16.6.2024 | Svátek má Zbyněk


Diskuse k článku

POLITIKA: Prezident a jeho protektor

Historie je materie, která ovlivňuje současnost více, než si uvědomujeme. Osudem malých států je závislost na velmocích.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
R. Špaček 9.4.2015 1:18

Srovnáváte nesrovnatelné

což je docela děsivé. Za nacistů nebo bolševiků by si německý nebi ruský velvyslanec (tj. prakticky místodržící) pozval prezidenta (resp. jeho šéfa) na koberec a nařídil mu befelem, jak má jednat a co má dělat.

Je úplně absurdní to srovnávat se situací, kdy ambasador vystoupí ve veřejnoprávním médiu a sdělí svůj názor(nikoli befel!), že přítomnost jediní hlavy státu EU mezi Putinem a Kim-čong-unem bude vypadat "awkward". To je pouze jeho názor (resp. možná názor americké diplomacie), rozhodně to ale není žádný příkaz okupační moci typu Německa nebo Ruska.

P. Scheck 9.4.2015 1:36

Re: Srovnáváte nesrovnatelné

Přesně tak, pane Špačku, zcela s vámi souhlasím. Přemýšlím, jestli je pan Jemelík tak natvrdlý, nebo to dělá schválně. Stejně jako ti, co srovnávají dobu poroby pod SSSR s dneškem. Copak chodíme po ulicích a na každém kroku čteme "USA - náš vzor!" nebo "S USA na věčné časy a nikdy jinak"?? Tehdy to bylo jiné... Dnes si klidně mohu svobodně zakřičet v hospodě: "Ať jdou všichni Američani do p*dele!!" a na to připít s tím, kdo bude chtít. Jó zakřičte si tenkrát: "Smrt komunismu!". To jste si pak mohl jít sednout na pár let do chládku.

J. Novak 9.4.2015 8:25

Re: Srovnáváte nesrovnatelné

Je otazkou, jak dlouho si to budete jeste moci beztrestne zakricet... . Jeden to zkusil s transparentem proti konvoji a byl cile policii perlustrovan... http://www.parlamentnilisty.cz/galerie/foto/Zatykani-A-B-Bartose-997# ... dost mozna, ze i v rozporu se zakonem o policii ... http://g.cz/kdy-muze-policajt-chtit-obcanku

J. Slanina 9.4.2015 9:05

Re: Srovnáváte nesrovnatelné

Docela by mne zajímalo, co si asi tak ty, demente, představuješ pod termínem "perlustrace"? Že by domeček nebo dokonce ljubljanku?

BTW: Zase jeden rublíky placený "novák"? Ty budeš zajisté velice alternativní inteligent, když nepřijdeš ani na nějaký přijatelný anonym.

V. P 9.4.2015 4:45

Re: Srovnáváte nesrovnatelné

Dobře řečeno.