16.6.2024 | Svátek má Zbyněk


Diskuse k článku

POLITIKA: Pyrrhova vláda

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Mirek Šejna 22.1.2007 8:45

Otakare

už se proberte a uvědomte si, že pokud tato vláda už jednou vládne, pak může jedině podat demisi. A po demisi nás budou čekat zase nové 3 pokusy. Pokud tuto základní věc nechápe většina modráků, pak se nedivím, že šli po hlavě do tohoto modro-melouno-hadovitého projektu.

Jura Jurax 22.1.2007 8:43

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Prvním poraženým je Jiří Paroubek....

... aby ji socani zase dávali dohromady ... hm, pozoruhodný výrok. Jemu ekvivalentní je pak tvrzení ... a země je placatá, nesená čtyřmi slony, stojícími na hřbetě velké želvy ...

Mirek Šejna 22.1.2007 8:40

pane Vileto

demise vlády neznamená předčasné volby. Po demisi následují nové 3.pokusy o sestavení vlády. Takže se modráci mají na co těšit, protože je čeká 3,5 roku vládního utrpení s melouny a "hady na tři".

JK 22.1.2007 8:38

Situace se dá vyložit i opačně

Topolánek teď může dobře vydírat celou levici. Komunisté už přepouštějí pozici zeleným, Paroubek stále více odpuzuje voliče a přečasné volby by mohly nastolit modrou hegemonii. A to přeci nechce nikdo.

Jura Jurax 22.1.2007 8:37

Re: Negace

No, je mírná zima, ušetříte za teplo. ;-)

Jura Jurax 22.1.2007 8:37

Re: Čím že byl poražen volič

Bude. Pokud se s výsledkem voleb bude nakládat tak, jak se s nm nakládalo posledního půl roku, a výsledek bude tak pozoruhodně zparchantělý kompromis, bude.

JK 22.1.2007 8:36

Re: Vítězem je i Rakousko...

Omyl, má 2

Jura Jurax 22.1.2007 8:34

Pochmurné,

leč po mém soudu přesné. Jediné rozumné řešení - předčasné volby - se ztrácejí v nedohlednu. Námi zvolení, a proto nejlepší z nejlepších poslancové, nebudou zbytečně riskovat koryta na tři a půl roku jakžtakž zajištěná.

Takže modří ptáci budou tři a půl roku vydíráni bohabojnými lidovci (co oni činí, je ku větší slávě Boží, a proto je to dobré) a zelenými mužíky (neboť ti to myslí s přírodou dobře a lidi to nějak přežijí), budou tvrdě biti rudou polovinou sněmovny, ponesou zodpovědnost za to, co nebudou moci proti zásadovým lidovcům (vždy u koryt s kýmkoliv) a zeleným shlukům proteinů (reprezentativní vzorek je protiatomová mamina Kuchtová a ministryně pro české Kazachy Džamila) prosadit, byť kvůli tomu byli voleni, a v příštích volbách je znechucení voliči nakopou ... ačkoliv všichni nejspíš ne, ono jiná jakžtakž pravice tu není a pravicoví voliči se skřípěním zubů zase dají svůj hlas modrým ptákům ...

Mirek Šejna 22.1.2007 8:34

přesně tak

socani jsou v pohodě. Paroubek je v klidu a je dokonce spokojenější, než jsem předpokládal. Socani už dnes připravují kanonádu interpelací hlavně na ministra vnitra ohledně došetření informací uvedených v Kubiceho zprávě. Langer teď už nemůže tvrdit, že vyšetřovat se nemůže, protože socani tomu brání. Teď jsou socani v opozici a bránit se tomu bude jen ODS, aby se neprovalila její angažovanost v této prasárně.

Také budou socani určitě interpelovat Langera a Topolánka kvůli policejním akcím Kryštof, které modráci v opozici tak kritizovali, aby je ve vládní pozici se vším všudy převzali a ještě se chlubili, jak se díky tomu zlepšila bezpečnost. Jakpak Mirda Topolánků a Váňuška Langer nazývali akci Kryštof ještě před rokem? Kdopak si vzpomene?

kpt 22.1.2007 8:33

to těžko

podle výpočtů fyziků slunce, až spotřebuje to něco, co má v sobě, tak se začne rozpínat a přibližně za 4-5 miliard let pohltí sluneční soustavu. To jsou tedy vyhlídky...

baci 22.1.2007 8:32

Re: Re: Re: Re: Re: Prvním poraženým je Jiří Paroubek....

to jistě nemáte,ale na slovensku působí ještě důsledky reforem.Byl jsem ted na Slovensku 4 dny a v rozhovorech s kolegy ze Sloveskai ,nyní,říkali,že reformy šly dobrý směrem,takže vzestup sl.koruny není důsledkem zdejší politiky,to ani náhodou,Tak si myslím,že až naše reformy půjdou dobrým směrem koruna "ztvrdne"

loula 22.1.2007 8:30

Re: Re: Re: jen abyste se nedivili

Demise vlády neznamená předčasné volby.

loula 22.1.2007 8:27

Re: Fajn autore.

Já nevím, ale mám pocit, že nemáte pravdu. Sněmovnu lze rozpustit tehdy, když vláda předloží zákon spojený s důvěrou a sněmovna není schopna za tři měsíce tento zákon projednat. Pokud jej projedná a zamítne, tak nové volby nejsou. Tady by musela jedině nastat paradoxní situace, že vláda předloží zákon spojený s důvěrou, a poslanci trojkoalice by obstrukcemi bránili projednání tohoto zákona.

Konstruktivní Melčák 22.1.2007 8:21

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Prvním poraženým je Jiří Paroubek....

Milý Ladislave, bylo by dobré, kdybyste si to srovnal v kotrbě - na jedné straně napíšete, že slovenská koruna stouopá díky geniální Dzurindově pravicové vládě a na druhé straně, že česká koruna stoupala díky zločinům ČSSD. Záhadou zůstává, jak to že i přes neskutečnou rozkrádačku jako byla kuponová privatizace šla česká koruna dolů..a nyní jde zase dolů. Mám obavu, že pár let tuto zemi budou zase odéesáci plundrovat (1992-96), aby jí pak zase socani dávali dohromady... 

SKEPTYK 22.1.2007 8:09

Re: Re: Pyrrhova vláda. Tak se mi zdá, že jediným vítězem je šumař Bárta!

R^R^R^R^

Ladislav N. 22.1.2007 7:14

Re: Re: Re: Re: Re: Prvním poraženým je Jiří Paroubek....

No jo, když ČSSD prodávala do zahraničí zlodějský Český telecom, který předtím nechala zločinně odírat firmy a občany, tak taky koruna stoupala vůči zahraničním měnám... Ale za to nemůže ČSSD, ale příliv těch 80 miliard ze zahraničí v tvrdé měně... a výsledky obchodu  soukromých firem. ;-P

dada 22.1.2007 7:07

Re: Pyrrhova vláda. Tak se mi zdá, že jediným vítězem je šumař Bárta!

Konstruktivní Melčák 22.1.2007 7:01

Re: Re: Re: Re: Prvním poraženým je Jiří Paroubek....

Já za to nemůžu, že za za ODS postavení koruny klesá - tak to bylo bylo i do roku 1996 a pak šla za ČSSD koruna nahoru....ale fakt já v tom prsty nemám...

mtoreno 22.1.2007 7:01

Re: Prohráli jsme všichni

a jaka jina vlada by plnila, to co si od ni volici slibovali???

Ladislav N. 22.1.2007 6:58

Re: Re: Re: Prvním poraženým je Jiří Paroubek....

Tak tyhle kurzovní pohyby používá Paroubek jako demagogii pro blbce. Tak víš jistě, kam si podobné nesmysly můžeš... ;-) A proč vlastně ta SK koruna posiluje? Snad ne kvůli reformám, které ještě před nástupem bolševika Fica provedla pravostředá vláda, a jejich výsledkům? ;-P

Carlos 22.1.2007 6:54

Čím že byl poražen volič

Výsledky svobodných voleb? Pan autor je asi příznivcem něčeho jiného než demokracie. Tak to holt chodí pisálku, příště vyhraje někdo jiný a zase bude volič poražen? Za takový článek se styďte.

Konstruktivní Melčák 22.1.2007 6:53

Re: Re: Prvním poraženým je Jiří Paroubek....

Milý Láďo, za dobu od vítezství ODS ve volbách  slovenská koruna posílila proti české koruně z 0,75 na 0,81, ale ODS vytěsňuje - jestli si myslíš, že mezi Paroubkem a Topolánkem je nějaký rozdíl, tak doporučuje studenou sprchu....

Iva 22.1.2007 6:51

Re: Re: Prohráli jsme všichni

Leda tak odstřelit Paroubka, ovšem tato varianta je těžko proveditelná

honzak 22.1.2007 6:44

Re: pane barto dukazy ?

synku ti, kdož mají požadované důkazy buď moudře mlčí, nebo jsou už mrtví. Napříč politickým spektrem. Vejdeš-li ve styk s obecním či městským úřadem brzy to poznáš sám.

Piškot 22.1.2007 6:34

Negace

A něco pozitivního by nebylo? ;-D

Otakar 22.1.2007 6:27

Fajn autore.

Tato vláda má pro mne smysl tehdy a jen tehdy, jestliže do 1OO dnů předloží zákon (na př. zákoník práce), spojí to z důvěrou vládě a tím zajistí předčasné volby. Jinak je to kočkopes horší než velká koalice.

Lea 22.1.2007 6:24

Re: jen abyste se nedivili

smiřte se s tím, že otázka důvěry bude předložena s rozpočtem. Což je koncem roku.A nadělejte si iluze, nechuť k předčasným volbám je i v řadách ODS. Už vůbec nevím,proč by by jim měl fandit Melčák s Pohankou.

Petr Vileta, balík z Plzně :-) 22.1.2007 4:58

Re: Re: jen abyste se nedivili

Ba ne, nemate pravdu. Treti pokus by byl, pokud by dve vlady po sobe neziskaly duveru. Jakmile ale tato vlada duveru ziskala, zadny treti pokus uz neni. Je to demise radne zvolene vlady a v tom pripade jsou predcasne volby. Domnivam se, ze tam to Topolanek od pocatku vedl, ale pochopitelne to nemohl verejne na plnou hubu rici.

Ladislav N. 22.1.2007 4:27

Re: Prvním poraženým je Jiří Paroubek....

Ano. Cena za vytěsnění Paroubka a jeho bolševiků je vysoká. Je však rozhodně nižší, než ta, kterou by musela ODS zaplatit, měla-li by se s Paroubkem "dohodnout" podle Paroubkových představ.

Na druhé straně teď vláda nesmí udělat příliš chybných kroků, protože Paroubkovi bolševici jí budou připisovat i odpovědnost za průšvihy, které způsobili sami...

Teď zbývá ještě Paroubka nepustit na místo předsedy parlamentu (ta ostuda!), ale současně je ponechat obsazené ČSSD, byť to rozhodně není (díky ČSSD) pevně dodržovaná zvyklost.

Vasekpasek 22.1.2007 3:00

Re: jen abyste se nedivili

Což je ovšem omyl, předčasné volby by byly pouze tehdy, pokud by se nad tím Zákoníkem neusnesly po dobu tří měsíců. Pak by z důvodu toho, že Sněmovna po tři měsíce není usnášeníschopná, byly předčasné volby. Pokud se ovšem poslanci usnesou a tu novelu odmítnou, pak to pouze znamená vyjádření nedůvěry vládě a jde se do třetího pokusu