16.6.2024 | Svátek má Zbyněk


Diskuse k článku

POLITIKA: Přestaňte s válečným štvaním

Kdybych se probudil, nevěděl, jaký rok se píše, a přečetl si úvodníky českých médií a poslech řeči v rádiích, musel bych si myslet, že jsem v roce 1982, kdy Sověti umísťovali v Česku rakety SS20 a USA na západě své pershingy.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
V. Wagenknecht 3.2.2022 13:08

Ukrajinci. A sedí tam dodnes. Ti nás přece taky v roce 1945 okupovali, jak onehdy říkal jejich velvyslanec. Tedy on používal slovo "osvobodili".

Ś. Svobodová 3.2.2022 10:29

Mohla bych to vzít v opačném gardu a taky by to sedělo.

K. Svoboda 3.2.2022 12:07

Vážení. Německý národ nepřinesl od nepaměti Nám i celé Evropě, včetně Ruska, nikdy nic dobrého !! Vždy to pokazily. Kdyby nepropašovali Lenina do Ruska, nebylo by socializmu !! Hitler - nepřišel by k nám Rus !! Byly by jsme lepší jak Švýcarsko - viz. Baťovo podnikání a směřování hospodářského vývoje. Po revoluci u nás začalo vadit USA, že vztahy v Evropě se uklidnily a vzájemná spolupráce s Rusi byla vzájemně výhodná !! Myslím si, že obě strany se potřebují. Pak by to klapalo výborně. To USA samozřejmě nevyhovuje. Důvody - mnogo !!! Vždy šlo všem i Hitlerovi o ruské území a zdroje. Pokud tam byl Ožralý Jelcin, všichni tleskali a těšili se jak si budou porcovat Ruského Medvěda. Jelcin jim to zatrhl a je zle !! Podle mě udělal pořádek jako správný hospodář a vrátil národu hrdost. Stejným způsobem řídím svoji rodinu. Demokracie Ano, ale vše má své meze a pravidla !! Krym si vzal proto, že jinak by tam byly USA. Kdyby mě někdo lezl do předzahrádky, taky by dostal přes prsty !! Harašit v Evropě zbraněmi v dnešní globálně propojeném světě je nesmysl !!! Válčit se mohlo např. do r. 1965, kdy měl děda tři prasata, hejno kachen, husí, králíků a plný sklep brambor !! Dělám v energetice čtyřicet let. Stačilo by zasáhnout pár uzlových rozvoden vysokého napětí a to nemluvím o Atomových El. a jdeme všichni do pěti dní do háje zeleného !!! Myslíte, že by jste si něco koupili ?? Nebo, že by někdo dovezl brambory ze Španělska ?? Tak pánové přestat blbnout a Používat Selský Rozum. Je mě sedmdesát a dobře už bylo !!! Podle mě se ve Všem svět v Prd.....l obrací a chudáci moje děti a vnuci !!! Případně se omlouvám za pravopis, ani to po sobě nečtu. Ještě jedna na závěr. Kdo s těch dnešní Hujerů by šel v dnešní době bojovat za VLAST ??? V Rusku by se těch Hujerů našlo asi více !!!!! Jinak se loučím s přáním hezkého dne.:-P[>-]

  • reagovat
  • nahlásit příspěvek
  • Š. Hašek 3.2.2022 9:33

    Až to blbnutí Vystrčila a Černochové vykysá .............

    bude se Klepetko v televizi ČT09 (musím ho platit) ptát, jak to je s fakturou za plyn (Maďarsko)? Bude se ptát, proč šíbři bruselští nám zpětně prodávají elektřinu z Temelína násobně dráž?

    Nebude se ptát, neb to je posránek. Drzý posránek! A má hypotéku.

    Čím je premiér Fiala??? bruseleplynoelektrohodnotopolitoUSAlogem.

    P. Pepax 3.2.2022 9:26

    Souhlas s autorem, no a naše nová vláda to je opravdický průser.

    Š. Hašek 3.2.2022 9:33

    Já rovněž.

    Š. Zemek 3.2.2022 9:16

    No, ony ty státy tzv. "východního bloku" vstupovaly do NATO protože tam hledaly ochranu před Ruskem. To byl hlavní důvod. Žádné spolčení proti Rusku. Averzi proti sobě si Rusko vypěstovalo samo svou agresivitou proti sousedům. Na což ochotně naskočili naši rusofobové a zatrhli ruskou účast na tendru výstavby JE. Mimochodem, už byly vydány mezinárodní zatykače na ty dva stoprocentně usvědčené ruské špiony co vyhodili Vrbětice do vzduchu?

    L. Beneš 3.2.2022 9:19

    Myslíte ty, kteří do toho areálu chodili na houby a pořádali tam motocyklové závody?

    P. Diviš 3.2.2022 9:45

    Začal jste správně.

    O. M. 3.2.2022 9:15

    Holásku, váš pocit je naprosto správný, my JSME ve fázi studené války, byť to tak politici nenazývají.

    P. Kmoníček 3.2.2022 9:10

    Holásku, kdo kope na svém území obranné zákopy a obranné pozice ? USA, Rusko nebo Ukrajina ? Dokážete na tak jednoduchou otázku vůbec odpovědět ?

    J. Urban 3.2.2022 9:39

    Vsadil bych se, ze se odpovedi nedockate. Pritom by se dalo po holaskovsku napsat: Ukrajina drze a provokativne buduje obranne zakopy, cimz chce vyvolat ozbrojeny konflikt s Ruskem za vydatne pomoci vrahu z Volstrytu. Ruska trpelivost neni a ani nemuze byt nekonecna, nikdo se nebude moci divit, kdyz na vsechny tyto provokace Rusko patricne odpovi, coz ostatne jiz delsi dobu hlasa do sveta Putinuv mirotvorce ministr Lavrov.;-D

    M. Juraška 3.2.2022 9:10

    Ta fialová vláda nemá vlastní hlavu.Rv

    P. Podhrázský 3.2.2022 9:08

    Normální rozumný člověk o válku nestojí. Nechce jí. Ani s Ruskem, ani s nikým jiným. Válka je zlo a kdo toto zlo prosazuje a chce, musí být odstraněn.

    P. Diviš 3.2.2022 9:47

    "Válka je zlo a kdo toto zlo prosazuje a chce, musí být odstraněn." - i v Rusku?

    P. Podhrázský 3.2.2022 12:45

    Otázce nerozumím, pokud tu však nechcete dělat slovní válku. Můj názor je jasný a čitelný. Kdo chce z politiků a generálů válku, musí být odstraněn. Normální lidi válku nikdy nechtějí.

    O. Kurz 3.2.2022 8:51

    Bez Ruska by byl svět krásný

    H. Lukešová 3.2.2022 9:02

    Tak to je také přehnané. Systematická démonizace těch kterých lidí není správná. Nacističtí Němci a jejich kolaboranti říkali, že bez Židů by byl svět také krásný.

    L. Beneš 3.2.2022 9:08

    Bez pitomců s krátkým rozumem by byl svět ještě krásnější.

    L. David 3.2.2022 8:51

    Na naše zločinné válečné štváče pamatuje

    § 407 Trestního zákoníku:Podněcování útočné války

    (1) Kdo veřejně podněcuje k útočné válce, na které se má podílet Česká republika, takovou

    válku propaguje nebo válečnou propagandu jinak podporuje, bude potrestán odnětím svobody až

    na pět let.

    (2) Odnětím svobody na dvě léta až deset let bude pachatel potrestán, a) spáchá-li čin uvedený v odstavci 1 na shromáždění, které podléhá oznamovací povinnosti, nebo

    b) spáchá-li takový čin tiskem, filmem, rozhlasem, televizí, veřejně přístupnou počítačovou sítí

    nebo jiným obdobně účinným způsobem.

    (3) Příprava je trestná.

    Ptám se: KDY UŽ KONEČNĚ DOLEHNE RUKA ZÁKONA NA TY NAŠE SVINSKÉ POLITIKY, KTEŘÍ PODNĚCUJÍ UKRAJINSKÝ KONFLIKT A DOKONCE TAM POSÍLAJÍ MUNICI ???

    J. Prikner 3.2.2022 9:25

    Naši státní zástupci to, jak se zdá nevidí, jinak by už vláda a strany 5tikolečka byly popotahovány.

    P. Čech 3.2.2022 8:41

    "Zkuste si vzpomenout, jestli tehdy někdo hnul prstem na naši pomoc, a pak si to v hlavách srovnejte už jednou provždy".

    Pod slovíčkem "tehdy" autor myslí srpen 1968. Tehdy opravdu nikdo nehnul prstem na napadení ČSSR vojsky Varšavské smlouvy. Zejména ovšem nehnuli prstem představitelé státu v čele s gen. Svobodou a Aleexandrem Dubčekem. Tito v roli vlastizrádců, podpoření dalšími představiteli státu s výjimkou Františka Kriegela podepsali potupné Moskevské protokoly a okupaci ČSSR tak legalizovali. Toto je naprosto jasné a netřeba to nějak v hlavě srovnávat.

    Jinak má pan Holásek naprostou pravdu. Válečné štvaní z per našich novinářů a úst nemála politiků je na pováženou. Na jedné straně ČR ústy předsedy vlády "podporuje diplomatické řešení" a na straně druhé stát posílá na Ukrajinu útočné dělostřelecké granáty a hodlá na východ posílat i vojáky, jak včera prohlásila ministryně obrany. To má být nějaká diplomacie a diplomatické řešení? Nikoliv! Jde o jasné válečné štvaní podle scénáře a diktátu našeho současného partnera - USA a EU.

    L. Beneš 3.2.2022 9:07

    Tzv. okupace v rámci tzv. internacionální pomoci se udála za tichého souhlasu západních demokratických vlád. Není pochyb o tom, že západní zpravodajské služby podávaly svým vládám jistě velmi podrobné zprávy o chystané invazi. Přesto se strážci demokracie a světového míru zmohly jen na nevýrazné protesty post factum.

    J. Urban 3.2.2022 9:30

    nj, kuwa, a ted ty zapadni demokraticke vlady to Kremlu, pokud jde o Ukrajinu, nejak nechteji skousnout, to je ale drzost, co?

    L. Beneš 3.2.2022 9:31

    Umyjte si pořádně hlavu od té hnědé barvy, co vám na ní zůstala.

    J. Urban 3.2.2022 9:43

    a ty vystrc hlavu z ruske (_._), dedku;-D

    P. Kmoníček 3.2.2022 9:15

    Čechu, ptám se už výše. Kdo si staví na SVÉM území obranné pozice ? USA, EU, Rusko nebo Ukrajina ?

    P. Čech 3.2.2022 9:52

    Na SVÉM území si staví obranné pozice jen Ukrajina a Rusko. Rozhodně nikoliv USA či EU. Z jejich pozic zní jen válečné štvaní. Jde však i o něco jiného. Ony obranné pozice se mohou stát útočnými ve velice krátkém čase v jakémkoliv systému, když lidé ztratí zdravý rozum a podvolí se válečnému štvaní odkudkoliv.

    P. Kmoníček 3.2.2022 13:38

    Čechů, Vy už jste v takovém stavu, že vysvětlovat cokoliv je pro Vás úplně bezpředmětné.

    P. Čech 3.2.2022 17:33

    Snažit se vysvětlovat nevysvětlitelné opravdu smysl nemá.