21.5.2024 | Svátek má Monika


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Pozorovatel 3.7.2008 16:49

Re: Další hloupý příspěvek paní BUBO BOBO

Tleskám, jak se dá. Zkuste si představit, že by BOBO, Vy nebo já nebyl/a. V zásadě by se nic nestalo, akorát my jí tu její pochybnou existenci platíme a už jsme nejméně 2 na jednoho příživníka.

Pozorovatel 3.7.2008 16:44

Re: Trefovat se do slabé ženy,

Fonsi, je to hluboký omyl, BOBO není slabá žena. Ona mít tu moc a být tam tehdy, stála by po boku Goebblse. I vlastní sbírku obrázků by si po známosti s Goringem založila. Tak v tom zatím lítal Vovka sám.

kocour 3.7.2008 16:06

Re: Re: Odvolatelnost poslanců je komunistický vynález.

Tehdy se to dělalo tak, že poslanec podepsal rezignaci ještě před zařazením na kandidátku, a rezignace pak byla ve stranickém sejfu kdykoli k použití - znelíbil-li se poslanec, přečetl si v novinách, že rezignoval ... ne že bych to schvaloval. Ale možnost odvolat poslance v ústavě de iure nebyla (http://www.psp.cz/docs/texts/constitution_1920.html) , to je opravdu až vynález komunistů, kteří to "prodávali" jako pokrok v rámci "vlády lidu" - poprvé se to objevilo v Ústavě 1960 (http://www.psp.cz/docs/texts/constitution_1960.html , čl. 3/3).  

K těm stranám: Právo má počítat se vším. Co kdyby žádná strana nepřekročila 5%, nutných pro vstup do Sněmovny? To by byla ústavní krize jak vyšitá, a zcela legálně.

MR 3.7.2008 15:48

A jak to vidíte u sebe

jak někdo může odvolat Vás pí. Bobošíková - jako europoslance? No to by mne tedy zajímalo. A pokud jde obecně o odvolatelnost, tak je třeba zásadně rozlišovat :

- morální poklesky nebo politické změny názoru - to ať si vyřídí dotyční s voliči 1x za 4 roky ,

- trestný čin - je nutno dokázat (dovedu si představit ten hon na čarodejnice - presumpci viny považuji za blbost)

Takže já jsem každopádně proti odvolatelnosti, ať si to voliči vyžerou do konce,  příště si to třeba 2x a vícekrát  rozmyslí. A co se týká Paroubka a Topolánka - příčiny rozporů jsou někde jinde, jednání lídrů také. A kdo se chová jak totalitní magor není Tupolánek (i když mám k němu výhrady).  

 

jan 3.7.2008 15:38

Naprosto souhlasím

kdybych mohl, hned Vás odvolám. To že jste v Evropském parlamentu je totální omyl voličů !

alde 3.7.2008 15:35

Re: PANÍ BOBOŠÍKOVÁ STYĎTE SE

Žadna souvislost,styd´se ty jestl iviš co toje.mente de,kapišto?

Bedřich 3.7.2008 15:17

Odvolatelnost poslanců - líbivý populistický návrh

Jak by to mělo fungovat v praxi? Kteří voliči by ho měli odvolat? Jeho konkrétní, kteří ho volili nebo všichni? Prvotní volba je volbou pozitivní, to znamená že voliči volí koho ANO, nikoliv koho tam nechtějí. Aby to mělo logiku, měli by mít právo ho odvolat pouze voliči, kteří ho předtím volili. Pak byste musela volby "odtajnit". Opačně to nedává smysl, proč by měl někdo právo odvolat poslance kterého nevolil, ale volili ho jiní.  Proč by měli voliči ČSSD mít právo odvolat poslance z ODS, ti z ODS třeba zeleného, jiní zase komunistu, když je někdo jiný volil. To nedává vůbec žádnou logiku.

Takže je to takový .

AndyO 3.7.2008 15:05

Re: Paní Bobošíková souhlasím se všemi uváděnými úvahami, ale uniká mě hlavně způsob odvolání....

ten poslední odstavec značí, že už jste totálně zešílel. Zastřelte se.

gerontusinza 3.7.2008 14:48

Paní Bobošíková souhlasím se všemi uváděnými úvahami, ale uniká mě hlavně způsob odvolání....

neboli jak.....? A přitom nedovolit zvůli vedení jakékoli partaje proti svým verWolfům...... co kdyby to náhodou byly v budoucnu ovečky......  ? takže články a úvahy se mě líbí ale nezlobte se od vás jako od poslance, bych raději očekával tu odpověď jak odvolat...?   a právo poslance na odvolání odvolání ..... samozřejmě, že kdyby pánové Wolf, Melčák i Pohanka setrvali v lůně své strany asi by nepotřebovali ochranky tak rozhodně poskytnuté panem Langrem a hlasovali dle svého svšdomí (nikoli ovšem proti svým voličům a danému programu strany) ... ovšem pokud by se prohřešili proti programu své strany za kterou byli zvoleni byť v jediném bodě, měl by jim končit mandát automaticky.... Takový radar ovšem by  v tom nebyl, protože ten neměla ve volebním oprogramu žádná strana...... takže Wolfa neodvolávat, ale docela dobře obvinit z vlastizrady včetně celé vlády, protože mandát k jednání staveb a umístění vojenských zařízení cizích velmocí z voleb nevyplynul, zde musí být rozhodujíci jen a jen referendum když už se to ti hoši báli do programu dát a nevyhráli to s volbami......... mají právo na jediné...... tribunál za zradu země a občanů!Hezký den.

mirek 3.7.2008 14:46

Bobošíková ví, že je to utopie, ale pro někoho se snad hodí..

Sama Bobošíková má několik tun másla na hlavě, sotva se dostala do Evropského parlamentu, neuplynula moc dlouhá doba a rozešla se se svým souputníkem Železným a založila si svou stranu POlitika 21. Čili v přímé souvislosti s požadavkem, Bobošíková vystoupila ze sdružení kolem Železného, stala se volným poslancem a měla by tudíž okamžitě vrátit mandát. Moc dobře ví, že to nejde, moc dobře věděla, když opouštěla Železného, že se jí za to nic nestane.

Její nebetyčná drzost a egoismus bují, jak vidno, aritmetickou řadou. Možná se však najde dost oveček, kterým se budou líbit takovéhle jednoduché, konjukturální výlevy a řeknou si, ta "jim" to dá... Mají pravdu, ona "jim" to dá, ale jen za vysoký plat a za super teplý flek...

jm 3.7.2008 14:11

PARLAMENTNÍ PRAXE 1.REPUBLIKY BYLA TAK JEDNODUCHÁ A ÚČINNÁ, že vymýšlení čehokoliv jiného kýmkoliv je průhlednou podporou současného darebného stavu. Tehdy poslanci do stranických trezorů ukládali bianco podepsané rezignační listiny...

PARLAMENTNÍ PRAXE 1.REPUBLIKY BYLA TAK JEDNODUCHÁ A ÚČINNÁ,  že vymýšlení čehokoliv jiného kýmkoliv je průhlednou podporou současného darebného stavu. Tehdy poslanci do stranických trezorů ukládali bianco podepsané rezignační listiny... To se Vám paninko asi také nelíbí....

pepa 3.7.2008 14:11

Kdo do politiky?

V ČR je mnoho chytrých a hlavně slušných lidí, ale vzhledem k tomu jaký druh lidí v současné době v politice převažuje, je jim z představy jít do politiky mírně řečeno nevolno. Řešení se nenabízí, politická strana si každého přetvoří k obrazu svému, a ti kteří se nedají nakonec dobrovolně odejdou, a my stále budeme tam kde jsme nyní.

Bokonon 3.7.2008 14:04

Trapné

Trapná snaha jakoby měřit všem stejně. Ve skutečnosti je dramatický rozdíl např. mezi případem Wolf a Tlustý.

Malý Aston 3.7.2008 14:04

Re: Mužské ego

A kdo bude rozhodovat o tom,kdo a jak hluboko plní nebo neplní program strany?Která organizace? Ta co ho navrhla,nebo okresní nebo krajská nebo dokonce ÚV.To tady již jednou bylo Vážená.Oni tomu říkali Kontrolní orgán strany,největší darebáci.Máš jiný názor než předseda? Šup a je tam poslušný náhradník,to by teda byl ale bordel.:-D

rtep 3.7.2008 13:56

Odvolaná Bobošíková

Jako že Vás paní Bobošíková nemusím, tak článek se Vám docela povedl. Předpokládám, mluvíte též o evropském parlamentu, kde i Vy jste zdrhla jinam, sotva jste se tam po jiných zádech vyškrábala. Tak s chutí dotoho. Odvolejte se.

Jarmila 3.7.2008 13:55

Mužské ego

Přečetla jsem si všechny příspěvky. Proč se nezabýváte podstatou věci. Jde o odvolatelnost poslance podotýkám, pokud neplní program strany, za kterou byl do parlamentu delegován. Co tomu brání, jen zákony. Zdraví rozum napovídá, že by to tak mělo být. Tedy v případě, kdyby se to tak moc nehodilo zrovna ODS. Co je však největším problémem vašich příspěvků? No přeci, že je napsala"slabá" žena. Co si to dovolujete? Ta žena je stokrát silnější než vy. Jenže mnoho z vás, byl chělo být europoslancem a nedostalo se na vás. Mačochisti styďte se! Víc argumentů, méně závisti.

lerak 3.7.2008 13:37

Jasně, zrovna teď bych jich odvolal 90%

A proč by si měli přeletovat z jedné pol.strany do druhé, měnit nálady jako na běžícím pásu?Ven s nimi a hned!

Hrad 3.7.2008 13:06

Re: Vážím si toho....

Yrko souhlasím. Co si to ta Bobošíová dovoluje, producírovat se zde, kde se úspěšně seberealizuje duchovní elita tohoto státu. Fuj. Tu základní lidskou slušnost definuješ sám? Máš pocit, že Spinóza by se měl po tvém ataku hluboce zamyslet? Tu základní lidskou slušnost máš naučenou, nebo jsi ji objevil mezi lidmi? Považuješ slušnost(nedefinuji) za ideální, nebo instrumentální hodnotu? Nebo si jen tak hraješ na písečku a plácáš ho.no s pískem, v radostném očekávání že z toho vznikne něco co tě strašně se.e a co okamžitě vystavíš na Psu. . Jestli ano, tak se podívej na ruce a čichni si k nim. Možná už nic necítíš. Jdu udělat něco pozitivního. Zaplavat si.

Jirka 3.7.2008 12:55

Nikdo nebrání poslanci, aby sám odstoupil,

tak to udělejte, paní Bobošíková. Manžela, pardon "asistenta", si můžete samozřejmě platit sama. Jste symbol morálních kvalit a nezištnosti. 

Jura Jurax 3.7.2008 12:50

No,

ono to už tady jistě zaznělo - názor pí Bobo k tomu svádí - totiž že bylö-li by lze odvolat voliči i poslance z euparlamentu,  Bobo by tam už nebyla.

Alfons 3.7.2008 12:31

Trefovat se do slabé ženy,

to je jediné na co máte modří hrdinové.:-)

Ivan 3.7.2008 12:26

PANÍ BOBOŠÍKOVÁ STYĎTE SE

Kdyby byli poslanci odvolatelní, pak by paní Bobošíková již nebyla europoslankyně. By mě zajímalo, co v EP vůbec prosadila, je akoát na ostudu, a to ani nemluvím o tom jak letos znevážila volbu prezidenta. Paní Bobošíková styďte se.

Milan 3.7.2008 12:22

Re: Re: No to je názor......

napsal blbec.....:-D!!

Alenka v říši divů 3.7.2008 12:12

Období třešní!

Třěšně se červenají na stromech a tak jejich vyznavačka, červená paní Bobošíková píše a píše (nesmysly a své vize),ale bacha! Třešně začínají zrát a černat a tak brzy budou i její názory podle Černých-nu ať žijí turisté, teď mají příležitost cestovat!!!!

Marat 3.7.2008 12:11

Re: Odvolání poslance během volebního období není demokraticky proveditelné.

Jistě poslanci nejsou nikomu zodpovědni.Nemusí být.Musí být poslušní vůdce a v drtivé  většině poslušní jsou.Jen vůdcí stran se nemusí ohlížet na nějaké předvolební programy které hlásají.Pro vůdce strany,zejména soudruha Paroubka jsou programem strany oni sami. Programem strany ČSSD je přece Paroubek.A hloupí lidí mu to baští.

Okar 3.7.2008 11:49

Re: bobosikova si nabehla si

Jsem všemi deseti pro možnost odvolat europoslance, v tomto smyslu s Bobo souhlasím!

jachtík 3.7.2008 11:30

bobosikova si nabehla si

odvolatelnost by se měla týkat i europoslanců, tedy i vás, pani bobo. hned bych hlasovat pro vyprraskani cele vasi povedene familie z bruselu

Pozorovatel 3.7.2008 11:27

Re: paní Bobošíková

Asi ji znáte pouze z TV nebo na fotce... Tu mít doma, zařadím se do statistik o domácím násilí.

jirka.s. 3.7.2008 11:20

Vážím si toho....

...soudružko Bobo, že byste byla tak laskava a přisoudila mi tu možnost, coby voliči, odvolat "svého" poslance! Ale šla byste až tak daleko, že byste mi tuto možnost poskytla i v případě, že jsem Vás nevolil a že dostatečným důvodem pro odvolání poslance (obecně, nejen Vás) by byla zpronevěra základní lidské slušnosti? Což se týká v případě vaší kandidatury na prezidenta za komouše především Vás! Nefackuje vás náhodou hanba? Evidentně ne, když máte tolik drzosti a ještě se producírujete i zde na Psu! Rv(Y);-(Rv

Bohata 3.7.2008 11:02

Re: Re: Re: Zrušit nesmírné výhody železničářů - zadarrmové jízdenky .

Když vám spřátelený železničář přepraví pražce k vaší stavbě a jeřábem ČD uloží tak jsou to základy nad které není.Tedy i betonové.