21.5.2024 | Svátek má Monika


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Bohata 3.7.2008 10:56

Re: Re: Zrušit nesmírné výhody železničářů - zadarrmové jízdenky .

Pozor ČD jsou akciovka s většinovou účastí státu tedy našich peněz a když nemá tržby tak je dotovaná.Takže to pozadí paní přednostové i paní posunovací ale především drážních papalášů plus jejich rodin a někdy i známých "lepíme "za ně a to není málo peněz.

Pro jednu ČD babu z Brna ,která má chatu v Lulči u Vyškova zastavuje rychlík v Lulči a potom za pět kilometrů ve Vyškově.A oni ostatní drážní papaláši se s tou dámou vozí taky.Mají to všichni včetně příbuzných zadax,jako poslanci.

TBB 3.7.2008 10:47

Frailty

Shakespeare říká "Frailty, thy name is woman" - čili "Křehkosti, tvé jméno je žena". V případě Bobo změňte "frailty" za "chucpe" a "žena" za "Bobo" a pro ty, kteří nevědí, čemu tak Židé včetně Železného říkají, užijte lidového "z toho by se jeden pozvracel".

Pavla 3.7.2008 10:38

Další hloupý příspěvek paní BUBO BOBO

Vážená paní Bobošíková, přečetla jste si někdy reakce na Vaše příspěvky? Zaspala jste trochu čas,zenit máte již v minulosti a tak podle Vašeho článku by bylo na místě dát zářný příklad a odstoupit ze své funkce.Tímto způsobem se politika nedělá.

novaz 3.7.2008 10:07

Re: No to je názor......

se kterým musí souhlasit každý blbec.

novaz 3.7.2008 10:06

šílená Bobo

Odvolatelná by měla být hlavně ona, komunistická kandidátka na prezidenta, neboť neví co plácá. Topolánek nikdy neoznačil Tlustého za přeběhlíka nebo zrádce, Bobo jako vždy lže.

novaz 3.7.2008 10:03

notorický flákač, lhář a korupčník - Bobo jako živá

Nemocí šílených krav ochořelá europoslankyně Bobo se znovu dopuští vlastních myšlének a znovu šlape v h...ě. Komunistická kandidátka na prezidenta mluví o jiných, ale takové odvolání by se mělo týkat hlavně našich europoslanců,  Bobiny zejména. Navíc jsem nikde nečetl ani neslyšel, že by Topolánek hovořil o Tlustém a jeho dvou kámoších jako o přeběhlících nebo zrádcích. Bobošice se zase jenom zviditelňuje a já jen doufám, že toto volební období je jejím posledním.

fren440 3.7.2008 9:56

Re: vážená paní Bobo,

Může začít od sebe a vzdát se křesla v EP.

fren440 3.7.2008 9:55

Princip

Bobošíková nezná základní princip demokracie. Neodvolatelnost poslanců je jedním z nich. Ústava definuje jak odvolat celou PS. Neodvolatelnost je brzdou v demokratickém způsobu řízení. Není země, kde by rozhodovali ve všech otázkách všichni voliči. Takový stát by nešlo řídit a postupně by zanikl. Pokud chce paní Bobo něco udělat ať prosazuje většinový  volební systém, ale pokud sežene 3/5 většinu v PS a Senátu.

Martin II 3.7.2008 9:46

No to je názor......

se kterým podle mého musí souhlasit každý rozumný člověk.paní Bobošíková vždy ví dobře o čem píše,na rozdíl od některých pisálků jako Doležal,Klein,Páral,Zvěřina,kteří už dávno ztratili novinářskou nestrannost a oblbují svou propagandou .!

Formelák 3.7.2008 9:40

Paradox

Citace : "Voliči – a teď prosím čtěte pozorně, říkám voliči a nikoliv šéfové

stran - by tedy měli mít možnost se takového příživníka zbavit."  A ten paradox je , že kdyby to tak bylo , tak by to ani Bobo nemohla napsat a my bychom se nikdy nedozvěděli , jak je chytrá .................. někdy občas :-)

JJ 3.7.2008 9:35

Neodvolatelnost poslance chrani demokracii jako takovou

to, jestli nekdo prebhne, ci si dovoli vyjadrit svuj nazor je ve srovnani s timto nepodstatne.

Vzhledem k tomu, ze dany poslanec vetsinou neziska 50% hlasu, je jeho odvolani celkem snadne - napriklad komunisticke spicky by bylo mozne odvolat celkem jednoduse, stejne tak by slo zavarit zelenym ...

Šnek 3.7.2008 9:35

Odvolání poslance během volebního období není demokraticky proveditelné.

Přímá volba, skutečná zodpovědnost vůči voličům a snaha být zvolen(a) podruhé, by rozhodně nevypočítatelné skoky poslanců podstatně omezila.

Mimochodem: Kde se tahle Bobo nechává vlastně volit?

Šnek 3.7.2008 9:31

Odvolání poslance během volebního období není demokraticky proveditelné.

Hlavní chyba spočívá v tom, že poslanci nejsou voleni většinově a tím pádem nejsou také nikomu zodpovědni.

Pokud by se museli o hlasy voličů opravdu ucházet, diskutovat s nimi a byli během volebního období ve svém obvodu fyzicky k zastižení, docházelo by k jejich obratům a nečekaným reakcí daleko míň.

Všichni  chtějí totiž být zvoleni znovu.

nik 3.7.2008 9:31

Re: Re: Zrušit nesmírné výhody železničářů - zadarrmové jízdenky .

Betonové?

kmotr58 3.7.2008 9:18

to je fakt na medaili za odvahu

madam kandidovala spolu s p.Železným a pak se trhla, tedy přeběhla. Je relativně na pravém středu, ale kandidovala za komouše. Její odvaha navrhovat cokoliv ve věci přeběhlictví je až neskutečná. Uvádí, že politik by měl zastupovat své voliče, koho prosím zastupuje ona ? Zřejmě sebe samu. Výborný zdroj obživy, né.

Ava 3.7.2008 9:12

Re: Zrušit nesmírné výhody železničářů - zadarrmové jízdenky .

A to ještě ajznboňáci fasujou deputátní pražce zdarma!

Vašek 3.7.2008 9:09

vážená paní Bobo,

Pokud si vzpomínám, kandidovala jste společně panem Železným za stejné politické uskupení. Setrváváte v tomto uskupení (politické straně) i nadále, nebo jste přeběhlík, a proto by Vás měli odvolat?

I-Worm 3.7.2008 9:05

Myslíte si, že by to napsala

kdyby to bylo proveditelné?

eTony 3.7.2008 8:49

paní Bobošíková

jste docela čupr ženská, máte tohle zapotřebí ??

PROKOP BUBEN 3.7.2008 8:42

.

PROKOP BUBEN 3.7.2008 8:41

JAK VIDNO

Bobo sbírá rozumy, kde se dá, odvolatelnost zastupitelů referendem, prosazoval už dávno - Pravý Blok.......

Paul Sulc 3.7.2008 8:40

Re: ... Soudruzko Bobosikova ...

prece jen mam za to ze nejlepsi system volby je v USA. Volime poslance, ne strany ale poslance a ti v Kongresu voli , alepon theoreticky, podle sveho svedomi.Velice casto se stava ze poslanci voli proti sve strane, ale nikdo jim za to nenadava, to je jejich pravo a kazdy to uzna. Kdyby meli poslanci vzdy volit podle befelu, pak by tam ani nemuseli byt, stacilo by jen mistni Paroubek a Topolanek, k tomu par malejch Bursiku, zamichat a kafe je hotovy.

eTony 3.7.2008 8:38

No nazdar,

děda mráz přichází v elegantní červené a z brusele.......

Standa 3.7.2008 8:36

Ano,

pravdivé,  "Ale také není vůbec vyloučeno, že by mnohem raději odvolali Topolánka i s Paroubkem a Bobošíkovou."

Paul Sulc 3.7.2008 8:31

Re: Slepice

dobrej napad, premejslel jsem co si udelat na Independence Day. Kuratko na paprice. To je ono. Malo prace a chutna.

Karel 22 3.7.2008 8:17

Re: ano

Paní Bobo si na sebe plete sama bič. Asi má o sobě vysoké mínění, když si myslí, že by to referendum o své osobě coby poslankyni EU přežila. Ale té dámě nikdy nechybělo sebevědomí. ;-D

petrph 3.7.2008 8:14

Re: Každému,co mu patří!

Odvolání na "základě dokázaného špatného výkonu" je možný tak ve fabrice když se někdo fláká u soustruhu...Ale z jakékoliv řídící či veřejné funkce? A nějak nevidno řešení..Poslední věta "spoléhat jen na právo voliče,může být smrtící" je až kriminalizující, aby pak člověk nezačal přemýšlet jako Mašínové.

Franěk 3.7.2008 8:07

Každému,co mu patří!

O Bobo nebylo zase chvíli slyšet,tak se připomíná!Nic objevného ale na stůl nedává,tak ať je v klidu,víme,že existuje!Jinak myslím,že všichni veřejní činitelé,včetně soudců,by měli být odvolatelní!Ale ne na politickou objednávku,či na základě mediálního zpracování veřejného mínění,ale na dokázaného,myslím odborně dokázaného,špatného výkonu mandátu!Vlastní výklad pohledu na výkon by se nebral v úvahu!Faktem je,že každý veřejný činitel,který umně si hájí vždy a všude jen vlastní zájmy a své ego,je v delším horizontu obecně škodlivý a a spoléhat jen na právo voliče,může být smrtící!

Petr1 3.7.2008 7:38

Slepice

recept - slepice:

 Slepici rozčtvrtíme a potřeme solí. V papiňáku osmahneme na oleji nakrájenou cibulku do skelna, zaprášíme sladkou paprikou, necháme lehce zpěnit a zalejeme vodou. Vložíme čtvrtky slepice i s kůží a slepičí bujón. Přikrejeme víkem a vaříme asi 30 minut. Poté slepici vyjmeme, obereme z kostí a zbavíme kůže. Do šťávy vlejeme smetanu a mouku rozkvedlanou buď v té smetaně, nebo ve vodě a necháme asi 20 min. povařit. Omáčku můžeme zjemnit kouskem másla, popřípadě dosolíme. Poté vložíme obrané maso.

Jarda 3.7.2008 7:22

Re: Odvolatelnost poslanců je komunistický vynález.

Asi je to komunisticky vynalez, po srpnu 1968 odvolali 77 poslancu za jejich cinnost v dobe "przskeho jara". Volicu jak je komunisticky zvyk je ani nenapadlo se zeptat.