9.5.2024 | Svátek má Ctibor


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
AeroKarel 11.1.2008 22:01

Re: Ano, nikdo neudělal pro komunisty tolik jako Václav Klaus.

No alespoň se máte na koho vymluvit .........

Joska 11.1.2008 23:45

Re: VK není pravicový politik

S tím pane souhlasím (až na to euro)

Kotas 11.1.2008 18:54

Proc.....?

Ja bych to tak nepitval. Po tom, co Klaus ukazal behem sve kariery, je jasne , ze jak se rika "na to nema". Pan Svejnar je ekonomicky expert a Klaus je jen socialisticky diletant. Proste, "ma strach".

H.K. 11.1.2008 18:56

Re: Proc.....?

Co udělal Klaus? Co udělal Švejnar?

Milan 11.1.2008 19:23

Re: Proc.....?

Velmi správný názor. Je třeba již toho namistrovaného Klauze sundat z HRADU.

AeroKarel 11.1.2008 22:10

Re: Re: Proc.....?

Proč ne, ale jen v případě nahrazení někým lepším. To se Švejnar nezdá býti.

Ježek 11.1.2008 21:00

Re: Proc.....?

Kotasi, Kotasi vaše uvažování je vskutku excelentní. Vy jste chodil se Švejnarem do školy anebo jste  s ním byl v Americe, že ho tak znáte. Proč ten ekonomický zázrak nepřišel už dřív třeba radit Zemanovi, Špidlovi, Grossovi a nakonec i Paroubkovi. Byl někde v teplíčku zašitej, že ano. Pak ho Zelení vyhrabali a Paroubek si ho přivlastnil. To zní jako pohádka o chytrém Honzovi. A ještě malou poznámku. O tom že Švejnar je ekonomický zázrak jste četl asi na jeho stránkách, no a tak se ani nedivím, ale je třeba si uvědomit, že vlastní chvála velmi moc smrdí.

mjr. terazky 11.1.2008 21:53

Máte úplnopu pravdu. Masaryk mohl taky radit Franzi Josefovi aby vyhrál válku..A pak najednou po válce přišel, s americkou manželkou a dělal chytrýho, že

Zkuste napsat větší kok/kotinu než jste napsal..

AeroKarel 11.1.2008 22:11

Re: Re: Proc.....?

No on radil, ale naštěstí se toho nikdo nechytl. Radil převážně Veškrnovi.

Joska 11.1.2008 23:47

Re: Re: Re: Proc.....?

Bohužel se toho nikdo nechytl!!!!

AeroKarel 12.1.2008 0:01

Re: Re: Re: Re: Proc.....?

Na tom naštěstí trvám.

To, co tvrdil Švejnar, je lehce surrealistické. Chyběly (a chybí) podmínky.

AeroKarel 11.1.2008 22:06

Re: Proc.....?

P. Švejnar je notorický radil, jehož teretické teze by musel prosadit nějaký politik.

P. Klaus nejprve stanovil ekonomickou tezi, potom ji jako politik lépe či hůže uvedl do praxe v politické konkurenci.

P. Švejnar nechť začne s politikou co starosta v nějaké obci, zvolí-li ho tam. Nejsme už v roce 1990, kdy bylo angažmá amatérů nezbytné.

kurbet 11.1.2008 17:57

adorace

Pane Žantovský pokud si pamatuji,tak p.Klaus říká že je -a chce být-presidentem všech,tak bychom i my obyčejní voliči rádi sledovali vývoj názorů  tohoto pána v průběhu času..A ve veřejné debatě se to posoudí nejlépe.Pokud je ovšem presidentem pouze senátorů a ne všech,tak ať mluví jenom před senátory.Pak ovšem bylo i chybou pouštět jeho novoroční projev o tom, jak se máme výborně,do celoplošných televizí,ten patřil zřejmě rovněž jenom pánům senátorům.Jinak pak vašemu článku nelze rozumět.

J.V. auditor 11.1.2008 17:51

Švejnar na Klause nemá.

Jakože jsem vysoký manažer. On totiž, na rozdíl od Švejnara, zná všechny zatáčky líp než páni řidiči.

Sutera 11.1.2008 18:37

Re: Švejnar na Klause nemá.

Pane auditore,ktere zatacky mate na mysli? Nepochybujeme ze v krivarnach je vas guru mistrem, ale my mluvime o odbornosti. Klaus si udelal renome zpocatku po roce 89 jako americkou ekonomii zkuseny ekonom a nyni mame moznost srovnat jeho nazory s profesorem ekonomie na Michiganske universite, ktera patri k nejlepsim.

Vlastne nemame, Vasek nam z toho utek. Dale tvrdim, ze pokud poslanci a senatori nenaslouchaji hlasu verejnosti, nemaji co na svych postech pohledavat. Jsou dobre placeni za tuto praci a my jsme klienti, kteri je poverili za nase penize nam naslouchat. Diskuse je z tohoto titulu nutna, a jestli nejaci Cunkove budou ministry ci ne je vez zcela nezasadni.

H.K. 11.1.2008 18:55

Re: Re: Švejnar na Klause nemá.

Pan profesor ekonomie z Michigenské universty,  neudělal pro řešení věcí veřejných v Československu ani v České republice nic. Je to škoda, mohl uplatnit svoje teoretické znalosti a praktické zkušenosti z USA pro rychlý přechod k tržnímu hospodářství. Nic nedělal, tak je velmi pravděpodobné, že nic nepokazil.

O čem by taková diskuse V.K. s panem Švejnarem, podle Vašeho názoru, měla být?

Sutera 11.1.2008 19:19

Re: Re: Re: Švejnar na Klause nemá.

Architekt Libeskind byl do svych dvaactyriceti profesorem a teoretikem,nepostavil jediny dum, ale nevadi nyni si to vynahrazuje, myslim, ze toho mnoho nepokazi. Chybami se clovek uci to je znama vec, ale ,,cestny profesor,, Klaus se nepouci a nepouci, jesitnost pane je nejhorsi zabranou vlastniho pokroku. Nemyslim, ze by nam mohl Klaus vice o sobe rici, to podstatne jiz udelal a jen skalni priznivci jsou mu bezvyhrady nakloneni. Proc jsou takovi? Jsou takovi jako skalni komousi, nepoucitelni.

Diskuze je nutna, at Vasek ukaze sve slabiny, jiz je odbornikem na ekologii a tani ledovcu, a ozonovou diru, proc by nemohl byt i znalcem architektury. Kaplicky se muze usmivat, ma kde stavet.

Kdo nic nedela, nic nepokazi, Klaus vsak zpackal vse zasadni, co mohl.

H.K. 11.1.2008 20:26

Re: Re: Re: Re: Švejnar na Klause nemá.

Vasek ukaze sve slabiny, jiz je odbornikem na ekologii a tani ledovcu, a ozonovou diru, proc by nemohl byt i znalcem architektury. Kaplicky se muze usmivat, ma kde stavet. V.K. napsal něco o tání ledovců?  Pokud někdo řekne, že se mu návhovaný  dům nelíbí, tak to snad nemusí být znalec architektury. Zrovna tak, pokud by řekl, že se mu líbí, tak není znalec architektury.

Klaus vsak zpackal vse zasadni, co mohl. Nevím o čem je řeč. To je příliš obecné. Pracuje v politice od rpku 1989. Všechno nemohl udělat dobře, ale ani špatně.

Sutera 12.1.2008 4:19

Re: Re: Re: Re: Re: Švejnar na Klause nemá.

Netvrdim ze udelal spatne zcela vse, mozna je dobrym tenistou, ci lyzarem a je milovan svym potomstvem, ale co jiste udelal spatne, tak to ZASADNI, zpackal privatizaci, ve ktere mu byla dana bezprecedentni prilezitos k rozhodovani o obrovskych hodnotach.Jiste nebyl v tom sam, tech panu tam bylo vice, ale Klaus byl nejvice v popredi.

Myslim, ze to uplne staci,  Vy myslite,ze ne? Aktivnim popiranim  reality sklenikoveho efektu je VK notoricky znam.Nepatri snad tani ledovcu do tohoto procesu?

K bodu Kaplickeho knihovny nutno uvest ze Klaus jako president zasahoval neprijatelnym zpusobem do prijeti vitezneho projektu, coz vice nezli pravdepodobne vyvolalo celou ostudnou kauzu. A o Kaplickem plati jiste vice nezli o jinych, ze kdo utekl, ten vyhral.Dovedete si predstavit, ze by se neco podobneho stalo architektovi zavislemu na ceskem prostredi. Mozna ze proto vyvolal tolik nevrazive zavisti, ze on neni, a jeho uspechy jsou legitimni. Neni snad profesor Knizak hluboce respektovan profesorem Klausem?

H.K. 12.1.2008 9:27

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Švejnar na Klause nemá.

 zpackal privatizaci, Komunisti sebrali v padesátých letech všechno, všem. Pokud by takovým způsobem vývoj ve společnosti neovlivnili, privatizace nemusela proběhnout. Bylo použito několik metod a musela být provedena rychle. Žádná metoda není bez problémů.

 reality sklenikoveho efektu je VK notoricky znam. V.K. nikde nepopírá změny klimatu. Polemizuje z řešením.

K bodu Kaplickeho knihovny nutno uvest ze Klaus jako president zasahoval neprijatelnym.  Řekl pouze, že se knihovna nelíbí. To snad může?

Robin 12.1.2008 15:21

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Švejnar na Klause nemá.

Ergo kladívko - za zpackanou privatizaci mohou komunisté.

kurbet 12.1.2008 15:51

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Švejnar na Klause nemá.

Vážený pane H.K.(Hradec Králové)Nemá valného smyslu s vámi polemizovat,černocha nepřesvědčíte že je bílý.Jen připodotek k poslednímu bodu vaší rozumbrady-pan kLaus se chtěl-jak sám prohlásil-připoutat řetězem aby zabránil této stavbě-to není zasahování,soudruhu?

AeroKarel 11.1.2008 22:14

Re: Re: Re: Švejnar na Klause nemá.

Ale ano, on se snažil, už v roce 1990, ale bylo to velmi teoretické (a také trochu doleva).

A snažil se i potom, jen chyběl politik, který by tu teorii ve skutek uvedl (naštěstí).

Joska 11.1.2008 23:50

Re: Re: Re: Švejnar na Klause nemá.

Pane HK, Švejnarovi nebyla dána příležitost, ačkoliv řešení navrhoval. Tenkrát byli všichni (včetně nevyzrálých médií) uhranuti Klausem. A to je bohužel věčná škoda, na kterou doplácéme dodnes!

H.K. 12.1.2008 9:19

Re: Re: Re: Re: Švejnar na Klause nemá.

Václav Klaus byl ve vládě premira Čalfy jediný politik, který byl později členem ODS. Musel svoje myšlenky prosadit. Ono totiž samo nic nejde. Můžete mít myšlenky sebe geniálnější, pokud pro ně nezískáte podporu nejsou k ničemu.

ap 11.1.2008 17:44

Toto je k paní Šiklové

Paní Šiklová,

v tištěných Lidovkách jsem si přečetla Vaši glosu "Proč se Klaus bojí veřejné diskuse". Protože u zmíněné glosy diskuse nefunguje, máte to tady:

Píšete "Proto nejen za devótní, ale i za netaktické považuji to, že členové ODS museli podepsat, že budou volit Václava Klause."

Jistě mohu předpokládat, že pokud toto Vaše tvrzení není pravdivé, se omluvíte,  v tištěných Lidovkách  opětt na první straně -  od socioložky Vaší váhy je to samozřejmé, nebo se mýlím ?

Mjr. terazky 11.1.2008 18:04

Například falešný a prázdný Topolánek podepsal Klausovu kandidaturu s nadšením a od srdce...

H.K. 11.1.2008 18:59

Re: Například falešný a prázdný Topolánek podepsal Klausovu kandidaturu s nadšením a od srdce...

V.K. napsal v SMS,  že projev Topolánka je falešný a prázdný. Neřekl ani nenapsal, že je Toplánek prázdný a falešný.

mjr. terazky 11.1.2008 21:54

Re: Re: Například falešný a prázdný Topolánek podepsal Klausovu kandidaturu s nadšením a od srdce...

;-D;-D;-D

F.VÍZEK 88.100.57 11.1.2008 17:31

Už nejde o veřejnost a o média...

Jeden z nezávislých  senátorů nabídl Václavu Klausovi debatu na půdě parlamentu a to bez veřejnosti a bez médií - které Klaus tolik odmítá - , ale z očí do očí :  Klaus versus  Švejnar s tím, že sami zákonodárci budou klást otázky a porovnají si oba kandidáty...  Návrh je to vyvážený, solidní, přijatelný - ale  pro ODS nikoliv. 

Dá se to pochopit jinak, než že jde o strach, že "vyčichlost" pana Klause vyplave na povrch, že se ukáže, že nic nového a lepšího nabídnout neumí?  Že je slabší, že na konkurenta nemá ?  Pan Žantovský - o koze....