16.6.2024 | Svátek má Zbyněk


Diskuse k článku

POLITIKA: Po 30 letech jde opět o svobodu slova

Společnost pro obranu svobody projevu (SOSP) zaslala před časem politickým stranám majícím šanci proniknout do parlamentu pět otázek týkajících se obrany svobody slova a boje proti cenzuře. Odpovědi se však nedočkala ode všech.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
F. Navrátil 2.10.2021 16:44

Jak to říkal zasloužilý vojenský politruk:"Za kapitalizmu něbola žiadna svoboda, lebo keď stě zakričali Něch žije Sovjetski zves!, tak vás zatvorili. Dnes súdruhovja máme svobodu, lebo možete křičať Něch žije Sovjetski zves! a nik vás nězatvorí." Jsme přesně v této situaci, můžete svobodně nadávat odpůrcům Bruselu, odpůrcům klimatických greténů, odpůrcům invaze islámských nelegálů a odpůrcům genderismu. Můžete vulgárně nadávat Rusku, Číně nebo Srbsku, Putinovi, Orbánovi, Zemanovi. Ale pozor! Někteří lidé se snaží o objektivitu. To je ve skutečnosti skrytá dezinformace a hybridní hrozba!

V. Čermák 2.10.2021 21:36

;-DR^

M. Pivoda 2.10.2021 12:13

Po 30 letech jde opět o svobodu slova???

Jako pamětník doplním, že již 30 let mi, v této formálně demokratické zemi, jde o svobodu slova.

J. David 2.10.2021 12:36

Pouze ale konformní, nekonformní je ale "nicht fähig sein". Maul halte, und wetier dienne, a nekušni. Klasika EU/EK, jako za RVHP. Má ta naše Jourová v EK komisi obrvení, jako Leonid Iljič Brežněv? Nebo je totálně v EK depilovaná? Jen Babiš to ví.

Š. Hašek 2.10.2021 15:09

V tomto máte pravdu!

Již záhy sem pravdoláskoví cenzoři dosadili moresy Saudské Arábie/KLDR - tedy, že historické publikace pro dospělé se budou třídit a povolovat k vydání. A pokud, tak "upravené a s kecáním Pitharta v úvodu".

Docela mě štve, že nás tady "šabatové" buzerují ..... a ČT09 pravidelně neukazuje regály v knihkupectvích v Moskvě. Protože to by Halíka kleplo. Němcovou se Sommerovou taky. Mají tam totiž všechno a bez keců.

R. Langer 3.10.2021 6:58

Ale ty tvoje nesmysly přece nikdo necenzuruje, ty naše malá hloupoučká UI, ty nikomu nestojí ani za řeč. ;-)

J. Ptáček 2.10.2021 10:45

Použiji definici starého dobrého G. Orwella:

"Existuje-li svoboda slova, pak je to říkat to, co ostatní nechtějí slyšet".

Opravdu to u nás existuje? Nejsem si tak jistý.

J. David 2.10.2021 12:24

Svoboda slova, hi,hi, hi. Třeba Na Novinkách mám třeba doživotního "zaracha", na mailu mi sdělili, že nestojí o mé příspěvky na diskusi, neb odporují jejich pojetí obsahu diskuse. A to jsem jen rozebral technikálie s daty munice a laufy, kterak účinně a lacino potápět džunky dle BRt výtlaku novodobých korzárů s nákladem parazitů. Nu čerpal jsem z pamětí námořních kapitánů z II. WW, kdy nemuselo být "torpédo los", stačil kanon 88 mm, nebo i MG 34/42, nebo s ponorkami GATO v Jávském moři a Pacifiku pár amerických kapitánů. Potopit a zapomenout, na to doplatil kapitanleutnant Hartenstein, pro dobrotu, na žebrotu, táhl trosečníky a USAF mu rozjebala tamo U-booth. Nuž, pro presentaci faktů, jsem od Novinek dostal doživotní klatbu (IP nehodlám měnit), jenom tu zlomenou voskovici interdiktu mi o hlavu nemohli otlouci a sdělili mi, že herezi nepřipustí . Kouzelná toť na Novinkách "svoboda slova a názoru". Rád se nechám poučit.

P. Vychodil 2.10.2021 13:38

jo, znám...aní se moc nesnažím tam něco napsat...tuhle mě zkonfiskovali projev ředitelky CDC Dr. Walensky, jako desinformaci !

L. Netolická 2.10.2021 16:20

Babiš a Orbán nechtěli na tiskovce poslouchat jim nepohodlné otázky a tak na tiskovku mohli pouze prověření. A bude hůř, pokud Babiš sestaví vládu. Učí se od Orbána bleskově. A má průpravu STB. Voliči ANO budou koukat jak puci. A vy úplatní důchodci nebudete věřit svým očím a uším. Nemyslete si, že po vyhraných volbám bude Babiš rozdávat. Nedostanete ani to, na co máte dle zákona nárok.

J. Ptáček 2.10.2021 18:41

Voliči ANO časem Babiše pochopí, dokonce i někteří poslanci. Někteří už dokonce pochopili (Telička, Zlatuška, Pilný) a bohužel patřili k těm nejlepším. Jenže už může (nemusí) být pozdě. Každý má právo čekat od oligarchy, který k majetku přišel kdovíjak, to nejlepší. Bude to opravdu to nejlepší pro nás? Pro něj ANO.

Z. Lapil 2.10.2021 20:55

Na to mají politici jakés takés právo. Pak se ale nemůžou divit, že si lidi (novináři) odpovědi na ty otázky vyspekulují.

Průšvih je, když "se" začnou ty spekulace zakazovat a ještě větší průšvih je, když se lidi a novináři začnou bát ty spekulace zveřejňovat. Ne nutně kvůli vězení, jen kvůli osočení z prolhanosti.

R. Langer 3.10.2021 7:00

A co když fakt lžou? Rozhodně by to nebylo poprvé (a naposled). ;-)

Z. Lapil 3.10.2021 11:33

Politik, stejně jako každý, má právo lhát. PROTO je tak důležitá necenzurovaná svoboda slova, totiž aby ta lež daleko nedošla.

J. Ptáček 3.10.2021 11:38

Malinko Vás poopravím. Myslím si, že politik má dokonce povinnost lhát. Jinak jistě souhlas.

T. Zlesa 2.10.2021 10:38

Svoboda slova u nás existuje. Bojovníci za svobodu slova u nás mají zatemněné zraky. To co většinou vidí jako cenzuru, je jen nastavení pravidel na svém malém dvorku. A těch dvorků je u nás kolik si kdo vymyslí. Například malý dvorek na Neviditelném psu. Není zde přípustný žádný článek, který by propagoval to co pan Rada. Nebo nějaký kladný o fotovoltaice a větrníkách. Podle těchto bojovníků by to byla cenzura? Není to cenzura, jen jsou tu nastavena pravidla, co se píše a co ne. Tedy ve státě je možno psát cokoliv na svém dvorku. Je to jako v životě, když k vám na každou schůzi zahrádkářů vrazí soused vaší kolonie, že chce abyste pěstovali u jeho plotu jen voňavé květiny a podruhé zase žádné květiny, tak to chvíli vydržíte a pak ho vyhodíte.

I. Schlägel 2.10.2021 11:07

Vážně chcete tvrdit, že Aston cenzuruje pozitivní příspěvky o neobnovitelných zdrojích energie? Tak nějaký smysluplný napište a zkuste ho tu uveřejnit. Ono nic smysluplného v podstatě napsat nejde, ale odkaz na Greenpeace Vám tu určitě nesmažou. Můžete k němu přidat i komentář delší než dlouhý. Pan Rada v tom má praxi. ;-D

T. Zlesa 2.10.2021 11:31

Myslím že cenzuruje stejným způsobem jako např. ČT, tedy o čem si myslí, že je to blbost tak nezveřejní. Autor čehokoliv to však může zveřejnit kdekoliv jinde, kde to za blbost mít nebudou. Například i na svém webu. Tedy jde o ten princip, že nejde o cenzuru, ale o pravidla na svém dvorku. Také je otázka, proč by to autoři takových článků nabízeli tam, kde o to ani není zájem.

I. Schlägel 2.10.2021 11:45

V podstatě jste Astona obvinil z cenzury, tak to neokecávejte. Opačných názorů, i kontroverzních na různá témata je tu spousta. Včetně kontroverzních diskuzních příspěvků. Že sem nikdo nelepí svá dílka o výhodách fotovoltaiky je rozhodnutí onoho autora, ne správce Neviditelného psa.Rv

T. Zlesa 2.10.2021 13:02

No, je možno v rozebírání pokračovat. Na NP se hodí jedna z definic z wiki:

moderní cenzura - účelová, manipulativní selekce informací a informačních zdrojů, stranická a zájmová interpretace, agenda setting (nastolování agendy) v soukromých i veřejnoprávních médiích, vliv vlastníků a vydavatelů, korupce novinářů a médií, placená inzerce vydávaná za standardní novinářskou, publicistickou aktivitu (PR články)

Pokud tvrdíte, že "Opačných názorů, i kontroverzních na různá témata je tu spousta.", pak jen potvrzujete, co tvrdím já, tedy že cenzura v ČR neexistuje.

R. Langer 3.10.2021 7:03

Tak znovu. Kolik článků jste Astonovi nabídl? ;-€

R. Langer 3.10.2021 7:02

Kecáte. Kolik článků jste Astonovi nabídl? ;-D

Š. Hašek 2.10.2021 11:14

Víte, no. Asi si děláte prču ....... A patláte páté přes deváté.

Takže škrtání, nezveřejnění, zákaz. V korespondenci, knihách, ...... . To je nastavení pravidel??? To jako mně budete nařizovat slovosled, slova, termíny, hodnocení?

Asi si legraci neděláte. Nikoho nebiju, neplivu na chodník, ve vhodné chvíli říkám drsné (skoro tedy asi již trestné) lidové vtipy ......... ale podle mých pravidel, nastavovaných hodně dlouho - jste hlupák!

Nebo žába, libující si v teplotě 39C.

T. Zlesa 2.10.2021 11:33

:-) od vás si o patlání páté přes deváté nechám vyprávět ...

Š. Hašek 2.10.2021 15:13

Nemusíte mě číst.

Vy propagujete nesmět psát a nesmět číst. Podle nastavených pravidel. Asi Vašich a Koudelky z BIS.

Pokud Vám byla indikována nějaká závažná mozková choroba, potom se omlouvám. Jako bych nic nenapsal.

T. Zlesa 2.10.2021 15:48

Nápodobně. :-)

T. Zlesa 2.10.2021 15:54

Jen doplním, že je příznačné, že ti nejmilitantnější "ochránci svobody slova" jsou nejvíce dotčeni, když někdo projeví jiný názor než mají oni.

Š. Hašek 2.10.2021 16:17

Tak, a jste v kosolálním průšvihu svojí nelogiky a libování si v koupeli ve vodě již vyšší teploty!

Osobní (moji) prudkou reakci na diskusní příspěvek si pletete s jasným omezováním příspěvků, mazáním a zákazem ..... ve jménu "vyšší pravdy".

Což se děje. Váš problémek, že to berete jako "nastavení pravidel". Tak hurá! Zítra se bude tančit všude!

T. Zlesa 2.10.2021 16:39

Ne úplně jsem pochopil co vlastně máte na mysli. Asi to dělá to množství vykřičníků... Přečtu si to možná zítra ráno znova.

R. Langer 3.10.2021 7:06

Ano, evidentně toho nechápete víc. Ale to je pro bruselouše příznačné ;-D