20.6.2024 | Svátek má Květa


Diskuse k článku

POLITIKA: Půlvýhra

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
harry 23.11.2008 9:59

Re: Pacienti budou mít svá práva... ale dál už nic

Na vojne se rikalo "lekar navrhuje, velitel leci" ja myslim, ze rozhoduje hlavne sam pacient. Lekar me nezatahne do sve ordinace sam, musim prijit ja. Kdyz mi navrhne operaci nemusim na ni jit. Muzu pit caje, modlit se nebo prejit k smanovi. Kdyz mi rekne ze musim prestat kourit tak mohu nebo ne...... Doktor neleci dle sveho odhadu, ale podle uznavanych postupu. Kdyz se jich drzi je kryty proti zalobam, kdyz ne sam riskuje.

Minutus 22.11.2008 13:23

Re: Pacienti budou mít svá práva... ale dál už nic

Ta námitka je VELMI relevantní. Navíc vidím zcela jasně lobbisty oněch pojišťoven s igelitkami v parlamentu. Jde "jen" o 220 mld. Kč. Doufám, že to voliči budou mít na paměti.

glos 22.11.2008 17:23

Re: Pacienti budou mít svá práva... ale dál už nic

voliči to na pam ěti mít můžou, ale juínek to stihne do voleb, nebojte se.

Minutus 23.11.2008 0:28

Re: Pacienti budou mít svá práva... ale dál už nic

Je to možné. Ovšem pak budou mít socdem s komunisty dohromady ústavní většinu. Takže modří ptáci mají nejvyšší čas se zamyslet. Ostatně je otázkou, co na to lidovci a zelení. Účast v takovém podniku se jim opravdu může sakra nevyplatit.

loula 22.11.2008 18:05

Re: Pacienti budou mít svá práva... ale dál už nic

Jestliže se mnou stavební pojištovna podepíše smlouvu (budete dostávat státní příspěvek, vklad bude úročen tak a tak, můžete si vzít výhodnou hypotéku, po pěti letech spoření vám vyplatíme tolik a tolik), tak je mě zcela lhostejné, kdo tyto peníze spravuje. Bud se mě podmínky líbí a smlouvu podepíši,. nebo nelíbí, a nic nepodepisuji. 

B52 22.11.2008 0:32

ach jo

osobně si pana Julínka začínám vážit čím dál tím více na rozdíl od konjukturálních pisálků z "oranžového" práva,dal jsem si tu práci a pokusil jsem se seznámit s návrhy tolik nenáviděných zákonů.Většina paragrafů se týká práv pacientů vůči lekařům a zdravotnickým zařízením..Tady je podle mne jádro té neskutečně agresivní a demagogické kampaně,pokud bude mít pacient jasně definovaná práva je samozřejmé ,že s ním nelze naklád t jako s nevolníkem a pokud platí určité poplatky tak také hrozí nebezpečí,že se bude zajímat o to zda v rámci zdravotního pojištění dostal to co dostat měl.Takže pane Vernere osobně si Julínka vážím neboť šašků ,kteří se ráno podívají na průzkumy veřejného mínění ,aby věděli co ten den budou řikat  těch je opravdu hodně.

Vasekpasek 22.11.2008 0:48

Re: ach jo

Jj, s tím souhlasím. Je zajímavé, jak hezky je v tom článku vysmívána zásadovost Julínka a jak naopak div ne pochválení bezzásadoví krajští zastupitelé.  Koneckonců celý článek vůbec není o podstatě zákonů, ale o tom, že socdem jejich brutální kritikou sklízí úspěch. Nj., tak sklízí no, co se dá dělat...

Slávek 22.11.2008 6:30

Re: ach jo

Julínka podporuji, ale krajš zastupitelé si vesměs dali pomínku, že s hrazením oplatků musí souhlasit antimonopolní úřad, což by neměl, protože by jednoznačně došlo k neadekvátnímu postavení krajských zařízení proti ostatním. Jinak zrušení poplatků by byla hloupost, ale proti neprojítí zákonů je to jen malá epizoda. Zákon potřebujeme podstatně víc, nebude zcela optimální, ale to ve zdravotnictví příliš nejde - vždy se některé skupině nebude líbit. Jen by měl zlepšit postavení pacientů a hlavně zabránit odchodu lékařů mimo zdravotnictví. Současně by měl celkem razantně zabránit vzniku právnické loby zabývající se jen podněcováním zdravotnických caus. Je si potřeba mimo jiné uvědomit, že lidé umírají a i z banálního onemocnění může vzniknout těžké postižení stejně jak tomu bylo dříve. Chybí nám občas trochu pokora. Jinak ten pán co psal článek pravděpodobně skončil střední školu v oboru kuchař číšník.

Věra 22.11.2008 0:55

Re: ach jo

B52 - souhlas! Je to tak a já na některé paragrafy čekám jako na smilování boží - právě kvůli posílení práv pacientů.:-)

Jirka 22.11.2008 1:18

Re: ach jo

R^R^R^R^R^R^

Kačena 22.11.2008 1:28

Re: ach jo

Také se seznamuji s tím co p. Julínek navrhuje. Problém je, že většina lidí se o podstatu nezajímá a jen opakují hesla o škodlivosti  reformy či asociálnosti poplatků. Pokud zákony neprojdou prodělají nemocní. To ovšem dosud zdravé nezajímá.

drak 2 22.11.2008 8:27

Re: ach jo

:-DZřekmě většina z vás nepochopila, že poplatky jsou zanedbatelnou částí celé reformy. Kdybyste četli pozorně, jde o chystanou privatizaci zdravotnictví, propojení pojišťoven s  nemocnicemi a to všechno v soukromých rukách, kde budete ze zákona odvádět, ale když majitel rozhodne, že  se mu vaše léčerní navyplatí, tak vás prostě nechá umřít!  A nebo léčení s doplatkem, samozřejmě bez záruky, že to přežijete. To co řešil Mengele na rampě, řeší JUlínak svou revolucí.! Mladí a zdraví, pracujte o odvádějte peníze do pojištění, staří a nemocní ať natáhnou brka , ušetříme na důchodech! Přeberte si to ve svých hlavách! Je to systém řízené zdravotní péče po  emerycku! Čest práci!;-O

Vasekpasek 22.11.2008 10:02

Re: ach jo

Ano, tak to možná chápete Vy. A nebo taky jen opakujete pana Ratha. Někteří ostatní to tak ale nechápou...

jirka.s. 22.11.2008 10:44

Re: ach jo

Jojo! A nenašel jsi v těch Julínkových zákonech také cosi o tom, že pacienti nad 50 let už nemají nárok třeba ani na dialýzu? To už jsme tady totiž jednou měli!  Vsadím se, že takový demagog jako ty to tam určitě najde!(Y)

c.h.a. 22.11.2008 13:12

Re: ach jo

VELKÝ BLBEC VYNIKNE I V MALÉM PROSTORU!

B52 22.11.2008 0:21

ach jo