26.4.2024 | Svátek má Oto


Diskuse k článku

POLITIKA: Proč lidé volí Zemana a Babiše

Odpověď na tuto otázku, kterou si kladou skoro každý den nejen politologové a komentátoři, ale čím dál častěji i lidé, s kterými se člověk setkává náhodně či na besedách, je možné hledat i v historii.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
A. Nový 24.8.2019 14:43

Re: nesrovnávat

Čermák vám tu stovku slíbí, ale pak vám dá houno.

A. Nový 24.8.2019 14:45

Re: nesrovnávat

jako Babiš.

V. Čermák 24.8.2019 19:11

Re: nesrovnávat

A co nám slíbíte Vy , Nový Somáre?

V. Čermák 24.8.2019 19:10

Re: nesrovnávat

No, když mi dáte stovku za každý nesplněný slib lídrů politických stran antibabišovců, pak s radostí...

P. Zinga 24.8.2019 12:07

Proč lidé volí "kavárnu"?

Proč? Protože nechce Zemana. A my nechceme ty lepšoidy z kavárny. Co je na to divného?

V. Čermák 24.8.2019 11:42

Hvížďala chce měnit Pravidla.

Když už měnit Voliče jaksi nelze, že?

M. Kosejk 24.8.2019 10:38

----

Cituji: „Protože dnes vladař, tedy premiér či prezident, už nemůže padnout v boji jako Richard III., ti, kteří chtějí nad ním zvítězit, musí změnit pravidla hry...“

A o to tady Milionchvilkářům jde. Protože v demokratickém procesu vítězí jiní než ti „správní“, tak se prostě musí změnit pravidla – a demokracii musí nahradit vláda „moudrých“ progresivních a vždy prozápadních elit, které nebudou hledět na názory „špatně“ myslících voličů.

J. Václavíková 24.8.2019 10:53

Podsouváte nesmysl. Ta věta pokračuje. Nebo přinutit pravidla dodržovat. A pokud změna, pak demokraticky. Třeba změnit přepočet hlasů, aby voliči malých stran nebyli opomíjený.

M. Kosejk 24.8.2019 11:05

Re:

Ta věta pokračuje. Ale "donucení dodržování pravidel" je až druhé v řadě. První je "změna pravidel". Pan ctihodný novinář prostě považuje za žádoucí změnit pravidla. Víc netřeba okecávat.

p.s. vnutit druhé straně svá pravidla je vždy na hraně koketování s despocií.

p.p.s. volební pravidla platí pro každého stejná - ale vždy nad nimi pláčou jen poražení (a chtějí je změnit podle svého).

J. Jurax 24.8.2019 12:03

První odstavec nesouhlas.

Ad p.s. - ale o tom jediném je politika. V demokracii se ovšem přechod k despocii zdaří jen zřídka.

Ad p.p.s. - samozřejmě, neboť i to je politika.

M. Kosejk 24.8.2019 13:58

Re:

1) Nevím, s čím nesouhlasíte. Hvížďala to tak přesně napsal.

a) Že to souřadící souvětí ještě pokračuje výrokem B, vůbec nic nemění na výroku A. To je elementární výroková logika (prosím, nastudujte si).

b) Fakt nevím, jaká pravidla, která je Babišovi třeba vnutit, to jsou. Nebo mi vy řekněte jedinou situaci, kdy Babiš překročil Ústavu ČR a pravidla demokratického procesu. Babiš se drží v rámci ústavy – tedy je jasné, že Hvížďala tím myslel, že je třeba Babiše donutit, aby dělal politiku podle něj (a jemu podobných elitářů). A ostatně - i Zeman se pořád pohybuje v rámci ústavnosti, i když jako přímo zvolený prezident občas zajde až na hranu.

c) Zajímavé je, že Hvížďalu a nikoho z jeho názorového ranku nenapadne, že k porážce politiků vedou v demokracii jen svobodné volby. A nenapadne je to proto, že i když o demokracii rádi plkají, tak ve skutečnosti mají lidi za blbé a zmanipulované – a vymýšlejí jeden cenzurní a ostrakizační nástroj za druhým.

2) Kdyby to bylo snadné, tak by nám „pražská kavárna“ tu svou despocii už dávno vnutila. Ale holky a hoši se snaží...

M. Kosejk 24.8.2019 13:59

Re:

3) Do nedávné doby tady bylo populární hlásání výhodnosti přechodu na většinový systém. Teď už ovšem pod dojmem rozdrobené opozice se spíš volá po posílení malých stran. Vždy totiž jde jen o to, co se jim aktuálně hodí do krámu.Ale nějaká dlohodobá vize? Lpění na základních pravidlech demokracie? To od nich nechtějte.

J. Jurax 24.8.2019 17:30

Ad 1 - nesouhlasím s Vaší interpretací onoho úryvku. Výrokovou logiku docela znám ... :-)

J. Jurax 24.8.2019 11:57

Snad poprvé s Vámi souhlasím ... :-)

P. Hlosta 24.8.2019 9:59

Jak 'Richternapsu' bojuje ;-)

Osamělý Richternapsu mezi zastánci Zemana statečně odolává množstvím svých komentů a příspěvků. Věren mottu Goebelse 'tisíckrát opakovaná lež je pravdou' udolá každého, protože rozumný člověk hlupákovi ustoupí, prostě zmlkne, že diskuze je o ničem, když diskuzí není.

Kdo je Richternapsu se nedovíme. Taky na co.

J. Richter 24.8.2019 10:03

Re: Jak 'Richternapsu' bojuje ;-)

nebojuji, pouze vám chci dát najevo, jak vámi, fanclubem Ovara a Udavače hluboce pohrdám.

F. De Winter 24.8.2019 10:33

Re: Jak 'Richternapsu' bojuje ;-)

Je to vzájemné, oslíku. Ale ty máš to smůlu, že zase prohrajete. I zásluhou takových jako jsi ty :-D

J. Hrbek 24.8.2019 10:36

Re: Jak 'Richternapsu' bojuje ;-)

Zhmotnil jste si ve své mysli zlo v podobě "fanclubu Ovara a Udavače" a tím dal průchod škodlivým emocím ... nenávisti a pohrdání.

Možná je potřeba si uvědomit, že svět není černobílý jako v pohádkách, že ten 'fanclub' je v podpoře prezidenta a premiera minoritou oproti voličům 'menšího zla' a že v demokracii je svoboda slova a názoru (tím nemyslím urážky) ukotvena ne proto, abychom si povídali o počasí...

M. Sedliska 24.8.2019 12:54

Víte, já duo Zeman& Babiš také nemiluju, ale dokážu respektovat, že byli zvoleni v demokratických volbách. O jejich konání si často myslím svoje a každé volební období jednou skončí. Spíše než voliči kohokoliv pohrdám fanatiky, kteří s ohněm v srdci bojují jen za své černobílé vidění světa a nejsou schopni alespoň částečně respektovat odlišný názor. Své vlastní názory pak prezentují s arogancí osvícených a pokud jsou v diskuzi přitlačení ke zdi, stanou se z nich ve jménu pravdy a lásky nenávistni dlaždiči.

V. Tencer 24.8.2019 9:27

Proč

Proč lidi volí Zemana a Babiše? To je tak těžké najít odpověď? Miloš Zeman je nevymáchaná huba jako 99% z nás. Spisovně mluvíme jenom do kamery - MZ ne. A mluví z duše 57 % z nás podle posledního průzkumu.

Andrej Babiš je úspěšný a zdatný obchodník, politik, finančník - má vše pod kontrolou. Je to navíc workoholik. A co chce prosadit, nebo vybudovat, tak to dříve nebo pozdeji udělá. A úspěch se v ČR neodpouští.

Jenom tak pro ilustraci - zavedení systému EET fungovalo ihned, ze dne na den. Po předešlých zkušenostech s agendou řidičských prúkazů jsem byl skeptický a čekal. že EET zkolabuje po deseti minutach. A ejhle - Babiš to dokázal, system fuguje - ke vzteku mnoha šejdířů.

.

M. Mikulec 24.8.2019 9:35

Re: Proč

Oni socialisti ztrácejí po celé Evropě. V ČR není vůle nikoho z nich, aby přiznal barvu, a řekl, jako to udělal socialista Gyurcsány po prohraných volbách v Maďarsku: "Jestli to nebylo tím, že jsme lidem lhali."

J. Richter 24.8.2019 9:40

Re: Proč

Jo aha. U nás socialisti a levičáci vládnou už od roku 2013 a nelžou:-))

nebo mi snad chcete nakukat, že to co dnes vládne je pravice? Že ne?

J. Richter 24.8.2019 9:38

Re: Proč

vy jste ubožák. ...EET je jen pro ubohé závistivé soudruhy, aby si mysleli, že soudruh Babiš zakroutí krkem všem keťasům a lichvářům.

EET je naprosto k hovnu, poradí si s ním každý hokynář a pouze posloužilo hospodským, že mohli zdražit.

Ovšem nerozporuji, že oproti agendě ŘP a přepisu aut technicky funguje. Ale je k hovnu a to mě moc těší :-))

V. Čermák 24.8.2019 11:38

Re: Proč

Osle Richtere, vy jste si napsal na čelo - Su Ten Blb. Ale to jste nemusel, Stšrače se nehlásí....

Perryman 24.8.2019 15:10

Re: Proč

Tak mají se ty daně platit, nebo nemají? A jestli mají, má se to kontrolovat?

J. Strmiska 24.8.2019 10:07

Re: Proč

Jak už jsem zde napsal dříve. A. Babiš je především profesionální zloděj. Přišel k nám do republiky jako do banky, kterou hodlá vykrást. V politice je naprostý diletant. Prohlásit o Šmardovi, že by rozvrátil vládu, tak to mluví za vše.

V. Tencer 24.8.2019 10:12

Re: Proč

Tak si dohledejte na gůglu kolik firem provozuje a kolik lidí zaměstnává ZLODĚJ Babiš. BTW jeho firmy platí daně v ČR, ne na Kypru - jako Kellner např.

J. Strmiska 24.8.2019 10:52

Re: Proč

Když je tak úspěšný podnikatel, tak ať si podniká a neleze do politiky a neničí nám tady politickou kulturu, mravnost a morálku. Tandem Babiš-Zeman nás příjdou v této oblasti hodně draho. Dávají příklad všem, že lhát, krást a podvádět je dovoleno.

V. Čermák 24.8.2019 11:36

Re: Proč

Babiš je nejen úspěšný podnikatel, ale i úspěšný Politik. Na rozdíl od předchozích politických vůdců je schopný, rozumí penězům a jejich výběru i výdajům, prostě Umí. Lidé to vidí a proto ho volí. Do politiky by naopak neměli lést ti Neschopní, že? Je-li vám známo něco o krádežích a podvodech, běžte to neprodleně oznámit policii ČR, třeba i anonymě a nejlépe v Praze. Toš tak, pane Strmisko...

J. Strmiska 24.8.2019 12:29

Re: Proč

Ale vždyť už se stalo, viz podvod s ČH potrvzeno OLAFem, podvody s dotacemi, daňové úniky s reklamou atd, vše už se přece vyšetřuje.

Babiš je zřejmě Váš favorit, můj ne, nemám rád když někdo veřejně lže. Např. před volbami v televizní předvolební diskuzi Babiš prohlásil: "Postavili 170 km nových dálnic." Akorát neřekl kde. Později to upřesnil v Otázkách VM, že do toho počítá i opravu D1. To je stejné jako by nějaká automobilka řekla, že vyrobila x milionů aut za rok a že do toho počítá i ty co jsou v servisu. Tady je vidět jaký je Babiš demagog a podle Vás úspěšný a schopný politik. Tož tak pane Čermák.