7.5.2024 | Svátek má Stanislav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Thyronx 30.11.2005 23:33

Co si zvolite....

Co si zvolite, to Vam bude vladnout a to si presne ZASLOUZITE!!! Kapisto? Vy v tom zijete a budete zit dal. O tom jaka bude korupce,reformy,zdravotnictvi,skolstvi,se prsvedcujete uz 7 let. Kam pujde HDP (hruby domaci produkt) uz politici (ani Bradavice) nerozhoduji.Vlada CSSD je nepritel podnikani a motivace.(To je zakladni poucka pro kazdou levici na svete). HDP behem 2 let pujde na dolu na nejaka 2 a neco %. To je prirozeny vyvoj socialni EU.To znamena vysoka nezamestnanost,drahota, dotace statu do vseho, prerozdelovani penez, ucpavani der v rozpoctu (samozrejme minusovem). Pujcovani dalsich penez a placeni z toho uroku a pod. Prachy nejsou, a nebudou dokud Vam "tohle" povladne. Jestli je ted nekomu zle, bude mu hur. Je potreba se podivat i na kraje a mesta.Kdo je vede a kam? Vzkvetaji a nebo spis upadaji? Proc to? Kolik dostavaji kraje z rozpoctu a kolik jde na "kraviny" ?? Pribyva statnich uredniku, nebo ubyva? Jsou opravdu potreba Urady Prace? Ministerstva informatiky? zdravotnictvi? ..... Chce to nekdo zmenit a nebo spis jeste nejake to ministerstvo,urad,vysetrovaci komisi, pridat? Je potreba aby se MF zabyvalo poplatky v Bankach a nebo to resit pristupem zahranicni konkurence (Bank) na cesky trh? Ma urcovat zakonik prace koho smi propustit zamestnavatel a nebo to ma zamestnavatel vedet lip? :o))) Vzdy s usmevem od Thyronxe.
Informovaný 30.11.2005 21:44

Lze jen doufat, že ODS volby projede

Za vlády Klause v letech devadesátých se ODS nazvala konzervativní stranou, Klaus vyzýval M. Thatcherovou jako svůj vzor. Ze zpětného pohledu prováděl vcelku průměrnou sociálistickou politiku, při srovnání s Novou levicí vycházející spíše levicověji. Novým přínosem byla tzv. "česká cesta" hospodářských reforem, kdy jsou spory o to, zda bylo ukradeno 500 nebo 700 GKč. Paradoxně po nástupu soc. dem vlády došlo k určitému posunu doprava, byly provedeny alespoň základní reformy směřující ke standardnímu ekonomickému prostředí. Popularita ODS v době Spidlovy a Grossovy vlády svědčí hlavně o  neschopnosti ČSSD postavit si do čela někoho aspoň trochu normálního. Když se v čele objevil dospělý muž bez zjevné psychické nemoci, rázem se situace mění. Vzhledem k tomu, že Paroubek i přes paradoxní spolupráci z komunisty tlačí ČSSD spíše  doprava z pozic které zaujímala za Špidly, zůstává ODS prostor velmi omezený. ODS nemá ve vedení dostatečně intelektuálně zdatné osoby, aby v těchto omezených mantinelech deklarovala jasný a realizovatelný program. Ekonomicky tak vyplodila pouze Tlustou peněženku. Tento program by vedl při své realizaci k likvidaci celých skupin sociálně slabších občanů, pokud by byl realizován s ohledem na sociálně slabé, pak povede k úděsnému zadlužení státu. Podobná je i situace ve zdravotnictví opět celé skupiny obyvatelstva by něměly přístup ke kvalitní zdravotní péči. Co se týče zahraniční politiky pak tam je vidět skutečná bída - zde se vedení ODS zaměřilo pouze na opakování názorů Václava Klause. Na Klausovi už bohužel začíná být vidět věk a při pokračující torpidnosti myšlení se stává karikaturou nacionalisty z 19. století.
O tom, že někteří hejtmani (Bendl), považují kraje za své pašalíky a spravují je jak kníže Potěmkin své gubernie, snad raději pomlčet.
Proto lze jen doufat, že po prohraných volbách v r. 2006 se ODS zbaví Klausových pohrabků a stane se normální pravicovou stranou.
Thyronx 30.11.2005 23:11

Re: Lze jen doufat, že ODS volby projede

Ano, tak nejak mluvi soudruh "informovany. Pokud opravdu vyhraje volby s prehledem CSSD, vezme to rychly konec.Zestatni se opet co se da a co neni v zahranicnich rukou a znici se to na spalenou zem.Viz. v soucasne dobe zdravotnictvi, se kterym za poslednich 7 let vlady CSSD neudelala nic jineho nez do nej nacpala miliardy Kc. Co se ve zravotnictvi zmeni je jen ze pacienti si budou muset platit temer vsechny leky z vlastni kapsy, operace neohrozujici bezprostredne zivoty budou na poradnik ( jako treba v Kanade)a jine radovanky. I nadale budou VS prijimat (bez skolneho) ani ne polovinu z uchazejicich se studentu. "Informovany pise o jakychsi reformach vlady CSSD - skoda jen ze je nevyjmenoval.Rad bych se zacetl. CSSD nemela nikdy zadny vladni program uz od dob Zemana.Nema ho ani dnes a kdyby kdysi neopsala snizovani dani od ODS a neupravila ho na socialisticky rovnostarsky system, nemela by dnes v rukou absolutne nic. Jak zachranit zdravotnictvi? Jedine pretvorenim nemocnic na obchodni spolecnosti, a veskere kliniky sverit do financni pece zdrav. pojistoven a pacientu.Na to ovsem vladnouci pseudobolsevici nepristoupi. Takze nechme to chatrat v rukou Ratha a CSSD dal. Kdyz nebudou prachy, odrizneme soukromniky od pojistoven. Vydirani,lzi,podvody,korupce,vyhrozovani a opet lzi jsou DENI PRAKTIKY STRANY A VLADY.
Informovaný 1.12.2005 18:28

Re: Re: Lze jen doufat, že ODS volby projede

Bohužel je možných jen 2000 znaků.
To, že zdravotnictví zachrání přetvoření nemocnic a pojišťoven na obchodní společnosti je jeden z nejhorších podvodů, který ODS chystá.
Informovaní totiž vědí, že ve skutečnosti jde jen o zájmy velmi úzkého okruhu osob (resp. finančních skupin - zcela konkretně pak Penta group) a na ně napojených vlastníků a budoucích vlastníků zdravotnických zařízení - např. konkreteně exministr Rubáš a jeho manželka, senátor Julínek, viceprezidentka ČKL Fousková.
Konečným cílem je vytvořit společnosti, které by zahrnovaly jak zdravotní pojišťovnu, tak zdravotnická zařízení. Protože se nepočítá s úhradou dle sazebníku, ale zcela individuálními smlouvami na jednotlivé výkony, pak by tato zařízení ošetřovala pouze ty pacienty, kteří by pro ně byli výhodní. Navíc by platiti sami sobě - veřejnými penězi.
 
 
 
Nika 1.12.2005 0:10

Re: Lze jen doufat, že ODS volby projede

Tou reformou myslíte to "výhodné" prodávání státních bank ?
AeroKarel 30.11.2005 20:49

"Co už by mohlo být horší, než Langer ministrem vnitra "

Filip, Grebeníček, Gross ministry vnitra, DRath ministrem zdravotnictví, Paroubek premiérem .....
Langer mne moc nevábí. Ale budoucnost skýtá mnoho horších možností. Paroubek s Marťany už na nich pilně pracuje.
Vlasta(on) 30.11.2005 19:59

Mne

stále udivuje, jak kdejaký pomatený ubožák (JosefB) tvrdí že je volič ODS a že ji vždy volil. Načež na ni a na její příznivce vybleje spoustu sprostých urážek a výzev (Držte už ty huby)  aby prohlásil že už ji tedy volit nebude.
Mám dotaz. Nevíte někdo od koho mají mustr? Nebo to je nějaký úspěšný mem?
AeroKarel 30.11.2005 18:55

JosefeB,

chcete-li přispět k vládnutí KSČSSD, vaše věc. Ale výsledky svého činění nepřičítejte ODS. Ani já ji nebudu volit s nadšení. Ale z nutnosti, ostatní možnosti jsou horší.
A k tomu DRathovi a jeho "vzejití" s ODS. Já bych spíš ODS byl vděčen za to, že se tam neprosadil a zmizel. Zato do ČSSD a k Paroubkovi tedy pasuje jak ta  p r d e l   na hrnec.
zm 30.11.2005 19:08

Re: JosefeB,

Co už by mohlo být horší, než Langer ministrem vnitra
JM 30.11.2005 21:06

Re: Re: JosefeB,

Třeba Standa 1. Upřímný *opět* ministrem vnitra?
zm 30.11.2005 21:13

Re: Re: Re: JosefeB,

špatná odpověď. Tlustý ministrem financí.
Thyronx 30.11.2005 23:17

Re: JosefeB,

Vysledky CSSD a budouci KSCSSD se budou pricitat chybam ODS jeste nejmene pul stoleti. Oni se musi, jinak by si museli priznat ze za tech 7 let a neco neudelali naprosto nic a jedinou reformu nedotahli do konce. Jen ty "ciste ruce" dotajli do konce, ze ve vlade je ma kazdy :o)))). Bud si preju silne vitezstvi ODS, nebo pak CSSD. Muzu si to dovolit,protoze ziji desitky let v USA.Rad bych videl to, jak CSSD opousti vladu v naprosto zdevastovane zemi. Tohle by se jim mohlo podarit behem 2-3 let.A toho se snad doziju.
AeroKarel 30.11.2005 18:48

"Bez křesťanského kontextu ani pomyslet.!

Ale prdlajs. Vždyť ti místní křesťani nestačí ani pro Kalouska .........
Josef B 30.11.2005 18:46

To co tady pan Doležal píše,

to zde ve zkrácené formě uvádím již přes rok. Vždy jsem volil ODS. Po posledních volbách, kdy lídři ODS štěkají na každou činnost vládnoucí koalice jak psi, jsem téměř rozhodnut, že těmto lidem hlas nedám. Odchodem VK z čela se chovají jak pominutí. To říká téměř každý, kdo poslouchá a čte.
Dnes po půlnoci jsem nemohl spát. Sledoval jsem opět v ČT2 přenos z parlamentu. To co předvedl současný ministr Rath, mě ani nepřekvapilo. Vzešel přece z ODS. Ale to co předváděli opět řečníci ODS, nad tím opravdu zůstává  rozum stát. Je jedno pořekadlo: potrefená husa ze vždy ozve. Odeesáci ho opět naplnili až po okraj. Až pohár přetekl. Vřele jim a všem jejich fandům doporučuji. Držte už ty huby. Alespoň do voleb. Nedá se to poslouchat. Odrazujete své a potencionální voliče. Jsem v denním kontaktu se řadou lidí. Kdo sleduje politickou scénu, má shodný názor. Na anketu, která je zde uvedena nevěřím. Protože lidé co rozumí politice na ni z větší části kašlou. 
Dodávám: táže se mě tazatel jakési agentury, kterou že stranu budu volit. Říkám ČSSD. Ten mladík mi to začne rozmlouvat jakou dělám chybu. Poslal jsem ho do háje. Pro koho jsou ankety? Pro hlupáky bez vlastního názoru.
Jsem přesvědčen, že pan Topolánek bude po volbách zírat. Bude to jeho labutí píseň. Ne premiérské křeslo. Jedině, že se spojí čerti s ďáblama dohromady. To teda bude vláda. Ještě, že jim tato vláda realizovala řadu funkčních zákonů. No to bude tady Itálie. Těším se na to.
HJ 30.11.2005 23:24

Volby s přehledem vyhraje ODS!

Stýkáš se se špatnýma lidma. Najdi si nové kamarády.
AeroKarel 30.11.2005 18:44

Pane Doležale,

neobyčejně se obávám, že máte pravdu. Smůla je, že se ti potenciální liberální spojenci ODS neobyčejně účině zlikvidovali sami. ODA s jistou noblesou. US-DEU - raději nekomentuji. Poslední, kdo tam měl "koule" byla Marvanová.
AeroKarel 30.11.2005 18:41

"Klaus potom,kdy mu bylo vyhověno lidovce podrazil "

Zloděj křičí "chyťte zloděje"!
AeroKarel 30.11.2005 18:36

"Proc tak dusledne ve svych clancich ignorujete strany panu Kasla a Zielence?"

Nebo například stejně významnou nebo početnější stranu přátel piva?
KARTÁČ 30.11.2005 18:32

ODS VOLBY VYHRÁT NEMŮŽE -

 Nejen pro známé důvody - dogmaticky prázdné vedení atd..atd...ale také proto,že jí kvůli její nekonzistenci a nevěrohodnosti opustí voliči,kteří konečně pochopí,že to s nimi bohužel dál nejde.
 Opustí ji pochopitelně i štědří sponzoři,kteří pochopí,že investují přinejmenším do průšvihu....
 Za třetí ,množství středopravicových zatím malých politických subjektů z nich někteří mají šanci se do parlamentu dostat ,odčerpá hlasy nerozhodnutých voličů ,kteří by mohli ODS  i volit.......
 Pakliže při posledních volbách bylo přes 10 procent voličů pro neparlamentní strany,bude to tentokrát určitě mnohem více......
Petr 30.11.2005 15:46

Pro pana Doležala

Pan Doležal je neseriozní politolog, protože ve svém článku zapomněl na velkou naději české politické scény - EVROPSKÉ DEMOKRATY Jana Kasla. Dle neoficiálních průzkůmů http://www.volebnipreference.cz/ mají ED volební preference kolem 10 %.
Loser 30.11.2005 15:51

Re: Pro pana Doležala

Jasne a podle tehoz pruzkumu ma ODS skoro 60% :-)
Korba 30.11.2005 21:58

Re: Re: Pro pana Doležala

A komáři cca 4%. Sláva!
Šumavák 30.11.2005 16:11

no, a podle ankety zde vpravo má ODS dokonce jen 62,7%.

a ČSSD by naopak volil každý 13. volič v ČR.
Jura Jurax 30.11.2005 17:00

Re: Pro pana Doležala

Nazvat ED Jana Kasla velkou naději české politické scény je vskutku odvážné. Nejsa Pražák táži se poťouchle : co je to ten Jan Kasl? Regionální politik jakýsi nejspíš, nepříliš známý ... u nás na Moravě tedy spíš neznámý ...
A co je to ED? Evropští demokraté asi. A co je to za zvíře? Kolik mají členů, jaký program, jaké osobnosti? Zase nějaká nezávislá pidistranička sloužící primárně jako výtah svého lídra ke korytu ... takových bylo ...
Jimmi 30.11.2005 15:42

Odpovědnost

Ano, líbí se mi myšlenka, že ODS je plná lidí, kteří chtějí být zodpovědní sami za sebe. Proto že i takoví lidé tuto stranu volí. Nic proti. Problém je v tom, že mi nějak nepřipadá, že by nějakou zodpovědnost přejali špičkoví politici té strany. Možná mají opravdu odpovědnost za sebe, tedy jak se co nejlépe zabezpečit atd. Ale politik musí být zodpovědný i za své činy, zodpovědný občanům tohoto státu. To jsem zatím nepozoroval, nejvýše jakési povýšené moralizování. No nic, to je jen takový námět k přemýšlení. Pro šťouraly dodávám, že nejsem a nikdy jsem nebyl volič ani ČSSD, ani KSČM, ani něčeho podobného....
janoryna 30.11.2005 15:39

nevidím nejmenší důvod, proč by ODS neměla vyhrát volby.

nebude to tak výrazné, jako vloni při krajských volbách, ale přesto o vítězství ODS nepochybuji, i když jsem založením socan. Nakonec, socani provádějí pravicovější politiku než ODS. Důkazem v době vlády ODS budiž jejich bankovní socialismus zakončený státním bankrotem (klausovy balíčky nápravných opatření), zdržování restitucí, za jejich vlády přijatý živnostenský zákon,  daňové zákony "podporující" drobné podnikání, které by údajně měli ve prospěch soukromých subjektů reformovat socani ):-) .  A proč by socani měli dělat nepopulární, ale skutečně pravicové reformy důchodů, zdravotnictví a zvyšovat daně. Stejně by to zkazili a ODS to jistě provede fundovaněji a zůstanou jí nehynoucí zásluhy a tím i popularita.
kocour 30.11.2005 16:49

Re: nevidím nejmenší důvod, proč by ODS neměla vyhrát volby.

To je dáno tím, že se Klaus tehdy zřejmě bál být víc pravicový, než byl. Jedna věc je, co chtěl, druhá, co si v národě se spoustou Šedovousů mohl reálně dovolit, třetí, co si troufl.
velvet 30.11.2005 17:45

Správně, kocoure.

A tehdy jsem jistě vyčítal, ale když jsem léty pobral informace, už nevyčítám. Možná by jiní vychcánkové, být na jeho místě, dodnes hrdlili, jak co mysleli upřímně a šikovně. Je rozumější uznat, že se vybíralo mezi různými zly. Dnes vlastně obdivuju Václava za to, že dokázal lidovce tolik let ustát, mezi jiným...
jana 30.11.2005 14:59

jsem ráda zodpovědná sama za sebe

...proto budu volit ODS, někteří lidi mi tam sice vadí, ale není jich zase tak moc. V ČSSD mi jich vadí nesrovnatelně víc a v KSČM všichni. Líbí se mi, že ODS snad chce něco řešit. Volit by měl každý. Protože pak ti, co volit nebyli 5 let nadávají jak to ti ostatní špatně zvolili....a to je dost nefér.
Pete Brich 30.11.2005 14:37

Pokud jde o peníze, subjektů se vynořilo, vynořuje a bude vynořovat spousta.

Pokud jde o splácení dluhů - už ODA vyrovnala ten svůj dloužek?
Po OH se slehla zem (spousta jich v sobě objevila sociální cítění a je v ČSSD) ale kam třeba zmizely výnosy z loterií na humanitární a různé bohulibé akce, to už se nikdo nedozví.
A zloděj křičí chyťte zloděje.
PB