28.4.2024 | Svátek má Vlastislav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Jan H. 6.10.2007 15:08

Re: co řekla špatně?

Nema ani tuseni o tom, ze cerpani predmetnych fondu je dlouhodoba procedura, ktera zacina na mistni urovni a prochazi vsemi ridicimi urovnemi az po Brusel. Ani zazrakem to neni otazka mesicu.. Ale pro populisticke blaboly je to dobre tema.. ;-D;-D;-D

6.10.2007 15:11

Re: Re: co řekla špatně?

to máte pravdu. Tak v čem se mýlí? Že jsme pro tento rok nebyli schopni vybrat ani euro? ;-D;-D;-D

Jan H. 6.10.2007 15:30

Re: Re: Re: co řekla špatně?

V tom, ze tvrdi, ze je to dusledek spatne prace soucasne vlady. Ta to vsak dlouhodoby proces objektivne ovlivnit v disponibilnim kratkem case nemohla. Populismus naznacuje uz to, ze clanek byl napsan pro Metro. Seriozni vytku by autorka spise smerovala do Hospodarskych novin - ale tam by nemohla mit charakter plytkeho politickeho blabolu, nybrz argumenty dolozenych tvrzeni. Proto je to spatne. Rv

6.10.2007 15:45

Re: Re: Re: Re: co řekla špatně?

mohla, nemohla, měla se snažit. Času na uvrácení nepříznivého trendu bylo dost. Nakonec za to mohou komunisté před rokem 89, že :-). Autorka něco tvrdí. V čem se tedy mýlí? Pojednání o plytkém politickém blábolu nedokazuje omyl.

Jan H. 6.10.2007 15:55

Re: Re: Re: Re: Re: co řekla špatně?

Jak zrejme vite, mistopredseda vlady jel stare problemy resit osobne. Podsouvani neexistujiciho nazoru, "za to mohou komunisté před rokem 89" je neseriozni a nebudu to komentovat. V cem se autorka myli, jsem vam odpovedel, je tedy zbytecne otazku opakovat. ;-)

6.10.2007 17:52

Re: Re: Re: Re: Re: Re: co řekla špatně?

mistopredseda vlady jel stare problemy resit osobne. To je sice hezké, ale od začátku působnosti nové vlády se nic nezměnilo. Hodně slov bez významu. Bohužel, stále jste neřekl, v čem se autorka mýlí. Beru to, že nevíte, kudy kam :-)

Fafa 6.10.2007 21:22

To Ja:

Nakonec ano. Bez tech komunistu by  Republika Ceskoslovenska byla zakladajicim clenem EHS a nasi vladni urednici by meli dostatecne zkusenosti. ;-P

green 6.10.2007 15:25

pro Jan H.

jste vedle, dlouhodobá je příprava, je-li v pořádku je dojednání a nastartování rychlé. Vaše tvrzení vyvrací vývoj pozice a čerpání v jiných zemích, ocitli jsme se ve skupině neúspěšných. Trochu se věc naučte abyste tomu rozuměl.

Jan H. 6.10.2007 15:34

Re: pro Jan H.

Ano, priprava je dlouhodoba. A priprava je vsechno, co predchazi konecne bankovni transakci. Vase arogantni poucovani s usmevem pomijim... :-)

6.10.2007 15:47

Re: pro Jan H.

přesně tak. Ostatní země, ani po volbách, problémy nemají, nebo to aspoň není tak tristní, jak u nás. Chybu musíme hledat u sebe, ne u druhých a vymlouvat se, to oni, my málo času apod., nebo se to nikdy nezlepší.

Jan H. 6.10.2007 16:02

Re: Re: pro Jan H.

Nemohu hledat chuybu u sebe, protoze s procesem cerpani nemam nic spolecneho stejne, jako nemam nic spolecneho ani se soucasnou vladni koalici. Jinak bych to udelal i bez vasi rady. Divam se na problem bez zateze politickych cilu a snazim se videt veci takove, jake skutecne jsou. I tak vam dekuji za diskusi. :-)

6.10.2007 17:55

Re: Re: Re: pro Jan H.

Všichni musíme hledat chybu u sebe. Zvolili jsme poslance a oni stvořili vládu, která nepokročila v problému ani o píď.

Pokud si stále myslíte, že za vše mohou jiní a ne my, je to vaše věc.

Škoda, že jste neodpověděl na prostý dotaz, v čem se dotyčná mýlí... :-)

Skep/ticus Maxi/mus 6.10.2007 15:13

Důležité je to, co ta nána neřekla

Tedy to, že tam posíláme peníze, abysme se pak mohli doprošovat jejich navrácení na účely, které milostivě schválí nějaký cifršpión či idiot v bruseli typu Bobošíková. ;-€

cestovatel 6.10.2007 16:49

Re: Důležité je to, co ta nána neřekla / vyrovnání životní úrovně regionů / nízký pracovní výkon

Peníze tam posíláme a je to možná v současné době jeden z málo způsobů jak zlepšit životní úroveń i v regionech, které by neměly dostatek pák jak se k penězům na rozvoj regionů dostat. 

PS      někteří politici i ve státní správě mnohdy řeší vše jiné, než to co by měli denně zajišťovat

 

Corsini 6.10.2007 16:55

Re: Re: Důležité je to, co ta nána neřekla / vyrovnání životní úrovně regionů / nízký pracovní výkon

Posíláním peněz do Brusele zlepšujeme životní úroveň regionů? Těmi regiony myslíte co? Obce, které dostávají na obyvatele nesrovnatelně méně peněz než velká města?

A co je to ten nízký pracovní výkon? Třeba, když náš pekař prodá chleba za 1Euro a rakouský pekař prodá ten stejný za 4 Eura?

cestovatel 6.10.2007 17:10

Re: Re: Re: Důležité je to, co ta nána neřekla / vyrovnání životní úrovně regionů / nízký pracovní výkon

-  z EU jsou podporovány regiony, kde je nižší HDP než 75 % průměru EU (kromě Prahy všechny)

- nízká podpora obcí (nižší  6,5 než v Praze) je český předpis - Rozpočtové určení daní

- počínání  některých politiků se jeví tak,  že úkoly které vyplývají z jejich funkce jsou okrajové 

brana 6.10.2007 22:28

Re: Důležité je to, co ta nána neřekla

To je objasnujici. Narodni hrdost  je dokonce silnejsi nez touha po modernizaci ekonomiky, skolstvi......Takze reakcionarstvi vitezi nad neoliberalismem.

green 6.10.2007 14:09

diskuse ad personam

je jednou z příčin, proč si na strukturální peníze nesáhneme, a možná ani v příštím roce. Neviditelný pes je jedním z prvých internetových deníků. Dnes propadl, pokud jde o úroveň diskuse ke dnu, hrubostí, vulgárností a demagogií diskutérů. Je lhostejno, že to řekla Bobošíková, protože důležité k dskusi je obsah sdělení, který je pravdivý a který byl řečen již dávno před ní. Jistě nepatří mezi nejvýkonější poslance, ale nenese odpovědnost za to jak nejdříve rudo-černá a nyní modro-černo-zelená koalice zpackali obsah, zaměření i vyjednávání strukturální pomoci. Zdejší diskutéři, ale raději budou chválit Vondru či Zahradila za spolupráci katolickými fundamentalisty v protievropském tažení, budou urážet všechny kdo poukazují jak z členství přímo a nepřímo benefitují a když jim někdo řekne, že jsme hloupí když si neumíme dojednat čepání peněz ve výši jednoho celého rozpočtu, začnou nadávat i této novinářce momentálně v poslaneckém postu. Zdá se, že si opravdu pro neschopnost, hloupost a dogmatičnost ty peníze nezasloužíma a nepatří nám. Bobošíková jistě byla tendenční a sloužící novinář, ale zdejší diskuse je hluboko pod úrovní tendenčnosti, protože je v pásmu zamindrákované zabedněnosti. Nevím, co by mohlo Neviditelnému psovi pomoci před náporem hrubé a vulgární modré pěchoty.Rv 

6.10.2007 14:45

Re: diskuse ad personam

paní Bobošíková řekla pravdu. Vulgarita na tom nic nemění. R^

Corsini 6.10.2007 14:57

Re: diskuse ad personam

"Zdá se, že si opravdu pro neschopnost, hloupost a dogmatičnost ty peníze nezasloužíma a nepatří nám."

Jste další z ubožáků žijících s pocitem vlastní méněcennosti. Nehledě k tomu, že ty peníze nám patří! Jsou to peníze, které přímo či nepřímo posíláme do Brusele a poté se jich musíme doprošovat.

6.10.2007 15:04

Re: Re: diskuse ad personam

Její povinnost je na to upozornit. Proč je jedna z prvních?? Komu současný stav vyhovuje a všímá si jiných věcí, než prospěchu ČR?

Jde o to, že při troše šikovnosti dostaneme z Bruselu o hodně víc, než tam dáváme. Že se tak neděje, je neschopnost naše, ne paní Bobošíkové. Rv

green 6.10.2007 15:20

Re: Re: diskuse ad personam

Vážený pane nebo paní, jsem rád, že jste si můj komentář přečetl/a podrobně. Svým tónem a jazyk potvrzujete pravdivost mého hodnocení diskusí na NP. To, že vůči mně používáte hrubosti ale nezakreje, že podstatě evropské strukturální pomoci vůbec nerozumíte a neznáte její pravidla, původ ani smysl. Chápu, že vás proto věci, kterým nerozumíte rozčilují. Nicméně duševně vyrovnaný člověk to řeší tak, že si o věci něco přečte nebo se dotáže. Duševně nevyrovnaný člověk začne nadávat tomu, kdo přinesl informaci. Chápu, že se zde nemusíte za svůj přístup stydět, protože takových, jako jste vy je zde v diskusi většina. Nicméně bych vám doporučil, abyste zde se svým vztekem a neznalostí debatu spíše neznečišťoval. Je dobré se uklidnit a pak mluvit k věci, nebo nemluvit vůbec. Tak jedná dospělý člověk.

Corsini 6.10.2007 15:26

Re: Re: Re: diskuse ad personam

Ano kálení si na vlastní hlavu nerozumím a rozčiluje mne, Vám to snad připadne normální?

Jaká je podstata pomoci z Brusele? Ta, že moudří úředníci sami ví, co je pro nás lepší a za co máme utrácet naše peníze?

green 6.10.2007 15:36

to corsini

Vážený pane, kromě toho, že jste se mi zapoměl omluvit, byste mohl vědět, že zaměření strukturální pomoci, její vnitřní programové dělení (my si vymysleli 26 programů) i mechanismy rozdělování, hodnocení a kofinancování si určujeme jen a jen my. Evropská komise - protože tak se jmenují ti vaši úředníci k nimž byste se také mohl vyjadřovat slušněji - určuje a kontroluje, zda způsob čerpání odpovídá evropským standardům (což je pro nás zdravé) a zda koncept a struktura pomoci, kterou jsme navrhli sami, je v souladu s tím, co fakticky chceme dělat a podporovat. A to také má hlavu a patu, že. Ale protože my nejsme sto vyhovět ani prvému ani druhému z důvodů nekompetence a neustálých personálních výměn, hlouposti a neznalosti lidí zejména na politické úrovni, od Čunka přes Vondru až po Gandaloviče, Kuchtovou a další, nemáme nic a nic nemůžeme čerpat, jakkoliv připravených a kvalitních projektů je dost. Abyste toto věděl, stačilo by, kdybyste četl alespoň noviny, místo vzteklého nadávání na "Brusel".

Corsini 6.10.2007 15:59

Re: to corsini

Mám se vyjadřovat slušněji o Evropské komisi? Co tak nějaké nařízení Komise jak je vhodno v diskusích její úředníky titulovat - nebylo by? Případně nějaký ten paragraf o urážce euroúředníků - není na čase nějaký uvést do života? Když si představím, že Špidla je z těch, co "určuje a kontroluje, zda způsob čerpání odpovídá evropským standardům ", tak se mi zvedá žaludek.

brana 6.10.2007 22:53

Re: tak a kam jste pane greeny dospel

Nas disput je zrejme bez afektivnich postoju nemozny. Nase diskuse je pod psa. Argumentace boli - nejsme tomu skoleni a tim padem i nudi.  A navic, predstava zlepseneho financovani skolstvi natolik, ze se budeme muset pred nasimi detmi cervenat vice nez 2 hodiny denne je nesnesitelna.  

Liberta 7.10.2007 13:39

Re: to corsini

To máte marné, v téhle (a jim podobných diskusích) se vždy najde několik takových Corsini, kteří o věci naprosto nic neví, ale budou srostě pokřikovat, že jsou to naše peníze a proto nám patří. :-/ Nedotčeni principy našeho členství v EU, ale zato naprosto nesoudní, sebevědomí a arogantní... Také si budete muset zvyknout na kanální dikci zdejších diskusí, to je holt vzorek národa...:-(

Corsini 7.10.2007 14:57

Re: Re: to corsini

"Nedotčeni principy našeho členství v EU" ;-D Jo, jo jsem EU panic ;-D

Můžete mi vysvětlit, čí jsou to asi peníze? Kde že se v Bruseli berou? Rozdávají se na poště? Tisknou v bankomatech?

Liberta 7.10.2007 15:05

Re: Re: Re: to corsini

Jsem ráda, že jsem Vás po obědě rozesmála. ;-P Ty prachy se v Bruselu berou z 25 členských zemí, tj. z ČR a ze 24 dalších. Podle principu účasti na společné hospodářské politice (odkaz na příslušné smlouvy) je tam členské země DOBROVOLNĚ deponují. Díky tomu je pak možné, aby konkrétní země, která v daném konkrétním sektoru nemá ani průměrně kladnou bilanci, mohla do něho investovat více, než v něm vyprodukuje, neboť dostane PŘIDÁNO ze společných peněz. Namítnete-li, že takto to může fungovat i uvnitř ekonomiky samotného státu, tak Vám pogratuluju, že v takovém státu žijete. Já žiju ve státě, kde se produkce povětšinou zbaští a prachy chybí všude.

vasekpav 6.10.2007 16:03

Re: Re: Re: Re: diskuse ad personam

Evropská  unie potažmo fondy mají  přísné podmínky pro čerpání těchto dotací  , aby se zamezilo plítvání ,  no tak  je dostaneme později  . PROČ posloucháme  hlupáky , apopulisty. Kdyby  paní Bobošíková  navrhla jak z toho ven , byla by věrohodnější .!