8.5.2024 | Den vítězství


Diskuse k článku

POLITIKA: Proč „Karel“ prohrál

Jistě víte, který Karel. Kníže Karel Schwarzenberg, postava donedávna vcelku oblíbená, přestože "není našinec" a navíc je to feudál a bohatý člověk a vůbec takové jiné různé, co se u nás moc nenosí. Otázka je také, jakéže mu jedovaté huby na internetu daly teprve v posledním týdnu posměšnou přezdívku "Šláfenberk".

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
M. Šejna 5.2.2013 8:28

Schwarzenberg porazil sám sebe

Asi je potřeba pořád dokola opakovat, že Benešovy dekrety nepřinesl do debaty Zeman. Otázka zazněla od moderátora a Schwarzenberg se chytil do vlastní pasti..

A je potřeba pořád dokola opakovat, že v Česku jakýkoli kandidát na prezidenta, který označí Beneše za zločince a Benešovy dekrety za neplatné, naštve víc jak polovinu národa. 

Naši pravdoláskaři mohou být sebevíc znechucení "hnědými a rudými prasaty" co dostaly hulváta na Hrad, ale hlavním tahounem Zemanova pochodu na Hrad byl sám Schwarzenberg a jeho výroky.

B. Novacek 5.2.2013 8:02

aaaa: gnädige Frau Net-Ser

opet perli, a dokonce poucuje autora. Velmi mile poranu:) -jeste jste mi nedokazala odpovedet na otazku, kolik SA-mannu mate Vy ve svem rodokmenu...?

Diky pane Vlku za tuhle vetu:

"Z čisté a nezkalené demokracie nemá majitel média ani redaktoři ani pětník. Takže to není asi ten hlavní důvod." ...a vo... vo.... vo tom to je!

H. Koláček 5.2.2013 7:54

Proč ty ten Karel v uvozovkách?

Článek je trochu jako dort, co spolu vařili Pejsek s Kočičkou, akorát že Vlk si žádnou kočičku na pomoc nevzal.

Ale proboha, proč je "Karel" v nadpisu uzavřen v uvozovkách? On se snad nejmenuje Karel?

Trochu mi to ta dikce připomíná, jak se za srpálu psal pan Krýzl do Tvorby o nové vlně(cit.):

Primitivní texty spojené s primitivní hudbou, odporné šaty, provokující chování, oplzlá gesta, odmítání všeho normálního, barvení vlasů na zeleno, na modro, na růžovo, tetování hákových křížů, malování barevných pásů na obličej apod., to byl výsledek, který tato vlna přinesla. Nepříliš estetický a velmi často šokující i občany kapitalistických zemí, ale stále lepší, než aby mládež bojovala proti společnosti, která ji do bídy a beznaděje uvrhla.

Protože »punkové« a jejich hudba v mnohém překročili »meze« únosné i pro kapitalistickou společnost a vymkli se svým podněcovatelům z kontroly, bylo třeba uvést vše na »pravou« míru. Místo tzv. punk rocku je šířena a propagována tzv. nová vlna, která se pokouší vrátit rock k původní hudební dokonalosti. Využívá se k tomu moderní techniky a klasických hudebních projevů a nástrojů. Hudba se mění, ale životní filosofie, kterou »nová« vlna rocku propaguje, zůstává stejná. V novém hávu je mládeži předkládán starý obsah.

S. Netzer 5.2.2013 7:34

Vás, paní Kanioková

asi raní mrtvice, až Ovar nechá vyvěsit fangli EU na Hradě.

S. Netzer 5.2.2013 7:33

Nepřátel se neleká

a na množství nehledí autor, zastydlý husita a zemitý Čech, který se nachází v permanentním válečném stavu s nepřáteli Čechie, jak vnějšími ("Západ", "demokracie"), tak jako se zrádci ve vlastních řadách (cizák "Karel" a jeho vastizrádná squadra).

Je to od Vás velmi záslužné, že prostému lidu, pravděpodobně voličům nově zvoleného prezidenta, překládáte latinskou frázi do jejich mateřštiny. Má to ale jeden háček. Chybí tam to "S".

Sancta simplicitas.

A. Reček 5.2.2013 6:41

Autor opomenul to, že

stále silná KSČM je u nás díky chybám, kterých se dopouštěly naše vlády a předně ta nynější. Německý landsmanšaft je v tom nevinně!  On měl na svědomí také velmi příznivý výsledek krajských voleb v říjnu pro komunisty?  No a kdo zavelel médiím k obratu v propagaci toho nebo onoho, je dávno zřejmé. Veliteli jsou vždy ti, kteří krmí média svými penězmi, inzercemi počínaje.   

V. Ondys 5.2.2013 6:07

:))))))) Už dlouho mi přijde legrační

jak všichni, co nenávistně tahají z rukávu kartu nacistických Němců, opomínají skutečnost, že se západní demokraté především v NSR oprávněně obávali tanků Varšavské smlouvy pod velením maršálů-komunistů až do nedávné minulosti a to :)))))) i našich.

P. Boublíková 5.2.2013 5:24

Re: lid, který často preferuje levici

Ale o tom pan Vlk ve svém velmi výstižném článku vlastně taky píše, když zmiňuje montovny a lidi v nich zaměstnatelné, jenom nepoužil termín "voliči levice".

K. Kužel 5.2.2013 5:12

Re: Prosím Vás, paní Kanioková, kdy už padne to euro ?

Čím později padne, tím větší rána to bude :-)

S. Vaněček Šauerová 5.2.2013 2:16

Prosím Vás, paní Kanioková, kdy už padne to euro ?

Tento týden nebo až ten příští ? Nemáte v Karviné zase už nějaké exkluzivní informace ?

P. Baum 5.2.2013 1:43

lid, který často preferuje levici

Spousta lidí se snaží rozebírat, proč volby dopadly tak jak dopadly. Ještě si ale - jak se zdá - nikdo nevšimnul, že poměr hlasů se hodně podobá typickému poměru hlasů pro levou a pravou stranu v českých parlamentních volbách. Možná je to jen náhoda, ale proč by měl Karla zvolit lid, který jinak často preferuje levou stranu politického spektra?

I Churchill prohrál volby hned, jakmile pominulo smrtelné nebezpečí pro Anglii ...

J. Kanioková 5.2.2013 1:20

Naprosto přesně..

Pan Schwarzenberg jen sklidil, co P&L ve své zběsilosti zaseli. Od prvního dne kampaně likvidací Fischera a pak Zemana.

Dezinformace - záměrná manipulace MĚNÍCÍ KVALITU informací. Je to záměrná operace s informací, s tím, jak informuje o skutečnosti. Za dobu Klausova prezidentování některými "novináři" průběžně užívaná a vypilovaná. U dezinformace, na rozdíl třeba od fámy, je zřejmé, že má vždy v pozadí nějakého autora, někoho, kdo ji stvořil. A potom už jen záleží na tom, kdo ji jako první přijme za svou a začne šířit dál. Společnost není vůči tomu imunní a není ani v jejích silách jejich vzniku zabránit. Je to právě zase společnost a společenský systém, který má vliv na to, jak se v různých národech a kulturách vyvíjí určité stereotypy chování, které tolerují různé typy klamání, překrucování, měnění pořadí důležitosti některých aspektů informací.

Kdo s čím zachází, tím také schází..

Akce a reakce..

Ti, kdo zvolili tak šílenou akci, mohli tušit, že reakce může být neméně šílená..

S. Vaněček Šauerová 5.2.2013 1:13

...

"... Oni se hlavně bojí - a je jedno, zda zdánlivě racionálně či neracionálně

- prostě německého nacionalismu a německého násilí. A stále mají pocit,

že jim hrozí z Německa nebezpečí národní likvidace....".

To nemá chybu. Přání otcem myšlenky ... :-)

S. Vaněček Šauerová 5.2.2013 1:12

Mě fascinovalo zejména toto :

J. Ryba 5.2.2013 1:06

místo dojmů pojmy, pane Vlku

nemusel jste tolik fabulovat...co rozhodlo, je jasné http://data.blog.ihned.cz/c1-59198510-vysledky-druhe-kolo-data

zejména z tohoto: Jak zabrala Zemanova sudetská karta?

http://img.ihned.cz/attachment.php/500/45567500/fpLy1CG36eduRhPwlvEsFUrHA7xMN9an/Zeman_pomer.png.jpg

J. Ryba 5.2.2013 0:53

Re: Výborný článek

ano, výborný, ještě měl k těm podezřelým kavárnám a kdo ví odkud se beroucím intošům přidat klausovské saláty, petlahve, batůžky a jiná antipravdoláskovní klišé a už víme, komu Vlk kde dělá vlka...

M. Krátký 5.2.2013 0:30

Pane Vlku, zase hezké

a děkuji. To nádherné, třetí místo JFK se mi líbí ze všeho nejvíc

S. Vaněček Šauerová 5.2.2013 0:20

Tohle že odvysílal ČRo6 ? No nazdar ... :-(

...

V. Venc 5.2.2013 0:17

Výborný článek

a není co dodat!

Dobré je si všimnout autorova postřehu: Když kdosi vzadu zavelel "čelem vzad" a v tu ránu byl bývalý kandidát vlastně mimo hru.

Domnívám se, že pro EU byla změna čelního kandidáta, Schw. za Fišera dobrým rozhodnutím, ale nezadařilo se!