16.6.2024 | Svátek má Zbyněk


Diskuse k článku

POLITIKA: Pyrrhova vláda

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Malý Aston 22.1.2007 11:33

Re: autor si plete fotbalovy turnaj s parlamentem

Souhlasím s Vámi.To postkomunistické vystřízlivnění muselo dříve či později přijít.Všechny politické strany prochází reformami a nacházejí své místo v politickém světě naší kotliny.ODS pochopila,že radikální reformy pro které nejsou občané připraveni svým poznáním a nutností není možné plně realizovat,KDU poznala,že cesta s komouši není možná,Zelení poznají,že něco jiného je říkat a něco jiného realizovat.Jen u ČSSD se čas zastavil a vrátil se do roku 1948 před sjezdem slučovacím s KSČ.Komančové jsou pořád stejní ale mám dojem,že to Filipovi nedarují.Zbytečně se zašpinili s Paroubkem a dále budou mít klesající preference.A Paroubek to hnojí a hnojí. Navrhuje zavírat,podává trestní oznámení,pořád říká já,já Paroubek.Mám dojem,že ČSSD bude přejmenována na stranu ČPVS. Česká Paroubkova velká strana.A členové ČSSD sklonili hlavy jako za Husáka a Jakeše a drží hubu a krok.Kdo ji vystrčí,vyloučení,trestní oznámení,zrádce a kolaborant. Tak nějak se chovali komouši v padesátých letech.Jeho heslo,když nemohu vládnout "Já" nebude vládnout nikdo,vzalo za své a on a ostatní jen řvou a řvou. Bez nás všichni zahynete. Já si to nemyslím.:-D

Saša 22.1.2007 11:25

Vidím přeci jen trochu jinak

Senát je ódéessácký. S touto vládou nebude válčit - leda by se to hodilo modré části vlády.

Kraje jsou ódéessácké. Tato vláda jim nebude šlapat na krk.

Velká část velkých měst je ódéessácká. Ani ona nebudou v oposici proti vládě.

V této vládě není ani jeden bývalý člen KSČ. Žádný člen této vlády nedostal od StB krycí jméno.  Tato vláda působí mladistvým dojmem. I mne některá jména členů této vlády rozčilují. Naopak ale z jiných mám radost.  A poměrně patová situace ve sněmovně mne také naplňuje optimismem - hypertrofie Sbírky zákonů se snad trošku zmírní. Ekonomické potíže ČSSD a KSČM při jejich personálním odříznutí od veřejné moci na většině území státu snad do příštích voleb také přinesou plody.

Jestli má někdo důvod k hysterii z této vlády, tak jsou to ti, kteří sociálním demokratům ukradli jejich stranu.

jirka.s. 22.1.2007 11:15

Re: jirko. s.

Třeba jenom proto, že by ti došel ten křečovitý humor!!!

sociolog 22.1.2007 11:06

Re: Pochmurné,

Vy si myslite, ze diktator Paroubek dokaze byt 3 roky v opozici? To by se musel zmenit v demokrata...

jirka.s 22.1.2007 11:05

Re: Re: Re: Re: Máte pravdu Juro

No, hlavně si ujasni KDO jsi vlastně TY, zPRASenej DEmeNTe!

sociolog 22.1.2007 11:04

Re: Klaus poražen není!

Klaus vzdy vyjadruje znechuceni, nebot je nevylecitelny narcis, ktery vi vse lepe. To jste si zatim nestacil vsimnout, anebo trpite pdobnou deformaci osobnosti, obzvlast typickou pro posttotalitni spolecnost, kde vsichni vsechno vedeji lip, jen se o to "lepsi" jaksi nedokazou postarat...

sociolog 22.1.2007 11:00

autor si plete fotbalovy turnaj s parlamentem

KAZDA koalicni vlada ¨, at uz se divame na Rakousko, Italii  ci jinam, kde dopadl vysledek podobne tesne, se rozdeluji ministerstva na ukor nejsilnejsiho partnera. To jen v fotbale ci hojkeji rozhoduje presilovka. A v totalitarismu samozrejme, ktery z autora je dycha.

 Predevsim:  volic nebyl osizen. Toj jen autor by rad volici neco podsunul. Volic si predevsim pral novou stranu v parlamentu, ktera se nyni diky jim poskytnutym ministrum dobre zviditelni a ukaze, co umi. Zatim moho souhlasit s autorem jen v tom, ze Bursik na rozdil od ostatnich zatim chybu neudelal. A na rozdil od ostatnich ani nezklamal dosavadni nadeje na prichod urcite cti a zasad do politiky. I to se da rici o Topolankovi, kdyby to umel i ve svem soukromem zivote. Odchod Tlusteho z vladnuti je doufam odchod exkomunistu z politiky, kterou ¨ucinili svou postbolsevickou zumpou.

To samozrejme neni Pyrrhova vlada.  Je to naopak zacatek debolsevisace zeme. Bylo na male ale podarilo se. klausovska klika v ODS by konecne mohla se svym vudcem ¨skoncit v prioadlisti dejin. ... Navzdry vsem modrym ci ruzovym nostalogikum po Velke "Domacnosti"( Patocka: Kacirske Eseje), kterou jsme zdedili od totality a bej jejihoz smradu se jak zda ani autor nedovedl predstavit budouci perspektivy.

Konstruktivní Melčák 22.1.2007 10:55

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Prvním poraženým je Jiří Paroubek....

A velká želva nese "úsporné balíčky"

Luděk 22.1.2007 10:54

Re: Klaus poražen není!

Klausovi přeběhlíci zpočátku nevadili.Jenom čekal,že se Dalíkovi podaří zkorumpovat Ploce nebo pak jiného poslance za ČSSD.To se tenkrát nepovedlo a naopak při prvním hlasování o důvěře nepodpořili Topolánka někteří poslanci za KDU-ČSL.Teprve poté začal Klaus vyhlašovat tezi,že nikdy nebude jmenovat vládu opřenou o přeběhlíky.Postupně se ODS a Dalíkovi pomocí vydírání a korupce podařilo získat Pohanku a Melčáka,ale teď už to byli podle ODS konstruktivně /státotvorně/ uvažující poslanci.Klaus má osobně velkou vinu na povolební frašce,situace se mu později zcela vymkla z rukou a bude jen dobře,když příště už zvolen nebude.

Malý Aston 22.1.2007 10:52

Vyhrál rozum!

Bylo několik možností.Vláda Paroubka a Filipa a nějakého přeběhlíka.Vláda Paroubka a Filipa a ODS,nebo vláda Paroubka a Filipa a někoho z pidistran jako jsou Zelení nebo KDU.Je zajímavé,že s Filipem počítal jen Paroubek.Takže je normální,že komouši a socani řvou.Oni chtěli tak pěkně vládnout a nemohou.Takže někteří členové ČSSD byli postaveni před rozhodnutí,Paroubek nemá zájem o dohodu s ODS a spoléhá se jen na Filipa.Vláda ČSSD+KSČM je nepřijatelná.Tak se rozhodli jít proti diktátorovi,který připomíná nejen Gottwalda ale všechny ty,kteří tady již vládli.Jeho heslo,kdo nejde s námi (ČSSD+KSČM) jde proti nám,trvale opakuje v rozhlase,televizi a tisku.Jeho působení v čele ČSSD společně se Sobotkou a Rathem,přímo ohrožuje demokracii v naší zemi.Jen diktátor je schopen se spojit s fašisty nebo postkomunisty nebo nacionalisty.A múžete socani řvát včetně komoušů jak se Vám zamane,je to pravda a každý den to všichni vidíme na Čt1.:-D

Mirek Šejna 22.1.2007 10:48

jirko. s.

a proč bych měl mít zrovna já strach z předčasných voleb?

baci 22.1.2007 10:31

všichni prohráli

nějak mi nesedí ten název,protože v článku všichni prohráli,ale on ten epeirský král vítězil sice neekonomickým způsobem,ale vítězil.

jirka.s. 22.1.2007 10:30

Re: Re: Re: Máte pravdu Juro

No, hlavně si ujasni KDO jsi vlastně TY, zPRASenej DEmeNTe!

jirka.s. 22.1.2007 10:26

Re: Otakare

Kouzelné, lejno, jak tobě a podobným cvaká pr del osmičku drát ze strachu, aby náhodou nebyly předčasné volby. Jen se utěšuj a maluj si to v oranžových barvičkách.

I-Worm 22.1.2007 10:03

Re: Re: Negace

ale ta mírná zima povede ke zdražení plynu.

I-Worm 22.1.2007 10:02

Re: jen abyste se nedivili

ovšem ta správná sranda bude, když ta novela bude naprosto nepřijatelná i pro voliče.

hodne neRath 22.1.2007 9:54

Re: Re: Re: Máte pravdu Juro

no jo, a ten zlotrily Klaus dokonce zaridil vysledky voleb....

jerry 22.1.2007 9:53

Klaus poražen není!

Já to vidím trochu jinak. Je to kontroverzní osobnost, má řadu chyb, ale te´d byl z politiků jediný, který dokázal vyjádřit mé znechucení, neboť, co se týká politických stran, jsem teď člověkem naprosto neutrálním./ nesnáším všechny parlamentní strany :-)/ Topolánek je politikem nepříliš inteligentním, získal moc a nebude vědět, co s ní. Je jisté, že daleko chytřejší Bursík a Kalousek jej naprosto převálcují. No a ODS ztlučhořovatěla -schopní se nechali vytlačit loajálními. Co z toho bude, bude zajímavé.;-)

SÍLA ODSUDU 22.1.2007 9:51

Re: Re: Máte pravdu Juro

 Pro mnohé jsou tyto nikoliv kyselé, ale nahnilé hrozny ukázkou KDO je KDO.....Hlavní viník nekonání předčasných voleb, které už mohly být za námi, nebo v dohlednu je ten, kdo przní poměry v tomto státě už moc dlouho, tedy  - kLaus......

Mirek Šejna 22.1.2007 9:44

milý ne Rathu

kdybyste sledoval moje názory po volbách tak byste věděl, že od počátku jsem si přál Opoziční smlouvu, při které by socani tolerovali menšinovou vládu modráků. Takže "Jyrku" jako premiéra jsem si nepřál.

Tahle vládní sestava je pro socany darem z nebes. Tak proč bych měl být nespokojen?

Filip 22.1.2007 9:28

Re: Re: Re: Re: Re: Prvním poraženým je Jiří Paroubek....

V roce 1996 Dolar = 26-28K v roce 2001 max. 42Kč. Koruna začala posilovat až během roku 2001 a to vůči dolaru (twins). Proti Euru až později.

hodne neRath 22.1.2007 9:24

Re: Re: Re: Máte pravdu Juro

no pane Sejna, zase to na nas nehrajte.... velky Jyrka jako premier by se Vam jiste libil jeste vice.....

Nicmene je pravda, ze si z touhle squadrou uzijeme srandy az beda......

Mirek Šejna 22.1.2007 9:19

Re: Re: Máte pravdu Juro

Křupane, já jsem opravdu spokojen, protože tahle vláda je snem pro každou opozici. To, že Vás to neskutečně s.e.r.e, je Váš problém.

Křupan 22.1.2007 9:12

Re: Máte pravdu Juro

Vy že jste spokojen? Kyselé hrozny. Konkrétně vy jste poslintaný vzteky.

Uhuhu 22.1.2007 9:03

Re: Situace se dá vyložit i opačně

Myslíte ??

Mirek Šejna 22.1.2007 8:51

Máte pravdu Juro

a právě proto jsou socani spokojení (včetně mě). Dokonce si myslím, že akci Melčák a Pohanka kritizovali socani jen naoko, protože tito dva "konstruktivní" poslanci jim zajistili vítězství v příštích řádných volbách (mimořádné volby totiž opravdu nebudou).

f2 22.1.2007 8:50

Re: Re: Čím že byl poražen volič

Určitě nebyli poraženi voliči lidovců a zelených. Určitě ano voliči ČSSD, kteří utřeli nakonec hubu. A voliči ODS? ....

Jura Jurax 22.1.2007 8:48

Re: Re: Prohráli jsme všichni

Ale no tak, vláda přece není od toho, aby plnila přání voličů, nýbrž aby plnila zájmy stran, co v ní jsou - a neshodují-li se ty zájmy, voliči mají smůlu.

Jura Jurax 22.1.2007 8:46

Re: Re: Vítězem je i Rakousko...

No, má dva. Ale jeden z nich je cvok. A není to Schwarzenberg.