18.5.2024 | Svátek má Nataša


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Goral 11.12.2007 21:19

Re: Začněte moje argumenty vyvracet...

Bylo by katastrofou demokracie , kdyby o všem rozhodoval a za vše mohl Klaus.(pozůstatek deformovaného komunistického myšlení - 40 let úspěšného vymývání mozků !). Česká země vzkvétá díky podnikavosti a pracovitosti českých lidí , bezejmených hrdinů , mechanismus dobře vyladil Klaus , Zeman a jiní myslitelé ve vládě .Karavana jde dále , navzdory štěkajícím psům !

cb 11.12.2007 17:04

Kdy uz si

vy cesi prestanete nalhavat ty blbosti jo nadstranickem prezidentovi? Prezident je ciste politicka funkce.

F.VÍZEK 88.100.57 11.12.2007 18:48

A hlavně se nemýlí, že...?

Prezident Klaus na svém webu v "dementi č.23 píše:  „…komunismus je už dávno pasé a dnešní Evropu proto v ničem neohrožuje. Předstírat, že Evropu dnes ohrožuje komunismus (v tom smyslu, jak je možné tento pojem definovat), je mylné a navíc zavádějící, protože to odvádí od dnešních skutečných problémů vznikajících na tomto kontinentě…“  

Nebo je to účelové tvrzení kvůli prezidentské volbě?  Že by až toho se pan prezident dopustil?

I.Nemec 11.12.2007 17:02

Podle sebe soudim tebe

Musim uznat ta hromada konspiracnich teorii (Topolanek pujde proti Klausovi, ale nikomu to nerekne, lidovci podle toho, jak kdo zaplati, ...) me od autora ani neprekvapila. Ovsem vzpomenme na minulou volbu, kde socdem "konspiratori" vymenovali jednoho kandidata za druheho (Bures, Zeman, Sokol), ODS stacilo hlasovat jednotne  a "spiklenci " se zamotali do vlastnich siti :-) Myslim, ze uroveni voleb by hodne prospelo, kdyby CSSD a Paroubek uz konecne vytahli tu uzasnou osobnost, kterou  slibuji uz od zari a vsichni pro nej hlasovali.

jirka.s. 11.12.2007 16:51

VÍZEK NA HRAD !!!!

Re: Re: Re: Re: Raději se tedy přiznám:

Autor: F.VÍZEK IP: 88.100.57.xxx Datum: 27.04.2007 20:43

Sebevědomí mi jistě nechybí. Proč taky:  dvě maturity, dvě vysoké školy, akademický titul, výuční list, polovinu pracovního života člen vládnoucí dělnické třídy, po "sametu" ředitel, senátor, předseda výboru přes vědu, kulturu, vzdělávání a lidská práva, poté poradce, také sexuálne zdatný a pořád ještě udržím moč...  Tak co bych se nepochlubil ?   Kolik lidí v Česku může nabídnout tak bohatý curriculum vitae ?

F.VÍZEK 88.100.57 11.12.2007 18:22

Samozřejmě nechybí.... A proč by mělo chybět?

A proč by mělo chybět?  Také mi nechybí odvaha, takže se podepisuji pod každý svůj text. Ty, skrytý hrdino, se bojíš psát i jako anonym a používáš cizí (moje) jméno...  Styď se aspoň před rodiči,  pokud nemáš ještě děti.... pokud víš, co je stud.

Stanley 11.12.2007 16:36

Prof. Švejnar .

Pokud se soudr. ( přítel ) Jelínek, mluvě o kvalitách a kladech prof. Švejnara , dovolává svědectví  pí. Moniky MacDonagh - Pajerové, musím říci, že si vybral tu pravou a neomylnou ! Pí. MacDonagh zakládala s p.Lobkowitzem tak dlouho novou politickou stranu, až se rozhádali a nakonec si každý založil tu svoji !  Rétorické cvičení ve kterém pí. MacDonagh praví  :Prof. Švejnar patří k našim nejrespektovanějším a nejůspěšnějším ekonomům !   Studoval a přednášel na největších univerzitách v USA a     Evropě a výsledky jeho vědeckých výzkumů najdeme ve  VŠECH významných svět. publikacích ! Vše toto mi silně připomíná porevoluční chvalozpěvy a o'dy na divadelní tvorbu p. Václava Havla, kdy někteří "kritici" psali, že p. Havel patří k nejpřednějším světovým dramatikům  všech dob ! A jeho hry, že prý se hrají od Broadwaye přes Londýn, Paříž ,Vídenˇ, Sydney, až po Národní divadlo v Praze ! Dnes víme, že tomu tak zcela není ! S věhlasem prof. Švejnara to bude podobné ! Prof. Švejnar je v podstatě českému prostředí málo známý,  zde trvale nežijící, s manželkou občankou USA a dětmi,které pravděpodobně ani neumí česky ?!

€ skeptik 11.12.2007 14:52

Tak to jste dopadli komouši,USA nemůžete ani cejtit a najednou si přejete amerického občana jako prezidenta?

Co na to "antiradaristé" Tamáš a Neoral ?;-DJenom mám obavu ,že Švejnara "zařízne" nejpozději u volby někdo z dvoustraní KSČSSD ;-D

F.VÍZEK 88.100.57 11.12.2007 15:20

Americký občan? Americký kandidát? Zajímavé...

Americký kandidát?   Něco mi to připomíná. Jako žáčka  a studenta mě krmili tím, že naším nepřítelem je americký brouk, jinak mandelinka bramborová.  Že by nám ti zlí Američané zase chtěli škodit a nasadili do českých luhů a hájů škodnou - profesora Švejnara? 

PS: Když hloupost drcá o nebesa... !

€ skeptik 11.12.2007 16:36

Re: Americký občan? Americký kandidát? Zajímavé...

Ono to tak není soudruhu Vízku?;-DŠvejnar není americký občan a nepřísahal na americkou vlajku ?8-oBlbost s "americkým broukem" jste vymysleli vy bolševici a vy jako pionýr jste jí chodil sbírat;-DŠvejnara jste si vybrali vy ,navzdory antiamerické propagandě,kterou hlásáte;-DVšak si ho také sami "zaříznete" nejpozději u volební urny,věrni tradicím;-D

PetrK 11.12.2007 14:41

Tak nevím,

jakou politickou orientaci má tenhle blábola. Řekl bych, že je to politický bisexuál, či spíše prostitut.

F.VÍZEK 88.100.57 11.12.2007 15:04

Pisatel se dopustil názoru ! Nadávky si nezaslouží !

Na diskusních stránkách se předpokládá, že pisatelé jsou "na trh" se svými názory a že  - bez ohledu na autorství - na ně bbude (nebude) reagováno.  Osobní invektivy a osobní narážky a ataky - to je bolševismus v praxi:  Hrrr na člověka, který s námi nestojí v řadě...

PS: Oponent není nepřítel. Oponent je ten, kdo nutí přemýšlet, kdo nutí hledat nové a nové argumenty, kdo zdokonaluje, kdo učí politické kultuře a napomáhá s odhalováním pravdy.  K ní se - jak známo - nejsnáze dostaneme právě  - SPOREM.   

F.VÍZEK 88.100.57 11.12.2007 15:05

Máme pluralitní politický systém...

Takže myslet se už doopravdy může: a také mluvit a také psát a také podepisovat...  Totalita chcípla!

Stanley 11.12.2007 16:40

Re: Máme pluralitní politický systém...

Jste velký pedagog, téměř jako Jan Amos, ale spíše Makarenko !

Hudec 11.12.2007 14:10

Ani ne v nesprávnou dobu

Ale na nesprávném místě, to souhlasím, naprosto. Prostě v Čechách se kvalita nenosí, tady je nutná nálepka a zasloužilost. Nálepka profesora či vědce (mimochodem - nechápu, jak souvisí státnická funkce s vědeckou aprobací), tu Švejnar má. Skutečnou, narozdíl od té legrační Klausovy. Ale Švejnar, bohužel, není zasloužilý. Takže zde nemá šanci.

Von 11.12.2007 15:33

Re: Ani ne v nesprávnou dobu

Opakování je matka moudrosti, takže - už jsem tu také minulý týden v diskuzi napsal, že pan Švejnar měl rozjet tuto akci už při konci Havlova volebního období. Připomenu, že mi tu bylo vytýkáno, že je to nesmysl, neboť by pan Švejnar "pozval" komunisty do vlády už tehdy. Já si ale myslím, že je to nesmysl! Naopak, výoj naší společnosti /jako celku/ by byl spíš kultivovanjější, méně agresivní, výhody kapitalismu by se asi prosadily více, nebylo by tolik nespokojených a ergo-kladívko - KSČM a asi i ČSSD by ztrácela hlasy! Není to logičtější než dojem, že by pan Švejnar měl komuniosty rád?

hasil 11.12.2007 13:34

jelene, jelene

Zase kopeš politický hrob, tentokrát Švejnarovi. Bacha, s ním půjde i tvůj guru Paroubek.. Jestliže je Švejnar nejvhodnějším kandidátem na prezidenta podle Pajerové a a Jelena, má to jasné.

Stačí politické agitky PR Zelience , neopisuj !!!

Bruno 11.12.2007 13:07

Má na své straně média, přesto se pořád bojí.

Švejnar opět odložil rozhodnutí až na příští týden. Jak to bude vypadat při prezidentování, také bude důležité a zásadní věci pořád hrnout před sebou, nedodržovat slovo, půjde jen do předem vyhraných bitev? To vypovídá o charakteru mnohem více než tisíce zbytečných slov chvály od Jelínků a Vízků.

Josef 11.12.2007 13:43

Re: Má na své straně média, přesto se pořád bojí.

Nejste v obraze, měl byste se lépe informovat o příčinách, a potom byste tak jednoduchý problém vyřešil také ..., ovšem, pokud by Vás ono řešení vůbec napadlo, že?

Bruno 11.12.2007 14:07

Re: Re: Má na své straně média, přesto se pořád bojí.

Co to je za blábol? Řešení je ano - ne. Pokud někoho uplácí, pak přiznávám, je to složitější.

quax 11.12.2007 13:07

už chybí jen Jiří Včelař Vocas-Kotas

vlasta 11.12.2007 12:37

To prof. Švejnar neudělal moc šikovně,

když pozval Josefa Zielence do svého "volebního" týmu. Asi mu nic není známo o popularitě "pátera Josefa".

sdf 11.12.2007 12:28

Májka byla z Gurunu a né z Gururu !!!!

Takhle nějak vznikají ty fámy

Josef 11.12.2007 12:20

Pan Švejnar v 17 letech emigroval za rodiči - prominentními emigranty

No a ...? Jiní komunisté neemigrovali, ba naopak. Po "68" kolaborovali s CCCP a normalizovali, až se hory zelenaly. Žijí stále mezi námi a jsou, tzv. "za vodou," anšto zprivatizovali majetky, které po "45" a "48" buď sami, nebo jejich otcové znárodnili. To je výsledek listopadových událostí v Česku.  

F.VÍZEK 88.100.57 11.12.2007 11:55

Ať kandidáti debatují pro naši lepší orientaci...

Je potřeba přimět Václava Klause k debatě s každým nominovaným kandidátem .  Před zraky národa by se kandidáti měli "do sebe pustit" a řešit otázku: JAK V ČESKU DÁL !   O minulost (a její chyby a přednosti) a ani o zásluhy už tolik nejde.    Bude-li oficiálním kandidátem Jan Švejnar, potom pro diskuse před kamerami je celé moře témat: oba jsou profesory, oba jsou ekonomy.  Ať se ukáže, kdo je dobrý a kdo "až příliš"...

Může se ukázat, kdo z nich je za zenitem, kdo z nich "vyhořel", kdo bude pro ČR přínosem, kdo žije minulostí a kdo myslí spíše na budoucnost...   Volitelé (poslanci a senátoři) by poté měli snazší rozhodování... Reakce voličů by je lépe "nasměrovala".  

V.Klaus sice podle MF DNES předem odmítl veřejnou debatu s každým protikandidátem.  Udělal to veřejně a "řádně" to zdůvodnil.  Že by se bál, to neřekl... Že by "kašlal" na lidi, to  neřekl...  Že by ignoroval moderní metody komunikace, to neřekl...  Proto je šance, aby svůj postoj změnil... Dejme znát, že si to přejeme!  

VLADIMÍR 11.12.2007 12:00

Re: Ať kandidáti debatují pro naši lepší orientaci...

Už se Vám někdy podařila komunikace s cinikem, prostě nemožné. 

Starý J. 11.12.2007 12:05

Re: Ať kandidáti debatují pro naši lepší orientaci...

Švejnar měl 18 let příležitost dokázat, že je pro ČR přínosem a Klaus že je "za zenitem a vyhořelý" (přání otcem myšlenky, že Vízku!). Perfektně se tomu vyhýbal.

Dělat dnes na Klause machra, v době, kdy transformace je v hrubých rysech dokončena a je zde hospodářský růst, je hra na "coby, kdyby" - PO BITVĚ GENERÁLEM! To dokážou i štamgasti ve 4.cenové! A tak by také tato debata vypadala, zvláště, pokud by ji na ČT moderoval Moravec!

Je skvělé být kritikem, když chyběla síla vzít na sebe odpovědnost. Havel dláždil Švejnarovi cestu celých 18 let. Chytrácky se tomu vyhýbal, pouze radil.

Je do dobře nastražená pat celé Pravdy a lásky a Paroubka. Jen pitomec by do toho šel!

F.VÍZEK 88.100.57 11.12.2007 12:29

Jenom nevím o zásluhách pana Klause...

Po šesti letech jeho angažmá (v roce 1997) bylo Česko jedinou zemí Evropy, která měla hospodářský "růst" v mínusu. Krachlo  mu tehdy 17 bank a všechny velké banky musela Zemanova vláda poté zachránit privatizací a před ní je  "nahustit" stamiliardami ze státního rozpočtu.  Dodnes se ze splátek dluhů stát ne a ne vzpamatovat.  Také vyrovnaný rozpočet byl Klausovský klam: dluhy byly ukryté v  České konsolidační bance, v České inkasní, v České finanční - odkud je "vytáhl" na světlo boží až Zeman, poté je přiznal a "přilepil" navždy k veřejným financím. Přesto má Česko zázračně nízký veřejný dluh: tak na polovině oněch povolených 60% vzhledem k HDP  (zhruba 30 - 35%).

Ostatně pád Klausovy vlády, odchod lidovců z ní, rozpad ODS i konec tehdejkší koalice a předčasné volby 1998 a porážka Klause sotva svědčí o "úspěšnosti", že ?

Ale nyní nejde o minulost. Co se stalo, nemůže se odestát.  Jde o budoucnost - a tady by se mělo ukázat, kdo je mužem budoucnosti: Klaus? Švejnar ?  Kdo ví ?

abc 11.12.2007 12:42

Výjimečně krátká (nebo selektivní) paměť

V čem bylo darování bank zahraničním subjektům bylo  tak úspěšné?

Kdo se měl starat o fungování bank. Klaus? Víte vůbec, o čem píšete?

F.VÍZEK 88.100.57 11.12.2007 14:07

Víte...

Čeští bankéři se po listopadu 1989 natolik "osvědčili", že vykolíkované hřiště Klausovou tehdejší kamarilou (Tříska, Dlouhý, Dyba, Kočárník, Salzman atd.) parádně využili... ale bohužel ne ku prospěchu republiky, jejich občanů a budoucnosti této země.  nerado se to přiznává, ale fakta hovoří...

Důkaz: Krachy všech bank a "nekrachy" těch největších jenom díky oddlužení a privatizaci.