24.5.2024 | Svátek má Jana


Diskuse k článku

POLITIKA: Prezident a jeho protektor

Historie je materie, která ovlivňuje současnost více, než si uvědomujeme. Osudem malých států je závislost na velmocích.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Václavíková 9.4.2015 23:53

Výrok Andrewa Schapira

"Není na mně nebo na kterékoliv jiné zemi, abychom říkali českému prezidentovi, co má nebo nemá dělat. Když prezident Zeman řekl, že je třeba vzdát hold všem zemím v souvislosti s koncem druhé světové války, tak to chápu. Ta symbolika, že možná je jediným vůdčím představitelem státu EU, který bude stát na tom pódiu a sledovat vojenský pochod, když ta armáda destabilizuje jeden ze sousedních států EU, možná je taková prekérní, uvidíme, co se stane."

Zdroj: http://zpravy.idnes.cz/zemanuv-vyrok-rozdeluje-politology-dve-/domaci.aspx?c=A150405_192228_domaci_kha

B. Rybák 10.4.2015 0:17

Re: Výrok Andrewa Schapira

Podle "První zprávy.cz" tam řekl "Nicméně si myslím, že by bylo nešťastné, kdyby se prezident Zeman zřejmě jako jediná hlava státu z EU zúčastnil vojenské přehlídky v době, kdy ruská vojska v rozporu s mezinárodním právem destabilizují sousední zemi," uvedl americký velvyslanec v ČR Schapiro".

Když už odhlédneme od zcela nediplomatické veřejné kritiky našeho prezidenta velvyslancem spřáteleného státu, je představa pana velvyslancem že každý musí mít na ukrajinskou občanskou válku stejný pohled jako on, naprosto nepřijatelná (obzvláště od představitele státu, který zažehl tolik "barevných revolucí a "demokratických jar", že skoro půl světa je už ve válečných plamenech!)

B. Rybák 9.4.2015 23:09

Výborný článek!

Veřejné (záporné) hodnocení prezidenta velvyslancem cizího spřáteleného státu je mezi demokratickými státy projevem bezprecedentní arogance, kterou si u nás naposled dovolili nacisté v jejich protektorátu!

Nelze už pochybovat o tom, kdo např. proti-zemanovské demonstranty vybavuje barevnými destičkami i cizojazyčnými transparenty, kdo inicioval vajíčkový atentát na naši demokracii a už vůbec ne o tom, kdo řídil jím osobně vybrané a v USA vyškolené st. zástupce při neústavním puči proti politicky nekorektní Nečasově vládě!

Obamovy USA jsou smrtelným ohrožením západní(křesťansko-židovské) demokracie (demokratického kapitalizmu)!

B. Rybák 9.4.2015 23:33

Re: Výborný článek!

Je neuvěřitelné, kolik bojovníků pan Shapiro "získal" i na NP (na vajíčkovém skandálu jich ale bylo víc. Pro ty z nich, kteří se pouze zmýlili uvádím podstatnou část jeho veřejného vyjádření:

"Nicméně si myslím, že by bylo nešťastné, kdyby se prezident Zeman zřejmě jako jediná hlava státu z EU zúčastnil vojenské přehlídky v době, kdy ruská vojska v rozporu s mezinárodním právem destabilizují sousední zemi," uvedl americký velvyslanec v ČR Schapiro."

Když si toto dovolí veřejně, co asi dělá v zákulisí?!!!

J. Václavíková 9.4.2015 23:52

Re: Výborný článek!

Vám evidentně hráblo!

B. Rybák 10.4.2015 0:22

Re: Výborný článek!

Zato Vám evidentně "ani ťuk".

Z. Bureš 9.4.2015 20:57

Jemelíku - jste vážně duševně nemocný člověk.......

.....a Váš čas na stránkách NP již definitivně vypršel !!!

J. Klepal 9.4.2015 19:52

objektivní pohled

Můj názor, předpokládám v souladu s diplomatickou praxí, je takový, že velvyslanci cizí země nepřísluší kritizovat, kam prezident hostitelské země cestuje, takové chování by bylo považováno přinejmenším za nediplomatické. Zeman je ovšem, vzhledem ke své známé mstivé povaze, považoval rovnou za drzé a hlasitě zabouchl velvyslanci hradní dveře. Takové buranské chování není nic nečekaného u našeho prezidenta, podařilo se mu tím opět vzbudit mezinárodní pozornost.

B. Rybák 9.4.2015 23:37

Re: objektivní pohled

Vztah pana prezidenta ČR a pana velvyslance USA má svou pohnutou historii. Tato diplomatická nehoráznost byla onou příslovečnou poslední kapkou!

P. Papež 9.4.2015 19:50

Jemelíku

Jemelíku, přečtěte si, co skutečně Shapiro řekl. Pak nenapíšete takovou snůšku hovadin, jak se vám v tomto článku povedlo. Jestli takto bojujete za spravedlnost se Šalamounem, nedivím se, jaký má Šalamoun slabé postavení.

V. Váňa 9.4.2015 20:39

Re: Jemelíku

Vážený pane Papeži,

domnívám se, že je načase, abyste se i Vy seznámil s tím, na jakou otázku padla slova o zavřených dveřích.

Zemana se ptali, jestli si pozve velvyslance na hrad (na kobereček), a on opáčil, že velvyslanec má dveře na hrad naopak zavřené.

To jen pro pořádek.

Jemelíka nekomentuji. V.

P. Papež 9.4.2015 22:00

Re: Jemelíku

Vážený pane Váňo! Asi jste nečetl celý článek, protože povídání o zavřených dveřích, které mně připomínáte, tvoří jen pár vět z celého článku. Já přímo píši o tom, že Shapiro si nikde nehrál na protektora a že Jemelík reaguje pouze na Hradní zprávy, nikoliv na skutečný projev Shapira, který se diametrálně s míněním Hradu liší. To jen pro pořádek.

B. Rybák 9.4.2015 23:14

Re: Jemelíku

Vážně? On našeho prezidenty tak jak se sluší a patři na velvyslance spřáteleného státu na veřejnosti chválil?

P. Papež 10.4.2015 23:10

Re: Jemelíku

Asi podle vás se musí prezident chválit. Kdo ho nechválí, je nepřítel? Máte dost hloupý názor. Slušný a inteligentní člověk bere i negativní věci, ze kterých se dokáže poučit. Bohužel ješitný egoista Zeman toto neumí.

B. Rudolf 9.4.2015 18:32

Toto napsal člen spolku Šalomoun?

Spolek Šalomoun se angažuje (angažoval?) v případech podezření na pochybné vyšetřování nebo rozhodnutí soudní moci.

No a pan Jemelík napíše článek na základě toho, že byl líný se seznámit s nejzákladnějšími fakty tématu. Kdyby si pana Schapira opravdu poslechl nebo si aspoň přečetl přepis jeho slov, nikdy by nemohl dát svému článku takové zakončení.

B. Rybák 9.4.2015 23:40

Re: Toto napsal člen spolku Šalomoun?

"Nicméně si myslím, že by bylo nešťastné, kdyby se prezident Zeman zřejmě jako jediná hlava státu z EU zúčastnil vojenské přehlídky v době, kdy ruská vojska v rozporu s mezinárodním právem destabilizují sousední zemi," uvedl americký velvyslanec v ČR Schapiro".

Mě tato veřejná diplomatická nehoráznost úplně stačí!

J. Václavíková 9.4.2015 23:51

Re: Toto napsal člen spolku Šalomoun?

Fakt? :-)))

"Není na mně nebo na kterékoliv jiné zemi, abychom říkali českému prezidentovi, co má nebo nemá dělat. Když prezident Zeman řekl, že je třeba vzdát hold všem zemím v souvislosti s koncem druhé světové války, tak to chápu. Ta symbolika, že možná je jediným vůdčím představitelem státu EU, který bude stát na tom pódiu a sledovat vojenský pochod, když ta armáda destabilizuje jeden ze sousedních států EU, možná je taková prekérní, uvidíme, co se stane."

Zdroj: http://zpravy.idnes.cz/zemanuv-vyrok-rozdeluje-politology-dve-/domaci.aspx?c=A150405_192228_domaci_kha

B. Rudolf 10.4.2015 7:16

Re: Toto napsal člen spolku Šalomoun?

Ano, přesně o tuto větu jde. Je to pouze vyjádření jiného názoru na zvažovaný krok, než má prezident Zeman.

A není to žádná nehoráznost. Ani diplomatická.

9.4.2015 15:56

pamětníci příchod rudé armády nezažili

ta armáda byla tou dobou už dlouho přejmenována na sovětskou

I. Mertl 9.4.2015 15:02

Pane Jemelíku

už i velvyslance Šalamoun soudí? Snad Vás pošetilý stařík ne Hradě vezme do Moskvy, jste oba stejní vševědové.

J. Urban 9.4.2015 14:28

Pamětníci ...zažili..příchod Rudé armády,

který dle svědectví mé babičky má prababička (prostá, venkovská, nevzdělaná žena, žádná "intelektuálka") ihned okomentovala: Čert odešel, ďábel přišel!

Ale jinak jako pohádka dobrý, autore.

V. Mlich 9.4.2015 15:39

Re: Pamětníci ...zažili..příchod Rudé armády,

A kdyby se dožila "konvoje", mohla to komentovat stejne.

9.4.2015 15:51

Re: Pamětníci ...zažili..příchod Rudé armády,

židovská štvavá média potlačila všechny zmínky o tom že američtí vojáci z konvoje loupili, znásilňovali, a naháněli všechny americké expatrioty a odesílali je na Guantánamo

B. Rybák 10.4.2015 0:00

Re: Pamětníci ...zažili..příchod Rudé armády,

Podle mých zaručených informací mají "židovská média" Obamu oprávněně tak hodně nerada, že by určitě takové zprávy nepotlačovala (ale jako očividné pitomosti by je ani nešířila)!

J. Kanioková 9.4.2015 16:25

:)))

J. Vintr 9.4.2015 19:30

Re: Pamětníci ...zažili..příchod Rudé armády,

To jste vážně takový pitomac, nebo si děláte legraci?

V. Podracký 9.4.2015 14:06

A´t je to jak chce

Zeman jedná v každém případě výstředně. Jeho "ujetí" už je po mnohokrát to dokazuje, že opravdu už začíná senilnět a nekontroluje se, nebo to má nějaký hlubší význam. Když pojede z Evropy sám na přehlídku ruské bojové techniky do Moskvy, je to určitě signál. Jaký nevím.

J. Podešva 9.4.2015 14:17

Jaký signál že to je ? To je přeci jasné !

Je to signál, že Zemanovi je bližší putinovské Rusko než Evropa. Honosné vyvěšování vlajky EU na Hradě byl jen krycí manévr.

J. Slanina 9.4.2015 14:33

Re: A´t je to jak chce

Nu, ne každému je dáno býti bystrým.

O. Mayer 9.4.2015 13:17

velvyslanec Shapiro, ..

.. pouze na zcela neutrální půdě a na přímo položenou otázku , co si o věci myslí odpověděl že mu tato cesta nejpřijde za současné situace nejvhodnější. To lze těžko označit za nějaké vměšování US vlády do našich záležitostí(to by musel navštívit p. prezidenta na hradě s oficiální notou), i když samozřejmě stanovisko svojí vlády zde nepřímo a nezávazně naznačuje. Srovnávat to se zacházením jakého se dostávalo naším představitelům z rukou okupujících mocností, ale i třeba s hulvátským vyhrožováním ruských představitelů v poslední době mi přijde dosti nemístné (a to se vyjadřuju diplomaticky jak Shapiro- upřímně p Jemelíku, myslel jsem že jste větší formát)