26.4.2024 | Svátek má Oto


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Antonín Hrbek 22.6.2009 9:03

Re: Svržení Topolánkovy vlády

Zejména byla "pitomost" odstranění pravdoláskovníka Vondry od válu i s Entropou, že!

Enigma 22.6.2009 9:32

Re: Svržení Topolánkovy vlády

Toníku, dovolím si tě poopravit.  Ve volbách v r. 2006 bylo 100 mandátů KOALIČNÍCH proti 73 mandátů ČSSD. KSČM je pro vládu nezpůsobilá, jak víme z bohumínského sjezdu samých socialistů. Paroubek vykřikoval, že má 101 mandátů. Odkud? Ano, česká polovičatost a smysl pro bordel nám dovoluje do zblbnutí opakovat nesmysl 100:100. Melčák byl jeden z mála poslanců, který na plénu ČSSD vyřkl názor, že po 8-mi měsíčních tahanicích a bezvládí, by se mohla ČSSD smířit s volební porážkou a přejít do opozice. To mocichtivý paroubek neunesl a vyhlásil Melčákovi mafiánskou klatbu. (budeme sledovat i Melčákovy vnuky). Dosud se žádná korupce neprokázala, ani Melčákovi, ani Zubovové, Tlustému a ostatním. Paroubek si nikdy nepřizná, že svým buransky naivním a sprostým jednáním s předsedy ostatních stran si sám uzavřel cestu ke koalici. To, že vláda nebyla na krizi připravena a lhala je velmi silná demagogie. Lžeš především ty a tvoje destrukční komando. České banky byly zdravé, ekonomická recese je celosvětová. Já nevím který stát světa byl líp nebo hůř připraven. A tím se potvrzuje fakt, že žádná vláda světa nemá páky na zabránění krizi. A už vůbec ne levicová. Nejvíc jsou krizí postiženy státy s velice štědrým sociálním systémem. Ti co dělají za hrstku rýže to přežijí snadněji. Je ovšem smutné, s jakým cynismem chce paroubek krize zneužít k uchopení moci.  A ty směšné "tanečky" kolem poplatků jsou ve vaší režii. Toníku, nikdo neodmítl příměří. Paroubek není politik. Je to člověk pohybující se po desetiletí ve světě výpalného, černých kšeftů, tajných kont, praní špinavých peněz v občanském sdružení bývalé manželky. Paroubek není schopen jednáním přistoupit na kompromis. Ty mafiánské metody, jejichž jedinou zbraní je vyhrůžka typu, ,,máš jedinou šanci, přistoupit na moje návrhy a já tě možná nechám žít". A přesně tyto metody Galerky přinesly do naší politiky to nesnesitelné ovzduší nesnášenlivosti, výhrůžek, boje o moc všemi prostředky.

Sunny 22.6.2009 9:53

Re: Svržení Topolánkovy vlády

R^ Pěkně a výstižně řečeno.

švanda 22.6.2009 9:56

Re: Svržení Topolánkovy vlády

R^Co dodat??? Nic!!! Krásně a výstižně napsané, děkuji! R^

mt 22.6.2009 10:34

Re: Svržení Topolánkovy vlády

R^R^R^

franta 22.6.2009 10:35

Dosud se žádná korupce neprokázala

Takže proč ten rozruch ? Poslanci nebyli upláceni, takže jistě hlasovali podle svého nejlepšího vědomí a svědomí. Tak proč za to (pád vlády) může Paroubek ? Nechápu.  

Havran 22.6.2009 16:01

Re: Dosud se žádná korupce neprokázala

Protože si jedna konkrétní strana kontrolovala poslnce jak hlasují a když ne, příště se na volitelné místo kandidátky nedostanou, nebavte se o tlaku na nezařazené, bavte se o tlaku na poslance z klubů ...

Starý J. 22.6.2009 10:52

Re: Svržení Topolánkovy vlády

R^R^R^

Obzvláště "tučná část kurzívou" naprosto přesně popisuje, proč se u nás děje to, co se děje. Paroubek táhne své manýry, zvyklosti z prostředí šedé ekonomiky socialismu (tvořenou právě hospodskými, veksláky, zelináři, řezníky, taxikáři, pumpaři, atd.)  do společnosti, která se chce stát demokratickou. Záleží na voličích, jak dlouhohou dobu mu pro toto chování poskytnou. Tak dlouhou dobu nebude na naší scéně klid.

Antonín Hrbek 22.6.2009 11:00

Re: Svržení Topolánkovy vlády

Vážený šifrovací stroji, v první řadě bych si dovolil uvést, že nejsem příznivec sociální demokracie, natož pana Paroubka. Pravdu máte v tom, že ČSSD byla ve volbách až na druhém místě a že to pan Paroubek neunesl. O tom kdo jedná sprostě, by byla dlouhá diskuse. Pokud jde o krizi, tak rozpočet na růst 4,8% mohli předložit buď nevědomci nebo zločinci. Protože od tohoto růstu byly naplánovány současné výdaje a saňové úlevy. O tom, že vláda o krizi lhala, se můžete přesvědčit prohlédnutím jejich prohlášení ve II.pololetí 2008.

Laskavě si také uvědomte, jaký je rozdíl mezi recesí a krizí.

V současné době jsme až po uši v krizi a svádět vše na ostatní je to nejjednodušší. Že byly banky v dobrém stavu, není zásluhou ODS. A daňové poplatníky stálo bankovní hospodaření ODS stovky miliard.

Neměl byste také směšovat pana Paroubka s ČSSD, i když je její nespornou vinou, že v touze po korytech vsadili na Paroubka. Pokud víte, kde konkrétně porušil zákon, tak podejte trestní oznámení. Uvádíte také, že krizí jsou postiženy nejvíce státy s velice štědrým sociálním systémem. Míníte tím USA, kde krize začala a je zatím nejhlubší?

S pozdravem

Enigma 22.6.2009 13:16

Re: Svržení Topolánkovy vlády

Toníku, proč se za to stydíš, že jsi socan jak vyšitý.  Vždyť přesně a důsledně papouškuješ fráze ze svodek destrukčního komanda. Píšeš "Pokud jde o krizi, tak rozpočet na růst 4,8% mohli předložit buď nevědomci nebo zločinci. Protože od tohoto růstu byly naplánovány současné výdaje a saňové úlevy." Mandatorní výdaje jsou dány zákonem, s tím nic nenaděláš. Nebuď hysterický. Ještě do února letošního roku nebylo jasné, kam až se to povalí. Kolik "prognostik" jsme slyšeli. Dodnes nikdo neví, kdy to skončí. Jenom socanům je všechno jasné. Kojencům hrkotky, důchodcům palčáky.

Tvé socanské manýry se projevují i v tom jak podsouváš nikdy nevyřčené. Pokud píšu, že bankovní finanční krize se nám vyhnula, je to tak. ODS jsem nezmínil. Bože chraň, abych exota s manýry sňatkového podvodníka spojoval s ČSSD. Naopak, já mluvím o paroubkovi jako o pevné součásti mafie a veksláků, podporované destrukčním komandem (Rath, Zaorálek, slizoun Sobotka a další.)  O tom, v kolika případech porušil paroubek zákon, kolik peněz prošustroval jak na magistrátu, tak i ve vysoké politice se popsalo hodně. Vše marné. Ostatně neúkoluj. Krizí jsou postiženi i v BRD, zatímco Čína a Asie to ustojí líp. Za hrstku rýže a v těch podmínkách to evropan nedokáže.

Antonín Hrbek 22.6.2009 17:31

Re: Svržení Topolánkovy vlády

Vážený enigmo, pokud o tom nevíte, tak mandatorní výdaje jsou dané zákonnými normami a v řadě případů se váží na takové ukazatele jako je inflace. Topolánkova vláda měla dostatek času "liberálně" upravit mandatorní výdaje. Ale nechtěla z obavy o ztrátu hlasů. Pokud se pamatuji, tak o první snížení sociálních dávek v historii se pokusil pan Škromach.

Pokud nebylo někomu v polovině roku 2008 jasno, kam se to valí, tak to byl pan Topolánek, pan Kohout a asi i Vy. Kdo za něco skutečně hmotně zodpovídá, musel v té době již dělat potřebná opatření. Podívejte se třeba na nákupy zlata a zvyšování jeho ceny, na prodeje některý cenných papírů, atd. A i když máte modré slepecké brýle, mohl byste si Braillovým písmem přečíst jak postupně od roku 2006 rostla varování skutečně renomovaných ekonomů a a od dubna 2008 již padaly řadě lidí klapky z očí. A pokud vím , tak daňové úlevy nejsou mandatorními výdaji.

Bankovní finanční krizi jsme si již prožili za vlády ODS v polovině devadesátých let, kdy Václav Klaus nutil bývalé státní banky aby poskytovaly nekryté úvěry. Před krachem bylo nutno zachraňovat Česká spořitelna, krachla Investiční banka a namále měla Komerční banka. Takže jsme měli předplaceno obrovským dluhem v Konsolidační bance. Nevím, za co jste hmotně v posledních dvaceti letech hmotně zodpovídal Vy, já jsem zodpovídal jako součást podnikatelských týmů za stamilióny.

Jinak Vaše výrazivo je určitým symptomem.

S pozdravem

Enigma 22.6.2009 19:17

Re: Svržení Topolánkovy vlády

Proboha, kde jste byli vy generálové po bitvě? Pane Hrbek, napište cifru, jaký rozpočet by byl správný.  Dnes, s odstupem času, když už se ví o co jde. Napište cifru, jaký by měl být rozpočet na příští rok. Pokud to nevíte, prozrazujete, že jste obyčejný papoušek a žádný renomovaný ekonom. ODS staví na týmové práci NERV. Zatím ani doma, ani v rámci předsednictví se nedá mluvit o diletantismu. Vy jste napsal demagogický příspěvek, na který jsem reagoval. Já se směju a zároveň je mi smutno, jak se česká veřejnost nechá opít rohlíkem s oranžovou pentličkou. 13 plat důchodcům-jediné skupině, která NEBUDE krizí postižena jako krizové opatření, pak recyklováno jako předvolební tah do EP a nakonec šoupnuta do balíčku se sníženou daní pro minivýdělečné s téměř nulovou daní. Jak jste chtěl řešit restruktualizaci těžkého průmyslu bez surovin, zastaralé firmy s vázaným odbytem na neplatiče RVHP V ČELE S rUSKEM s vyloučením cizího kapitálu?: Co dělal Tošovský ve funkci ČNB? NEVINEN? TO VŠECHNO kLAUS?  IPB byla banka, která pomohla mnohým podnikatelům na nohy.  Kdo nakukal Sobotkovi ukrást IPB za korunu pro ČSOB? Švejnar! Dnes předsedá za odměnu v radě ČSOB. A to není všechno. V roce 2007 rozjel fond "nemovitostního růstu" Nekrytý fond. Střední investoři přišli o 70% vkladů.  Pomohl tím americké ekonomice. Já žádné brýle nepotřebuji. Nejsem fanatický příznivce žádné strany. Vyznávám pouze jistou životní filozofii. Prožil jsem 20 let v BRD. V kapitalismu s lidskou tváří. Já vím o čem mluvím. Paroubkorathismus je horší komunismu.

ladik53 22.6.2009 11:19

Re: Svržení Topolánkovy vlády

Paroubek nevykřikoval že on má 101 hlasů, ale že levice má 101 hlasů. A korupcí v případě Melčáka se dá nazvat přidělená mu ochranka od Langra.

Puk 22.6.2009 16:49

Re: Svržení Topolánkovy vlády

Doufám, že tím nechcete naznačit, že současný ministr Pecina je zkorumpován :-D

ignorant2 22.6.2009 7:43

tož,kurňa

Tož, kurňa, v politice se nevyznám. A proto z neznalosti věci si mohu myslet, že díky rotujícímu předsednictví hen ten oné EU by ten půlrok zvládla i cvičená opice. Když Vlček řídí sněmovnu tak se také nic neděje, jen se jeden občas pobaví. Mohu se mýlit, proto uvítám každý důkaz o geniálnosti Topolánkova předsednictví.

Vilda 22.6.2009 7:47

Re: tož,kurňa

Vysvětlovat "ignorantovi"? Není to protimluv?!!

ignorant2 22.6.2009 8:06

Re: tož,kurňa

Je, Vildo, je. Ale třeba díky kvalitním argumentům se z ignoranta stane volič nebo příznivec některé z politických stran. A poté již nebude ignorantem, ale stane se nekritickým zastáncem každé hovadiny, jež jeho spolustraníci provedou.;-D

Starý J. 22.6.2009 10:37

Re: tož,kurňa

Skutečně jen ignorant může dávat do souvislosti to, že rotující předsednictví existuje proto, že řídit EU je tak snadné, že to může dělat i cvičená opice!

Existence rotující předsednictví nemá se snadností, nebo nesnadností řízení EU naprosto nic společného.

Enigma 22.6.2009 9:40

Re: tož,kurňa

Na tom předsednictví je samozřejmě zásadní ta mravenčí práce toho organizačního týmu. To se připravuje velmi dlouho. Jsou to nekonečné konsultace, připomínky a pod. Tento tým  vybrala Topolánkova vláda s Topolánkem. Tým pracuje bezvadně, organizace klape. Předseda má mít charizma, autoritu. Je to ten, který to musí prodat. To Topolánek zvládl, k nelibosti skřítka Szarkyho. Tichý Fischer ho až tak nedráždil. Topolánek dokázal nemožné, dostal ke stolu Juščenka s Tymošenko, což ocenil Putin. Ne Paroubek a Pehe. Pokud budeme hodnotit naše předsednictví, jenom podle reakcí státníků,  pak musíme připustit, že je to parta falešných kuplířů. Poplácávali uznale Topolánka poté, co se nepotvrdily obavy a mohli si oddechnout. Teď si mohli oddechnout po druhé. Samit byl zvládnut. To ale nemění nic na faktu, že položení vlády bylo cynicky diletatské. To je historicky zaznamenané. Ať proboha nikdo nezačne žvanit o výborné strategii.

Petr Kohout 22.6.2009 7:39

Podrazy jsou v politice povoleny. Povoleno ovšem není ničení společné republiky pro krátkodobý politický prospěch

jedné strany (České strany sociálně demokratické).

Landys 22.6.2009 7:17

Nakonec se jen vypralo domácí špinavé prádlo - tak o co vlastně jde !

;-€To neustálé omílání některých komentátorů, že  Topolánek byl patrně nejlepší velitel EU od dob jejího založení, už na některých zanechalo takové stopy, že tomu dokonce začali věřit. O úspěších při plynové anabázi na Ukrajině i řešení konfliktu na Blízkém východě lze velmi úspěšně pochybovat, proto nechápu, proč se nás stále někdo snaží přesvědčit, že to byly diplomatické úspěchy nedozírného významu. No a Mirek při té vší chvále (ale pozor - jen domácí !) tak podlehl představě, že je velkým kormidelníkem vší Evropy, až si začal myslet, že si může dovolit cokoliv - včetně domácích privatizací čehokoliv, kupříkladu. Takže přičtena k tomu vyhrocená situace u Zelených, plus vyobcovaný Tlustý - nemohlo to jinak skončit. Takže když autor konstatuje, že jsme z toho předsednictví vyšli dobře a ostuda zůstala jen doma,  je  vlastně jen dobře. Evropa to určitě přežije a po Mirkovi stejně zůstane akorát vzpomínka na jeho dovolenou v Berlusconiho dívčím ráji.

Hubený 22.6.2009 7:22

Re: Nakonec se jen vypralo domácí špinavé prádlo - tak o co vlastně jde !

R^R^R^R^R^

advista 22.6.2009 8:28

Re: Nakonec se jen vypralo domácí špinavé prádlo - tak o co vlastně jde !

 Pánové, chce to kvalitní snídani a "uklidněte se". ;-)

... 22.6.2009 8:03

Re: Nakonec se jen vypralo domácí špinavé prádlo - tak o co vlastně jde !

Zase jeden placený pitomec z Liháče

Enigma 22.6.2009 10:06

Re: Nakonec se jen vypralo domácí špinavé prádlo - tak o co vlastně jde !

Landys zklidni demagogické hormony. Především paroubek byl zaskočen Topolánkovým nástupem v plynové krizi, kdy se mu podařilo dostat ke stolu Juščenka a Tymošenko. Až pak Putina. To nakonec uznal i bolšoj Voloďa. Byl to manažersky a diplomaticky podařený kousek. Zatímco Topolánek přesedadal z letadla do letadla, paroubek si užíval dovolenou. To mu ale nebránilo, aby v papučích a nedovřeným poklopcem Topolánka nezkritizoval. Ostatně celý "tvůj" příspěvek je svodka destrukčního komanda. A synku, pokud chceš dívčí válku u zelených s pátou kolonou Zubovovou přičítat Topolánkovi a k tomu sugerovat, že Tlustého do té výřivky hodil také Topolánek, jsi stejně ubohý, jako tvoji chlebodárci. Svržení vlády inicioval Paroubek s Filipem, kteří měli 97 hlasů. Ty čtyři hajzlovské hlasy, domluvené na hotovo ve 13.30 hod paroubkem v klubu ČSSD také neorganizoval Topolánek. A uvědomte si, že to jak předsednictví dopadlo, není vůbec zásluha paroubka. Tomu hňupovi jsou tyto věci lhostejné. Podstatné je že jsme udělali ostudu nejen sobě, ale i všem postkomunistickým zemím. To je voda na mlýn všem těm, co o nás pochybují.  

Starý J. 22.6.2009 10:29

Re: Nakonec se jen vypralo domácí špinavé prádlo - tak o co vlastně jde !

R^R^R^

Ano a k tomu lze připomenout Paroubkovy přísahy, že on tedy - on přeběhlíky nikdy a k ničemu nevyužije, protože on je ryzost charakteru sama!

Nakonec nakupoval, nakupoval těsně před hlasováním a možná jej to ani moc nestálo (stejně jako měl nakoupeno po volbách, když chtěl on sestavovovat vládu. Ani to nezapíral, tvrdil, že ON hlasy má, jen ať jej Klaus pověří!). Čtyři "přeběhlíci" napochodovali jako ovce do klubu ČSSD. Nákup Zubové se dokonce konal za peníze nikoli ČSSD, ale daňových poplatníků, formou údajného "nákupů obrazů Rathem". Méně inteligentní voliči ČSSD se dokonce dokáží tak sami sebe shazovat, že tvrdí, že ne ČSSD, ale 4 přeběhlíci svrhli vládu. Ti by chudáci ani nemohli sami k tomu svolat poslance na zasedání. Přesto to bez uzardění tvrdí i zde v diskuzi!

Landys 22.6.2009 11:40

Re: Nakonec se jen vypralo domácí špinavé prádlo - tak o co vlastně jde !

;-€No a teď mi Enigmo stejně barvitě popiš, jak by se dle tebe zachovali nuloví toleranti (ODS, kdybys nevěděl), kdyby Topolánek a Paroubek byli v opačných pozicích za stejné situace. Už se těším na to záživné počtení, a jak to budu bez dechu hltat očima. Předpoklady k tomu máš, soudě podle tohoto příspěvku. !

Enigma 22.6.2009 14:19

Re: Nakonec se jen vypralo domácí špinavé prádlo - tak o co vlastně jde !

Landysi, děkuji ti za slova uznání. Přesto respektuj, že témata si vybírám a budu vybírat sám . Snad malý odkaz.  ODS v době vnitrostranické krize v ČSSD, kdy se střídali Špidla, Gross a Paroubek nečinila totéž. Ještě jedna poznámka Paroubek je velmi zvláštní fenomén naší politiky. Samotní socánci by brali někoho jiného, ale bohužel nikdo tomu hajzlovi nestačí.

Hanka 22.6.2009 7:12

tAK TO ANI NÁHODOU

Kdo včera poslouchal ty neskutečné výblitky SOBOTKY-  a pujde jej přesto volit. Pak pochybuji o jeho zdravém rozumu!

Standa 22.6.2009 7:10

Jak

rychle se zapomíná a takový výraz "ale i obratnost. Ale povedlo se." pro Ukajinský chaos je obyčejná hloupost. Vždyť Topolánek se nechal doběhnout jak malý kluk očividně podvodnou smlouvou, kde si na svoji smlouvu napsali Ukrajinci dovětek, který nebyl na Ruské části. Takovou pitomost chválit - to je síla! U nás by obyčejný člověk šel do vězení za padělání úřední listiny. A to se chválí, p. Janouchu - to nesvědčí o dobrém vychování!