8.5.2024 | Den vítězství


Diskuse k článku

POLITIKA: Proč „Karel“ prohrál

Jistě víte, který Karel. Kníže Karel Schwarzenberg, postava donedávna vcelku oblíbená, přestože "není našinec" a navíc je to feudál a bohatý člověk a vůbec takové jiné různé, co se u nás moc nenosí. Otázka je také, jakéže mu jedovaté huby na internetu daly teprve v posledním týdnu posměšnou přezdívku "Šláfenberk".

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
V. Vlk 5.2.2013 11:20

Re: :))))))) Už dlouho mi přijde legrační

Obávat se možných tanků a komunistické  armády a zažít reálně tanky a nacisticku armádu jsou dvě nesouměřitelné věci, víme?!

S. Netzer 5.2.2013 11:19

Re: Známá taktika.

Já nestojím o "konkrétní případy", nýbrž o věrohodné odkazy na zákony jmenovaných zemí, které si údajně odhlasovaly "prakticky stejný zákon", jako byl hanebný Benešův dekret, kterým pardonoval poválečná zvěrstva.

V. Novák 5.2.2013 11:19

Dosud nejpřesnější analýza "Karlovy" porážky.

Karlovci by za ni měli být vděčni a studovat a studovat - aby příště neudělali stejné pitomosti. Podle reakcí se zdá, že jim není rady - a tudíž jim nebude ani vzájemné hospodářské pomoci. Jejich věc.

Jen drobnou opravu bych si dovolil - přezdívku "Šláfenberk" znám už neméně dva roky. Takže si ji "zlolajné huby" nevymyslely v posledním týdnu před volbou.

V. Novák 5.2.2013 11:15

Přesně - člověk, který nedohlédne důsledku svých vejšplechtů,

by neměl být ani prezidentem, ani ministrem zahraničí, ani řadovým diplomatem.

"Karel" mluvil rychleji než myslel, což při jeho dikci znamená, že myslel zatraceně pomalu. Navíc na nějakou otázku spojenou s Dekrety měl být připraven.

M. Lečíková 5.2.2013 11:13

Proč ???

Překvapuje mně, že nikde nevidím důvod, který je podle mně ten hlavní: druhá televizní debata a naprosto neschopný pan Moravec. Monolog vedl pan Zeman, v čemž mu nebylo vůbec bráněno, nešlo ani o diskuzi, natož o odpovídání na otázky. Tak proto.

J. Ištok 5.2.2013 11:02

tak,

až sa po čase, až upadnú vášne a hormóny sa ukľudnia, teda až sa po čase bude robiť analýza výsledkov týchto volieb, dôvody, ktoré uviedol autor predmetného článku tam budú medzi prvými s najväčšou váhou.

Ten pán autor má totiž pravdu.

I. Pujman 5.2.2013 10:23

Re: Známá taktika.

Pane, když chcete nějaký konkrétní případ - například v Norsku odebírali po válce na základě zákona vlastní děti ženám - Norkám(!), které je porodili Němcům za okupace Norska, a dávali je do dětských domovů. Jedním z těch dětí byla i zpěvačka skupiny ABBA Anni Frid.Jjejí matka po jejím "odebrání" brzy zemřela, a tak si ji pak mohla vzít k sobě její babička. Jiné děti v Norsku ale tolik "štěstí" neměly a v dětských domovech často zůstávaly až do plnoletosti, i když jejich matky žily. Jenom proto, že za války byli jejich otcové Němci, kteří byli samozřejmě také dle zákona z Norska po válce "odsunuti".

Také jsem dost často slyšel argument, že utečenci z Pruska a Slezska, tj. z dnešního Polska, nijak zpátky nespěchají, protože tanm všechno proběhlo OK. Větší bl..bost jsem neslyšel. Za prvé - Polsko si při souhlasu se spojením Německa výslovně vymínilo, že tato otázka nebude nikdy otevírána. Za druhé, skoro nikdo z těch pruských a slezských utečenců nezůstal na živu, skoro všichni zemřeli a zmizeli v ulicích Drážďan při onom známém anglo-americkém bombardování tohoto města v roce 1945, o čemž se moc nemluví. Odhady počtu civilních obětí v řádu desetitisíců se oficiálně počítají z evidovaných osob, ale nikdo moc nemluví o tom, že díky ofenzívě ruských vojsk byl prakticky všechny ulice Drážďan plné neevidovaných uprchlíků a jejich povozů, žebřiňáků a všech možných kár a vozidel tažených dobytkem i lidmi. Některá poválečná šetření, rychle umlčená, ale dohledatelná v archívech, mluvila o cca 1 mil.lidí!!! Mimochodem, byl to "výborný materiál" pro ohnivou smršť, která po bombardování v Drážďanech vypukla, ve které hořel i kámen.

S. Netzer 5.2.2013 10:12

Že by "osobní atak"?

To snad ne! K osobním atakům byste se přece nesnížila!

M. Varadinková 5.2.2013 10:04

Re: Naprosto přesně..

Ovšem Vám už by pomohla jedině kastrace, pane Formane. Lobotomie evidentně nestačila.

J. Barto 5.2.2013 10:03

Re: Schwarzenberg porazil sám sebe

Tohle neni na "postekavani", to je na velkou debat!Vam se le hodi zjednodusovani !

V. Kusý 5.2.2013 9:58

Re: Ježišmarjá, tak voni za ten elend

Oni zelení sami by za ten schweinerei se "zelenou elektřinou" nemohli, kdyby jim poslanci a úředníci nešli na ruku.Co se týká silnic a dálnic, máte plnou pravdu.Všichni ti mrtví z neexistující dálnice mezi Lovosicemi a Teplicemi jdou na jejich triko.Ale montovny? Na Mostecku se měla budovat továrna na litá kola, která je teď u Pardubic.Přes nezaměstnanost ji obyvatelé u Mostu nechtěli.Asi bylo nebezpečí, že by museli pracovat a ne brát dávka.Takže ono to je všechno své specifické příčiny.

V. Kraus 5.2.2013 9:57

Re: Schwarzenberg porazil sám sebe

Ano, s tou otázkou přišel moderátor Moravec. A navíc byla hloupá, zněla tuším: "Co byste dělal jako prezident, kdyby parlament zrušil Benešovy dekrety?" Schwarzenberg odpověděl hodně nešťastně ba přímo hloupě - že na tu poválečnou historii nemůžeme být hrdi a že stát se to dnes, skončila by československá vláda i s presidentem Benešem před soudem v Haagu. Já jsem se ihned chytal před televizí za hlavu - "chlapče, teď sis to ale podělal". A také že ano, Miloš Zeman okamžitě reagoval replikou, že "pan Schwarzenberg právě označil prezidenta Edvarda Beneše za válečného zločince, neboť, jak známo, v Haagu sídlí soud vyšetřující válečné zločiny". Nechápu, jak se takto hloupě může vyjádřit člověk, který je navíc ještě ministrem zahraničí! Stejně tak bychom se mohli vyjádřit snad o všech panovnících z minulosti, třeba i o "největším Čechovi" císaři Karlu IV.  - "stát se to dnes, skončil by před soudem v Haagu".

J. Fohler 5.2.2013 9:52

Re: A co je tohle?

Není to polovina,ale cca 70%...

S. Netzer 5.2.2013 9:51

Známá taktika.

Ještě by bylo zapotřebí doložit  tvrzení že "Francouzi, Italové, Belgičané, Norové , Holanďané....'' patřičnými odkazy, protože jinak je to prázdný žvást.

A. Fritscher 5.2.2013 9:42

Re: Ježišmarjá, tak voni za ten elend

pane urbane jeden zelenej "blbec" dokáže protestem zdržet výstavbu dálnice na půl roku, a pak příjde další zelenej a dá protest proti něčemu jinýmu, a dál a dál .............co je na tom k nepochopení, a nebo máte pocit, že Solární či větrnou energii tlačí ti co by ji jinak prodávali za TRŽNÍ ceny ............buď jste manipulátor, nebo naiva ........ :o))

V. Vlk 5.2.2013 9:37

Re: Schwarzenberg porazil sám sebe

V tom případě jsou zločinci všichni pováleční politici, protože prakticky stejný zákon vydali Francouzi, Italové, Belgičané, Norové , Holanďané.... Vy jste si přečetl někde nějaký propagační materiálek a protže nechápete o co jde, krásně morálně se rozhořčíte. A tím jste ve svých očích morální suderguru. Ach jo

L. Šarina 5.2.2013 9:33

Re: A co je tohle?

Češi se bojí všeho a hlavně hlavně sebe.

S. Ševeček 5.2.2013 9:12

Re: Proč ty ten Karel v uvozovkách?

Karel v uvozovkách ... vzhledem k tomu, že kulturní fronta a německá media stvořila monstrum Kníže má k lidu blíže, správně se píže KAREL.

S. Netzer 5.2.2013 9:07

Re: Jsem zklamán

Blbeček Nováček má v rodině zřejmě tohle : http://www.lidovky.cz/vystava-ukaze-jakych-hruz-se-po-valce-dopousteli-cesi-na-nemcich-p8u-/kultura.aspx?c=A130204_190014_ln-zajimavosti_hm

M. Šejna 5.2.2013 9:07

Re: Schwarzenberg porazil sám sebe

o tom se ale v prezidentské kampani nemluvilo.

S. Ševeček 5.2.2013 9:07

Re: Výborný článek

Domnívám se, že Fischer byl pouze nastrčen jako "živý štít", aby byl později promyšleně odsunut. Právě včas, jak vojska z legendárních bylin, se zjevil KAREL.

Otázkou je: Kdyby tam nebyl KAREL, koho by volila "kulturní fronta" - Dienstbiera?

Jak patrno, nejlepší agenturou pro VVM je Sázečna. Zajímavé by bylo analyzovat časový průběh kurzů v době posledních tří týdnů před PRVNÍM kolem.

J. Urban 5.2.2013 9:06

Ježišmarjá, tak voni za ten elend

tady můžou zelení!! To autor myslí těch 5 burizonovskejcb zoufalců, co kdysi seděli chvíli ve sněmovně? To měli takovou ukrutnou sílu, že tu dodnes po nich tráva neroste? To je jejich vina, že Romanův čez má zisk 100 mlrd. ročně? Je jejich vina, že dálnice na Ostravu se propadá? Je to jejich vina, že se nám zvedla DPH? Je jejich vinou, že lidi v Evropě málo kupují auta? Bože, to je zase ejakulát.

J. Barto 5.2.2013 9:03

Re: Jsem zklamán

Opatrne pane Forman, optrne!

Nebo se Novacek zacne pidit, kolik nacku mate v rodine. Ja uz jsem se priznal, ale dokazete to Vy ?

J. Barto 5.2.2013 9:01

Re: aaaa: gnädige Frau Net-Ser

Ja jich mam 16,mozna jich bude 17,az ten pacholek prestane zapirat.

Kdyz uz jste tak vtipne nadepsal svuj prispevek "Novacku - blbecku", - citite jak je to primitivni ?!

Asi ne.

P. Lenc 5.2.2013 9:00

Re: Naprosto přesně..

Máte pravdu.O kontraproduktivitě médií jsem psal již několikrát a to i před volbou.

S. Netzer 5.2.2013 8:52

A co je tohle?

"... Oni se hlavně bojí - ... - prostě německého nacionalismu a německého násilí. A stále mají pocit, že jim hrozí z Německa nebezpečí národní likvidace."

V tomto úžasném výroku nemluví autor za "ně", nýbrž za sebe. Tak blbá totiž polovina české populace nemůže být.

F. Pavlis 5.2.2013 8:50

Re: Nepřátel se neleká

... a pradědeček vaší excelence byl zapálený Koniáš ???

J. Forman 5.2.2013 8:39

Re: Naprosto přesně..

O čem to pořád melete, madam? Jste vyššího věku? Pak by vaše ulpívavé myšlení mělo vysvětlení. Zkuste si nechat předepsat ebixu, mohla by pomoct.

J. Forman 5.2.2013 8:36

Re: Schwarzenberg porazil sám sebe

Benešův dekret o prominutí poválečných zločinů je zločin.

J. Forman 5.2.2013 8:34

Jsem zklamán

A kde jste dneska nechal nebezpečí, číhající v Německu, Rakousku, kde ohajoa odsunu, kde kolektivní sudetoněmecká vina, kde pochopení pro poválečné excesy Čechů? Chybí tmu ta pravá šťáva.