1.5.2024 | Svátek práce


Diskuse k článku

POLITIKA: Procitnutí z „nelídra bez názoru“

Po dlouhé měsíce předvolebního období, včetně bouřlivého a vyhroceného období mezi oběma koly prezidentské volby, podporovali Václav Klaus a lidé z jeho institutu „politiku“ před „nepolitikou“.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
V. Heidlerová 7.2.2018 9:08

Proč používáte zájména "my"?

Proč plurál majesteticus? Jsou tu i jiní s jiným názorem a nebylo nás málo. Vítězství ostříleného matadora, dnes trapné loutky, bylo velmi těsné. A republika mohla ke svému 100. výročí dostat slušného a vzdělaného člověka, který se velmi rychle učil, na rozdíl od MZ, který je nepoučitelnou hanbou naší vlast.

M. Těhanová 7.2.2018 10:12

Re: Proč používáte zájména "my"?

Jednak, spousta lidí nevolila Drahoše, ale byla smířena s tím, ať je tam kdokoli, jen ne Zeman.

Druhak, právě že na Drahošovi nebyl vidět žádný posun, že by byl poučenější. Z čeho usuzujete, že se rychle učil? Čemu?

J. Hruška 7.2.2018 10:22

Re: Proč používáte zájména "my"?

Co je to za slovo DRUHAK, čemu se učíte Vy, osobo, dnes už volby nejsou.

M. Těhanová 7.2.2018 10:33

Re: Proč používáte zájména "my"?

To se někdy tak říká, já jsem si jen dovolila reagovat. To se tady nesmí?

I. Procházková 7.2.2018 12:11

Re: Proč používáte zájména "my"?

Výraz "druhak" používali už Werich s Voskovcem v Osvobozeném divadle (jednak-druhak). Časem to zlidovělo a říkáme to dodnes.:-))

M. Šejna 7.2.2018 10:36

nepoučitelná hanba naší vlasti?

Co je tohle za hloupé řeči?

Já jezdím do ciziny dost často, ale ještě nikdy se mě cizinci neptali na to, proč máme u nás "tak hnusného prezidenta". Mimo Česko je obyčejným lidem nás prezident úplně ukradenej. To jen část českého obyvatelstva je natolik málo sebejistá, že má pocit studu za svého prezidenta.

Mě je zas zcela ukradenej německý prezident, rakouský prezident, polský a slovenský prezident. Ale je možné, že i nějaký německý, rakouský, polský nebo slovenský duševně nevyrovnaný občan považuje své prezidenty za "nepoučitelnou hanbu jejich vlasti".

J. Vlček 7.2.2018 10:39

Re: Proč používáte zájména "my"?

Paní Heidlerová, když se někdo celý život zabývá tím, na co se váže tenhle prvek a na co zase onen, o politiku se nezajímaje, pak se probudí, sepíše vyzvu, v níž, coby vědec, začne lidi poučovat, jak maji být vstřícní k imigrantům, jak má být o imigranty postaráno, no prostě začne šířit tu správnou osvětu, tak to je opravdu ten správný, slušný kandidát na prezidenta. Dokonce se i velmi rychle naučil, že to, pod co se podepsal v té výzvě, to že už nikdy nesmí říkat, chce-li se stát prezidentem. No prostě jak říkám, opravdu ideální kandidat.

J. Uzel 7.2.2018 11:11

Re: Proč používáte zájména "my"?

V "kostce" si myslím totéž. Místo toho, aby lidi přesvědčil, že má pravdu, raději se bude vykrucovat, že to "tak nemyslel".

E. Tocháček 7.2.2018 9:08

Kdyby jen názory vs. nenázory.

Docela mě vyděsila ta "personifikace" voleb. Jako kdybychom si vybírali monarchu. Obávám se, že velká část společnosti vůbec netuší co je podstatou demokracie. Oni nechtějí vybírat koncept (a nést důsledky své volby), oni chtějí fandit svému favoritovi a pak být součástí vítězném týmu.

I. Mertl 7.2.2018 9:04

Co Vy víte, autore,

o myšlenkové prázdnosti? Ano, Drahoš nesplnil požadavky na kabaretního politika, ale přesto byl osvědčenému kabaretnímu politikovi dobrým soupeřem, ne? Volba přece dopadla tak, že 1/3 národa volila toho "myšlenkově prázdného", 1/3 "myšlenkově plného", 1/3 nevolila. O pár hlasů vyhrál "myšlenkově plný". Demokraticky. V pořádku. Ale přesto, co ten blábol o "myšlenkové prázdnosti", autore? To je přece z jiné kategorie než šaškování před kamerou, u vítězného kandidáta navíc občas plné urážek a lží. Tato vystoupení nevypovídají o myšlenkové ani jiné, s výjimkou divadelnického nadání, kvalitě člověka. O té vypovídají činy, celoživotní výkon. A ten u neúspěšného kandidáta je naprosto přesvědčivý, jednoznačný, proti Vašim favoritům podstatnější. A o Vás, nájemný pisálku, nemluvě. Jaké byly a jsou Vaše výkony, co za Vámi zůstane, pane Strjčku?

J. Vlček 7.2.2018 10:52

Re: Co Vy víte, autore,

To říká ten pravý, pane Mertle. Hlavně se nezapomeňte ohlédnout za sebou, abyste konečně spatřil tu prázdnotu, která zůstala po vás. Kromě keců, které se vypařily, po vás nic jiného nezbylo.

I. Mertl 7.2.2018 10:57

Re: Co Vy víte, autore,

Ehm.

M. Valenta 7.2.2018 8:48

Snaha o povolební očista v IVK?

Tak i v IVK se potřebují po volbách pořádně vysprchovat. To rád slyším.

(Před pár dny se tu sprchoval i pan Payne, když perfektně popsal, jak je to s těmi švýcarskými referendy. Jen škoda, že to nenapsal před volbami).

Jinak Putinův slouha se pane Strejčku nevyznačuje ani tak snahou vystoupit z EU (to je legitimní), ale omlouváním svinstev typu anexe cizího území či přehlížení likvidace (i fyzické) politických odpůrců.

Z. Lapil 7.2.2018 9:40

Re: Snaha o povolební očista v IVK?

Popsal to před volbami. Konkrétně 19. 10.

Viz: http://neviditelnypes.lidovky.cz/politika-prima-demokracie-09r-/p_politika.aspx?c=A171016_203022_p_politika_wag

...teď mi dochází - že jste myslel volby parlamentní? To byste měl pravdu.

V. Student 7.2.2018 8:19

Výborně.

Člověk si tak nějak věří, ale stejně ho potěší, že názory a stanoviska, které měl celou dobu, a nenechal se zviklat mediální masáží, najednou mají další a další... :-)))

D. Stirský 7.2.2018 7:38

A co takhle zamyslet se nad tím,

že Drahoš byl docela odvážný. Pokusil se kandidovat. A to, že se dostal do druhého kola, ukazuje, že člověk bez názoru to není. To je jen taková omílaná, gumová, plytká floskule opakovaná Klausem a jeho intimy. Říká se, že Drahoše volili především lidé, kteří jen nechtěli Zemana. Stejně tak ale bařtipána volili dosti často ti, kteří jen nechtěli Drahoše. Když půjdu dnes do sámošky a bude tam plakát na nový jogurt, vyzkouším jej. Nebudu přece bezhlavě tvrdit: "Výrobce neznám, nikdy žádné jogurty nevyráběl, nemá s tím žádné zkušenosti. A tak zůstanu u tradiční Jogobelly, Activie nebo jogurtů z choceňské mlékárny." A propos: I pánové Zeman a Klaus začínali jako političtí analfabeti. Kdybychom postupovali podle logiky autora článku, je dnes premiérem Milouš Jakeš.

J. Vlasák 7.2.2018 7:52

Re: A co takhle zamyslet se nad tím,

Vyzkoušíte ten nový jogurt i když na tom kelímku bude bude u složení psáno "neznámé ale lepší než v jiných"? Dáte na doporučení souseda, který ho sice ještě nejedl, ale "všichni říkají, že je lepší než jiné jogurty"? Dobrou chuť.

E. Erat 7.2.2018 8:32

Re: A co takhle zamyslet se nad tím,

Začínal tak i V.Havel. Ovšem byla to revoluční doba, takže nic jiného nezbývalo.A Klaus i Zeman sice začínali, ale od píky. Presidenty se stali po několikaleté politické kariéře. Dnes 27 let po roce 89 není potřeba hledat nějáké amatéry, natož na post presidenta. Od píky se vypracovala řada politiků, kteří by mohli být kandidáty např. pan Gazdík, paní Černochová a třeba někdo z Pirátů, a celá řada dalších i méně známých. President je politická funkce, má to být tedy politik, jasně vyhraněný a čitelný s politickou minulostí, nikoliv chovatel drobného zvířecta. A jogurt, nový druh jogurtu si koupím na zkoušku, když bude v akci za pár šupů, pokud nebude dobrý tak ho vyhodím a příště nekoupím. Vy si ho holt koupíte podle plakátu, a Drahoš byl také takový "kluk" s plakátu.

J. Vlček 7.2.2018 9:04

Re: A co takhle zamyslet se nad tím,

Pane Erate, jen malou poznámku. Když jsem viděl předsedu Pirátů mezi vedením proimigrantské demonstrace, tak si říkám, to by byl ten pravý kozel zahradníkem. A vy byste ho bral hned za kandidáta na prezidenta. No potěš pámbu.

E. Erat 7.2.2018 11:57

Re: A co takhle zamyslet se nad tím,

Pane Vlčku, předpokládám, že umíte číst. Tedy, že jste se pouze přehlédl. Napsal jsem např. někdo z Pirátů, kdybych si představoval pana Bartoše, tak bych ho jmenoval, jako jsem jmenoval paní Černochovou a pana Gazdíka.

J. Štrobl 7.2.2018 7:35

Vidím to trochu jinak.

Drahoš není člověkem bez názoru. Svůj názor jasně vyjádřil podpisem kolaborantské petice "Vědci proti strachu a lhostejnosti". Jenže kdyby skutečně říkal, co si myslí a v co věří, tedy v EU vedenou poněkud zasmrádlými socialisty a z toho vyplývající zločinnou snahu o rozbití národních států pomocí masy migrantů, tak by dostal pár hlasů. Stručně řečeno působil tak nevěrohodně proto, že lhal od začátku až do konce. Myslím, že jeho prohra má ještě další rozměr. Říká unijním socanům, že politik s takovými názory bude mít ve střední Evropě stále menší šanci.

M. Valenta 7.2.2018 9:20

Re: Vidím to trochu jinak.

Kolaborant je někdo jiný pane Štrobl. Např. ten kdo se nadbíhá bolševikovi.

P. Chládek 7.2.2018 6:57

Tak ten "nelídr" dokázal oslovit skoro 2,5 milionů voličů a prohrál o pár desítek tisíc hlasů aniž by podlézal bolševikům a čachroval s hlasy jako Klaus nebo lhal a podváděl jako Zeman. Sorry jako...

V. Šťastný 7.2.2018 7:01

Re:

Ten nelídr měl podporu téměř všech médií, která zároveň na Zemana permanentně kydala špínu, nebo alespoň připomínala, co všechno udělal v životě špatně. I přes tu gigantickou podporu Drahoš prohrál...

J. Jelínek 7.2.2018 8:30

Re:

No vidíte a takhle se můžeme přít do alelujá. Je to jako s tou poloplnou a poloprázdnou sklenicí.

J. Vlasák 7.2.2018 7:45

Re:

Nedávno oslovil 30% voličů největší ohýbač zákonů a morální zmetek v novodobé historii. Hlas lidu má být ukazatelem kvality kandidáta? K zamyšlení je spíš to, jak mohla 2,5 mio voličů oslovit myšlenková a názorová prázdnota, přinejmenším navenek prezentovaná.

J. Schwarz 7.2.2018 7:54

Re:

Tak pravil morální gigant a zákonů vyztužovač Jaroslav Vlasák...

J. Vlasák 7.2.2018 10:53

Re:

Je jednoduché být morálním gigantem ve srovnání s burešem

R. Tichý 7.2.2018 7:49

Jiste....

Zemana volilo 2,85 mio lidi.

Drahose volilo 2,7 mio, s radosti pak "jen" 1,37mio volicu, ostatni volili antizemana.

Z tech 3 mio lidi, kteri k volbam nesli, by 70% volilo radeji Zemana (pruzkum).

Takze, ac se to nema, lze si rict, ze pri 100% ucasti by mel Z 4,9 a D 3,6.

Takze, ono to s tin tesnym vysledkem nebude tak horke.

J. Uzel 7.2.2018 11:02

Re:

Ano, Zeman je pro spoustu lidí natolik nestravitelný, že ho málem porazilo...nic! Tohle kavárna těžce prokoučovala.