16.6.2024 | Svátek má Zbyněk


Diskuse k článku

POLITIKA: Po 30 letech jde opět o svobodu slova

Společnost pro obranu svobody projevu (SOSP) zaslala před časem politickým stranám majícím šanci proniknout do parlamentu pět otázek týkajících se obrany svobody slova a boje proti cenzuře. Odpovědi se však nedočkala ode všech.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
V. Mokrý 2.10.2021 10:42

Rv

Rv

Š. Hašek 2.10.2021 16:12

Topka naše milá, nejpravicovější, Kalousek ........ Pamatujete??? Šel po krku ODS ........

1. Tisková konference byla pestrá, mohla jste ji sledovat. Některé manekýnské novináře asi hodně naštvala, myslí si, že bez nich nic nejde. Do ČT09 někdo nesmí stále. Máte klapky na očích.

2. Babiše jste dávno ukřižovala, tak nám tady neplácejte "objektivní" fakta.

3. Jste tak prostinká, že neregistrujete finanční transfery mezi politiky v činné službě na mzdy a barvy do rotaček v rozličných tiskovinách.

V naší partě "postarších páprdů", s rozličným vzděláním, rozličných profesí a rozličných politických náhledů, bereme věci tak, že Andrej Babiš Agrofert nevede. Dle zákona ČR. Na Peksu a Rakušana séřeme. Máme tam jednoho právníka a žádnou študentku bruselských študií.

A ty mudroslavy, kteří by mu v tom chtěli zabránit dokonale, řadíme mezi vyvlastňovače. Závistivce a křiváky speciální.

Dotační Jurečka Vám nic neříká? Žádný poslanec ani senátor nemá ani ň a neřídí privátně ani ň. Papírově jim to řídí kdo? Takže Vám bude asi jedenáct, podle Vaší logiky a přehledu.

Vzteká Vás, že Babiš umí podnikat, být továrníkem i sedlákem, Pekarová umí jenom plkat nějaké prázdné floskule o "budoucnosti".

Vztekáte se hodně, že Václav Havel vyrukoval s těmi svobodnými volbami? Že se tehdy neporadil s Halíkem a Šabatou ......

L. Netolická 2.10.2021 16:37

Kalousek s ODS vládl. Do ČT mohou všichni, nejvíc tam vidím komunistku Konečnou a pokaždé nějakého Okamurovce. Na tiskovku nevzali ani některá významná média z EU, ani naše novináře, kteří by těm dvěma mohli klást nepříjemné otázky. Na tiskovku vlády nesmí ani FORUM24. Babiš Agrofert už nemusí do detailu vést, protože ho vedou jeho lidi. Ohledně dotací, státních zakázek atd. , úředníci už dávno vědí co mají dělat. Např. Havlíček zadal už desátý posudek k lince na toustový chléb, protože mu nejspíš stále vychází, že to má zaplatit Babiš a ne my. Babiš má státní správu zmáknutou, taktéž vláda mu slouží do roztrhání těla. Vy mudrlanti, kdybyste si alespoň dali do paliček pár věcí, tak byste ANO nikdy nemohli volit. Babišova minulost a jeho "privatizace " státního majetku, neustálé lži, nerespektování zákonů, jeho charakter, kdy kdekoho sprostě uráží, oligarcha, který sahá po absolutní moci, politické, má obrovskou moc mediální a ekonomickou.

L. Netolická 2.10.2021 16:45

Jurečka, když byl ministr zemědělství dle jeho slov žádné NENÁROKOVÉ dotace nepobíral. A až v době, kdy vládl s Babišem, byl přijat zákon o střetu zájmů. Babiš je v kolosálním střetu zájmů, kdy může v Bruselu říct, tyto peníze dáme chemičkám, tyto zemědělcům atd a i když EU už s konečnou platností konstatovala, že mu nic neproplatí, tak to platíme - předplácíme my z našeho rozpočtu. A až zadusí svobodná média, tak se nic nedovíme a to bude šizuňk a čerpání. A to nejsou milionky, ale stamiliony a miliardy. Babiš povýšil korupci na nejvyšší úroveň, kdy si sám je sobě kmotrem. A hloupí lidé tak obrovsky mocnému, necharakternímu člověku dávají svými hlasy ve volbách absolutní moc a vládu nad státem.

Š. Hašek 2.10.2021 20:52

1. Nenároková dotace je co?

2. Jsem ve střetu zájmů, pokud v SVJ hlasuji v "zájmu Svém, tedy v zájmu Svého majetku"?

3. Možná jsem hloupý. Ani vlastně nevím, proč tady píši, že ANO jsem nevolil. Asi ten Venda Havlů myslel, že všici voliči jsou chytří (jako on). A abych nezapomněl .... ten Fiala se mi zdá hloupější Grosse a Sobotky. Samozřejmě neměřeno přístroji.

4. Použitím termínu -absolutní moc- pro osobu Andreje Babiše, jste mi opět potvrdila, že "pokud kupujete novou skříň do bytu, tak týden filosofujete, jak je velká". Místo abyste si to všechno změřila, a byla za minutu fertig.

L. Netolická 2.10.2021 21:15

Nárokové dotace jsou např. dotace na krávu, ha atd. Nenárokové dotace jsou ty, o které např. podnikatel žádá, aniž by na ně měl automaticky dle zákona nárok. Promiňte, ale nevím co je SVJ. Pan Fiala určitě hloupý není a pokud by byl premiér, mohli bychom na něj být i ve světě hrdí. Absolutní moc ve státě má třeba Lukašenko, Putin a jiní autoritáři. Babiš musí sestavit vládu, už kvůli své beztrestnosti. Dnes už Babiš ovládá státní správu, policii, třetinu médií vlastní a další ovládá skrze např. reklamy, tudíž ani ony proti němu nepůjdou.Např. Nova, Prima, hodně se už bojí ČT,Blesk, Podívejte se jak se vyšetřuje otrava Bečvy, jak dlouho reklamy na ČH, dluhopisy byly odloženy, přestože Babiš nedoložil kde na ně vzal peníze, jak se vyšetřuje - nevyšetřuje zavlečení syna na Krym, státní zástupce jak zdržuje ČH atd atd. Ještě se bojí soudů a ústavního soudu. Nemá většinu v senátu. Vláda slouží jeho soukromému podnikání. A tak bych mohla pokračovat. Opravu, já takového premiéra nechci. Totality jsem si užila od padesátých let přes osmašedesátý a bohatě stačilo.

Z. Lapil 2.10.2021 21:28

Nároková dotace je dotace "ze zákona", například: "kdo vypěstuje hektar pšenice, dostane 57 fufníků". Pokud to chce Babiš prosadit, musí zmermomocnit EU, parlament nebo tak někoho, a stejně to platí pro všechny konkurenty.

Nenároková dotace je odsouhlasovaná pro jednotlivý případ:"chci z pole udělat les/golfové hřiště/cokoliv, ale nemám na to. Prosím, přispějte". Babišovi stačí přesvědčit nějakou dotační komisi a získá tím výhodu proti konkurenci.

Na Psu jsem v diskusi asi tak dvakrát četl, že Agrofert pobírá nějakých 7 miliard dotací nárokových (kupte ho a máte ty peníze taky) a něco přes 0,5 miliardy těch nenárokových. Neboli u podniku zvíci Agrofertu jde o drobné. Pozor - říkám-li málo, nemyslím tím správně.

Š. Hašek 2.10.2021 9:45

Souhlas.

Šéf Přísahy kdys použil "zvláštní právní konstrukce" aby dostal občany do tepláků. Piráti, STAN, TOP09 jsou vyznavači toho, že pokud někdo něco napíše samostatně, od srdce, nenechá si do toho mluvit - tak to je "předsudečně nenávistné"!!!

O. Kaucký 2.10.2021 10:04

R^

P. Neubauer 2.10.2021 10:26

R^R^R^

P. Pepax 2.10.2021 8:37

Omezování svobody slova jsme nespustili my v Česku, To k nám dorazilo z tzv. západu.

V. Mokrý 2.10.2021 8:45

ale zde, to má hlavně v médiích hodně příznivců

Š. Hašek 2.10.2021 9:47

Též spustili.

Viz "pravda a láska", lidskotvářoví komunisté, jejich slouhové a služky v ČT09.

V. Mokrý 2.10.2021 10:43

hezké

J. Pokoutný 2.10.2021 8:34

R^

P. Vychodil 2.10.2021 8:28

svoboda slova tu již není...zajímalo by mne, jaký oficiální název má taková pozice cenzora...

tuhle jsem na seznam.cz postnul nějaké info s odkazem na video na jednom, prakticky neznámém, US serveru. Za 2 hodiny mi přišla zpráva, že video je dezinformací ! Jo, na videu byl veřejný TV proslov ředitelky CDC Dr. Walensky...

J. Vlček 2.10.2021 8:23

Paní Lhotská, velice správně pojatý článek. R^

Je příznačné, že strany které na otázku svobody slova neodpověděly, se samy sebe prezentují jako ty jediné spravedlivé, bojující proti všem nepravostem, korupci, špinavé politice a bůhví čemu ještě, ale ve skutečnosti jim jde pouze o odstranění Babiše a převzetí moci do svých rukou. ;-)

Svoboda slova je to poslední, co tyto bojovníky proti Babišovi zajímá. A pokud ano, tak leda v negativním smyslu. Svoboda slova je totiž to poslední, co pro převzetí a uplatňování moci potřebují! !!!

V. Mokrý 2.10.2021 8:46

R^R^

O. Musil 2.10.2021 8:53

Sice máte pravdu, ale co konkrétně se pro svobodu slova dá dělat? Je příznačné, že strany, které se svobodou slova ohánějí nejvíce, jsou i nejvíce citlivé na jakýkoliv odlišný názor a pokud možno ho rovnou mažou.

Z. Lapil 2.10.2021 21:45

Nebát se mluvit. Podepsat petici https://www.petice.com/stop-cenzure, případně podpořit její autory. Mj. sbírají příběhy (neiprávněné) cenzury na FB apod. coby důkazní materiál, že ta petice vychází z reality.

O něco složitější, ale pořád vhodné i pro osamělého střelce, je podpořit - mailem apod. - lidi postižené cenzurou a spíš akcemi typu "vyhodíme profesora, protože před třiceti lety koukal asistentce na dekolt". Neomluvit se a trvat na svém si dovolí spíš zasloužilí "důchodci", přinejmenším protože nemusí živit rodinu, ale určitě jim pomůže, když uvidí, že to neschytávají jen sami za sebe.

Mmch - ta cenzura opravdu existuje. Tady už mi smazali dva příspěvky a na serveru podobného dosahu jeden, přičemž o všech jsem upřímně přesvědčený, že jsem nepsal proti, ale ve prospěch toho, co má cenzura chránit. Že se mi nedostalo ani konkrétního zdůvodnění ani možnosti odvolání, to snad ani nemá cenu zmiňovat.

J. Lukavsky 2.10.2021 7:58

„slovník politické korektnosti“ myslím, že ve Švejkovi je věta "slov těch používá se i v parlamentu... ale i v britském Parlamentu je slovník zakázaných výrazů. Např. nesmíte svého oponenta nazvat "kříženec opice a praceteů a td. Ale dá se to obvykle dobře jinak opsat. Cenzura by ale neměla být z jiného důvodu nežli mravoličného, ruší zpětnou vazbu a systém který ji nemá dříve či později narazí. Jak jsme viděli v SSSR, tam si tak dlouho nalhávali až se rozpadli. Ja drugoj takoj strany něznáju, kdě tak vólno dýšet čelověk... J.L. end

D. Ondrejkovič 2.10.2021 7:31

Jasně - když je 5 minut Židů, tak musí být 5 minut Hitlera......to je ta jediná správná vyváženost.

O. Kaucký 2.10.2021 7:42

Tento argument se vám skutečně povedl. Co tam máte dál?

D. Ondrejkovič 2.10.2021 11:34

Nic. Tam je všechno.

Š. Hašek 2.10.2021 20:54

V tomto souhlas.

R. Langer 3.10.2021 7:13

Jo. To je. :-P

J. Krásenský 2.10.2021 8:47

Jenže právě "... když je 5 minut Židů, tak musí být 5 minut Hitlera"zaručí, že místo toho nebude jen "10 minut hitlera".

Kdo rozhoduje o tom, kdo je "Žid" a kdo "hitler"?

V. Mokrý 2.10.2021 8:48

Hitlera máme v televizích, hlavně na ČT, hodně.

Za to těch Židů poskrovnu !!

Š. Hašek 2.10.2021 20:58

Hitler tam je z toho důvodu, aby se nikdo nezamyslel nad dnešními "budovateli" Nové Říše.

Dále viz důsledné používání termínu "nacistický", namísto přesnějšího "německého nacismu, nenávisti a rozpínavosti"!!!

Ś. Svobodová 2.10.2021 10:06

A nebyla by to zajímavá diskuze Kohn versus Hitler?