19.5.2024 | Svátek má Ivo


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Ladislav N. 30.11.2005 2:34

Re: z matematického hlediska

"Občanské války" se v Česku naštěstí odehrávají po hospodách, u televize, (a pár šílenců jako např. já :) na Internetu :-D
zalozak 30.11.2005 6:45

Re: z matematického hlediska

Prave jste se dotkl citliveho problem a neceho co ODS zatim nezvladla.  Jakkoliv KDU nemusim (resp. opravdu nemam v lasce) je to asi nejblizsi spojenec - jen kdyby to nebyla takova banda pokrytcu. Ale spojenec "pravice" toje.  A jak jste napsal ma vetsinu volicu stasich 50-ti ci vice...
 
ODS zatim nedokazala - ke sve obrovske skode - napsat jasny a strucny program jak implementovat v principu spravne duchodove reformy tak aby lide na 50 neskoncili na chodniku. Ono to v tom programu v podstate je ale musi se hledat.   Proste ne jen rict - co je cilovy stav ale take jak se vetsina lidi kterym je 40+ z prerozdelovaciho systemu do toho noveho systemu dostane ve zdravi a pri zachovani (ci zlepseni) zivotni urovne
Jiří 30.11.2005 9:29

Re: z matematického hlediska

Stále se opakuje teze o ,,zázračném" většinovém systému. Ale pokud nám jde jen o silnou vládu, měli jsme si nechat tu komunistickou. Ta to za 50 let uměla. Já jsem naopak přesvědčen, že hlavní chyba se stala hned po revoluci zavedením 5% klauzule a následné masírování veřejnosti, že malé strany nemají šanci a je třeba volit velké. Tím se spektrum nabídek zúžilo na 4, přičemž paradoxně ti, kteří se prohlašují za pravici, často hlásají teze a používají metody, za které by se stará KSČ nemusela stydět. Ti, kteří se prohlašují za levici pořádně neví, co to je, střed neexistuje, takže jasnou koncepci má pouze KSČM a lidovci. Tedy strany z bývalé Národní fronty. A to jsme chtěli? To, že k volbám chodí jen asi 25% lidí znamená, že 75% občanů nemá nikoho, s kým by se ztotožnila. A to je dost hrůza. Myslím si, že by se měl oprášit nápad s odstraněním 5% nebo aspoň snížení na 2%. Argument, že pak už se nedomluví nikdo s nikým je scestný. Naopak, pokud by měl stát fungovat, museli by se v parlamentu všichni nějak domluvit. A už jen to, že se naučí chovat demokraticky, by bylo přínosem. Teď je situace taková, že jsou v parlamentu jen strany prolezlé komunisty, které si jen rozdělili role stylem ,,Já budu pravice a ty levice, jo?" Vzpomínám si, jakou hrůzu způsobilo v roce 90 HSD-SMS a jaké nálepky se jim dávaly a jak úporná snaha byla vyvíjena na jejich zničení. A to jen proto, že je nikdo neznal a nevědělo se, co se od nich dá čekat. Nepatřili zkrátka mezi kluky, co spolu chodí. Což bylo nebzpečné. Ostatní se spolu všichni lehce domluvili, protože se znali z KSČ nebo Národní fronty. A tento trend likvidace ,,nestandardních" stran pokračuje dodnes. Takže zde máme bolševický systém, ve kterém si herci říkají demokraté, jedni (KSČM) na sebe vzali roli toho špatného, kterým se straší plebs, za což mají zajištěnou existenci a podíl na kořisti. Protože o tu jde až v prvé řadě. Blaho občanů je směšný a překonaný pojem.
jura-p 30.11.2005 0:48

Dnes je to zase dobrý článek.

Ale nevím, proč ve mě vzniká nepříjemný pocit, že si to autor přeje, aby ti pravicoví, co jim vadí ODS zůstali doma. Skoro mi tento objektivistický přístup připadá jako přání poradit jim nechte to tak, ať ještě vládne ten Paroubek s podporou komunistů. Četl jsem to několikrát, nic jako takováto výzva tam není. Ale pořád to tam někde cítím, že autor by chtěl, aby jeho odhad dopadl tak, jak napsal. Bohouši, Kasl ani Zielenec není Demokratická iniciativa. A vzpomeň si na to, že když vás Jičínský vylučoval z klubu OF, tak jsme se mu vzepřeli a založili MKDP, ze které vznikla ODS.
Ladislav N. 30.11.2005 2:30

Re: Dnes je to zase dobrý článek.

Jenomže tehdy to byla JINÁ ODS, než je ta dnešní... Nevstoupíš dvakrát do stejné řeky... A pohled na dnešní sestavu "hlav" ODS a její výstupy pro veřejnost - to je jenom předvádění jakéhosi zoufalství z existence. Nic, co by mohlo strhnout voliče (kromě odporu ke komunistické politice ČSSD) k naději lepšího zítří.
Kikina 30.11.2005 7:47

Re: Re: Dnes je to zase dobrý článek.

Je to tak; když vidím stále stejné profláknuté tváře (zleva stojící :  Němcová, Tlustý; Tupolánek, Langr, Julínek atd) mohu čekat pouze nějakou poťouchlinu od "sladké pusinky" Langra. Osobnost žádná; jen trapné postavičky..!
jeff 30.11.2005 8:48

Re: Re: Re: Dnes je to zase dobrý článek.

kikino, vaše antiodesáctví  je už morbidní. U vás je profláknutá i malá násobilka, kdyby byla členem ODS. Docela by mně zajímala "neprofláknutá" tvář kikiny.
Paul 30.11.2005 9:38

Re: Re: Re: Dnes je to zase dobrý článek.

Souhlas s Kikinou. Po odchodu hlavního buldozeristy proti ODS už nic nemám, ale garnituru by měli obměnit. Ty lidi se snad ani neumí zasmát, asi jsou pořád v nějaké zuřivé bojové akci. :-) Je pravda, že se Langr občas usměje, ale z toho mi spíš běhá mráz po zádech. Celkový projev celé skupiny ODS činovníků je depresivní a negativistický. Vše, co není z jejich dílny, je špatné, až to vezmou do ruky oni ... Zůstat doma nechci, ale ODS?
ehad 30.11.2005 6:55

Re: Dnes je to zase dobrý článek.

Juro, ja zas nechapu proc Vy nemate chut, presvedcit p. D., ze ODS to dokaze ...
Janus 30.11.2005 12:06

Re: Dnes je to zase dobrý článek.

Poslyšte, možná že pro ty "pravicové, co jim vadí ODS" v současné době neexistuje důvěryhodná strana, která by ve svém programu zosobňovala jejich představy. ČSSD pro ně znamená příliš mnoho přerozdělování a vlivu státu a ODS opačný extrém, přičemž předtavitelé obou stran postrádají onu dost podstatnou důvěryhodnost. No, a KDU-ČSL jim nevyhovuje z důvodu řekněme "určitého akcentu katolicismu" a opět extrémních názorů na některé citlivé problémy dnešní společnosti. Oblíbená "ruka trhu" funguje i zde (huhu bude mít určitě radost  ) - vím-li, že nenajdu v kšeftu žádáné zboží, tak proč bych tam chodil?
Paul 30.11.2005 18:59

Re: Re: Dnes je to zase dobrý článek.

Zkusme se na to dívat optimisticky. Když ODS vychází vstříc úzké skupině movitých přívrženců, co jí takhle vnuknout myšlenku, že mnoho nemovitých jí také stojí za pozornost. :-) Btw u KDU-ČSL mi ta jejich pravověrnost zas až tak nevadí. Vrtkavost je horší. Kdysi jsem slyšel tvrzení, že na západ od nás křesťanské strany leží vesměs nalevo, blíž k soc. Autor se pak podivoval, že u nás tomu tak není a že je to nepřirozené.
Banjo 1.12.2005 14:49

Re: Re: Re: Dnes je to zase dobrý článek.

Hodně na západ od nás možná (v latinské Americe), ale moje oko dohlédne spíš tak někam do BRD, kde CDU/CSU nejsou zrovna tím nejlevicovějším, co je v té zemi k dispozici...
JH 30.11.2005 0:38

Proč MF otiskuje takové bláboly.

Pan Doležal si udělal konečný názor na politickou scénu patrně někdy kolem roku 1996. Od té doby opakuje to samé pořád dokola bez ohledu na realitu. Realitou dnešních a doufám i volebních dnů je anketa: "Kterou stranu byste dnes volili?" na této stránce.
kocour 30.11.2005 0:44

Re: Proč MF otiskuje takové bláboly.

Bohužel nikoli. Příští premiér se bude jmenovat Jiří Paroubek. Říkám to fakt nerad.
Petr H 30.11.2005 0:36

Pane Vileto,máte zajímavý žebříček.:-)

Když ODS drtivě vyhrála loňské evropské volby s nějakými 35%,tak jste to tady marginalizoval kolik přišlo k volbám lidí,čili ODS pochopitelně vůbec žádný voličský mandát nemá.
Ale jak se jedná o Édy a volby budoucí,to je jiná,to už je v rámci evropských voleb 10% Edů "relativně dost hlasů" a "mnohé voliče získali"...
Že vy jste ten absolutně,ale absolutně za každý situace nezávislej?
Petr Vileta, balík z Plzně :-) 30.11.2005 0:27

Pane Dolezale

Proc tak dusledne ve svych clancich ignorujete strany panu Kasla a Zielence? Podle meho tyto strany uz mnohe volice ziskaly pri volbach do EUlamentu a ziskaji relativne dost hlasu i v parlamentnich volbach v pristim roce. A podle meho tyto strany jsou mnohem blize k pravici nez k levici.
kocour 30.11.2005 0:42

Re: Pane Dolezale

Nevím, proč pan Doležal, ale já proto, že o nich skoro nikdo neví. Tuhle jsem po dlouhé době viděl Ziziho v televizi. Jednak dost sešel, jednak jediný recept, který má je, že středově-liberální strana (ano, ta tu chybí, na tom se shodneme) potřebuje získat známé osobnosti. Řekl to takhle natvrdo. Že by bádal nad programem, to ani omylem, že by si připustil, že právě na tuhle chybu dojela OH i US, to ani omylem. Tak proto s těmito stranami nepočítám a ani omylem neuvažuji o tom, že bych je volil - a to přesto, že mně osobně tady liberální strana dlouhodobě chybí.
Petr H 30.11.2005 0:24

Pane Doležal,právě proto se ODS na kongresu

"rozkročila".Zase špatně?
Ale jinak OK.
jonáš 30.11.2005 9:35

Vypadá to tak,

jestli to cenzura pustí (nepustila), tak bych přímo řekl že levou šlápla do exkrementu od "nikdo vám nemůže dát to, co my vám můžem slíbit" a že ten rozštěp bude nezadržitelnej a bolestivej na třísla --