23.6.2024 | Svátek má Zdeňka


Diskuse k článku

POLITIKA: Proč lidé volí Zemana a Babiše

Odpověď na tuto otázku, kterou si kladou skoro každý den nejen politologové a komentátoři, ale čím dál častěji i lidé, s kterými se člověk setkává náhodně či na besedách, je možné hledat i v historii.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
V. Čermák 24.8.2019 11:42

Hvížďala chce měnit Pravidla.

Když už měnit Voliče jaksi nelze, že?

V. Čermák 24.8.2019 11:38

Re: Proč

Osle Richtere, vy jste si napsal na čelo - Su Ten Blb. Ale to jste nemusel, Stšrače se nehlásí....

V. Čermák 24.8.2019 11:36

Re: Proč

Babiš je nejen úspěšný podnikatel, ale i úspěšný Politik. Na rozdíl od předchozích politických vůdců je schopný, rozumí penězům a jejich výběru i výdajům, prostě Umí. Lidé to vidí a proto ho volí. Do politiky by naopak neměli lést ti Neschopní, že? Je-li vám známo něco o krádežích a podvodech, běžte to neprodleně oznámit policii ČR, třeba i anonymě a nejlépe v Praze. Toš tak, pane Strmisko...

R. Langer 24.8.2019 11:32

Re: Hlosta..Karlík...nástup!!

A teď tu o Červené karkulce... :-D

M. Kosejk 24.8.2019 11:05

Re:

Ta věta pokračuje. Ale "donucení dodržování pravidel" je až druhé v řadě. První je "změna pravidel". Pan ctihodný novinář prostě považuje za žádoucí změnit pravidla. Víc netřeba okecávat.

p.s. vnutit druhé straně svá pravidla je vždy na hraně koketování s despocií.

p.p.s. volební pravidla platí pro každého stejná - ale vždy nad nimi pláčou jen poražení (a chtějí je změnit podle svého).

J. Václavíková 24.8.2019 10:53

Podsouváte nesmysl. Ta věta pokračuje. Nebo přinutit pravidla dodržovat. A pokud změna, pak demokraticky. Třeba změnit přepočet hlasů, aby voliči malých stran nebyli opomíjený.

J. Strmiska 24.8.2019 10:52

Re: Proč

Když je tak úspěšný podnikatel, tak ať si podniká a neleze do politiky a neničí nám tady politickou kulturu, mravnost a morálku. Tandem Babiš-Zeman nás příjdou v této oblasti hodně draho. Dávají příklad všem, že lhát, krást a podvádět je dovoleno.

F. De Winter 24.8.2019 10:41

Re:

Většina lidí není dementních. Nesmíš ostatní soudit podle sebe.

M. Kosejk 24.8.2019 10:38

----

Cituji: „Protože dnes vladař, tedy premiér či prezident, už nemůže padnout v boji jako Richard III., ti, kteří chtějí nad ním zvítězit, musí změnit pravidla hry...“

A o to tady Milionchvilkářům jde. Protože v demokratickém procesu vítězí jiní než ti „správní“, tak se prostě musí změnit pravidla – a demokracii musí nahradit vláda „moudrých“ progresivních a vždy prozápadních elit, které nebudou hledět na názory „špatně“ myslících voličů.

J. Hrbek 24.8.2019 10:36

Re: Jak 'Richternapsu' bojuje ;-)

Zhmotnil jste si ve své mysli zlo v podobě "fanclubu Ovara a Udavače" a tím dal průchod škodlivým emocím ... nenávisti a pohrdání.

Možná je potřeba si uvědomit, že svět není černobílý jako v pohádkách, že ten 'fanclub' je v podpoře prezidenta a premiera minoritou oproti voličům 'menšího zla' a že v demokracii je svoboda slova a názoru (tím nemyslím urážky) ukotvena ne proto, abychom si povídali o počasí...

F. De Winter 24.8.2019 10:33

Re: Jak 'Richternapsu' bojuje ;-)

Je to vzájemné, oslíku. Ale ty máš to smůlu, že zase prohrajete. I zásluhou takových jako jsi ty :-D

K. Janyška 24.8.2019 10:25

Re: Babiše volilo necelých 18 % dospělých Čechů a zbytek

Jste hlouoý a nezorientovaný člověk... Dzp.

V. Tencer 24.8.2019 10:12

Re: Proč

Tak si dohledejte na gůglu kolik firem provozuje a kolik lidí zaměstnává ZLODĚJ Babiš. BTW jeho firmy platí daně v ČR, ne na Kypru - jako Kellner např.

J. Strmiska 24.8.2019 10:07

Re: Proč

Jak už jsem zde napsal dříve. A. Babiš je především profesionální zloděj. Přišel k nám do republiky jako do banky, kterou hodlá vykrást. V politice je naprostý diletant. Prohlásit o Šmardovi, že by rozvrátil vládu, tak to mluví za vše.

J. Richter 24.8.2019 10:03

Re: Jak 'Richternapsu' bojuje ;-)

nebojuji, pouze vám chci dát najevo, jak vámi, fanclubem Ovara a Udavače hluboce pohrdám.

J. Richter 24.8.2019 10:02

Re: Hlosta..Karlík...nástup!!

proboha to je keců proti faktům. No nic, vy si jedete svoje. A mimochodem, když jsme u EQ a schopnosti vcítění se, dejte kontakt. Ozvu se před Vánocemi, můžete se zúčastnit mé každoroční sbírky pro dětské domovy. Já dávám cca 50 tisíc a známí a kamarádi to dorovnávají on-line. Potom to 24. 12. dopoledne dovezeme do nějakého d. domova, kde o tom neměli ani tušení.

Raději osobně, přiznat to, ještě by to Bureš ukradl a koupil si za to broušené skleničky.

Jdete do to?

P. Hlosta 24.8.2019 9:59

Jak 'Richternapsu' bojuje ;-)

Osamělý Richternapsu mezi zastánci Zemana statečně odolává množstvím svých komentů a příspěvků. Věren mottu Goebelse 'tisíckrát opakovaná lež je pravdou' udolá každého, protože rozumný člověk hlupákovi ustoupí, prostě zmlkne, že diskuze je o ničem, když diskuzí není.

Kdo je Richternapsu se nedovíme. Taky na co.

J. Richter 24.8.2019 9:56

Re: Mrtvý kůň nevyhraje

to je kravina...

P. Hlosta 24.8.2019 9:49

Re: Hlosta..Karlík...nástup!!

Úsměvné, jak se počítá s naivitou. Předně by se muselo zohlednit ono průměrování mezd. Znáte ten příklad o jednom kuřeti mezi dvěma jedlíky. Jeden sní celé, a oba průměrně měli každý půl. ;-) V soukromé sféře byly platy dost o něčem jiném, než ve státní. Stop stav růstu v soukromozaměstnanecké a enormní nárůst ve státně zaměstnanecké oblasti. Potom také třeba zohlednit způsob výpočtu penzí.

O Kalouskovi je též, mimo jiné, známo, že požádal důchodce teatrálně o časově omezené uskrovnění v požadavku na důchod z důvodů ekonomické krize. To uskrovnění se týkalo stopky valorizace, původně zamýšlené na tři roky a trvala ovšem šest let. Ten deficit dodnes nikdo nedorovnal i kdyby přidal dva tisíce v průměru. Hodně dělá inflační růst, kdy důchod nestíhá držet tempo se zdražováním.

Možná je vaše IQ vyšší, než průměr. Ovšem je známo, že moudrost není podmíněna výškou IQ, ale hlavně EQ-emočním koeficientem, tedy schopností vcítění se. Vysoké IQ měli jak Hitler, tak Stalin a diktátoři celkově. Psychopati jsou o to nebezpečnější, čím vyšší IQ mají.

J. Richter 24.8.2019 9:40

Re: Proč

Jo aha. U nás socialisti a levičáci vládnou už od roku 2013 a nelžou:-))

nebo mi snad chcete nakukat, že to co dnes vládne je pravice? Že ne?

J. Richter 24.8.2019 9:38

Re: Proč

vy jste ubožák. ...EET je jen pro ubohé závistivé soudruhy, aby si mysleli, že soudruh Babiš zakroutí krkem všem keťasům a lichvářům.

EET je naprosto k hovnu, poradí si s ním každý hokynář a pouze posloužilo hospodským, že mohli zdražit.

Ovšem nerozporuji, že oproti agendě ŘP a přepisu aut technicky funguje. Ale je k hovnu a to mě moc těší :-))

M. Mikulec 24.8.2019 9:35

Re: Proč

Oni socialisti ztrácejí po celé Evropě. V ČR není vůle nikoho z nich, aby přiznal barvu, a řekl, jako to udělal socialista Gyurcsány po prohraných volbách v Maďarsku: "Jestli to nebylo tím, že jsme lidem lhali."

V. Tencer 24.8.2019 9:27

Proč

Proč lidi volí Zemana a Babiše? To je tak těžké najít odpověď? Miloš Zeman je nevymáchaná huba jako 99% z nás. Spisovně mluvíme jenom do kamery - MZ ne. A mluví z duše 57 % z nás podle posledního průzkumu.

Andrej Babiš je úspěšný a zdatný obchodník, politik, finančník - má vše pod kontrolou. Je to navíc workoholik. A co chce prosadit, nebo vybudovat, tak to dříve nebo pozdeji udělá. A úspěch se v ČR neodpouští.

Jenom tak pro ilustraci - zavedení systému EET fungovalo ihned, ze dne na den. Po předešlých zkušenostech s agendou řidičských prúkazů jsem byl skeptický a čekal. že EET zkolabuje po deseti minutach. A ejhle - Babiš to dokázal, system fuguje - ke vzteku mnoha šejdířů.

.

J. Richter 24.8.2019 9:25

Re: Nulová sebereflexe

Tak hlavně je nedokázal tak vystrašit, co si budeme povídat. Lid miluje, když jeho prezident se svým mluvčím zalehnou na hranicích se zbraní a hlídají klidný spánek obyčejných lidí.

V. Mokrý 24.8.2019 9:23

Re: proč volí Bureše a Zemana?

Přesněji - ti co byli u komunistů.

J. Richter 24.8.2019 9:23

Hlosta..Karlík...nástup!!

Tak tady se podívejte soudruzi, jaký byl důchod za ,,Kalouska" a jaký je za Bureše. nechám to bez výkladu, spoléhám na to, že nad grafem dáte hlavy dohromady a při součtu dvouciferného IQ pochopíte, co běžná důchodce nechápe.

https://www.penize.cz/starobni-duchod/408211-za-kalouska-byly-vyssi-duchody-nez-za-babise-ukazuje-graf

P. Portwyn 24.8.2019 9:23

Re: Mrtvý kůň nevyhraje

Háček je v tom, že "kavárna" s P&L nehledaly způsob, jak přesvědčit potenciální Zemanovy voliče, ale machrovaly a dělaly najmě z lidí z venkova blbce.

Lid se zákonitě dožral a najust volil Zemana, který žádný sympaťák není. Jenže kdo má rád, když mu někdo nadává a vyhrožuje, žejo...

Takhle se prostě politika nedělá.

V. Mokrý 24.8.2019 9:22

Re: proč volí Bureše a Zemana?

Tak jest !

J. Richter 24.8.2019 9:20

Re: Protože občané ví, co je to vláda pod

každý i průměrně inteligentní Karlík by měl pochopit, že 42% platu byl myšlen důchod za Kalouska. Máš druhý pokus...

P. Portwyn 24.8.2019 9:19

Re: proč volí Bureše a Zemana?

Mezi podnikateli největší hovada jsou dost často bývalí komunisté...