10.5.2024 | Svátek má Blažena


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Peta 1.2.2010 8:49

Vrací lidé přeplatky kraji?

Autor, Vaše příhoda s maminkou ve mě vyvolala otázku. Ti lidé, kteří si nechávají od kraje proplácet poplatky a pak dostanou od VZP přeplatek, vrací tento přeplatek kraji? Vždyť to nejsou peníze, které šly z jejich kapes!

Odpovědi od kompetentních se asi nedočkám. Dovolím si tipnout sám a moc se asi mýlit nebudu. NIKOLIV!

Ilka 1.2.2010 9:31

Re: Vrací lidé přeplatky kraji?

Autore, trochu mimo mísu, poplatek za hospitalizaci tj. 60.- Kč za den kraj neproplácí.  Takže si to napřed sesumírujte a potom pište ty Vaše demagogický články.

Peta 1.2.2010 9:52

Re: Vrací lidé přeplatky kraji?

A limit na poplatky za návštěvu u lékaře a za recept není? Takže si to napřed sesumírujte a potom pište ty Vaše demagogický příspěvky.

A ještě přípodotek, jestlipak ti co dostali "dar" od kraje již více než 3000,-Kč jej zdanili?

Peta 1.2.2010 9:55

Re: Vrací lidé přeplatky kraji?

Ještě aby nedošlo k mýlce. Jak vidím, už došlo. V prvním příspěvku mělo být "autore".

Nevím, jak může někdo považovat nick Peta za Jana Bartoně.

Omlouvám se.

kis 1.2.2010 7:39

Dnes

se to dokonce dalo číst. Uvést argumenty rozhodně věci prospívá víc, než osobní útoky.  Jen jedna námitka: Ano, lidí hřešících na neschopenky ubylo, jen přibylo těch, co jdou do práce s chřipkou a prskají kolem a přenáší to na druhé. Ale vím, že ideální řešení se najde těžko. Poplatky byly argumentačně zcela "profláknuté" od Topllánka i Julínka, pánové se spokojili s tím, že se vybírají, tudíž je vše v pořádku. Škoda, že nedokázali víc argumentovat náklady na léčení "běžné" nemoci atd., v tomto směru psala výborné články p.Bendová v MfD.  

Jiřina 1.2.2010 8:34

Re: Dnes

Je logické že ubylo neschopenek, protože přibylo nezaměstnaných, kteří  v době nemoci neschopenku nepotřebují. Posuzovat tudíž nemocnost obyvatelstva na základě vydaných neschopenek je dosti zavádějící....

Peta 1.2.2010 8:44

Re: Dnes

Nebylo by lépe napsat: Ubylo neschopenek, přestože přibylo nezaměstnaných?

Co znám ze svého okolí (pracovního), tak naprostá většina propuštěných lidí šla k lékaři hodit se marod.

Anebo to bude takto: Přibylo nezaměstnaných, protože jim skončila nemocenská.

kis 1.2.2010 9:00

Re: Dnes

To už je o něčem jiném, ale jinak souhlasím. Těch práce "neschopných" vždycky v zimě narůstalo mimo jiné proto, že je zaměstnavatelé posílali marodit. Vím dobře, o čem píšu, takových sem znal dost. Vždycky si pojištění na nemocenskou platili v daleko větší míře, než vydělávali, pak do začátku sezony byli "nemocní". Pak je to ovšem i otázka podvodníků mezi lékaři, kteří se známosti, ať již s "pacienty", či s podnikateli, neschopenky vystavovali. Ministr Nečas byl jeden z mála, kteří se v tom snažili něco udělat.

Peta 1.2.2010 12:15

Re: Dnes

Netvrdím, že to zaměstnavatelé nedělají/li. Co mám zkušenosti já, tak ta snaha být na nemocenské, je spíše na straně zaměstnance a to především u flákačů. Nastoupí do práce a po pár dnech šup na nemocenskou. Hrozí vyhazov? Šup na nemocenskou.

Fiter 1.2.2010 8:57

Re: Dnes

Tak to přesně argument komunistů.Včera v OVM to v tomto duchu řekla poslankyně za KSČM.

Já osobně jsem čerpal naposledy nemocenskou cca před 20lety.I kdybych dneska měl mít chřipku jednou za rok,tak mě tři dny,které nedostanu proplacené moji životní úrovně nedotknou.

Ale na druhou stranu je mezi námi  spousta takových,kteří si mnohokrát do roka prodlužují z různých důvodů víkend a to je přesně bič na tuto vyčůranou sebranku.Chceš si prodloužit víkend fingovanou nemocí,ale zadarmo lajdáku.Takže si vážený soudruhu  tuhle demagogickou omáčku patlej kolem úst někomu jinému.

muf 1.2.2010 10:15

Re: Dnes

vážený příteli, proč pro pár těch, kteří si, jak říkáš, chtějí prodloužit víkend, trestat většinu ostatních..mimochodem, neschopenku vypisuje lékař a ne hajzlbába na vrátnici..a pokud nepozná s jakým člověkem má tu čest, potom posaďme do ordinace cvičenýho šimpanze, dejme mu do ruky štempl  a on bude rád štemplovat neschopenky..za banán a pomeranč a ne za plat lékaře..a třeba nebude ani požadovat dalších nesmyslných 100,- Kč za vypsání a odeslání neschopenky..

ps 1.2.2010 10:59

Re: Dnes

Pro pár, jo? No ty bys mě rozesmál. V ČR je skoro dvakrát vyšší nemocnost než v západní Evropě. To těch "pár" se simulantů má fakt obrovský vilv.

muf 1.2.2010 11:14

Re: Dnes

no jestli to taky není z toho důvodu, že pacienti se u nás pouze léčí, kdežto  na západ od Šumavy uzdravují...mimochodem, jak je doktor zainteresovaný nikoliv na léčení, ale vyléčení pacientů? Tady v honbě za body je lékař schopný všeho, včetně falšování výkazů pro zdravotní pojišťovny..takže co si budem povídat..

ps 1.2.2010 11:42

Re: Dnes

Jasně všichni doktoři jsou podvodníci a posílají dookola pacienty domů jen aby nahonili body. Dlouhá tradice simulanství v ČR s tím nemá nic společného. Uvažuj člověče a hlavně nevěř rathovi, je to demagog těžkého kalibru.

muf 1.2.2010 11:49

Re: Dnes

tak jo..přejdu na  argument stejnýho typu jako používáš ty... jasný, všichni pacienti jsou podvodníci co si chtějí doma vymalovat nebo prodloužit víkend...a jenom proto máme 2x vyšší nemocnost než západní Evropa...

ps 1.2.2010 12:20

Re: Dnes

Přesně tak, právě proto. Tedy s drobný upřesněním, samozřejmě ne všichni pacienti jsou simulanti. Berme jako referenční údaj tu poloviční nemocnost co mají západně od našich hranic. Zjednodušeně řečeno to může znamenat, že v ČR polovina lidí jde na nemocenskou protože je nemocná a polovina lidí protože simuluje. Samozřejmě takto to říci nelze. Je nutno brát v úvahu katatstrofální  ekologickou zátěž z komunistických dob, která se na zdraví obyvatel ČR  musela projevit, je nutno také brát v úvahu zdravější životní styl na západě, eventuélně i "honbu za body" (což je ale jistě marginální faktor, už jen z těch důvodu, že body lze "nahonit" i jinak než posíláním lidí na nemocenskou a taky podobné masově prováděné praktiky by se zcela jistě projevili i jinak než v paranoidních podezřeních nespokojených pacientů, nehledě k tomu, že je nepravděpodobné, že na západě by se vysktytovali pouze poctiví lékaři). ALe i když vezmeme v úvahu všechny tyto faktory tak nám stále zbývá obrovské procento nemocných, kteří jsou ve srovnání se západní Evropou jaksi navíc.  Logický závěr je pouze jediný. Rathovy demagogické kecy to ovšem nejsou.

muf 1.2.2010 12:00

Re: Dnes

mimochodem - ještě jsi mě zapomněl odpovědět na dotaz, jak je lékař zainteresován na tom, kolik pacientů opravdu vyléčí a nikoliv jen léčí...jinak počet simulantů, kteří nemocenskou využívali k prodloužení víkendu může korespondovat s počtem lékařů, kteří vykazují pojišťovnám neexistující úkony..jak je lékař zainteresován na tom aby předepisoval pacientovi léky, které opravdu potřebuje a ne podle toho kolik mu která farmaceutická firma nabídne za předepisovaní jejich  léků..nijak - místo toho napaříme pacientovi nesmyslný poplatek  za položku na receptu...pak by si mohli za nějaký čas účovat třeba  pokladní nějaký poplatek za vystavení a předání dokladu o nákupu zboží..či pekař v krámu zato, že ti z regálu podá housku...tak..a komu teď věřit - Rathovi nebo Julínkovi)potažmo Šnajdrovi) s jejich "regulačními poplatky", které ve skutečnosti nic neovlivní nebo jen nepatrně...

ps 1.2.2010 12:32

Re: Dnes

AHa, takže podle tebe,  příčinou obrovské nemocnosti v ČR není simulanství ale to, že si doktoři "udržují" pacienty nemocné.  A navíc že se tak děje v tak neskutečném měřítku že máme dvojnásobou nemocnost ve srovnání s EU. Já jsem se nikdy s ničím takovým nesetkal ani jsem o tom neslyšel, pokud ty ano tak bys to měl okamžitě hlásit na policii, protože fakt, že lékař neléčí pacienta ale vlastně mu škodí, je určitě trestným činem.

Lerak 1.2.2010 22:02

Re: Dnes

Dnes si každý lékař s pudem sebezáchovy dá moc pozor, aby nemocenskou nedal-a lůza je schopna vyhrožovat soudními žalobami. Prostě s lidským odpadem, kojeným levicovou šlechtou to není lehké.

kos 1.2.2010 11:20

Re: Dnes

Zřejmě budete volič ODS. Ti místo argumentů hned každého obviní, že je soudruh, KSČ atd. O obdobně to dělali právě ti bolševici v minulosti. Také si mezi sebou automaticky tykali, to jen tak okrajově.  Já si rovněž myslím, že tři dny nikoho neohrozí, sám sem je nečerpal desítky let, banálity (bohudík) jednou za několik let zvládám jedním či dvěma dny dovolené. Souhlasím s těmi nahoře, co tvrdí (ale asi nemaj pravdu, bolševici), že neschopenku vystavuje doktor a ne "hajzbába". 

jonatan 1.2.2010 7:16

komunisticko.socanský guláš

jsme baštili čtyřicet let a průjmu z něho se stále nemůžeme zbavit!

j 1.2.2010 6:58

Ženám , které nemají šanci domoci se práva to určitě pomůže.

Bohužel nemohu souhlasit. Pokud žena nedostává alimenty to ještě neznamená, že na sociálce na to berou ohled a do příjmu ji započítají částku jako kdyby je dostala, tzn., že se ji snižuje výpočet nároků na příspěvky a soud dotyčného nedonutí platit. Věřím tomu, že stát by se jinak oháněl vytáhnout prachy z neplatičů jak by šlo o jejich penízky. Jiná věc je jak se vypočítává výše alimentu s přihlédnutím na různé vyčuránky (nevím jak to napsat aby to bylo správně gendrově) viz paní Čejková. Potom se nedivme, že někteří to odmítají platit už z principu.

lucinapes 1.2.2010 10:27

Re: Ženám , které nemají šanci domoci se práva to určitě pomůže.

Stát má podporovat tradiční rodiny, ne zvýhodňovat rodiny neúplné.Nejde jen o ty peníze, ale o to, že dítě má přirozený nárok na oba rodiče, a pokud tento nárok stát nepodpoří, nestojí za nic.  Takhle si stejně ČSSD moc hlasů nekoupí, těch nesvědomitých otců je mezi voliči pár, ti, kdo se nestarají ani o vlastní děti, většinou nechodí ani volit. Toho, že se na děti nemusí platit, využijí zase jen ti, co stejně žijí z podpor již po generace. O takovéhle občany by stát usilovat neměl.

97 1.2.2010 0:50

ve sněmovně to prochází, protože poslanci ODS nejsou přítomni...

...jen pro informaci, více jak polovině věci, co minulý týden prošly ve sněmovně, mohli poslanci ODS a ODS(b) zarazit, stačilo, jen aby tam byli a hlasovali... (kde třeba byl p. Langer?)

V situaci, kdy rozhoduje každý hlas, není chybou ČSSD a KSČM, že mají lepší účast a tím pádem více hlasů...

ps 1.2.2010 1:41

Re: ve sněmovně to prochází, protože poslanci ODS nejsou přítomni...

No to asi těžko, když se černoprdelníci projevili jako banda primitivních populistů

volič 1.2.2010 6:54

Re: ve sněmovně to prochází, protože poslanci ODS nejsou přítomni...

Pokud mě paměť sahá, tak černoprdelníci se tak zachovávali vždycky !!

?? 1.2.2010 15:09

Re: ve sněmovně to prochází, protože poslanci ODS nejsou přítomni...

Co od nich čekáte? Stačí se podívat na jejich šéfa Cardu Retardu!!

97 1.2.2010 7:03

Re: ve sněmovně to prochází, protože poslanci ODS nejsou přítomni...

no to asi lehko... stačí umět počítat na prstech, pokud je třeba rozdíl mezi "Ano" a "Ne" 1 hlas a 5 lidí z ODS chybí, snadno by to těch 5 přehouplo na druhou stranu, že... jenže těch 5 tam nebylo (a to je zcela konkrétní případ: http://kohovolit.eu/api/psp_hlasy.php?id=51238 - komunistický multinávrh).

Projděte si všechna hlasování sám a uvidíte, že to tak bylo - ve více jak polovině "proher" si za to může ODS a ODS/b/ sama

R. Divín 1.2.2010 7:38

Re: ve sněmovně to prochází, protože poslanci ODS nejsou přítomni...

pane 97, to si z nás děláte srandu. Langer může za to, že ČSSDKSČM nezabránil a ČSSDKSČM  je svatá a nevinná jako lilie? V logice se pracuje s pojmem příčina a následek!  A neomlouvá vás, že sám velký J.N. Paroubek svého času dával za vinu Topolánkovi, že nezabránil svržení vlády v březnu.

muf 1.2.2010 10:10

Re: ve sněmovně to prochází, protože poslanci ODS nejsou přítomni...

řada posranců z ODS už jasně cítí, že se loď potápí a hlavně vidí to, že kapitán opustil potápějící se loď jako PRVNÍ..takže proč by se měli ještě nějak angažovat...přinejhorším otočí kabát a zběhnou ke Kalouskovi..a řada voličů jim bude freneticky tleskat a hlavně bude doufat, že "nové" krávy v kravíně TOP 09 začnou dojit čistou smetanu...je to čistě věc ODS, že si nedokáže udržet poslance a požadovat po nich to úplně nejzákladnější - totiž jako většina lidí v tomto státě chodit včas a pravidelně do zaměstnání...takže dost dobře nechápu z čeho tu vlastně ČSSD či KSČM obviňujete...