marat 28.11.2007 11:46

Ctný pane Mléjnku.

To tak sílně spoléháte na spravedlivé soudy ČR?  Ctné soudy v ČSR už od vzniku toho státu sloužili svým pánum a slouží dodnes.Takže na vašem místě bych vůbec na soudy ČR nespoléhal.Tak jak soudy v ČR osvobodí široko daleko známé darebáky,tak stejně snadno odsoudí i neviného.Tady byla politická objednávka dostat Čunka za každou cenu a kdyby k soudu došlo,tak by také byl Čunek už za mřížema.Naproti tomu,jíní politikářští velikání prochází vším naprosto bezpečně a bohatnou před očíma veřejnost naprosto nestydatě a před soud je ani nikdo nehoní.Vůbec by mě nenapadlo se zastávat Čunka,ale mezi politikářskými žraloky byl a je jen malou sardinkou.

ja 28.11.2007 11:42

Vyšetřovatel vyslovil vinu?

Vyšětřovatel nemá co vyslovovat vinu, má shromáždit důkazy. A pokud je nedodá, pak není co řešit. A důkazem je pouze to, co má spojitost s činem. Ne to, jaký kdo měl několik let před údajným činem majetek.

Milan 28.11.2007 11:34

Re: Pořád žasnu

V cizině (té demokratické)jestliže nejste schopen VĚROHODNĚ doložit způsob nabytí milionů,jste pokládán za vinného a jdete automaticky k soudu.

Jaroslava G. 28.11.2007 11:33

Re: Re: Re: Každému, kdo kauzu sledoval, bylo jasné že šlo o štvanici

Lubajs nemluví pravdu. "Nepřizpůsobiví" pochopili, že tato pomoc s ubytováním v Pochle je naposledy a začali nájemné, elektřinu a vodu platit. Je tam sice jeden který to zkoušel zase "uhrát" ale nepochodil. A když mu bylo rázně naznačeno, že tentokrát to bude už opravdu na dlažbu, platební morálka se pronikavě zlepšila.

Štvanice na Jiří Čunka byla (a Mlejnkem pokračujíce stále je) odporné svinstvo. Mlejnkovo náznakově podávané tvrzení, že za štvanicí stála vnitrostranická opozice není podloženo žádnými argumenty. Naopak - za štvanicí stáli lidé, kteří se začali bát, že by J.Č. křesťanské demokraty opravdu v příštích volbách mohl dostat někam kolem 10%. Protože lidé jeho realistické recepty ocení. A na pošpinění J.Čunku pak logicky záleželo především politickým protivníkům mimo KDU. Hledejte nalevo od středu staré (+ nové) vazby na vnitro a prokuraturu ...

:-P

iF 28.11.2007 11:29

Pane politologu!

Nejsem obhájce ani volič KDU-ČSL ani pana Čunka. Ale! Načasování "kauzy Čunek" a její vedení v médiích jasně vypovídá o tom, že tuto "kauzu" nevymyslela a nepřipravila média (ostatně, na každého politika v této zemi je pravděpodobně veden rozsáhlý spis s ať už reálnými nebo zkonstruovanými "kauzami") ale média ji jen převzala a medializovala. Proto bych se na Vašem místě mírnil v odsudcích pana Čunka. Jestli však skutečně věříte tomu co se píše v novinách, pak ... no jo.

Dále Vaše úvaha o negativním vlivu voličských výsledků na Moravě mi vnukla otázku: jak si pane politologu představujete fungování parlamentní demokracie. KDU-ČSL se Vám může nelíbit, ale volební výsledky - tedy hlasy voličů -dávat jako důvod podivných penězovodů vedoucích přes KDU-ČSL je s odpuštěním urážka voliče. Stejně jste mohl urazit i voliče jiných parlamentních stran, protože ony penězovody vedou i přes tyto strany, ale neudělal jste to. Penězovody však nezavinili voliči. Zvláště ne voliči jedné části republiky. A hrát s moravskou kartou jako s „geografickým rozměrem“ problému?! Pane politologu. Jak mi to připomíná roky 1991 a 1992 a hrátky s „českou“ a „slovenskou“ kartou, včetně výčitek kdo na koho doplácí.

Pane politologu, v tomto článku nejste politolog ale obyčejný vlivový novinář.

Karel 22 28.11.2007 11:28

Re: Jen houšť a větší kapky

Co bychom jinak v novinách četli? - no když on ten socan Křeček, který bere poslanecký plat a bydlí v bytě s regulovaným nájmem není zase tak zajímavý. ;-D;-D;-D

Schumacher 28.11.2007 11:25

v kocourkově

Pozorně si v trestním řádu přečtěte a porovnějte podmínky pro zastavení tretsního stíhání podle § 172 a zproštění viny podle § 226.

Karel 22 28.11.2007 11:25

Pořád žasnu

nad tím, jak je Čunek v diskuzi uznán a "usvědčen" jako viník. A Puchejřův nápad, že by se měl čistit před soudem tady papouškuje kdedko. Pro některé je dokonce důkazem jenom to, že měl prachy. Takže k těm důkazům - jestli nikdo nechybí a není nalezena žádná

mrtvola, vražda se nestala. Jestliže je ale někdo z vraždy přesto

obviněn, soud ho asi těžko očistí. Dokonce by se to nemělo k soudu ani dostat, i když by se to někomu docela hodilo. Některým v diskuzi to ale jasné není.  Nechť se jdou tedy čistit k soudu sami - PREVENTIVNĚ....;-D;-D;-D;-D