10.5.2024 | Svátek má Blažena


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
mefisto 1.2.2010 11:06

Re: částečně nemohu souhlasit

Ano katuško.

Mladí a nedozrálí budou souložit a my budeme vychovávat a živit jejich děti.

Fouká u vas hodně?Tak si nasad čepici at nemáš podchlazení mozek.

hafusak2 1.2.2010 11:55

Re: částečně nemohu souhlasit

Stát má mnohem více možností a prostředků, jak z dlužníka peníze vyrazit v porovnání s jednotlivcem, který se právě díky tomu dlužníkovi dostal do problémů. A bez obav, stát nic zadarmo nedělá, určitě by ten dlužník dostal ještě "příplatek za úřední výkon" v takové výši, že by to nejen pokrylo náklady, ale i ten dlužník by si napříště rozmyslel něco dlužit.

huhu 1.2.2010 12:28

Re: částečně nemohu souhlasit

jednak to vymáhání taky něco stojí a obvykle více nežli ty alimenty. A druhak snad uznáte, že tenhle problém si způsobila matka sama, to není nějaké loupežné přepadení.

hafusak2 1.2.2010 12:33

Re: částečně nemohu souhlasit

To je dost zajímavá filosofie: Pokud dlužník neplatí, je to vina věřitele? Jinak když si přečtete můj příspěvek ještě jednou, tak nic nebrání tomu, aby si stát od dlužníka ty náklady nechal zaplatit.

huhu 1.2.2010 13:05

Re: částečně nemohu souhlasit

ano, když někomu něco půjčuji, mám mít takové jištění, aby dlužník nemohl uniknout. Proto jsou různé garance, směnky, atd. A pokud jde někdo do holportu s někým neseriozním, je to samozřejmě jeho riziko. Může stát požádat o pomoc s vymáháním, ale stát určitě za škodu neručí. A snad jste si vědom, že v občansko-právním řízení náklady platí účastníci.

hafusak2 1.2.2010 13:20

Re: částečně nemohu souhlasit

Stále si nějak nerozumíme. Nejde mi o tom, aby alimenty platil stát trvale, ale aby byla postižené rodině přechodně poskytnuta pomoc, kterou pak viník /samozřejmě s přirážkou na úhradu nákladů/ zaplatí. Jinak pokud je rodina v nouzi, protože je bez peněz, tak má tedy ještě zaplatit nejdříve advokáta za podání žaloby, soudní poplatky a pod. aby byla zařazena do pořadníku k projednání třeba za X let? To by logika zaplakala, protože pomoc potřebuje hned a ne až za X let.

MLOK 1.2.2010 10:52

VELKÉ DUBISKO TAM NA VÝCHODĚ, ANEB - LIDÉ BDĚTE!

Když sleduji úpornou snahu KSČSSD sypat písek do soukolí státního mechanizmu, ať to stojí, co to stojí - jinými slovy - čím hůř (pro stát), tím líp (pro "nás KSČSSD), napadla mě následující logická úvaha.

    Zadlužit stát co nejvíce, rozvrátit hospodářství měrou dosud nebývalou, svést vše na své předchůdce a docílit státní bankrot. No a kdo nám pomůže kouzelně vyřešit státní bankrot??? Přihořívá??? Ne??? Tak ještě trochu napovím. Kdo nám - samozřejmě "naprosto nezištně" pomohl dodávkami obilí v suchém roce 1947??? Zdá se vám příliš fantastický scénář, že by se situace nemohla opakovat? Velký "bratr" by nám opět "naprosto nezištně pomohl" (půjčkou? bezúročnou? darem?) odvrátit státní bankrot. Že bychom mu potom "museli" být náležitě "vděční" - to se rozumí samo sebou. O to by se už postaral náš fung-nový, všemi pracujícími milovaný, demokraticky zvolený president, pan ingenieur slibotechna.

       Doufám jenom, že se mýlím :-((

RAKO 1.2.2010 10:59

Re: VELKÉ DUBISKO TAM NA VÝCHODĚ, ANEB - LIDÉ BDĚTE!

Mloku máš pravdu.Jyří je papaláš a jeho myšlení je takové.

MAKO 1.2.2010 11:01

Re: VELKÉ DUBISKO TAM NA VÝCHODĚ, ANEB - LIDÉ BDĚTE!

Mloku máš pravdu.

hafusak2 1.2.2010 11:57

Re: VELKÉ DUBISKO TAM NA VÝCHODĚ, ANEB - LIDÉ BDĚTE!

Drobnější detail: ten stát už cca 20 let neexistuje, má dnes jiné společenské zřízení, ani už není naším sousedem. Vymyslete si nějaké nové, aktuálnější strašidlo.

muf 1.2.2010 12:18

Re: VELKÉ DUBISKO TAM NA VÝCHODĚ, ANEB - LIDÉ BDĚTE!

tohleto "zadlužení" má konkrétní jméno, podobu a viníka...jmenuje se třeba Opencard..či nejdražšší dálnice v Evropě..nebo nejdražší 3 km cyklostezek v Praze...taky by se mohlo jmenovat "sanace bank"  Lauder a CET 21  nebo kauza LTO...nebo krajjští kmotři ODS..račte si vybrat..a společným jmenovatelem toho všeho je justiční mafie, která to všechno jistí...

huhu 1.2.2010 12:33

Re: VELKÉ DUBISKO TAM NA VÝCHODĚ, ANEB - LIDÉ BDĚTE!

ámi jmenované "kauzy" i kdyby byly opravdu zlodějnou, jsou jen maličkostí proti zlodějně páchané socany a jejich nacuclými parazity ( miliardy a miliony dotací, pobídek a úlev šibalům a 30 Kč jejich malým vyžírkům voličů) - stamiliardy každý rok.

hafusak2 1.2.2010 12:40

Re: VELKÉ DUBISKO TAM NA VÝCHODĚ, ANEB - LIDÉ BDĚTE!

Teď když už jsem se dostatečně nasmál si dovolím upozornit, že ten příspěvek ve 12.33 h. měl být v rubrice "zábava".

muf 1.2.2010 12:51

Re: VELKÉ DUBISKO TAM NA VÝCHODĚ, ANEB - LIDÉ BDĚTE!

tyhle miliardy dotací a daňových úlev přinesly  do republiky zahraniční investice a pracovní místa..a to  bez ohledu na současný stav ve světovém hospodářství za který  snad ČSSD odpovědnost nenese..nebo snad ano? Co přinesla politika ODS? Sarajevo a úsporné balíčky..

ovšem - údajně vyrovnaný státní rozpočet..to se to vyrovnaně hospodařilo, když bylo co prodávat...já vám povím co zůstalo po první vládě ODS - vytunelované banky, kampeličky a dluh nějakých půl bilionu korun, který následně stát byl nucen zaplatit aby předešl krachu finančního sektoru...taky přinesl vyjádření V.Klause - jen víc takových Kožených..nebo vzkřísil populárního SInha  či jistýho Bácse...pokud chcete kritizovat  druhou stranu máte na to samozřejmě právo..to je podstata demokracie ..jenom si napřed zameťte před vlastním prahem a pak prosím..s čistým štítem hrr na ně... 

ps 1.2.2010 12:37

Re: VELKÉ DUBISKO TAM NA VÝCHODĚ, ANEB - LIDÉ BDĚTE!

Nejdražší dálnice D 47 (výběrové řízení organizované socany). Desítky miliard vyhozených do kanálu na základě zákona o podpoře tvz. OZE, protlačený socany, takový bordel ve navrhovaných zákonech, že ČR hrozí soudy o vratky sociálního pojištění řádově za desítky miliard Kč.

Chceš vědět víc:

http://neviditelnypes.lidovky.cz/politika-socansky-oxymoron-d1g-/p_politika.asp?c=A100130_213640_p_politika_wag

Zadlužená má toto jméno: předvolební populistické zákonodárství čssd a díky tomu mandatorní výdaje na úrovni 80 % rozpočtu.

muf 1.2.2010 13:06

Re: VELKÉ DUBISKO TAM NA VÝCHODĚ, ANEB - LIDÉ BDĚTE!

nevím kde jsi čerpal onu výši mandatorních výdajů ..co se týče toho dalšího - co bránilo ODS aby po sestavení vlády ony zákony změnila? Měla většinu v parlamentu, ovládala senát..místo toho udělala co ? Zrušila finanční policii, rozprášila útvar zabývající se nejzávažnější hospodářskou trestnou činností a do čela ministerstva dopravy dosadila Řebíčka, pro jehož působení se velice rychle vžil termín řebíčkování...teď, pár měsíců před volbami, se tváří jako jediný spasitel a zachránce..už  neví z které do které a tak dokonce slibuje, určitě ne populisticky,  to o čem dříve nechtěla ani slyšet...když to tak dobře všechno vědí, tak proč tak  nejednali v době kdy mohli něco ovlivnit a napravit..kdyby se jim to povedlo tak by měli hlasy voličů jisté a nemuseli teď škemrat ..a až jim vymydlený hlavy dají hlasy tak na ně budou další 4 roky z vysoka kálet..nenadarmo Topolánek řekl - kdyby lidi věděli co opravdu chceme tak by nás nikdo nevolil..

ps 1.2.2010 13:32

Re: VELKÉ DUBISKO TAM NA VÝCHODĚ, ANEB - LIDÉ BDĚTE!

Jasně takže ODS měla  za dva roky napravit bordel který čssd páchala osm let, a to v době kdy se musela věnovat přípravě předsednictví v situaci, kdy levice dělala vše pro to aby torpédovala jakoukoli, byť sebeužitečnější, iniciativu ODS. ODS určitě není spasitel a já je ani nehodlám volit, ale to co předvádí čssd, ty primitivní lži, kterým  už ani nelze nazvat populismem ale právě jen primitivními lžemi, šílené rozhazování peněz, likvidace veškerých opatření nikoli z dílny ODS ale z dílny nepolitické vlády to je něco co myslící člověk absolutně nemůže akceptovat.

muf 1.2.2010 13:55

Re: VELKÉ DUBISKO TAM NA VÝCHODĚ, ANEB - LIDÉ BDĚTE!

fajn..takže tohleto má vysvětlit likvidaci finanční policie či rozprášení útvaru..tohle je podle tebe náprava? Topolánek a jeho vláda se znemožnila sama, dokonce už ani její vlastní poslanci nebyli ochotni snášet extempore pana předsedy a vůbec celého vedení strany...obraz předsedy ODS je nejen jeho vlastním obrazem, ale především  je věrným obrazem ODS...dokonce i Klaus o vládě řekl, že je to vláda, která je nejvíc prolezlá a nakažená různými zájmovými lobby a korunu tomu všemu nasadil Topolánek se svými krajskými  kmotry a odchodem ze sněmovny...a předobrazem tomu všemu je pražská ODS v čele s Bémem..korupce, úplatkářství, klientelismus - to jsou její metody a  výsledkem její práce je špička ledovce zvaná Opencard...nedej bože aby se stejná situace opakovala v rámci republiky...netvrdím, že ČSSD je Mesiáš, ale pokud budeme, jako vždy zatím, volit menší zlo, ČSSD má proti ODS navrch..ODS opět dokázala, že to dokáže.. 

ps 1.2.2010 14:17

Re: VELKÉ DUBISKO TAM NA VÝCHODĚ, ANEB - LIDÉ BDĚTE!

A ty pořád točíš tu svou. Ods, ods, ods .... Jak už jsem psal výše nehodlám je volit  a nehodlám je ani obhajovat. Myslel jsem, že rozumíš psanému textu. Ale co se divím, u socanů je typické, že na konstatování objektvivního faktu, že čssd napáchala (a ještě hodlá napáchat, aspoň dle paroubkových vyjádření) nebetyčné škody, reagují jako kolovrátek neustále meloucí o ODS. Nelibí se mi vzteklý Topolánek, neblíbí se mi ani Bém ale ve srovnání srovnání s partou v čele čssd jsou to andílci a ve srovnání s tím co připravuje čssd je ods jednoznačně menší zlo. Tedy alespoň pro každého kdo nechce aby ČR dopadlo jako Řecko, aby nám reformy naordinoval MMF, nebo aby budoucnu  nemusel jako důchodce žebrat, jen proto, že čssd zase po x té odstřelí důchodovou reformu.

huhu 1.2.2010 10:48

programem socialismu je zlodějna, vyžírka a zotročení pracovitých

být socialistou je projevem špatného charakteru. Koukají jen kde co ukrást, kde co vyžrat a na úkor koho žít...

egoist 1.2.2010 10:33

Mu he he

Bodejť by se maminka nerozčílila. Kurňa rvou ji prachy, horem dolem , ale maminka se nedá. Je to krásný příklad občanské uvědomělosti(nevím, jak se tomu jinak říká v dnešní době). Pochopení reality součastného života. Ano,  krásný úspěch , nehrazené tři dny. Lidé přecházejí chřipky(nejčastější diagnóza na neschopenkách), chodí do zaměstnání , kde šíří nákazu dál(stačí se podívat na pracovišti kolem). O tom, jak je přecházení  chřipky nebezpečné vědí lékaři velmi dobře. Napadení srdečního svalu , ledvin atd. Takže co nyní ušetříme, několikanásobně zaplatíme za léčbu mnohem komplikovanějších onemocnění.  Věta… Pokud pominu „vychytralost“ některých, kteří se domluví, že „jako neplatí“ a místo nich bude platit stát ..už svědčí o paranoie a napnění lidové moudrosti ..podle sebe soudím tebe..  

Volán 1.2.2010 10:47

Re: Mu he he

MU he he taky pako?

Přečti si příspěvek u Bohouše -když te svět omrzí atd.

Tvojí hlavy také nebude škoda.

... 1.2.2010 10:54

Re: Mu he he

No jasně, od zavedení neplacených prvních tří dnů nemocenské se zvedla úmrtnost na chřipku minimálně na pětinásobek, že :))

gerontusinza 1.2.2010 15:03

Chápu ....Re: Mu he he

u jedinců vašeho typu působí jenom prasečí chřipka....... jen nechápu, jak jí tak dálkově rozeznáte........zajímavý fígl Mudrů z ODS  a nejlepším léčitelem je Nečas spolu s Topolánkem....

berkowitz 1.2.2010 10:31

Autor tohoto článku,

zapomněl říci, že povolební guláš, po posledních volbách, jak nám jej naservírovala ODS, páchl hnojem!

Pam 1.2.2010 10:40

Re: Autor tohoto článku,

Aneb autor článku o voze, blb o koze....

Mališa 1.2.2010 10:52

Re: Autor tohoto článku,

Určitě jsi pražák.Koza a vůz je pro tebe asi něco co neznáš.

Jinak hodně zdraví a pohodu.

... 1.2.2010 10:55

Re: Autor tohoto článku,

A ty jsi co, jeden z těch zakomplexovaných vidláků, který háže vinu za svoji neschopnost i za to že je venku hnusně na ty zlý Pražáky?

kakao 1.2.2010 11:14

Re: Autor tohoto článku,

Můj drahý a vychcaní pražáku..

Vůz má kolá a koza rohy.

Že je venku hnusně tak zavři okná at se s toho hnusu nepoblinkáš.

jirka.s. 1.2.2010 11:37

Re: Autor tohoto článku,

Hezký, pepíku !!!! Ale že by ve Vendryni nebyla základní škola??? Nu možná, že jsi jezdil do Ostravy do té zvláštní!!!