28.4.2024 | Svátek má Vlastislav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Jan H. 6.10.2007 15:24

Re: diskuse ad personam

Obavam se, ze skutecnost je ponekud jina. Pro cerpani fondu jsou nutne konkretni projekty a ty je treba vymyslet i pripravit se znalosti podminek pro jejich dotovani. Ty jsou vsak administrativne nesmirne narocne a malokdo ma nejen chut, ale i schopnosti procedury podstoupit a uspesne dokoncit.

Po vstupu do EU mely vlady vytvorit SYSTEM, ktery by generoval potencialni autory projektu a motivoval je k podstupovani tristnich administrativnich procedur, ktere jsou casove narocne, nakladne a slozite, a pomahal jim je uspesne absolvovat. Nic takoveho se vsak nestalo, proto projekty nejsou. A nejsou-li projekty, neni mozne na ne ani cerpat penize. Je hrubou manipulaci tvrdit, ze zaspala soucasna vlada, protoze jde o dlouhodobe systemove nedostatky zavinene vladami predchozimi.. Rv

Ted je nutne co nejrychleji chyby minulosti napravit a mimoradnymi jednanimi v Bruselu na nestandardnich urovnich zachranit, co se da. !V>-

6.10.2007 17:58

Re: Re: diskuse ad personam

na všech úrovních mohli být zaměstnáni experti se znalostí věci, kteří by připravovali konkrétní projekty. Času bylo dost. Že má vláda jiné priority je její chyba. :-)

S námi se nebude jednat nestandartně, nevydupeme si zvláštní výhody, co jiní nemají. To je chiméra. Zachránit, co se dá můžeme jedině prací na projektech :-)

Siola 6.10.2007 14:06

Bobo,

je mě líto, že žiji ve státě, kde jsou stejní hlupáci co Vás zvolili do té obskurní funkce v tom zcela nadbytečném "parlamentu". A na druhou stranu, jsem rád, že jste sama sebe pasovala ro role hlupáka. Tak upřímné vyznání se hnad tak někde nenajde.

S/kepticus M/aximus 6.10.2007 13:46

Je mi zle z toho, že tu vychcanou nánu platím ze svých daní :-(

TBB - falešný mormonský kněz 6.10.2007 13:30

Bobo je boží

Nicméně pro tento národ je spíše trochu drahé zboží, byť je jinak velmi laciná. Jelikož v tom Bruselu pro ČR vůbec nic neudělala.  Jejímu kriticky naladěnému článku v deníku Metro se nedá nic vytknout, klidně bych se pod něj podepsal sám, kdyby ho napsal kdokoli jiný. Ale jak už jiní výstižně poznamenali, titulkem článku Bobo popsala sama sebe. Ta dáma je podobně jako většina našich politiků jalová (v jejím případě to platí doslova, někteří fertilnější se naopak nemanželsky čile množí a pak jsou aspoň "prázdní").

Kromě osobního prospěchu z ní nikdy nic pozitivního nevypadlo. Její tu arogance, tu servilita v pořadech, které moderovala (dle příslušného zadání), jsou profláknuté, její nejprve bezmezná loyajalita ke zmetkovi obdobného ražení Železnému a posléze nenávist k témuž (není divu, že sedí v jednom baráku, ale už spolu nemluví) tu dámu mezi inteligentnějšími lidmi už hodně dlouho diskvalifikují.

Jenže ona potřebuje být znovu zvolena. A tak píše do Metra - to totiž dostávají lidi zdarma a je jich mnoho.  A spousta jich nečte nic jiného - ale je jich mnoho a aspoň někteří půkdou k volbám. A to korýtko v Bruselu je ještě lepší, než v ČT nebo na Nově. A byl by v tom čert, aby my, co máme zvládnuté PR relations a nějaké prostředky, nebyli zvoleni znovu.

Jenom přemýšlím, zda Metro taky chce, aby nové a lepší kariéry udělali také majitelka nevěstince paní Barková nebo ředitel NG. pan. Knížák (ale ten aspoň píše tak, že se automaticky dostává kvůli jisté provokaci mezi nevolitelné).Jediná rada - BOBO nevolit a vůbec při volbách používat hlavu a předchozí zkušenosti.

A panu Wagnerovi doporučuji a prosím - chcete-li rozpoutat diskusi, tiskněte příspěvky těch, kteří většinu čtenářů na zbytek dne nenaštvou jen pouhou svojí příživnickou existencí.

Juggle Fred 6.10.2007 14:47

Re: Bobo je boží

;-)R^

Rudolph 6.10.2007 12:45

Bobošíková nemá právo

Bobošíková nemá právo cokoli komentovat. Jediné, na co má názor je její kariéra. Lidé, vzpomeňte si: "Je právě 18 hodin a na Václavském náměstí je klid." Kdo to řekl? Jakási Bobošíková. Postavila si ve 3 hodiny odpoledne kameru pod svatého Vencu a tohle vypustila do světa. Protože na 18. hodinu byla svolaná demonstrace.

Takhle se to dělá, amatéři! ;-D

krkavec 6.10.2007 13:26

Pani Bobosikova je expertka na oblbovani

Pani Bobosikova je expertka na oblbovani. ;-€ Jeji BOBOvize byla lekce, ani bolsevicka normalizacni televize nelhala jako BOBOzpravodajstiv ;-D;-D;-D;-D

6.10.2007 14:49

Re: Pani Bobosikova je expertka na oblbovani

jistě byste uspěl v televizní cause proti všem lépe. ;-)

Kenval 6.10.2007 15:08

Re: Bobošíková nemá právo

Dá se to najít někde?Jestli je to pravda,tak to by byla bomba.Takhle lhát!!!!?!!!!

Nestranny pozorovatel 6.10.2007 12:18

Spavny postreh z nespravne huby

Nejde ani tak o ceskou lenivost zvednout penize, jako spise neschopnost napsat projekty v prijatelne forme pro Brusel. Vychcani Pepici porad nemohou pochopit, ze v Bruselu se hraje dle jinych pravidel nez v Cesku obvykle "ja na brachu, bracha na mne".

TBB - falešný mormonský kněz 6.10.2007 13:37

Re: Spavny postreh z nespravne huby

Dokonalý postřeh, je vidět, že víte, o čem píšete. Možná je skutečnost ještě mnohem horší - a proto z našich programů do EU zatím neprošel a ANI JEDEN a vše bylo vráceno. U nás by se to nejraději bralo tak, aby se nasypaly peníze a už se nikdo nestaral o to, co se s nimi stalo. Pokud to nejde, stěžujeme si na bruselskou byrokracii. Ale ti, co o tom něco vědí, by uvažovali o několika desítkách pražských defenestrací.

Liberta 7.10.2007 14:52

Re: Re: Spavny postreh z nespravne huby

R^R^ ...konečně někdo, kdo také myslí hlavou a o věci něco ví R^ Dík za názor.

6.10.2007 14:56

Re: Spravny postreh

nerozhodují schopnosti, ale původ a knížka v kapse. Pokud to bude pokračovat, není naděje na zlepšení.

Jste trochu nelogický. Pokud ten postřeh je správný, tak huba je také správná a na svém místě. :-)

Aneb naše "správné" neschopné huby nejsou správné, třebaže mají správnou knížku v kapse a správné kontakty, ale špatné, protože nemají správné výsledky. Pokud to pochopíme, bude po problému. ;-D Jen, jestli to pochopí ti "správní" lidé ?:-/

lucina 6.10.2007 12:09

tak nač tam jste vy?

Paní Bobo, vaše hraběcí rady by měly jisté kouzlo, pokud byste je udělovala odjinud za jiné než naše peníze. Takhle je to spíš drzost.

TBB - falešný mormonský kněz 6.10.2007 13:41

Re: tak nač tam jste vy?

Jelïkož mám dnes volno a mohu si ho užívat po libosti, čtu si i Psa. A musím konstatovat již nejméně 2 Vaše zásahy do černého (třeba toho bude i trochu více). Lucina je lucidní - a tak to má být.R^R^R^

Jednoho potěší, že není každý zadubenec oakman a jemu podobní. Přeju hezké odpoledne. TBB

s 6.10.2007 11:48

Čím větší hlupák (hlupačka), tím více mluví o hlouposti

Český syndrom nadřazenosti. Proto se Češi tak ztotožňují se Švejkem, který v jejích očích dělá z ostatní hlupáky, jsa sám totálním idiotem.

I-Worm 6.10.2007 11:40

Zdá se, že jedině Bobošíková

dokáže Česko sjednotit napříč politickým spektrem do duhové koalice. Proti sobě. To je úctyhodný výkon.

Realista 6.10.2007 11:33

Také nechápu proč platíme hlupáky a prospěcháře..

Bohužel to platí jak pro naše politiky, tak ty kteří jsou placeni z dotací do EU třeba v evropském parlamentu. A také nechápu, proč volíme takové lidi jako vy, kteří si z politiky dělají vlastní byznys pro celou svou rodinu, místo služby občanům píší podobné články, když se jejich mandát krátí a potřebují být znovu zvoleni. Jistě, hlupáky v roli ministrů, kteří neumí zpracovat zorganizovat zpracování programů pro čerpání ze strukturálních fondů EU si neplaťme. Hlavně je nevolme v kandidátkách stran a snad ani ty strany. Ovšem podobné je to u evropských poslanců. Ti kteří sledují vlastní zájmy, zaměstnávají vlastní rodinné příslušníky, nemilosrdně ven.;-)>-

Liberta 7.10.2007 16:02

Re: Také nechápu proč platíme hlupáky a prospěcháře..

Víte, když se tak rozhlídnu po svém blízkém okolí a vzpomenu na debaty mezi přáteli před volbami, vůbec si neuvědomuju, že by se vůbec někdo nad volebními programy zamýšlel nad tématem naší účasti v EU, nad čerpáním peněz z ní nebo (nedej bože) nad tématem blížícího se českého předsednictví. Těmi rozhodujícími tématy byly úplně jiné (i když taky důležité) věci. - Volební cirkus proběhl, někoho jsme zvolili,  a teď se tohle téma připomíná velmi naléhavě samo - jde o hmatatelné peníze, jejichž absenci pocítí na sobě každý! Ergo - možná máme jako voliči svou liknavostí také svůj díl viny na tom, jací "hlupáci" doma i v Bruselu teď o těch penězích rozhodují / nerozhodují.:-(

Vojta 6.10.2007 11:03

mám zkušenost

s projektem ESF a vidím to asi takto: tlupa výborně placených byrokratů v Bruselu vymyslí hromady nesmyslů (musejí nějak zdůvodnit své posty), tyto nesmysly některý méně zdatný překladatel přeloží do češtiny (zajisté dostane za to z našich daní dobře zaplaceno) , čímž se původní text y stanou méně srozumitelné a pak to dostane do rukou tlupa našich výborně placeným  byrokratů na MPSV, ktreří tomu nerozumí a tudíž použíjí svůj byrokratický folklór a ke stávajícím nesmyslům připojí své další nesmysly (musejí přece zdůvodnit taky své posty) a pak to příjde do rukou dalších byrokratů v krajských Úřadech práce, kteří tomu nejsou vůbec schpni porozumět a tak kladou na nebožáka, který si nechal projekt zpracovat a projekt byl schválen, další své požadavky kromě těch, kterým sami nerzumějí protože pochopitelně musejí nějak zdůvodnit své posty. A ten poslední řadě, který projekt realizuje musí pochopit  všechno, co  ti všichni byrokraté vlastně chtějí a pokud udělá zásadní chybu, třeba že když datum napíšete ve formátu 10.5.2007, což ovšm je špatně, protože předpis žádá formát 10/5/2007, tak dostane z evropských peněz h..... (v NP nelze používat správné výrazy) takže nic, dokud všechny chyby ve zprávě neodstraní. Prodleva od zaslání tzv. monitorovací zprávy po příchod peněz na účet realizátora se pohybuje v oblasti tak 4 měsíců a mezitím se opravuje, a byrokraté žádají to, co předtím nežádali a ani není nikde sděleno, co je třeba dokládat a byrokratická mašinérije jede na plný plyn. Tak se milá paní Bobošíková nelze divit, že se po těchto zkušenostech nikomu moc do projektu ESF nechce a že se na to raději vys..... , tedy vykašle.

brana 7.10.2007 20:59

Re: mám zkušenost

ze vase nastaveni prahu unavy, znechuceni - rezignace je podstatne nizsi nez je evropsky prumer. Eurozapadni menezer si neco takoveho nepripusti, i kdyby mel za manzelku katolicku, natoz presbitarianku. 

lordpavka 6.10.2007 11:00

Už zas!

Ta pinda si nedá pokoj! Jak může mluvit o neschopnosti ona,která se shodou okolností a za určitou cenu dostala na tak honorované místo! Předpoklady pro účinkování v tom evropském spolku rozumové nemá žádné!!!RvRvRv(Y)(Y)(Y)

zdeněk 6.10.2007 10:47

protože jinak

byste milá paní umřela hlady:-D

6.10.2007 15:00

Re: protože jinak

obávám se, že nemáte pravdu. Milá paní vzhledem ke své vystudované profesi, znalosti jazyků, schopnosti za věc bojovat, i ženskému šarmu, by v zahraničním businessu mohla mít daleko víc. Kam se na ni hrabete:-)

www racek 6.10.2007 10:35

hmm, naprosto přesné.

kromě toho, souzi, náš odvod do unie je podstatně menší než čerpání. i když ... za těhto podmínek ...

dvd 6.10.2007 10:46

Omyl Racku

Fikce Česka jako "čistého příjemce" je dána tím, že do plateb do EU se některé platby nepočítají, např. cla.

vlasta 6.10.2007 10:35

Co je základním instinktem Jany Bobošíkové?

To by člověk neuhád.

Standa 6.10.2007 10:30

Naše koalice

vyznává pravidlo: raději peníze doma a hned (vrabec v hrsti) než peníze v Bruselu a po vyjednání doma (holub na střeše). Rozdělit trafiky a pak se uvidí, Brusel je daleko (i Bobošíková). Peníze a měli by mít užitek z nich všichni? Tyto peníze jsou jen pro určité kruhy a ještě jak vidno nedošlo mezi nimi k dohodě jak to udělat, aby ten koláč byl co nejvýhodněji rozdělen.

E-mil 6.10.2007 10:25

Trefný nadpis...

Vážená paní Jano, hluboce děkuji za váš článek. Takovou míru sebekritiky jsem od Vás nečekal. Čtu-li na homepage NP nadpis článku "Proč platíme hlupáky?" a přímo pod nadpisem vidím Vaši fotografii, jsem rád že i Vy víte, co je sebereflexe.

Váš nevolič E-mil

PS.: Minule jsem Vám doporučoval, abyste se držela vařečky. Dnes si dovolím doporučení č.2.. Změňte prosím název Vaší rubriky. Na Kim Basinger nemáte a nemusíte se chlubit, jakými metodami  jste svého eurokřesílka dosáhla. Z obsahu Vašich grafomanských blábolů je to všem jasné...