30.4.2024 | Svátek má Blahoslav


Diskuse k článku

POLITIKA: Přímá demokracie zákazníků

Podle aktuálního průzkumu si 78 procent dospělých přeje zákaz kouření v restauracích. Ministr zdravotnictví Héger chce této veřejné poptávce vyjít vstříc a připravil návrh zákona zakazující plošně kouření ve všech pohostinských zařízeních (k tomu ještě další regulace k prodeji cigaret, alkoholu, nutnost nabízet jeden nápoj levněji než pivo atd.).

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Dlouhy 7.6.2013 3:17

Re: Zajem zakaznika je urcujici?

Neni to tak uplne jiste. Co kdyz se bude jednat o soukromy klub a majitel vyda clenskou legitimaci kazdemu kdo bude mit zajem? Ve Skandinavii drive, v dobe castecne prohibice, se tak obchazel zakaz cepovani piva. Proste jen pro cleny, soukrome, ale clenstvi dostal kazdy. Neprustrelne. Asi tak kdyz si domu budu zvat hosty kuraky a muze prijit kazdy. Co s tim pak?

V. Lacina 7.6.2013 12:21

Re: Zajem zakaznika je urcujici?

Nejdřív vám zakážou otevírat okna, jako to mají v Lotyšsku. A pak na vás pošlou hygienu, kvůli vystavování soukuřáků neúměrnému množství splodin a celé vám to zavřou. Jak prosté...

B. Rybák 9.6.2013 10:49

Re: Zajem zakaznika je urcujici?

Pokud vím, tak toto cestou úspěšně šli v západní EU. Nevím, kam až došli, protože nenávist ke kuřákům je pěstována "zelenou" inkvizicí (nedobrovolným zdravotním škodám lze zabránit a nikdo se jim nemusí vystavovat). Do šachového nebo tenisového klubu také přece nesmí chodit každý.