20.5.2024 | Svátek má Zbyšek


Diskuse k článku

POLITIKA: Pryč s kolotočáři a zrádci všemi!

S „geniálním“ návrhem přišel ve čtvrtek na sjezdu odborového svazu Kovo sociálně demokratický senátor a předseda horní komory Milan Štěch.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Papež 17.6.2017 23:40

Re: To, že zaměstnanec odvádí státu vic než

Za hlupáka jste bohužel vy.

J. Jurax 18.6.2017 22:45

Re: To, že zaměstnanec odvádí státu vic než

Není :-)

V. Kříž 17.6.2017 17:50

proč proboha

zase na něco zákon... nechci od státu nic, nechci důchod, chci, aby mě nechal žít. a jako zapřisáhlý nekuřák mám fakt v hospodě, kde by to majiteli nevadilo, si zapálit. vy byste potřebovali i zákon na dělání dětí, bez nařízení a prováděcí vyhlášky se ani neuprdnete, co tohle je za lidi? spíš stádo tupých beranů

V. Čermák 17.6.2017 16:56

Štěchův názor až tak pitomý není,

jak se nám snaží kdekdo erudovaný namluvit. Pomalu dozrává názor, že by měl být zákonem stanoven minimální důchod. Z tohoto minimálního důchodu by asi bylo sndné odvodit minimální ODVODY pro každého, tedy i pro OSVČ....

O. Uživatel 17.6.2017 18:02

Uživatel požádal o vymazání
V. Čermák 17.6.2017 23:28

Re: Štěchův názor až tak pitomý není,

No v mojí hlavě toho tolik co ve vaší hlavě zase nedozrává, ale na uzákonění minimálního důchodu si s vámi klidně počkám....

M. Prokop 17.6.2017 23:54

Re: Štěchův názor až tak pitomý není,

Konec konců, peníze lze vytisknout, gadžům dokonce i vylézají ze zdi. :-P

O. Uživatel 18.6.2017 7:16

Uživatel požádal o vymazání
V. Čermák 18.6.2017 14:06

Re: Štěchův názor až tak pitomý není,

No já toho již mám nastudováno, načteno i napřemýšleno dost. Teď je řada zase na vás, aby vám dozrála alespoň ta šiška, co v ní máte ty silné indície....

O. Uživatel 18.6.2017 15:43

Uživatel požádal o vymazání
V. Čermák 18.6.2017 16:53

Re: Štěchův názor až tak pitomý není,

Soudě podle vašeho opakovaného úporného kejhání soudím, že se jedná o kejhání potrefené husy. Vy budete jistě ta OSVČ, se kterou stojí a padá ekonomika nejen ČR, ale i celého světa a přilehlého okolí. To vy se přeceňujete...

O. Uživatel 18.6.2017 17:33

Uživatel požádal o vymazání
V. Čermák 18.6.2017 18:25

Re: Štěchův názor je pitomější, než se zdá.

O přemýšlení zde raději nemluvte, když tak jen o tom svém, chcete-li. Lidé, kteří se dokáží v ČR postarat sami o sebe Neexistují. Stále se přeceňujete, ale potřebujete hasiče, učitele, dokonce i policajty, železnice, silnice, nemocnice a doktory, teplárny, elektrárny, vodárny, také likvidaci odpadu a dál si to doplňte už sám. Žít v civilizovaném prostoru prostě stojí peníze a důchody mnohých lidí jsou nedostatečné. Proto se domnívám, že časem bude stanoven minimální důchod. A tomu by měly být přizpůsobeny i odvody. Starým a nemocným to jistě doplatí stát a nikomu to nebude vadit. Ale proč by to měl stát doplácet mladým a schopným, ke kterým Vy jistě patříte, ale kdybyste onemocněl vy, nebo vaši blízcí, už byste pomoc státu potřeboval. Proto jsem nápad Śtěcha nepovažoval za zcela pitomý. Jako předvolební heslo to ale nemá naději na úspěch. Závist a zášť jistě existují, ale mně osobně se rozhodně netýkají.

O. Uživatel 18.6.2017 19:33

Uživatel požádal o vymazání
Z. Lapil 17.6.2017 20:30

Re: Štěchův názor až tak pitomý není,

Ale on JE stanoven minimální odvod na sociální (důchodové) pojištění; nějak se počítá z minimální mzdy. A dokonce je živnostníkům stanoven, pokud to zase nezrušili, i nějaký minimální předpokládaný příjem čili minimální daň, protože nějaká pomazaná hlava usoudila, že nemůže nastat situace, kdy podnikatel koupí nový stroj nebo třeba nechá zateplit dílnu a zároveň mu nezaplatí zákazník nebo prostě nejsou kšefty.

M. Prokop 17.6.2017 22:06

Re: Štěchův názor až tak pitomý není,

Až tak ne. Ve skutečnosti ještě pitomější.

V. Čermák 17.6.2017 23:22

Re: Štěchův názor až tak pitomý není,

No naštěstí o tom, co je chytré a co pitomé VY nerozhodujete....

M. Prokop 17.6.2017 23:56

Re: Štěchův názor až tak pitomý není,

A vy to nepoznáte.

V. Čermák 18.6.2017 17:09

Re: Štěchův názor až tak pitomý není,

Po pravdě přiznávám, že ne. Tam je tolik věcných i časových proměnných, že fakt nevím. Pouze Halík VÍ, že On a Oni Světoobčané Vědí....Že byste i vy byl ten, co VÍ?

P. Aron 18.6.2017 11:49

Re: Štěchův názor až tak pitomý není,

Minimální odvody existují už dlouho.

V. Čermák 18.6.2017 14:11

Re: Štěchův názor až tak pitomý není,

Jistě, ale pokud by byl někdy v budoucnu uzákoněn minimální důchod, asi by je bylo potřeba upravit, aby to korespondovalo.

L. Novák 18.6.2017 17:58

Re: Štěchův názor ...

Politici to nepočítají. Oni jenom slibují, aby se udrželi ukoryta, a pak... "Po nás potopa!".

J. Kratochvíl 17.6.2017 15:38

Autor článku lže, překrucuje a problém zpolitizovává

Pan Štěch má pochopitelně pravdu, jeho výroky se překrucují a je to další důvod k útoků fanatiků a demagogů na ČSSD a levici obecně.

Jak již zde bylo řečeno níže, kritika se vztahovala na zaměstnávání podle tzv. Schwarz systému, který je nelegální.

I já si myslím, proč by zaměstnaný řemeslník měl odvádět do státní pokladny několika násobně více než řemeslník, který ze sebe dělá podnikatele. V čem je ten OSVČ lepší nebo důležitější pro stát a společnost než je pracovník v zaměstnaneckém poměru.

Já osobně tento článek a jemu podobné, považuji za útok na svobodu projevu a zastrašování všech, kteří mají jiné názory, než jsou ty ideologicky schválené.

J. Kratochvíl 17.6.2017 15:55

Re: Autor článku lže a problém sprostě zpolitizovává

Schwarz systém je sprosté kapitalistické vykořisťování z druhé poloviny 19.století, které dalo vznik dělnickým stranám a levici obecně.

J. Jurax 17.6.2017 21:05

Re: Autor článku lže a problém sprostě zpolitizovává

Ehm - jste si jist, že znáte význam výrazu švarcsystém?

M. Prokop 17.6.2017 22:07

Re: Autor článku lže a problém sprostě zpolitizovává

To mu U kaštanu neřekli. :-P

L. Novák 18.6.2017 19:43

Re: Autor článku lže a problém sprostě zpolitizovává

No zrovna jsem tomu oslovi chtěl napsat, že v polovině 19. století žádný švarcsystém nebylo potřeba, protože zaměstnavatel neměl s náborem a propouštěním zaměstnanců takové problémy, jako má dnes. No a každá mince má dvě strany. "Sociální jistoty" taky tak.

P. Aron 18.6.2017 11:54

Re: Autor článku lže a problém sprostě zpolitizovává

Ježkovi voči. Vy se mi snad jen zdáte. A ještě kritika Štecha je u vás útokem na svobodu projevu, když vy byste asi nejraději jiné názory než Štechův a ten váš zakázal. Nic nevíte, ničemu nerozumíte, ale víte to jistě.

P. Skřivan 17.6.2017 16:24

Re: Autor článku lže, překrucuje a problém zpolitizovává

Problém je, že pravdu má a současně nemá. Zaměstnanec odvádí přímo ze mzdy méně, než živnostník. To "více", odvádí za zaměstnance jeho zaměstnavatel z objemu mzdových prostředků, což může být právě ten živnostník, který mu dává práci.

Čí je to odvod ? Živnostníka nebo zaměstnance ? :-) ... nebo zaměstnance díky živnostníkovi ? :-)

Je to podobná demagogie jako nákladové paušály. Pak se zjistí, že ten, kdo uplatňuje nákladový paušál, je vlastně poctivec, protože ten méně poctivý "vyrábí" náklady, aby platil minimum, nebo ještě lépe: neoprávněně čerpá dotace jako někteří, které vyšetřuje EU, že ? :-)

Řešení soudruha Štěcha tu už bylo: jmenovalo se socialismus a dopadlo to jako žebrákostán. Nějaký lepší nápad ? Co třeba přestat konečně podporovat firmy s vysokými náklady, kterými unikají zdanění ? ... a zaměstnancům platí méně jak polovinu toho, co jinde ... .

J. Kratochvíl 17.6.2017 19:10

Re: Autor článku lže, překrucuje a problém zpolitizovává

Pane Skřivane, mýlíte se.

Pan Štěch a před ním i Mládek kritizovali hlavně tzv. Schwarz systém zaměstnávání a potom ty OSVČ, kteří žádné zaměstnance nemají. To by snad mohli kritici a komentátoři i vy pochopit, kdybyste chtěli. Kritikům pana Štěcha, ale o žádné řešení nejde jim jde pouze o sprostou propagandu svojí ideologie a zvláště se jim to hodí v předvolebním období.

A s tím "žebrákostánem" bych byl opatrný, většině občanů se životní úroveň zase tak moc nezvýšila, ve srovnání se sousedními zeměmi, kdy nám bylo slibováno, že je doženeme během š-5 let, mimo pár zbohatlíkům miliardářům, kteří s námi vyjebali při privatizaci. Rozkradli mimo pravidla právě ten majetek po "žebrákostánu" asi ho tak málo zase nebylo. Okrádala nás také ČNB, která nám uměle znehodnocovala korunu 3,5 roku, a je dost divné jak se některé politické strany zuby nehty brání přijetí Eura..., v čí prospěch, určitě ne ve prospěch občanů.

Toto je čistě ekonomický problém, tak byste se nemusel neustále otírat o minulý režim, pane kapitalisto.