6.5.2024 | Svátek má Radoslav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Douša Josef 23.11.2006 11:47

Re: Pane Douša, bez informací nebo

Všichni jsou tupci, jen JH není. Vedení lidovců jsou také tupci, protože se jim návštěva Čunka nelíbí a vůbec každý, komu se ta návštěva nelíbí je tupec! Lidovci mu ji nezakázali, protože jsou demokrati, ale jasně dali postoj najevo. Doufám, že tak učiní i při volbě!  Čunkův krok s neplatiči kvituji dobře, to ale neznamená, že dělá politicky správné kroky.

Jakub Vosáhlo 23.11.2006 11:45

Re: Čtenář

Tak abychom si rozuměli: Nepovažuji se za novináře, jsem normální člověk, který ve svém volném čase příležitostně vyjadřuje svůj názor na věci veřejné. Tím pádem si skutečně můžu psát co chci a nejsem vázán žádnými objednávkami. Pana Čunka jsem za rasistu nikdy neoznačil a kdybyste si přečetl ostatní komentáře, zjistil byste, že v aféře vystěhovaných Romů jsem s ním spíše sympatizoval. Jediný problém, který s ním mám je opravdu ten, že jeho kariéra v poslední době až příliš akceleruje. Pokud z mistra šéfujícího dílně uděláte generálního manažera velícího celé společnosti, asi vám to také nebude připadat normální.

jirka.s. 23.11.2006 11:43

Re: Re: Ale pánové!

Otázkou vůbec není, zda pan Čunek byl či nebyl pozván trojjedinným. Zásadní věc je, proč vlastně to pozvání přijal a neposlal benita místo toho do (Y). Pak by se teprve pro mne stal čitelným politikem. Takto zůstává typickým lidovcem.

Douša Josef 23.11.2006 11:42

Re: Čtenář

I kdyby ty kočky žral opravdu, tak pro socany už bude vždycky hrdina. Šel k Paroubkovi! Viz příspěvek JH dole!

Pavel 23.11.2006 11:41

Pan Ćunek ano,pan Kasal ne.

Pavel 23.11.2006 11:40

Re: Re: Nepodceňujte Čunka

Máš Ladislave pravdu,mám stejný názor,navíc je třeba ze zákona sterilizovat ženu která rodí děti o které se nedokáže postarat(mentálně zaostalé )Každý takové matky zná,někdy to jsou samozřejmě i cikánky.Co pak s člověkem mentálně zaostalým a sociálně tak slabým že se mi chce brečet,když vidím že žijí hůř než zviřata.Pan Ćunek,kterého si vážím,se pokusil o nějaké řešení.Ale co pánové Husák,Havel,Klaus,Topolánek,Kasal,Kalousek,Grebeníček,Jičínský a mohl bych nekonečně pokračovat.Tam slyším jen řeči,kecy a nic víc.Těmto zastáncům cikánských práv opravdu zbývá jen jim nastěhovat do jejich honosných vil cikánskou nepřizpůsobilou rodinu ze Slovenska.Podotýkám že vůbec nic nemám proti asi 20 % cikánů kteří žijí spořádaným životem,titi lidé jsou mi naopak velmi sympatičtí.

Douša Josef 23.11.2006 11:37

Re: Re: Pane Douša, bez informací nebo

A ještě - šel tam znovu bez toho kolegy, jen tak na to dobrý kafe! Můžete z nás udělat ještě větší voly, Vy dobře informovaná vědmo! Nepůjde tam ještě do volby třikrát? Taky na to kafe?

Douša Josef 23.11.2006 11:35

Re: Pane Douša, bez informací nebo

Vážený pane chytrý sprosťáku

já Vám perly naháži. Čunek byl pozván, což je nevyvratilený fakt. Čunek byl pozván a co tam projednával? Počasí, jak berou ryby, nebo co tam projednával? Vy jste tam byl na rozdíl ode mě, že to víte a na blbé novináře nedáte? TAK NÁM SDĚLTE, NA CO BYL ČUNEK POZVÁN K PAROUBKOVI A PROČ a nedělejte z ostatních pitomce, když jste majitel podrobných informací, které ani novináři nemají. Včera byl na Novinkách článek o tom, že Čunkovi se nelíbí závazek lidovců ohledně podpory vlády socanů, podporované komunisty. Novináři jsou blbí, já jsem svině a Vy víte všechno.

Sdělte nám tedy důvody, jaké NEPOLITICKÉ ZÁLEŽITOSTI Čunek u Paroubka řešil. Podle Vás šel na kafe a druhý den jen tak náhodou se mu nelíbil závazek lidovců.  Jste frajer!

Ignacy M. 23.11.2006 11:32

Čtenář

se po hromadě zabíhavých off-topic řečí dozví, že pan Čunek se pro vysokou politiku nehodí, protože v ní ještě nebyl. Novinář dostal objednávku na zostuzení politika a je třeba vařit z vody, řeči o rasistech už byly použity a nezabírají. Ale netřeba si zoufat. Není sice šťastné mluvit o rychlokvaškách, ale nic není ztraceno. Doporučuji autorovi studium textu Karla Čapka "Skandální aféra Josefa Holouška". To je pro novináře přímo kniha kuchařských receptů, jak někoho znemožnit tak, aby to nebylo žalovatelné. Pokud je v knize popsaný postup pro autora příliš sofistikovaný, možno jednoduše a úderně podle Jaroslava Haška napsat: "Starosta Čunek žere kočky!"

pingl 23.11.2006 11:24

ten clovek musi byt pro etablishment skutecne nebezpecny

kdyz vidim tu smrst plivancu, co se na nej sesypala

Jakub Vosáhlo 23.11.2006 11:23

Re: pan Cunek je pobidkou pro ostatni politiky

Ladislave, z čeho dovozujete, že pohne naší politickou scénou a ještě ke všemu, že správným směrem? Víte snad něco víc než my, kteří jsme se o jeho záměrech z médií ještě nic nedozvěděli? Podle mě nikdo neví, kam pan Čunek bude KDU směřovat a jak se bude ve funkci prezentovat. A to je jeden z důvodů, proč ho kritizuji.

chester 23.11.2006 11:18

Re: podle mě je pan Čunek energický a schopný

Gigant ano,ale pouze při použití zmíněných měřítek.Jinak má pan Vosáhlo pravdu.Je to tragedie této strany(což mně nemrzí)ale i státu,což mně samozřejmě mrzí.

Jakub Vosáhlo 23.11.2006 11:17

Re: Vosáhlo ujel

Pane Veselý, já ani náhodou nezpochybňuju kvality pana starosty Čunka. Skutečně ho neznám a v té aféře s vystěhovanými neplatiči jsem mu spíše fandil. Dokonce jsem napsal, že na mě působí dojmem dobrého komunálního politika. Že kariéra začíná od píky je jasné i mě a velmi to podporuju. Právě proto mi vadí, že pan Čunek v poslední době postupuje v kariéře tak rychle. Kdyby byl už řekněme šest let senátorem, občas se vyjádřil k nějakému závažnému tématu a lidé by věděli, co od něj čekat, neměl bych proti jeho kandidatuře vůbec nic.

Jakub Vosáhlo 23.11.2006 11:09

Re: PROBOHA

Napsal jsem, že tyto schopnosti- a tím míněna orientace v každodenních problémech typu neplatičů- je pro senátora DOSTAČUJÍCÍ. Tím jsem chtěl říct, že na funkci senátora stačí, když má tuto schopnost, i kdyby neměl žádnou jinou. O práci horní komory parlamentu popravdě řečeno také nemám žádné iluze. A způsobilost pana Čunka pro práci senátora ani náhodou nekritizuji. Psal jsem o jeho kandidatuře do čela KDU ČSL, která mi skutečně přijde velmi unáhlená.

Stachanov 23.11.2006 10:55

podle mě je pan Čunek energický a schopný

mezi zjevy typu Kasal a Svoboda, co jen mluví a mluví, je to přímo politický gigant

Občan Prostý 23.11.2006 10:50

Hm, nesouhlasíte, ale uznáváte.

Tomu dost dobře nerozumím. Je to takové tradičně lidovecké (politické) vyjádření. A přitom ve zbytku shodujeme. Všem bylo pomoženo a vřed byl zbořen. Geniálně ošetřeno.:-)

JH 23.11.2006 10:46

Pane Douša, bez informací nebo

s těmi od nekvalifikovaných novinářů můžete blábolit jakékoli nesmysly a nikdo vám nemůže po síti nakopat do predele. ostatní prominou, píši slušně, pouze jak se do lesa volá ....  Proto pouze pro ostatní, abych neházel perly .....   Čunek nic nevyjednával, byl pozván, jednou tam s ním byl i kolega, předem to spolustraníkům oznámil a pochybuji, že by se dal někým ovlivňovat, to by řešení neplatičů po prvních nenávistných novinářských útocích už dávno vzdal. Dokonce už novináři papouškují výraz  -deportace-  místo za výraz -možnost nastěhovat se do bytů 1. kategorie- a nazývají tyto byty gheto, protože neznají terminologii a histori. Novináři jsou ve většině takoví tupci jako pan Douša nebo za peníze napíší cokoli, co po nich zaměstnavatel chce.

Elias antikomunista 23.11.2006 10:40

Pan Čunek = poslední hřebíček do lidovecké rakve

a tak to má být, tak je to správné, každému po zásluze

Kkk 23.11.2006 10:31

Re: Občane, já s jeho řešením samozřejmě nesouhlasím.Re: Vosáhlo mydlí Čunkovi schody :)

Určitě už nedostanou ani kačku? Jste o tom tak přesvědčen? Možná jo, ale ruku do ohně za to nedáte. Že!

JH 23.11.2006 10:23

nemohu samozřejmě vědět

co bylo primární, zda chtěl Čunek řešit problémy Vsetína nebo se stát politikem, to je úplně jedno, důležité jsou výsledky. Mne už několik let zaráželo, že se u nás žádný z dosavadních politiků neprofiloval jak Pym Fortyn, protože by zcela jasně jako on nasbíral mnoho příznivců, dost i pro nově vzniklou politickou stranu, ktera by jistě měla zastupitele.

JH 23.11.2006 10:17

Pane Ladislave, v této souvislosti

mne několikrát napadla kacířská vzpomínka na antickou demokracii, kde volební právo neměli všichni: co kdyby přistěhovalci neměli nikdy volební právo (to měli ve svojí původní vlasti, kdyby jim na vlolebním právu záleželo, tak mohli zůstat) a dále by se mohlo volební právo  (= rozhodování, tedy kvalifikované přemýšlení) omezit nějakým minimálním IQ? Touto postmoderní demokracií by se zabránilo tomu, aby o nás rozhodovali za pár století většiny cikánů a muslimů.

gerontusinza-náhodně 23.11.2006 10:15

Ale ano on žije tady ale je trochu mladýRe: PROBOHA

To víte, ve 22 letech se to kritizuje. V tom věku jsem byl též dostatečně sebestředný a nic pro mě nebylo problém Až dospěje (tj. asi za 20 let), bude mopžná psát a posuzovat daleko a daleko hůře. Za prachy. Nejen kritizovat, ale bude psát i oslavné články.

MLOK 23.11.2006 10:00

Re: rozpor

Byli i taci, co gheta opravdu ucinne likvidovali...

Douša Josef 23.11.2006 9:57

Re: Již a především

Příště bude Paroubek asi požadovat návštěvy i kandidátů z jiných stran, aby mohl jejich vhodnost posoudit! Byl u něj Topolánek? Nebyl? Jak to?

MLOK 23.11.2006 9:56

PROBOHA

Vážený pane Vosáhlo, Kde jste prosím vylovil myšlenku, že erudice obyčejného starosty je nedostačující pro českého senátora. Kde vlastně žijete? Vždyť český starosta musí na rozdíl od senátora opravdu vyvíjet činnost - přesouvat peníze, setkávat se s lidmi a vysvětlovat jim, že je pro ně dobré, co si přeje on sám a podobně. Tímto naši senátoři přece vůbec nedisponují. Proto jstou na pozice senátorů nominování důsledně Ti k jakékoli práci nepoužitelní, kteří na těchto postech dostávají šanci realizovat své sny - stačí se podívat na současného frontmana naší nejváženější politické strany.   

Douša Josef 23.11.2006 9:55

Již a především

za předčasné vyjednávání s Paroubkem o vládě, by ho měli lidovci nakopat do zadele. To je něco nevídaného. Ještě než sdělí svým spolustraníkům své priority na volebním kongresu, jde se VYZPOVÍDAT Paroubkovi. Být lidovcem, cítim se hluboce uražen. Vypadá to, že Paroubek má nad lidovci protektorát. To už opravdu ztratili veškerou hrdost? Jak to, že si jde vysvětlit názory s Paroubkem dříve, než si vysvětlí názory se spolustraníky, neboť někteří z nich ho doposud viděli jen v televizi? No to je úroveň! Vsadím sto ku jedné, že nyní bude Paroubek přes své věrné u lidovců volby ovlivňovat!

A lidovci, celí podělaní z mizejících preferencí, bez pevného vedení po Kalouskově veletoči, už nemají ani zbytek hrdosti. Úřadující předseda, vždy hodný Kasal, vezme jeho pokec u Paroubka na vědomí!!! Byť tvrdí, že s ním nesouhlasí. A Píďa je schopen protestovat jen za romskou akci! Asi zase staví Romům dvojdomky!

gerontusinza 23.11.2006 9:36

Občane, já s jeho řešením samozřejmě nesouhlasím.Re: Vosáhlo mydlí Čunkovi schody :)

Ale musím uznat, že to bylo jediné jak finančně tak politicky schůdné řešení. Protože tyto rodiny již si vyčerpaly jakoukoli rozumnou kvótu pomoci. Po tomto, když nezačnou makat ať již na svém nebo pracovat za mzdu, nedostanou ani kačku další pomoci. Ať si jejich právníci myslí o tom cokoli. Jak rád bych dostal nějakou ruinu s pozemkem za rozumnou cenu (a ona byla rozumná) abych si  ji mohl sám opravit a upravit dle svého. Taky si všimněte, že agitace mezi Romy proti němu je silně účelová ale zároveň neúčiná.

badaxe 23.11.2006 9:34

Re: Re: Re: Nepodceňujte Čunka

milý Viléme, jste poněkud mimo, dotyční cikáni přece svá "práva" tedy byty, už dostali, to že pak následné povinnosti, tedy řádně platit nájem a byt udržovat, neplnili je prostě fakt. Podle vaší představy "nejdřív právo pak povinnost" to tedy proběhlo a dotyční cikáni si své povinnosti jednoznačně neplnili. Na rozdíl od zbytku občanů i přes tohle hrubé neplnění povinností dostali velmi reálnou možnost fungovat dál jako normální lidé, dostali totiž byty a to velmi solidní na to jak své povinnosti starat se o pronajatý majetek a řádně platit nájem plnili. Nejde o žádná "lágr" jak ve své umanutosti píšete. Jde o domy neobklopené žádnými ploty na okraji Vsetína (že se nestaví v centru je logické, vyšlo by to dráž). Dnes mají cikáni smlouvy na jeden měsíc a pokud nezaplatí nájem budou zřejmě vystěhováni bez náhrady. To může mít pro lidi neuvědomující si dobře souvislosti příčina a následek (tedy neplatím - přijdu o bydlení) může být velmi výchovné, neboť následek je velmi rychlý, další měsíc už smlouvu nemají a nebydlí.

A vzhledem k tomu že značné množství, pravděpodobně více než deset procent, přikočovalo za lepšími podmínkami například ze Slovenska, lze je samozřejmě vrátit do původní lokace.

Sice se pokoušíte zabrnkat na strunu lidské lakoty " mimochodem výstavbu toho lágru jste Vsetínu platil jako podporu bytové výstavby" ale za sebe vám mohu říci že na tohle jsem zaplatil rád, ty byty totiž ve Vsetíně zůstanou, a tedy je to bytová výstavba, pokud se cikáni budou chovat jako ostatní (tedy platit a neničit) budou v nich bydlet oni, pokud to dělat nechtějí skončí bez bytu a ten bude pronajmut někomu jinému - nebo si myslíte že se to potom zbourá? Celkem bych tohle (tenhle druh bytů) klidně jako rozjezd pro mladé bral, s touhle menšinou (tedy mladými) se nikdo jako s cikány nepárá, tam platí "nemáš na drahý byt - nebydlíš", to ovšem není rasizmus, to je (bohužel) jen krátkozrakost a ta se netrestá.  

Rony 23.11.2006 9:26

Re: Re: pana Vosáhla neznám,

R^

Malý Aston 23.11.2006 9:17

Re: pana Vosáhla neznám,

Také neznám pana Vosáhla ani Vás ale musím konstatovat,že nemáte pravdu ani on ani Vy.KDU je strana křešťanských demokratů s vysokým cítěním sociálním.Všichni členové KDU a jejich příznivci,zejména vrcholové vedení v čele s Kasalem,Pithartem,Kalouskem a Svobodou učinili nabídku panu Čunkovi aby ty cigány nestěhoval,neutrácel státní peníze a pěkně podle seznamu,kažému přidělil jednu cigánskou rodinu do vlastní péče.Dokonce Kalousek požadoval 3 rodiny,má ohromný palác.A co udělal pan Čunek? Pro svou popularitu postavil za naše daně domečky a cigány přestěhoval.A to se v KDU nelíbí.Oni chtěli jít osobním příkladem a nebylo jim to umožněno. Prosím tímto Vás občany,pokud máte ve svém okolí nějaké cigánské rodiny,které kromě svých automobilů zahraniční výroby nic nemají,zašlete na ÚV KDU jejich seznam. Přeci nějaký Čunek nebude bránít členům KDU adopci cigánů.:-D