30.4.2024 | Svátek má Blahoslav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
zdena 5.7.2008 14:05

Re: V poměrném systému

.. jistě - logiku by mělo jen, kdyby ho mohli odvolat pouze voliči, kteří ho zvolili - a zrušení tajný volby snad žádnej šílenec neplánuje..

Jindřich 5.7.2008 13:34

V poměrném systému

(a ten právě vokaři navrhují) nemá žádný poslanec podporu nadpoloviční části voličů. Takjže vlastně bude možné odvolat kdykoli kteréhokoli poslance, protože vždy bude mít víc odpůrců než přívrženců.

Pak mne ještě pobavilo zdůraznění, že prezident se volí podle zásad většinového systému. Nebýt toho mohl by se prezident volit podle zásad poměrného zastoupení, a to by byl teprve zmatek.;-D

Jindřich 5.7.2008 13:30

Re: "vylepšení"

Dnes se aspoň občas najde poslanec, který si řekne, že mu ten plat stačí a nemusí tedy brát úplatky. Až budou poslancovat zadarmo, tak už takového vola nenajdeš vůbec.

M. Gebauer 4.7.2008 23:38

Proč?

Vždyť je to půvabný pohed na lidi, jimž "jejich svědomí" káže rozejít se se stranou, která jim umožnila jejich "kariéru".

Nic tak nevypovídá o ubohosti naší politické scény, snad jen volba našeho p. prezidenta, než tihle "svědomití poslanci"!

emersonskej 4.7.2008 13:22

Re: Odvolatelnost poslanců - líbivý populistický návrh

R^

emersonskej 4.7.2008 13:20

Re: Pokud politik z regionální politiky dostane od strany šanci se dostat na

V tom případě by ale sám institut poslance tak nějak ztrácel smysl. Kdyby jej totiž bylo možno kdykoli odvolat a na jeho vlastním úsudku by pranic nezáleželo, neb by se musel neustále řídit usneseními své rodné strany, bylo by jistě mnohem jednodušší - a také levnější mít ve sněmovně místo dvou set bezduchých hlasovacích panáků vždy jen předsedy parlamentních stran, kdy každý by disponoval počtem mandátů získaných v posledních volbách.

zdena 4.7.2008 11:18

"vylepšení"

.. jasně - holt dřív poslanci ve dne zařezávali po fabrikách, večer hlasovali a po nocích pročítali haldu spisů - a po čase zjistili, že je snadnější hlasovat dle doporučení šéfů Strany..

Essox 4.7.2008 7:12

Re: Nechte jí na pokoji tlučhubové!

Ty jsi si dlouho nešáhl na pořádnou ženskou.Bobina je ambiciózní vyčuraná kráva.

Hrad 3.7.2008 23:55

Re: Re: Mužské ego

Ono ten poslanec je kopáč studní?

Věštec 3.7.2008 23:23

Nepochopim PROČ ne radaru..

Když zde byli Sověti a měli v Brdech atomové hlavice, byl jsi asi pěkně zticha aby Ti nenatrhli pokožku, teď se snažíš na sebe upozornit nelogickým názorem.. Asi nevíš, že pokud se nebudeme bránit, budeš ješte Ty sám tlouct hlavou o zem a vzívat HAlaha abys mohl zůstat naživu či nebyl mučen...

Věštec 3.7.2008 23:09

Souhlas a vylepšení..

Naprosto souhlasím navíc by funkce poslance měla být funkcí čestnou, neplacenou jako to bylo dříve, čímž by se okamžitě vyřešil problém politické koprupce, handlování i podléhání lobistům všech možných směrů...

Pepík 3.7.2008 22:51

Poměrný volební systém a vazba poslance na voliče

Ve sdělovacích prostředcích zatím od politiků nezaznělo, že při poměrném volebním systému je vazba a tím i odpovědnost poslance svým voličům dosti malá. Já přece nadávám hlas konkretnímu člověku, ale souboru všech kandidátů na volebním lístku pro konkretní stranu. Mně se někdy vůbec nelíbí pořadí kandidátů, ale pokud chci stranu volit tak to musím akceptovat. Ale je to diktát strany vůči mně. Proto apeluji na všechny politiky, aby se rozhodně zasadili o většinový volební systém. Pak teprve si budu volit toho kde se mně líbí, mohu ho konkretně žádat o práci v mém malém a kontrolovatelném volebním obvodě a kritizovat ho za špatnou práci a měl bych mít právo podílet se na jeho odvolání.

A ještě vyjádření k doposud zveřejněným příspěvkům. Pokud by si je přečetl nějaký cizinec, měl by vážné pochybnosti o inteligenci našeho národu. Proč nadáváme na politiky, když tyto diskuze ukazují, že jsme všichni stejní. Byl bych velmi rád, kdyby si můj příspěvek osobně přečetla pí. Bobošíková.

jeff 3.7.2008 22:23

Re: Naprosto souhlasím

není to omyl. Je to ukázka stupidity voličů.

jeff 3.7.2008 22:19

Bobo, Bobo,

jak Politika 21 bude vybírat voliče zhýralého poslance a odlišovat je od nevoličů po tajných volbách?Je vidět, že touha po jakékoliv poslanecké židli v kdejakém parlamentu už zcela zatemňuje mozkovnu paní Bobo.

PAT 3.7.2008 22:12

Závistivci

a zamindrákovaní malí  hloupí muži  musí vždy plivnout na tuto dámu jedovatou slinu. Sami nejsou schopni jiného, než hloupého  event. vulgárního projevu. Je mi Vás truhlíci líto.

Jurajda 3.7.2008 21:26

Nechte jí na pokoji tlučhubové!

Mně se víc zamlouvá koukat na hezkou ženskou než na nějakého Paroubka!

urteap 3.7.2008 21:07

Magorie europoslankyně

Větší snůšku blábolů jsem dlouhou dobu neměl nikde příležitost číst. Teprve teď se my vyjasnilo jak mohla kandidovat za komanče proti Jeho ješitnosti Vendelínu Tuneláři.

Myslím, že p.Bobo je schopná absolutně všeho. Jen aby byla na forhondu a vědělo se o ní. Amen.

Magor Milda , Mgr. 3.7.2008 21:00

Paní Bobo se asi pominula

kdo toho politika má právo odvolat? Führer, jeho zástupce nebo papež? Byl jednou zvolen lidem, stejně jako jeho parttajfíra, v tomto ohledu jsou si rovni. Odvolat 8vy9volené lze v televizi, ale v normálním životě si voliči musí dávat pozor. A zrovna ti tak zvaní přeběhlíci pravděpodobně representují značnou část kritických voličů vlastní partaje. Demokracie znamená také, umět ostatní přesvědčit o svém názoru a to ne pálením v podpaží, trháním nehtů nebo natahováním na žebřík.

sdf 3.7.2008 20:47

Re: Re: Naprosto souhlasím

Honzo, on důvod píše. Umíš číst ? Nebo jsi ten z pohádky ?

sdf 3.7.2008 20:46

Re: Re: V první

No třeba proto, že nebyla za Politiku 21 zvolena do Brusele, ne ?

Darin 3.7.2008 20:08

Tak nevim

Precetl jsem svemu psu objevny clanek poslankyne Bobosikove a on se zacal nekontrolovatelne skrabat. Nevim jak ho zastavit. Asi jsem to nemel delat ovsem ted je na takove uvahy pozde. Chtel jsem ho jenom pobavit. Ten clanek je blbost narozena v intelektualni pousti a definitivne neni originalni. Staci si domyslet, jak by politici delali politiku, zdaleka by to nebylo tak idealni, jak si nadsenci pro podobne zmeny politickeho procesu mysli. Jenom dusevni lenost ci nedostatek predstavivosti jim brani veci domyslet do dusledku. Idealni system neexistuje, jedine snad na hrbitove kdyz vyloucime pripadne navstevniky a zamestnance. Soucasny system je prijatelny, overeny a v zadnem pripade nezpusobuje nic katastrofalniho, cim by bylo treba se zabyvat. Vedeni stran se budou dale snazit udrzet jakous takous kontrolu pres sve cleny, proc ne. Prece se tihle politici dostali skrze ne do politiky takze si vedeni strany dela naroky na podporu jejich programu. Doufejme jenom ze nezajdou prilis daleko jak na te ci one strane. Takovy je zivot.

Pete Brich 3.7.2008 19:39

Jedině většinový jednokolový systém to může vyřešit!

Jedině tak se poslanec musí voličům zpovídat ze své činnosti.

PB

jsk 3.7.2008 19:24

Proboha, to jsou zase kydy!

Zeptal se snad některý z přeběhlíků svých voličů, zda s tím souhlasí? Zeptal nebo nezeptal! Tvá odpověď budiž ANO NE!

Ladislav N. 3.7.2008 19:22

Bobošíková potřebuje býr zvolena znovu!

Není nad populismus jedné ženské, co ztratila soudnost, pokud ji někdy vůbec měla...

Ladislav N. 3.7.2008 19:21

Re: Honza IP: 82.100.11.xxx

Ty svými příspěvky o sobě říkáš jenom: "Jsem blbej jak tágo"... ;-P

Honza 3.7.2008 18:52

Re: V první

další hlupák - co kdybyste uvedl nějaký rozumný důvod - spíš to bude vašim modrým mozkem.!!

Honza 3.7.2008 18:49

Re: Naprosto souhlasím

takhle píše neobjektivní hlupák.Co takhle uvést rozumný důvod

Franěk 3.7.2008 18:45

Re: Re: Každému,co mu patří!

No tak nevím pane petrph jak to myslíte vy,zda Vaše reakce je ironická,nebo je širší úvahou! Já si nemyslím,že veřejná funkce je jedinečná ze své podstaty a tedy nelze ji posuzovat po stránce kvality výkonu.To by znamenalo,že jakoukoli funkci by vykonával ten nejlepší a ti horší pochopitelně by neměli ani faktické,či morální právo jeho práci hodnotit.Tak jste to myslel? A řešení  by bylo dobré nalézt,ale ode mne to nečekejte,já se za kompetentního nepokládám! Já mám pocit,že p.Paroubek oplýval silnou schopností hodnotit funkcionáře,tak možná tam naleznete inspiraci.Věta ,spoléhat na právo voliče atd.'je myšlena tak,že když se bude čekat,že až volič vystaví funkcionáři vysvědčení,je myslím pošetilé,ledaskdo namítne,že demokratické. A někdy může být pozdě,a bylo pozdě!To je v nadsázce vyjádřeno jako smrtící!Brát si inspiraci v Mašínech je mimo mísu,jak se říká.Měl by stačit bystrý rozum a důmysl a vše se dá řešit v míru!

lordpavka 3.7.2008 18:11

V první

řadě by se to týkalo vás!!!:-D:-D:-D

Realista 3.7.2008 17:32

Pokud politik z regionální politiky dostane od strany šanci se dostat na

přední místa kandidátky strany a stane se poslancem, senátorem,  tak v době, než bude zařazen na kandidátku by měl podepsat rezignační dopis poslance bez datumu, který vyplní předsednictvo strany v kárném řízení. V případě, že nebude zvolen, bude mu listina vrácena. Protože nebýt strany, nikdy by se do vrcholové politiky nedostal. Pak by strany měly jistotu, že při takovém porušení pravidel, jako je vystoupení z klubu apod. by ho prostě vyměnily za jiného. Kritizovali za to Sládka. Ale pokud vím, byla to i běžná praxe v politice za první republiky. Stejně tak v případě zneužitých dotací Wolfem by prostě takový poslanec byl donucen složit mandát. Nevidím  na takové pojistce na stranické bázi nic špatného a nesouhlasím, že by mohla hraničit s vydíráním.

 Ovšem nejlepší by byla úprava ústavy, kde by předseda strany, za kterou poslanec kandidoval, oprávněn při zvláště závažném provinění / zpronevěřené dotace, korupce,vystoupení z klubu apod./ podat žádost předsedovi sněmovny o přenosu poslaneckého mandátu na dalšího poslance v řadě z téže strany a zrušení mandátu  poslanci, který se prohřešil. To by bylo vůbec nejčistší, protože předseda sněmovny či senátu je jeden z nejvyšších 4 ve státě a většinou požívá důvěru nejen voličů, ale i poslanců a senátorů, kteří si ho zvolili do čela.