18.5.2024 | Svátek má Nataša


Diskuse k článku

POLITIKA: Praha 6 - centrum zahraniční politiky

Mírně řečeno: poněkud prostorově, historicky, ale i politicky dezorientovaný starosta městské části Praha 6 Ondřej Kolář v současné době tak nějak nechtěně sklízí důsledky svého tažení proti ošklivému pomníku maršála Koněva.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
O. Uživatel 7.5.2020 8:27

Uživatel požádal o vymazání
O. Uživatel 7.5.2020 8:25

Uživatel požádal o vymazání
Z. Votava 7.5.2020 8:22

Celá ta šaškárna je jen kouřová clona. Rozhoduje se o dostavbě Dukovan a úkol zněl jasně - je potřeba vyšachovat Rusko a otevřít cestu pro Westinghouse. A dělá se to všemi dostupnými prostředky, poslouží i Koněv...

P. Jirkovský 7.5.2020 8:11

Teď mně došlo, že to "vtipnej" jsem měl dát do úvozovek, bez nich to bude asi pro místní záprtky trochu matoucí ....

P. Jirkovský 7.5.2020 8:06

Neobyčejně vtipnej pan Holásek se opět neomyslně postavil na správnou stranu; pryč s demokraticky zvolenejma, ať sálá třídní nenávist!

P. Victorin 7.5.2020 7:55

Pane Stirský, děkuji za podporu a Váš názor, se kterým se téměř kompletně ztotožňuji, až na maličkost - dopis starosty Koláře do Bruselu mi nevadí, spíš naopak.

Podle mne oficiální podnět k tomu, ať za nás EU někdy také řeší něco užitečného, nepředstavuje žádnou špatnost... Přátelsky zdravím!

F. Houžňák 7.5.2020 7:49

Být Kolářem, docela bych se klepal. Protiruská kampaň potřebuje mučedníky, nejlépe spolehlivě mrtvé ... Dobře mu tak.

J. Vlček 7.5.2020 7:47

Pane Holásku, jak je u vás obvyklé a příznačné, opět trefa přesně do černého, jako vždycky.

Díky za vaše články.

F. Houžňák 7.5.2020 7:47

Doufejme, že Kolář zůstane v tom svém sklepě aspoň tak dlouho, jako ten jeho soubojovník za spravedlnost v Anglii na velvyslanectví. I když - nevěřím, že sedí v nějakém sklepě, to jsou jenom takové kulisy.

R. Gramblička 7.5.2020 7:46

...a stejně jako kauza skripal i dopadne: krátce zasmrděla a vyhnije do ztracena

P. Victorin 7.5.2020 7:45

Vážený pane Pávku, naprosto respektuji a plně ctím váš názor, resp. názory.

Jinak Vás odkazuji na celé své stanovisko zde výše, určené dámě, které jsem jako "gentleman" dal svou odpovědí přednost před Vámi. Věřím, že mne pochopíte... Přátelsky zdravím!

J. Lukavsky 7.5.2020 7:45

"jeho angažmá jako velitele sovětských vojsk v Maďarsku v roce 1956" je tak zanedbatelnou drobnůstkou... něco jako že byl někdo velitel koncentračního tábora, vlastně jenom plnil rozkazy a určitě je nehezké mu to vyčítat. No v Budapešti by Vám to asi vysvětlili jinak. PS: socha Koněva nebyla zbořena (jako J.V. Staliny kdysi), ale přesunuta. J.L. end

M. Němec 7.5.2020 7:44

Tak ses, Holásku, vyžvanil, přemlel starou slámu a hlavně si zkontroluj, jestli ti za příspěvek došlo na konto to pětikilo.

Nazdáááááár.

A běž se provětrat někam do parku.

P. Victorin 7.5.2020 7:41

Pí. Tulejová, naprosto respektuji a plně ctím váš názor, resp. názory. Pouze podotýkám, že jsem se vyjadřoval výlučně k rozhodnutí starosty Prahy 6-Dejvic o odstranění kontroverzní sochy sovětského maršála, se kterým se plně ztotožňuji, především ze zcela pragmatických důvodů....

PS S instalací pamětní desky Vlasovců, prosazenou starostou Řeporyjí se rovněž plně ztotožňuji, přejmenování třídy Pod kaštany pokládám za hloupost...

J. Vlček 7.5.2020 7:36

Sdílím váš názor, paní Tulejová, a propojuji se k následnému vyjádření pana Pávka.

I. Pávek 7.5.2020 7:29

Souhlasím s panem Holáskem a rozhodně se pokládám za dobrého Čecha. Tož tak, pane Victorine. A za magora naopak pokládám nočního starostu Koláře, ubohého řeporyjce Novotného i důležitého Hřiba.

Ne že v této republice je něco shnilého, ona už celá republika je shnilá a ta hniloba je cítit i z přípisek a diskuzí na NP a i když se pokládám za dobrého Čecha, tak už se někdy stydím za to co se tu děje. Stydím se i za ty, co už se stydět nemohou protože položili život za vlast. Rád bych věděl, co by na to všechno řekl třeba stíhač generál František Fajtl. Jestli by za takovou republiku bojoval. Zpráskat ty tři odporné psy, to je to minimum co by si zasloužili. Děkuji tímto i za články panu Vlkovi a vy paní Tulejová mi promiňte že tu cituji Vaši přípisku. Je stručně a přesně napsaná.

V. Zadák 7.5.2020 7:15

Starosta hrdinně vtipkoval, že Koněv nemá roušku a nyní je nehrdinně zalezlý jako krysa.

HOP 00 je partaj plná Pravdy a Lásky.

D. Stirsky 7.5.2020 6:52

Souhlas s p. Victorinem. Pan Holásek jinak, než stylem "puberťák čtoucí Blesk" psát neumí. Ještě "páč" a "Brusele" tam chybí. Je to ale celé velmi jednoduché. Pomník je v obvodu MČ Praha 6. Byl opakovaně poškozován. Já, byl-li bych starostou, bych zřejmě také navrhl: "Pojďme pomník odstranit a nahradit jiným. Fakturu za další čištění již parafovat nechci." O odstranění resp. přemístění nerozhodl starosta (jak může býti zvykem v autoritářském Rusku), ale - pokud je mi známo - legitimně zvolené zastupitelstvo v legitimním hlasování. Byl-li to čin nedomyšlený, netaktický, hloupý, ano, o tom kultivovaně diskuotovat lze. Lze mluvit o Koněvovi, ovšem maršál byl postavou hodně, hodně rozpornou. Jediné, v čem s H. souhlasím, je onen otevřený dopis. A to proto, že dnes každý hejhula sedne, nasliní tužku a začne sepisovat otevřený dopis. Tato psaní mají ovšem chyby: Stala se módním kýčem a adresát je většinou vůbec nečte. Mimochodem: Je to právě p. Holásek a jemu podobní, kteří spustí neuvěřitelný kvikot, když se kritizuje nějaké jiné demokratické rozhodnutí, třeba o volbě kohosi. A poukazují nato, jak ti zelení neomarxisté a havlojedi z Brusele nerespektují demokracii. A že Rusko občas používá velmi nestandardní metody s tichým kremelským požehnáním, báchorka není. Ostatně V. V. P. - nebyl on kdysi u KGB?

J. Tulejová 7.5.2020 6:13

Souhlasím s panem Holáskem a rozhodně se pokládám za dobrého Čecha. Tož tak, pane Victorine. A za magora naopak pokládám nočního starostu Koláře, ubohého řeporyjce Novotného i důležitého Hřiba.

P. Victorin 7.5.2020 5:19

Ve článku se poněkud poklesle spílá starostovi Prahy 6 za legitimní vyřešení problémů se sochou diskutabilního sovětského maršála. Pokud autor není komunista nebo rusofil, pak je to magor jiného druhu ale rozhodně není dobrý Čech...

S. Pavuk 7.5.2020 4:58

Príbeh so sochou a neviditeľným agentom nadobúda skripalovské rysy. Vo finále by nemalo nikoho prekvapiť, keď bude ricín aj použitý.

K. Pavlik 7.5.2020 0:52

Priteli tak s takovym clankem narazite.

Jedine mozne vysvetleni je ze nekdo plati aby Cesko bojovalo s Rusakama.

Az mne zacnete nadavat tak si uvedomte ze pisi Rusakama - no holt jsem zazil 1968.