17.6.2024 | Svátek má Adolf


Diskuse k článku

POLITIKA: Po 30 letech jde opět o svobodu slova

Společnost pro obranu svobody projevu (SOSP) zaslala před časem politickým stranám majícím šanci proniknout do parlamentu pět otázek týkajících se obrany svobody slova a boje proti cenzuře. Odpovědi se však nedočkala ode všech.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
V. Mokrý 2.10.2021 7:13

Ono začíná tím, jak se chová ČT - jejíž osazenstvo si dovoluje svým způsoben určovat, koho pozve/pustí na obrazovku, co vypustí z řečeného, atd.. Stejně tak se chová většina médií - " drží s ČT basu ".

A trvá od spacákové revoluce !!

P. Dvořák 2.10.2021 7:08

Vlastně už jenom ti 50+ si uvědomují, že nastává novodobá, dokonalejší, sofistikovaná, globální cenzura. Pro ty mladší je to pojem tak na úrovni Napoleonských válek.

Paradoxně jsou dnes prakticky jediné necenzurované noviny a to je Právo.

R. Langer 3.10.2021 7:31

Cenzura je pořád stejná. ;-)

V. Církva 2.10.2021 6:57

Jo v roce 1991 jsem usoudil, že se nebudu o politiku zajímat, nepotřebuji demonstrovat, pokud nebudu mít dojem, že se něco vážně podělává. V 90tých letech přišli tuneláři a rozkrádačky, byly trochu skryté, ale hlavně to občan, který nebyl na korupčních místech až tak změnit nemohl.

Zajímavé je že u MiChPrDů, kteří jsou na rozkrádačky a fér politiku obzvlášť citliví, toto prošlo, dokud nenarazili na Babiše v době, kdy se proti zlatokopeckým tunelováním leccos zlepšilo, nebo od Ritigů a Dalíků alespoň nezměnilo. Babiš je celkem pod kontrolou až palbou.

Kolem migrční krize jsem pochopil co jsou progresivisté a jak se rozlezli po světě. To co se děje na amerických universitách nebo ve francouzských no-go zonách nelze přehlížet. Mlčet už se nedá. je třeba ty darebáky hlídat a je třeba bojovat!

V. Mokrý 2.10.2021 7:07

R^

V. Braun 2.10.2021 7:39

Nevím co si pamatuje pan Církva, já si osobně pamatuji protesty proti pochybným sponzorům politických stran a proti Oposmlouvě, která pak korupční spolupráci v podstatě oficiálně kodifikovala. Bylo to o hodně dříve než se v politice objevil Babiš.

V. Církva 2.10.2021 9:18

Tak protesty byly, to by bylo hodně divné kdyby vůbec ne. Dle některých oposmlouva rozjela korupci ve velkém, možná, já spíš myslím že jen trošku odbrzdila rychle jedoucí vlak. Nicméně statisíce lidí proti zkorumpované ČSSD nebo ODS? To nebylo a kradlo se opravdu dost. Vždyť se říká zlatokopecké časy. Ale jak jsem nastínil, to se dalo po plyšáku čekat. Hlavně ale, za Babiše k nějakému zvýšení korupce, či klientelismu nebo dokonce utužení politickoekonomické kliky nedochází.

A pragmaticky, konflikt zájmů Babiše je spíš problém právně formalistický, a to především vůči EU. I když i pro mne asi důvodem pro příští vládu ANO ale bez Babiše.

J. Prikner 2.10.2021 5:00

A největší zločin je předsudečná nenávist, to je univerzální nástroj pro právní stát pro řešení stavu po projevu myšlení.

O. Kaucký 2.10.2021 7:44

Ano, to je velice pružný zákon. Ten se nechá naroubovat na cokoli.

J. Plzák 2.10.2021 9:18

"největší zločin je předsudečná nenávist"

To je tak blbý termín, že tomu nemůžou věřit ani lidé z Kavárny.

S. Komik 2.10.2021 0:25

Pokud jde o svobodu slova, je jedna věc, která je ještě důležitější, než svoboda projevu, a to je svoboda po projevu.

V. Mokrý 2.10.2021 7:07

R^ !!