16.6.2024 | Svátek má Zbyněk


Diskuse k článku

POLITIKA: Prezident a jeho protektor

Historie je materie, která ovlivňuje současnost více, než si uvědomujeme. Osudem malých států je závislost na velmocích.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
M. Urban 9.4.2015 9:52

Věnujte se raději soudcům!

Stín německé "okupace" Rakouska mezi ně nepadá. Úsměvné! Zeman který nemíní dodržovat idiotské ústavní pořádky, je podle vás normální? Ať si jede kam chce, ale ať se nevrací! Velvyslanec USA řekl, že cesta na přehlídku je prekérní. Co je na tom vyjádření pobuřujícího?

A. Novák 9.4.2015 14:03

Re: Věnujte se raději soudcům!

pobuřující je to, že to řekl velvyslanec. něco si nastudujte o diplomacii.

P. Götze 9.4.2015 9:43

RE

Rekl bych, ze autor clanku vubec neslysel, co vlastne americky velvyslanec skutecne rekl. Predklada totiz verze z medii, nikoliv to, co velvyslanec vypustil z ust. pak je ovsem jakykoliv komentar zbytecny. pane autore, podivejte se nejdrive prosim aspon na skutecny zaznam toho vysilani.

T. Kočí 9.4.2015 9:52

Re: RE

Máte pravdu.Článek nereflektuje skutečnost. A Sobotka ,že je hot? Ten není ani čehý ani hot. Ten je lavírující šťastný premier vyhýbající se nějakému postoji.

J. Vamberský 9.4.2015 9:35

Nesouhlasim

Oslava ceskeho sezeni jednim zadkem na dvou zidlich. To, ze se to deje poslednich 500 let jeste neznamena, ze je to spravne. Jdu si promrskavat ruska slovicka, at muzu se spravnym prizvukem kricet: "Duraki", az budou pristavat nejen na Ruzyni.

J. Podešva 9.4.2015 9:37

proletáři všech zemí, vyližte si p r d e l :-)

J. Vamberský 9.4.2015 10:53

Re: proletáři všech zemí, vyližte si p r d e l :-)

Vsichni proletari, vcetne trollu (trollove nemusi byt ani proletari) :-)

Z. Švrček 9.4.2015 9:27

Pane Jemelíku

Nemyslím, že by váš pohled na věc nepostrádal střízlivé jádro. Nicméně v předposledním odstavci se dopouštíte nemístného optimismu. Neberete totiž v potaz i další součinitele, především otázku ekonomickou. V době, kdy EU jde vlastním přičiněním z kopce politicky i ekonomicky, kdy roste v západním světě další ohromná finanční bublina, na kterou již upozrňují s varováním světoví experti a která hrozí další, daleko hlubší krizí, kdy Rusko bojuje s krizí vlastní ekonomiky, nelze se domnívat, že Ukrajina bude vbrzku zažehnána, zapomenuta a zklidněna. V této situaci, kdy by konflikt velmi dobře vyřešil potíže západu i Ruska a který by mohl být velmi záměrně a úspěšně směrován mimo území soupeřících mocností, nemůžeme optimismem takto plýtvat. Německo si to uvědomuje a právě ono je tím hráčem, který zřejmě rozhodne o tom, co nás v nedaleké budoucnosti čeká. Všem doporučuji shlédnout na Youtube následující :

https://www.youtube.com/watch?v=LLtm-3jTJWE&feature=player_embedded 

Tam je velmi reálně možný vývoj formou tiskovky skvěle shrnut.

J. Podešva 9.4.2015 9:36

zbytečně mnoho slov, pane Švrčku

Stačilo napsat, že Západ chce vyvolat 3. sv. válku a že USA chtějí zničit svět a bylo by vymalováno. Ale my vám rozumíme i tak :-)

J. Stejskal 9.4.2015 9:11

Pan Jemelík,

I když se staví to pozice toho, co ví vše, by si měl ověřit, co obnáší statut velvyslance. To není člověk, který razítkuje na konzulátu pasy. Takže to neberte vážně. A ještě dotaz. Dokázal byste napsat cokoliv, co by bylo kratší, než tři tiskové strany?

J. Lepka 9.4.2015 9:06

Milý autore :

Pane Jemelíku, co si takhle znovu poslechnout nebo přečíst přesné vyjádření velvyslance Schapira? Možná by to utřídilo myšlenky i vám a přestal byste papouškovat bolševické nesmysly o "úkolování" nebo " kritizování" p. Zemana, t.č. nájemníka na Hradě.

Nebo jinými slovy : Mám dojem, že o relevanci a originalitě vašich myšlenek by se dalo s úspěchem pochybovat.

Z. Švrček 9.4.2015 9:15

Re: Milý autore :

Vážený, jen tak BTW - to samozřejmě platí, ale jen, je-li takový způsob v podstatě diplomatického vyjádření použit při diplomatickém jednání, tedy pokud by je vylvyslanec použil při dvoustranném jednání s presidentem, o kterém by pak TV nějakým přípustným způsobem informovala, pokud by se obě strany na tom dohodly. Bohužel Schapiro tuto výtku neadesoval dle diplomatického protokolu, ale udělil ji veřejně v TV před celým národem a to mu Zeman nemůže jen tak spolknout. Obávám se, že se v tomto případě kloním spíše k vidění p. Jemelíka.

J. Slanina 9.4.2015 9:20

Re: Milý autore :

Moc se mi líbí ta formulace: "o kterém by pak TV nějakým přípustným způsobem informovala,".

Ten přípustný způsob bude definovat čtveráček?

R. Houška 9.4.2015 9:27

Re: Milý autore :

Zjevně v něm ty představy z jeho minulosti stále přetrvávají, a byl by celý šťastný, kdyby se ty zlaté časy uniforem LM vrátily.

R. Houška 9.4.2015 9:25

Re: Milý autore :

Odhlédneme-li od všech diplomatických nuancí, tak patříme k jistému euroatlantickému svazku, který, pokud vím, se dvacet let poctivě snažil o rovnocenou, přátelskou spolupráci s Ruskem. Pro Rusko to ale byla, jako pro každého agresora s imperiálními choutkami, pouze zastírací, oddechová pauza. Něco, jako mají muslimové v koránu: S jinověrcem nebo bezvěrcem, můžeš klidně 10 let spolupracovat, obchodovat, ale pak ti prorok přikazuje, jsi-li toho schopen, podrob si ho, nejsi-li toho schopen, alespoň ho podraž a uškoď mu. Naší povinností by proto mělo být, držet vůči agresorovi jednotnou lajnu. To Zeman svým lokajstvím, nebo vyjádřením vděku za financování kampaně, nebo čím vlastně, porušuje. Ze strany NATO a EU, tedy nemělo být použito diplomatické mluvy, ale okované boty!

M. Starý 9.4.2015 9:40

Tak jsem asi dostal stopku

Po pár příspěvcích jsem dostal asi stopku, neboť mé příspěvky nejsou (jistě náhodou) zobrazovány. Mohl bych vědět, čím jsem se provinil??

J. Kombercová 9.4.2015 9:45

Re: Tak jsem asi dostal stopku

Trpaslíci. Zvlášť ti s červenou čepičkou.

Nebo jinak: Je to ňáký rozbitý.

Neděje se jen Vám... někdy ten ztracený komentář ještě dojde, jindy už zůstane někde dobře uschován.

J. Vintr 9.4.2015 12:07

Re: Milý autore :

Kdyby měl pan Zeman jenom špetku soudnosti, tak ze své funkce sám odstoupí hned po té příhodě, kdy málem pozvracel korunovační klenoty. Mohl sobě i ostatním ušetřit ostudy a trapasy, které napáchal a ještě zcela nepochybně napáchá ...

M. Čihák 9.4.2015 8:57

proč ne

Nevím, proč by se velvyslanec nemohl vyjádřit, navíc docela mírnou formou. Bylo to přeci v pořadu, který byl určen právě k tomu, aby se názory říkaly. Zrovna tak mohl Zeman místo infantilní reakce s nadhledem zmínit racionální důvod (byť ze svého pohledu) proč jede. Pokud by ten důvod měl smysl, velvyslance by "utřel" a tím by celá diskuze mohla zřejmě bez emocí skončit. Je ovšem možné, president si myslí,že důvod proč do Moskvy jede se ventilovat nesmí, pak ovšem nezbývá, než zavřít dveře. Možná by bylo užitečné, aby Hrad vydal seznam těch, kteří své nazory na presidenta říkat smějí, předejde se dalším trapasům.

J. Slanina 9.4.2015 8:59

Re: proč ne

Ten seznam by asi už teď moc dlouhý nebyl.

M. Starý 9.4.2015 9:04

Re: proč ne

Ovčáček, Lavrov, Putin, Filip...

J. Podešva 9.4.2015 9:05

přesně souhlasím

Schapiro se, podle mého názoru, vyjádřil velmi diplomaticky. Samozřejmě taky mohl říci "no comment". Ale Zeman taky mohl říct něco ve smyslu "ať si pan velvyslanec hledí svého" a nemusel to tak hrotit. Otázka je, zda to Zeman nechtěl vyhrotit schválně.

P. Lenc 9.4.2015 8:26

Bože Jemelík,

až tak?Když blábol, tak ať je aspoň hodně dlouhý.

E. Erat 9.4.2015 8:08

Dobrý a pravdivý článek.

R. Houška 9.4.2015 8:15

Re: Dobrý a pravdivý článek.

Z pohledu chlupu v Putinově zadku, jistě. Z hlediska toho, k čemu došlo, je to pravda naruby. Ač nejsem fanda soudruha Obamenka a jeho kabaretiérů, diplomatičtěji se už pan Schapiro vyjádřit nemohl. Reakce burana z Vysočiny, byla právě jen reakcí burana, který by, posílen několika panáky, klidně vyhlásil válku komukoliv, slintaje přitom na svou modrou knížku...Takoví se při prvním výstřelu pak zpravidla po..rou.

J. Slanina 9.4.2015 8:16

Re: Dobrý a pravdivý článek.

Proč mne jenom nepřekvapuje že ausgerechnet sesrátovi se líbí "článek" 12x evidovaného agenta, který nepřestal práskat ani v té "demográcii".

http://www.k213.cz/start.php?act=read&art=726

R. Houška 9.4.2015 8:24

Re: Dobrý a pravdivý článek.

Je nepochopitelné, že Lidovky někoho vyrazí z diskuse, a klidně ho nechají řádit ve stejném duchu dál, jen pod jiným nickem. Viz. Fanouš Valerián Skupík Skuplík Komárek, a tady, tento Eugen E Erat Sevrát...Stejně tak je tu možné řádit jako anonym, a nikoho to nezajímá. K čemu jsou pak taková pravidla, když umožňují rasistickou a jinou propagandu? Nechcete se nad tím, milá redakce, trochu zamyslet?

J. Slanina 9.4.2015 8:37

Re: Dobrý a pravdivý článek.

Nu, pokud si uvědomíte komu že Lidovky patří a dáte si to do souvislosti s evidentním nárůstem těch prorusáckých parchantů zde, mělo by nám to pomalu zapálit.

R. Houška 9.4.2015 8:46

Re: Dobrý a pravdivý článek.

Možná máte pravdu, ale moc tomu nevěřím. Ten není blbej, aby nevěděl, že co kdy přišlo z Ruska, stálo za ho... Ten umí moc dobře počítat, aby věděl, kde mu bude nejlépe natékat šrajtofle. To EU je pro podobné "kapitalisty" zlatým grálem, ne Rusko a jeho vrozená touha, okrádat ty sousedy, kterým se podařilo něco vybudovat.

J. Slanina 9.4.2015 8:58

Re: Dobrý a pravdivý článek.

Myslíte si snad, že rusáci, potažmo KGB nemá toho parchanta čím vydírat???