1.6.2024 | Svátek má Laura


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
abc 11.12.2007 11:49

Klaus v podstatě mlčí, nepomlouvá Švejnara, propaguje svou knihu

Naproti tomu Švejnarovi PR podporovatelé na Klause vztekle a hlavně neférově útočí. Zřejmě americké móresy  nejen zavládly v parlamentních volbách, ale i ve volbě prezidentské. Jistě ale budou žvanit o politické kultuře.

Pane Švejnare, seberte svou rodinu a vyrazte po českých luzích a hájích. Vylezte z akademického skleníku a ukažte se. Tak se to přece dělá v Americe.

doktor 11.12.2007 11:58

Re: Klaus v podstatě mlčí, nepomlouvá Švejnara, propaguje svou knihu

To bohužel není pravda. Pan president se mimo jiné vyjádřil, že zatím všechno, co řekl profesor Švejnar o naší polistopadové transformaci, je nepravdivé. Podle prof. Klause je tedy prof. Švejnar totální lhář.

abc 11.12.2007 12:27

Teď lžete Vy

Klaus  komentoval jednu větu v CV  světoznámého ekonoma, navíc reagoval na dotaz studentů. Píše se tam. že byl jeden z hlavních architektů reforem. Byl? Nemluvě o tom, že se píše o ČR, která tehdy ještě neexistovala. To ale v USA nemusejí rozlišovat. Není špatné si přečíst originál.

Pavel 11.12.2007 11:48

A kde jsou další?

Myslím si,že prof.Švejnar je důstojným protihráčem o prezidentský úřad.Vzdělaný ekonom proti vzdělanému ekonomovi.Pokud si dobře pamatuji,tak chtěl Martin Bursík postavit proti Václavu Klausovi ženu.Kde je?Skutečně málo kandidátů na čestné soupeření.

Blaho

Starý J. 11.12.2007 11:40

Autore

...dláždí po boku SZ, ČSSD, KOD a SNK cestu ke druhé, ještě smutnější pětiletce Václava Klause....

Copak bylo na té pětiletce tak veskrze smutného, že dvě třetiny občanů by chtělo Klause za presidenta na příštích pět let? Vašeho guru Proubka chce necelá třetina za premiéra a přesto si dělá největší nárok na premiérskou sesli. A více jak polovina jej nemůže ani vystát! Dokážete si představit, jak přesmutné by bylo jeho další působení na místě premiéra, nemluvě o křesle na Hradě, na které se rovněž chystá?

Jinak mě překvapuje, jaké chorály nadšení a chvály se pějí na Švejnara, ať již jako na génia osobnosti a světového ekonoma. Na člověka, který by se měl stát presidentem a presidentovat lidem, z nichž určitě 90% o Švejnarovi slyší poprvé až nyní. Dosavadním Havlovým nabídkám na post premiéra se mazaně vyhýbal, neboť by musel nést za své kroky odpovědnost. V křesle presidenta může pokojně prochrápat pět let na Hradě a všichni političtí potentáti mu budou vděční, že se do ničeho nemíchá. Co na tom,že se běžní občané ani nikdy nedozví, co si vlastně myslí! Nelépe by  vyhovoval tento stav právě Paroubkovi a jeho sockomunistům - spojené levici.

Emi 11.12.2007 10:46

falešný mýtus a tichá voda.

Závoj neznámého se poodhaluje. Novináři rádí považují Švejnara za emigranta. Není to tak. Jenom pravověrní emigranti, kteří byli nuceni opustit republiku a kteří se museli v cizím prostředí spoléhat pouze na sebe a bez cizích vlivů se etablovat mají na toto označení právo. Pana Švejnara v 17-ti letech jeho komunisticko-prominentní tatíček v diplomatických službách přeemigroval ze Ženevy do Spojených států. Je to prominentní synek, kterému byla vydlážděna cesta přes kontakty otce. Tento zdánlivě  nepodstatný detail má zřetelně vliv na jeho myšlení a jeho skutečný politický postoj. Byl vychován ve velmi exponované komunistické rodině. Patrně zdědil obojživelnictví  po svém otci.

Malý Aston 11.12.2007 10:56

Re: falešný mýtus a tichá voda.

Ale zase na druhé straně je to pro něho výhoda.Ostatní z leva i z prava se museli nějak podílet na transformaci vlády komoušů na vládu demokratickou,museli se podílet na vrácení všeho co komouši ukradli ale Švejnar se nenamočil a může dneska vykládat jak by to dělal on,nejchytřejší ekonom Světa.:-D

Štváč 11.12.2007 11:17

Re: falešný mýtus a tichá voda.

Je vám znám komunistický profil rodičů Klause ? Není ? Nevadí, to jen bolševik posuzoval lidi dle třídního původu. Vy v tom pokračujete a jste v tom pořád zadělanej až po uši. Přesně takto vypadají obdivovatelé hradního chameleóna. Včera poslušní slouhové, dnes antikomunisti. (proboha abych Klause neurazil, ten v zájmu dobrých vztahů s KSČM, používá slovíčko : nekomunista)

Vidlák 11.12.2007 11:25

Re: Re: falešný mýtus a tichá voda.

Jak si tak pročítam Vaše příspěvky, není mi jasné, proč zrovna Vám vadí něčí "komunistický profil". Co Vás tak štve Štváči? Komuniské to zcela jistě nejsou...

Starý J. 11.12.2007 11:29

Re: Re: falešný mýtus a tichá voda.

Mohu se zeptat, co Vy jste byl včera a co jste dnes (i když podle Vašich příspěvků to je vcelku jasné)?

Je pozoruhodné, jak lidé Vašeho typu vědí, co byli dnešní antikomunisti včera! A neopomenou to zde omílat neustále dokola, aby ta vina za 40 let marasmu byla řádně rozprostřena pokud možno na všechny a zmenšila tak vinu včerejších komunistů.

Poklop 11.12.2007 12:32

Re: Re: Re: falešný mýtus a tichá voda.

Podle hesla-já nic,já muzikant!!!Je správné,že se mladí ptají proč jsme se komunistům nepostavili.A co byli dnešní antikomunisti?Normální srabi!!!!!!!Báli se o svá koryta.

westík 11.12.2007 17:42

Re: Re: Re: Re: falešný mýtus a tichá voda.

 jojo, poklope, soudíte ostatní zřejmě podle  přísloví:" podle sebe soudím tebe" !

Josef 11.12.2007 11:39

Re: falešný mýtus a tichá voda.

No a ...? Jiní komunisté neemigrovali. Naopak, po "68" kolaborovali s CCCP a vesele normalizovali.

Zajímalo Vás někdy co dělají dneska ...? Zprivatizovali majetky, které po "45" a po "48" sami, nebo jejich otcové, či dědové nakradli. ;-(

To v žádném případě není případ pana Švejnara.   

štír 11.12.2007 10:39

Nestačím se divit

Opravdu se nestačím divit.Všichni si na vše ztěžují, ale sotva se objeví na pol. scéně  někdo, kdo bojuje o změnu,hned je vyvrhel, negramot atd.Změna je třeba. Nebojme se změn,nebo nám vyhovuje současný stav ? Necháme si demokracii  úplně zničit, nebo si na ni budeme dále jenom hrát ve prospěch karieristů ? Karieristé se vždy změn bojí.To platí obecně. Vlastně u prezidenta ani o moc nejde.Jeho pravomoce jsou  velmi okleštěné a v jeho funkci se v současné době zrcadlí ješitnost a politikaření pol. stran a když už neví kudy kam, zvolí toho o kom si myslí,že jim bude alespoň trochu nakloněn.Poslední volby prezidenta byl trapas. Pol. neměli připraveného reprezent. kand. a když zvolili Klause,  oddychl, jsem si, protože jsem věděl, že si dovede uvázat kravatu a kalhoty nemá 20 čísel nad kotníky.To je ale trochu málo.Opravdu záleží jak prezident vystupuje v zahraničí, jak si tohoto státu a občanů váží, může být pro pol.vzorem,na každém kroku může prosazovat demokracii, přirozeně prosazovat slušnost a být pro politiky autoritou, kterou si váží. Já takového prezidenta chci a je to mé právo ho mít.Je sprosté ,že není přímá volba prezidenta, to demokratické právo je nám odpírano- je to podvod a machinace politických stran.Bohužel.Pomlouvat,urážet  nebo zpochybňovat osobu pana Klause nebo Švejnara nechci a nikdy bych si to nedovolil.To není polemika.Važme si svého prezidenta a bojujme o jeho vyšší pravomoce.Parlament nesmí disponovat tolika pravomocemi, jinak dochází k prokazatelnému střetu zájmů přímo v parlamentu.

štír 11.12.2007 10:52

Re: Nestačím se divit

Omlouvám se za chyby, ano vidím je.

VLADIMÍR 11.12.2007 10:53

Re: Nestačím se divit

Pokud posuzujete lidi jak vypadají a jakou mají kravatu, tak je mi vás líto.

štír 11.12.2007 11:18

Re: Re: Nestačím se divit

No, když nic jiného jste z toho nevyčetl ,tak se nedivím.Přečtěte si ještě jednout. Opravdu jste rozesmál a už jste asi zapomněl jak poslední volba prezidenta probíhala nebo jste ji nesledoval.  No nic...

VLADIMÍR 11.12.2007 11:54

Re: Re: Re: Nestačím se divit

Předpokládám, že myslíte tu Klause  :-D

Von 11.12.2007 10:26

Konstatuji, že pan Jelínek mi svůj nadpis ukradl!

Doslova a do písmene jsem to tady takhle před několika dny napsal. Schytal jsem to -samozřejmě - a  marně jsem to zachraňoval tím, že možná pan Švejnar mazaně oddaluje své rozhodnutí a nakonec nebude kandidovat a na výběr dalšího Klausova konkurenta bude stále méně času! No - uvidíme. Jedno je jisté - politická kultura a morálka se u nás bohužel vůbec nelepší, spíše naopak. Tím myslím, jak si i při tak důležitých situacích u nás každý pouze ohřívá svou polívčičku a spřádá různé výměnné obchody. Ach jÓ!

Klokan 11.12.2007 10:17

Jelínku, to vám jen tak ulítlo, že

"Aniž by Jiří Paroubek tušil, tak do značné míry svázal svůj politický osud s úspěchem Jana Švejnara. "

To skoro vypadá jako dobrá zpráva, jen si nejsem jist jestli to Druhý Vítěz vidí stejně jako vy.

tatina 11.12.2007 10:12

Soudruh Jelínek

je sice na správném místě,ale v nesprávnou dobu.Jemu by seděla doba před rokem 1989 a to ve funkci tajemníka UV KSČ.

Gonzales 11.12.2007 10:00

K článku v MfD

Být prof.Švejnarem tak protestuji - pochvala od Moniky Pajerové není žádná pocta

Starý J. 11.12.2007 11:46

Re: K článku v MfD

R^R^R^ Bohužel jsou z jednoho havlovského hnízda! Ti se chválí navzájem (Paroubek se stačí chválit sám)!

Joska 11.12.2007 9:33

Byla by škoda, kdyby Švejnar nekandidoval

bez ohledu na to, jak to nakonec dopadne. Leccos se při volbě vyjeví a projasní.. i pro nás, voliče.

Malý Aston 11.12.2007 8:51

Švejnar je nejlepší!

Pokud je to pravda,co píše Pajerová a co píše Jelínek,jsem pro aby byl pan Švejnar zvolen za předsedu ČSSD a postaral se o medernizaci této politické strany.Na Hradě může sedět kdokoliv.Je třeba udělat pořádek u socek aby jsme měli možnost poznat,zda ČSSD je KSČM nebo naopak.:-D

eTony 11.12.2007 9:16

Re: Švejnar je nejlepší!

teď jste právě píchl do bioLihového hnízda, tohle se Roccovi Jyrkovi šibalovi nebude líbit, dá se říci, že se zvýší stupeň potivosti na jeho špecích ....

pepa 11.12.2007 9:22

Re: Švejnar je nejlepší!

R^R^R^;-)

ver 11.12.2007 9:37

Re: Re: Švejnar je nejlepší!

nejlepčí je Jelínek , akorát by se měl omezit jen na nadpis

milkom 11.12.2007 11:48

Re: Švejnar je nejlepší!

R^ pěkné, opravdu kvalitní glosa

Cunka 11.12.2007 8:37

Klaus je klaun, Svejnar dozadnice komunistum a agentum lezouci

Místopředseda PS-PČR Jan Kasal byl dne 12.10.1988 vázán jako vlivový agent ruskou GRU. Typování bylo provedeno při jeho služebních cestách do SSSR. Při vázání bylo použito kompromitujících materiálů. Byla mu nabídnuta finanční motivace a podpora v jeho budoucí profesní a politické kariéře. Podepsal spontánně a ochotně a že rád bude spolupracovat i při případné změně politického systému v zemi. Respektoval skutečnost, že se jedná o závazek celoživotní. Kvalita jeho informací z minulosti byla velmi dobrá. Informace se nacházejí ve svazku „VOR".

 

Výtah z Hlavní správy rozvědky ze dne 14.10.1988 a přísně tajných dokumentů FBIS