29.4.2024 | Svátek má Robert


Diskuse k článku

POLITIKA: Prezident na hanbě

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Olin 8.12.2008 15:47

Re: Český Honza

Kostely stavěla prakticky ve všech dobách příslušná "vrchnost". Někdy svobodná "obec". To bylo ovšem v dobách, kdy obec byla zároveň církví a vrchnost byla v církvi. Stavěli to církvi a sobě.

Dnes je situace zásadně odlišná. Tedy - začala se měnit už v XIX. stol. a zásadní přeryv znamenala komunistická vláda. Z "církve" vzniklo ze společenstkého hlediska torzo, "proutek vyrostlý z kořene", ale z církevního hlediska se teprve stává církví, tj. hloučkem "vyvolaných ven", společností odlišnou od obce. Vrchnost neexistuje, úřad k církvi žádným způsobem nepatří.

Představa, že by církve vzhledem ke své maličkosti financovaly stavby nebo jejich rekonstrukce samy, ve světě, kdy všichni, i mnohem bohatší entity, staví především z úvěrů, je nerealistická. Církev ale úvěr dostane jen vyjímečně. Protože se tím živím, vím to velmi konkrétně. Zbývají tedy dotace a sponzoring. Významnou pomocí je také partnerství s bohatými církvemi zejm. v USA, kterého dosáhnouti je však velmi obtížné. Sanace dědictví po předcích, což jsou zejména kostely jako dominanty, je velmi rozumné, žádoucí užití bruselských fondů. A není pragmatičtějšího argumentu ve prospěch evropské integrace než měděné cedulky "postaveno v programu Phare" a podobně. 

emil 8.12.2008 14:51

Re: Český Honza

Prča ale je, že bez té Prahy byste nedostali ani floka. Kde myslíte, že se vaše požadavky zpracovávají do podoby, kterou Brusel přijme? Je smutné, že si myslíte, že peníze vám posílá Brusel. Ó ty sladká nevědomosti.

Z 8.12.2008 12:50

Prezident Klaus je frajer, klobouk dolů

Na Klause plive česká Strana zelených kdekoli a kdykoli, avšak Topolánkovi to nevadí a aby si udržel koryto bratříčkuje se s touto zelenou sebrankou pod velením Klausova zarytého nepřítele Bursíka a jeho protiklausovsky zaryté postelnice Au Au. Bursík, taky aby si udržel koryto, na oplátku leze orálně Topolánkovi do zadnice kdykoli k tomu má příležitost a Topolánkovi se to líbí.

Zelení nemají žádnou úroveň, proto stejnému Topolánkovi nevadí. Naposledy se znamenitě předvedl ten francouzský Zelený křupan z Bruselu, co si usmyslel chovat se u prezidenta Klause na Pražském hradě jako dokonalé zelené hovado. Šéf té bruselské delegace na Hradě nebyl v křupanství o nic mírnější. Dobře s nimi prezident Klaus vyběhl, ale Topolánek se dosud ani slovem nezastal Klause. Zelení už víc nemohli udělat pro zesílení odporu lidí v ČR proti Bruselu. Každý alespoň vidí, co Čechy čeká, když český parlament schválí ten Bruselský diktát, pardon Lisabonskou smlouvu. Křupani z celé Evropy s posvěcením z Bruselu si budou v Čechách dělat co se jim zlíbí a Češi budou muset mlčet, protože to sami chtějí. Po ratifikaci ten Zelený křupan půjde na Hrad bez zvaní a dá si tam nohy na stůl.

Mojmir Prusa 8.12.2008 12:46

Dobry clanek

Precetl jsem si zaznam z jednani presidenta Klause s temi eurohujery a jsem zhnusen. Ze europoslanci nejsou dobri diplomate, bych prezil. Ze jsou ovsem hulvati a nechovaji se pratelsky na oficialni navsteve o nich vypovida velmi nelichotive. Kazdou vec preci lze rici tak, aby smysl zustal zachovan, Zde se ovsem hovorilo tak, aby adresat byl urazen. A to je hulvatstvi. Nebo buranstvi, jak kdo chce.

Nicmene vzdy si vzpomenu na  Brozovou, ktera se chova stejne nezdvorile a teto tetce to  plno vzdelancu = pravniku zere. Samozrejme jsou penize az na poslednim miste..... Chasnik s gulemi se ovsem v posledni dobe chova velmi podobne.....

Nemam VK rad, radeji nebudu zde sirit, co vsechno spatneho si o nem myslim. Nicmene si nedovedu predstavit, ze bych se choval takto nezdvozile ke komukoliv, kdo by mne pozval na navstevu. A dovedu si predstavit, kdyz se ho nikdo z jeho blizkych politiku nezastal, ze to prispelo k jeho zreknuti se funkce cestneho predsedy ODS.

hamar 8.12.2008 13:17

Autorita se nedá poručit...

... a ve světle výroků a činů VK vůči EU se delegace chovala obdobným způsobem jako VK, jako slon v porcelánu. Takže ješitnost narazila na provokativnost a poučování, což je také "silná stránka" VK. Myslím si, že "disident" Klaus by si měl zvykat, že "Jak se do lesa volá, tak se z lesa ozývá"!

Mirek F. 8.12.2008 13:58

Re: Autorita se nedá poručit...

Klaus, ať je jakýkoliv, pouze říkal svoje názory, (jenže spousta eurohujerů nerozdýchala, že nejsou mainstreamové). Nikoho nevyslýchal, s kým a proč se stýká.

Niky 8.12.2008 12:45

Když Pol Pot studoval na Sorboně,

tak mu politické školení dávali:velký politický vzor Václava Havla,bývalý fašístický kolaborant a komunista Mitterand,trocista Jospin,bývalý komunista Solana a také maoista,trockista a pedofil Cohn-Bendit.Politické školení bylo tak úspěšné,že Pol Pot přerušil studium vrátil se do Kambodži a jako fanatický komunista nechal vyvraždit polovinu svého národa!

Starý J. 8.12.2008 12:54

Re: Když Pol Pot studoval na Sorboně,

R^

Starý J. 8.12.2008 12:43

www.jiři

.....největší český pravičák má stejyný názor na EU a LS jako čeští komunisté. Mohl byste mi to vysvětlit,. nerozumím to mu.....

nerozumíte a neumíte pochopit, že mohou mít stejný názor na věc, ale naprosto z jiných důvodů. A ten důvod je důležitý. KSČM není vůbec pro izolaci, naopak jak jistě víte (nebo nevíte?) je internacionalistická. Ale za středisko té internacionální spolupráce rozhodně nemá Brusel, ale jené město. Až zjistí, že EU je ve své cestě k "reálnému socialismu" už hodně daleko, přestane ji možná vadit, že střed jejího intenacionalismu není přímo v Moskvě.

Klaus je pro samostatný a svrchovaný stát a mezinárodní smlouvy potřebuje jen k vzájemně výhodnému obchodu a spolupráci. Vyhovovalo by mu původní EHS. Takže postoj KSČM a Klause má k sobě hodně a hodně daleko. KSČM se jen nemůže zatím smířit s tím, že internacionální direktivy a příkazy přichází od dříve třídních nepřátel!

Důležitejší je, že ČSSD (Paroubkova ČSSD) a KSČM mají k sobě ideově neuvěřitelně blízko, dá se tvrdit,  že jsou ideově naprosto jednotní. Dokonalé jednotnosti brání, že pašalík protektora očekávají jedni z Bruselu a druzí z Moskvy. 

Niky 8.12.2008 12:46

Re: www.jiři

Berlína a Moskvy!

www.jiri 8.12.2008 13:21

Re: www.jiři

Samostatný a svrchovaný stát zde již byl a neosvědčil se. To ví každé malé dítě a učí se to ve škole. Výsledek byl rok 1938 a1948 světové války a revoluce. Na to ale již přišli po 2.světové válce v západní evropě, že tudy cesta nevede a proto začali budovat jednotnou Evropu na základě EHS atd. A výsledek. Neobyčejná stabilita a úspěch, že pro občany byl přitažlivější než všechny socialismy a podobné režimy, takže tyto režimy padly. Naše budoucnost je v jednotné a funkční EU a proto je potřeba toto snahu podporovat. To se nelíbí pouze Klausovi a komunistům a proto nás táhnout znovu na východ a je úplně jedno z jakého důvodu to není podstatné, podstatný je výsledek. Nerad bych se zase jednou ráno probudil jako v roce 1968. A neopírejte se stále o Paroubka, Klaus je pro tento stát mnohem nebezpečnější

Zebra 8.12.2008 12:32

Emilku, emilku,

s vámi je řeč jak rozprávka ! Jak může z postavení člověka vzniknout slušnost ? Jako že pobíháte ve výběhu a kde nic tu nic, udělají z vás ředitele továrny a jste slušňák ? Zbytek je mi už zcela nesrozumitelný, snad jen , že hojnou frekvencí slova lůza jste zacouval ještě daleko za socík, někam k Ludvíkovi VXI. a Marii Antoinettě ?

emil 8.12.2008 15:02

Re: Emilku, emilku,

Zebřičko, zebřičko, z postavení člověka nemůže skutečně vzniknout slušnost. Je-li někdo hloupý sprosťák, s funkcí rozhodně tím být nepřestane. Ovšem důležité je, jak se budou chovat ostatní. Budou-li to pitomci jako ty, samozřejmě se úroveň objeví v celém státě. Tak to bylo za komoušů, kdy zfanatizovaní hlupáci, podotýkám, vždy docela primitivní, protože s těmi se lépe manipuluje, mohli úspěšným lidem vesele nadávat za podpory vlády lidu. Že se to tobě líbilo, jen naznačuje, cojsi zač. A nic lichotivého to rozhodně není.

sociolog 8.12.2008 12:05

pan autor si ocividne nevsiml, ze Cohn-Benditt je rozhodne

svym mandatem blizsi nasemu prezidentovi nez obskurni medialni bohac, s kterym nase hlava statu obedvala a tim podobny incident vyvolala.

Proc ovsem nezakrocil nejaky Cech proti Klausove nedustojnemu chovani, kdyz uz po druhe volbe hodla zrejme vyuzit sve pravo na bezbrehe saskovani a prritakavani Medvedevovi.

Aby se podobnym incidentum na Hrade predeslo, tak by bylo dobre pana prezidenta co nejdrive impeachovat. T. zn. poslat ho do propadliste dejin driv, nez o necha nasi zemi do toho propadliste spadnout.

Prezident nema ani pravo na takove irske sedanky,kterymi zasahuje do vnitrniho deni cizi zeme, ani na propagaci svych knih napr. v Moskve. Dovolil si snad snad Havel takove kseftiky, jako inscenaci nejake sve nove hry behem sveho prezidentovani?

Mirek F. 8.12.2008 12:38

Re: pan autor si ocividne nevsiml, ze Cohn-Benditt je rozhodne

Tedy, takhle demonstrovat svoji bolševickou mentalitu, to se vám opravdu povedlo. Zvlášť poslední odstavec, jako by z Rudého Práva vypadl...;-O

eTony 8.12.2008 12:38

Re: pan autor si ocividne nevsiml, ze Cohn-Benditt je rozhodne

no, hlavně, když vy víte na co má prezident právo a na co nemá, kreaturo........ a pokud vím, vaše jasnozřivosti, tak do irských poměrů se nikdo nezasahoval, Irové si, narozdíl od nás, dokážou poradit sami. To jen my musíme poslouchat sosanskou chátru a jejich stupidity......

dulcibelka 8.12.2008 12:41

Re: pan autor si ocividne nevsiml, ze Cohn-Benditt je rozhodne

Soudruh Cohn-Bendit by byl prezidentovi nejbližší, leda tak kdyby tímto byl Jyřýk Paroubků. Oba dva jemní gentlemani by se jistě vzácně shodli. Tak si počkejte...

honzak 8.12.2008 13:05

Re: pan autor si ocividne nevsiml, ze Cohn-Benditt je rozhodne

nejlíp by jim to šlo na duričkově jachtě....

milan007 8.12.2008 12:54

Re: pan autor si ocividne nevsiml, ze Cohn-Benditt je rozhodne

Máme doma papoška, mluví docela hezky jen smysl to nedává. Připomíná mi Vás , s tím rozdílem, že Vy máte volební právo (bohužel).

honzak 8.12.2008 12:01

doporučuji přečíst

odpovědi jakéhosi Dubského na otázky ohledně LS na lidovkách. Síla přesilná!

Čtenář 8.12.2008 11:49

KSČ

je p. prezidenta vděčná, neboť to byl on, kdo její zástupce pozval do Lán.  Každý máme jiný názor na nezdvořilost, že pane Jemelíku. Prostě p. prezident není zvyklý na otázky, které mu neprolustrují jeho podržtašky.  Jinde jsou na nepříjemné otázky zvyklí, nepovažují je za nezdvořilost a hlavně nezačnou cloumat svým "majestátem".

Starý J. 8.12.2008 12:12

Re: KSČ

Jděte už s těmi Lány do patřičných vyměšovacích míst!

Do Lán byli pozváni zástupci všech stran zvolených do parlamentu, ne KSČM. Pokud vám ten rozdíl nic neříká, tak se někde informujte! nevím, jakým způsobem  by Klaus vynechání KSČM vysvětloval.

Vám vadí (ale nevěřím tomu), že do Lán přišel i zástupce KSČM, ale nevadí, že vůbec někdo KSČM volí, že socani prosadili funkci v parlamentu pro Filipa, že Paroubek s nimi vládl (a ignoroval přitom své koaliční partnery), vládne v krajích a chystá se vládnout na celostátní úrovni (jeho obhajoba jejich strany tomu předchází).

Vám vadí symbolická účast komunistů v delegaci parlamentu, nevadí jejich dnes už skutečný vliv ve vládnutí spolu se socany. Komunisté vám ve skutečnosti nevadí, to byste na prvém místě kritizoval tyto věci. Na prvním místě vám vadí Klaus a hledáte pro to důvod. Je, nebo byl to Klaus, který se s nimi domlouvá a navzájem podporuje při skutečném vlivu na společnost - t.j. tvorbě zákonů a nařízení? Kdy měl Klaus (na rozdíl od Paroubka) při svém rozhodování co společného s komunisty?

Vaše nenávist jde tak daleko, že necháte presidenta našeho státu urážet nějakým levicovým teroristou, který se venku pochlubí, že přijel schválně provokovat

Čtenář 8.12.2008 12:47

Re: KSČ

Jste zřejmě telepat, že víte co mně vadí a nevadí, koho mám rád a koho nenávidím. To komunisté nám  věčně něco podsouvali. Rozhodně mi vadí komunisté, ať jsou v jakémkoliv kabátě.

H.K. 8.12.2008 12:55

Re: KSČ

Vám vadí komunisté, ale nevadí Vám komunistické metody. Když nemá někdo stejný názor jako já , tak ho praštím dlažební kotkou do hlavy. Soudruh jak soudruh. President jak nýmant.

Starý J. 8.12.2008 12:58

Re: KSČ

Pokud vím, kritizujete jen Klause za "paktování s komunisty" - pozvání KSČM do Lán.. Nic jiného a stokrát závažnějšího a podstatnějšího  zde nekritizujete! Asi Vám to tedy nevadí!

H.K. 8.12.2008 12:51

Re: KSČ

 Každý máme jiný názor na nezdvořilost....... Nevím jestli si kdokoliv musí zvykat na "zdvořilost" kohokoliv. Vůbec ne na nezdvořilost lídí, kteří se proslavili poze házením dlažebních kostek na barikádách.

Jaký máte názor na nezdvořilost Vy pane Čtenář IP: 90.178.74.

Vlali 8.12.2008 11:45

to se mi líbí

Přibližně čtvrtina Irů řekla ne EU a všichni co stojí na straně putinovského Ruska (většinou agenti KGB) křičí pryč s EU. Je smutné, že jediný stát co má agenta v čele je zrovna ČR.

eTony 8.12.2008 12:00

Re: to se mi líbí

a on někdo, včetně našeho prezidenta, u nás řekl ´pryč s EU´? Kecáte a víte to to, čili řízená lež..... nejde o EU, ale její podobu, žvanile........

Vlali 8.12.2008 12:07

Re: to se mi líbí

Není to řízená lež ale řízená  provokace. I  když to VK neřekl on Evropu (myslím tu spořádanou a západní) ve skutečnosti nenávidí.

Mirek F. 8.12.2008 12:40

Re: to se mi líbí

Je hezké se přiznat, že používáte řízenou provokaci, ale přesto bych doporučoval trochu skromnosti, čili nerozhlašovat bez argumentů , koho ten či onen nenávidí.