4.5.2024 | Svátek má Květoslav


Diskuse k článku

POLITIKA: Plíživá zemanovská totalita

Samozřejmě v nadneseném slova smyslu. Nikdo nestaví nikoho ke zdi, neprosazuje svou vůli zbraněmi ani terorem. Zatím. Miloš Zeman nejen že Ústavu ohýbá, ale už ji naněkolikrát stačil přeložit a udělat si z ní vlaštovku.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
B. Rybák 7.8.2013 10:54

Zemanovská totalita?

Prezident Zeman se prostě zatím celkem úspěšně pokouší porazit Sobotkovo "křídlo" v ČSSD. Za tím účelem se má "jeho" vláda svou (hyper)aktivitou co nejvíce "lidu" zalíbit. V případě ředitele ND horlivý ministr narazil na dobře organizovanou (pravdoláskovou?) elitu a musel couvnout. Vláda, která bude vládnout s důvěrou parlamentu hravě tyto personální kotrmelce napraví, takže o tolik nejde.

Domnívám se, že prezident není tak hloupý, aby protahoval činnost vlády, která nedostane důvěru (klidně nechá "pod tlakem okolností" dovládnout staronovou koalici.

Zatím jeho nejspornějšími (byť pragmatickými) kroky bylo jeho podivné dohadování s panem Rychetským a "podpora" pučistického "prokurátora" Ištvana.

Skutečně alarmující by byl v tuto chvíli pouze důkaz toho, že pan Ištvan pracuje na jeho objednávku. Ten ale má jednak svoje silné "kariérní" zájmy a jeho sebejistota je odůvodnitelná mocnými za ním stojícími silami EU-hujerskými (všechny jeho oběti jsou totiž z opačného tábora).

Totalitní vítr fouká stále z "Bruselu".

R. Kluzák 7.8.2013 10:26

Vaše sprostá slova

Na moje argumenty neodpovídáte, zmůžete se jen na sprosté nadávky proti mně i proti prezidentu. Je nejvyšší čas, aby korupčníci i jejich pokorní slouhové a služky, jako jste vy, byli konečně odstřiženi -  právě sprostě nadávající jsou velkým nebezpečím pro demokracii v této zemi.

R. Kluzák 5.8.2013 20:10

Blábol slouhy Polaneckého

Neviditelný pes, kdysi nezávislé medium, byl zřejmě koupen nějakými miliardářskými gaunery a podle toho vypadají i jeho nynější články.. Různí slouhové těch, kteří chtějí udržet korupční prostředí v této republice za každou cenu, kteří nevidí nic špatného v tom že premiér Nečas obdarovával svou konkubinu miliony z peněz daňových poplatníků, kteří mají strach že na ně   také jednou dojde protože jsou zde také poctiví státní zástupci a policisté,  útočí  zběsile na Ištvána a Šlachtu. Pochybní lidé,  kteří chtějí zpět zkorumpovanou vládu Nečase bez Nečase, všichni tito slouhové mají oprávněné obavy, že je zde lidem zvolený prezident, který je vlastně jediný kdo jim může pořádně přistřihnout křídla.  A tak ti slouhové, například tento Polanecký, také svými zuřivými bláboly útočí na prezidenta.  Je-li nebezpečí pro demokracii, pak je to právě ze stran těchto nemyslících poslušných slouhů, kteří papouškují výplody  ODS politiků, zuřivě se držících u koryt.

J. Vintr 5.8.2013 21:12

Re: Blábol slouhy Polaneckého

Svatá prostoto! Jasně, že se za minulé vlády kradlo a rozhazovalo - tak jako se kradlo a rozhazovalo za všech ostatních polistopadových vlád. Občan těžko posoudí, kdo kradl a rozhazoval víc. Jenže při Zemanově puči ani omylem nejde o to, že by se potrestali nějací zloději a přestalo se krást a rozhazovat. Jenom k těm stávajícím zlodějům přibude spousta nových - a soudě podle použitých metod dojde možná ještě k něčemu horšímu ....

J. Sládeček 5.8.2013 21:23

Re: Blábol slouhy Polaneckého

Proč "demokraté" kradou?

J. Vintr 5.8.2013 22:03

Re: Blábol slouhy Polaneckého

Protože fungování státu je takto nastaveno a jak známo, příležitost dělá zloděje ...

Z. Sohorova 7.8.2013 9:18

Re: Blábol slouhy Polaneckého

Zatim ukazuje  Zeman ze chce pristrihout kridla cele nasi republice  a vladnout poroucet sam jak ten jeho opilej mozek dokaze Zatim nam predvedl velkou serii zmatku kdyz si dosadil do cele vlady lidi jen ti ktere obdarovava a kteri budou papaouskovat presne to,co on chce. Tak pane Kluzak bezte se hezky skloznout,ale at nespadnete do hnoje   moc byste nam zde smrdel...

J. Vlk 7.8.2013 10:40

Re: Blábol slouhy Polaneckého

Vážený pane Kluzáku. Naprosto souhlasím. Lidé typu Polaneckého, na těchto stránkách,  již nejsou slouhové, ale lidé bránící toto nemorální a zlodějské prostředí z osobních důvodů . 

J. Sládeček 5.8.2013 18:32

Modří nemohou beztrestně krást??? No to je přece

TOTALITA.

A. Špronglová 5.8.2013 18:25

Pan Zeman

je ten posledni, kdo je na vinne. Chybu hledejme v sobe. Sam by se na Hrad nedostal, nekdo ho volil, nekdo zustal za peci a ti ostatni co nezapomeli a vcas uvedmili co je zac a kam to povede bylo malo aby tragedii odvratili.

M. Sedláček 5.8.2013 18:19

Souhlas.

Až na to ND. Komedianti dobrovolně sají ze státního, tak ať to mají se vším všudy, včetně debilního ministra. Kdo platí, ať rozhoduje. Nikdy jsem žádného komedianta neslyšel říct, že chce svobodu a nechce od státu ani korunu, vždy je to jen: Státe, dej mi na to a tamto, tam jsi dal málo a tady moc. Tak nechť si to užijou.

P. Götze 5.8.2013 13:56

RE

Ja se Zemanem z principu nesouhlasim, je to zamindrakovany opily duchoidce, ktery si hoji svoje bolistky. Ovsem pokud se maji nejaci poslanci bat policie a zastupu, rekl bych, ze to neni kvuli Zemanovi, ale kvuli tomu, co tady provadeli. Klasicky zlodej krici chytte zlodeje. Kvuli tomu se ale lidi nepo.... Soucasne strany v parlamentu to totalne zbabraly a zbabraly to svou vlastni cinnosti. Zeman je vpodstate jejich dite, je to vysledek jejich prace. Ne naopak.

J. David 5.8.2013 14:43

Politika, jako hra v karty

Takže po přádku. Opilost. Kolik poslanců se klátí pod vlivem luzného C2H5OH? Lučebník gutaperči Kalousek je abstinent?

Kolik politiků má máslo na hlavě? Když se začne máslo škkvařit, vždy začnou "bedákat" ti, které by mohla teplota másla popálit. Proto ten tyk v termitišti. Halt jim nějaký šimpanz, nezávislý, zakvedlal klackem do komunity.

A Zeman? Halt jim pokerová kalkulace s přímou volbou degeneráta s čírem nevyšla, volební tah jim v pokerovém "riveru" nevyšel, i když měli na "flopu" nalito. Ale tak se to i v kartách přihází. A nyní přešli na licitovaný mariáš, na zadáku licitují dvě sedmy, 6 na 4 s plonkovou desítkou, bez forhontu. Jedou na rozhoz, ale to je někdy ošemetné. Nuž, uvidíme, jak forhont Rusnok vynese, a kdo plonkáče dobere. Jak to vidím, čtyři "pomahačky" v jedné ruce nejsou, takže... Mariášníci, vložte se do "politického mariáše" svými verbálními postřehy, ať je veselo.

P. Čech 5.8.2013 16:45

Re: Politika, jako hra v karty

K tomu, aby mohlo být obecně pochopeno, je nutno se ponořit do tématu hlouběji.Kalkulace poslancům s přímou volbou docela vyšla. Chtěli dokázat, že je to špatné a nyní to vykřikují. Nedodávají ovšem, že tato přímá volba nebyla svobodná, že svoboda volby byla zásadně narušena čl. 56, odst.5 zákona 71/2012 sb. Jsem zcela přesvědčen o tom, že pokud by bylo umožněno kandidovat všem 15 zájemcům, Miloš Zeman, ale ani Karel Schwarzenberg by se prezidentem nestali. Byl by jím někdo jiný. Poslancům, kteří s přímou volbou nesouhlasili to tedy vyšlo. Zvolen byl ten, kdo představoval menší zlo, jak je u nás zvykem, nikoliv ten  nejlepší. Teď tito politici vykřikují že to již dávno říkali, že přímá volba nepatří do našeho systému. Ano, nepatří do tohoto systému. Ovšem přímou volbu je nutno zachovat a změnit onen systém. O tom to je.

J. Charvát 5.8.2013 19:45

Re: Politika, jako hra v karty

Vážený pane Otomtoje Čechu, že aspoň občas nemlčíte. Vaše neustále opakované výkřiky o přednostech přímé demokracie jsou sice únavné, ale už je lze po pětistém opakování nevnímat. Ten dnešní je ale vyloženě směšný. Anžto výsledek aplikace Vámi adorované přímé demokracie v české praxi je tak katastrofální, že by měl vejít do učebnic jako odstrašující případ podobných experimentů. A Vy nám tu budete opakovat, že je přímou volbu třeba zachovat? A změnit systém? Člověče nešťastná, leda snad vyměnit občany! Snad za Švýcary? Ale měl bych jednoduší řešení - prosím, odstěhujte se do Švýcar a s přímou demokracií v ČR už dejte pokoj. Tahle další praktická ukázka (přímá volba presidenta) opravdu stačila. První pokus - referendum o vstupu do EU - byl taktéž mimořádně zdařilý. Nerad bych zažil ještě opakování do třetice, to už by naše republika opravdu nemusela ve zdraví přežít.

V. Dostál 5.8.2013 12:38

Ceý postup by byl spíš k smíchu, kyby se netýkal nás všech

M. Rastislav 5.8.2013 10:02

Co mi vadí.

NSZ Zeman prohlásil, že v kauze Nagyová jde o střet dvou právních názorů a Ištván nemohl předvídat rozhodnutí NS s tak široce pojímanou imunitou poslanců. Proto dál stojí za žalobci, neboť pořád existuje podezření ze spáchání trestného činu, jen je třeba rozlišit, jaké "projevy" byly učiněny na půdě PS a jaké za jeho zdí. Toho se chytil Šlachtův UOOZ a požádal o záznamy kamer z PS a údaje o jednání klubů. Takže místo hodnocení práce zákonodárných klubů se bude probírat soupis míst volání "mobilujících" poslanců a dělat závěry o kvalitě práce PS tj. správy věcí veřejných .

Líbil se mi názor zástupce ombudsmana Křečka, že nelze chápat imunitu jen jako ochranu slova, protože hlavním smyslem práce parlamentu není beztrestně žvanit, ale že imunita má především chránit výkon poslaneckého mandátu, tedy to, co je politika. Proto nelze, bez předchozí diskuze v PS, posunovat politický handl z roviny etické do roviny trestní, i když handl též neschvaluji. Souhlasím s advokátem Sokolem, že z celého trestního řízení, které bylo úplně postavené na hlavu, nakonec zbyde jen žárlivá milenka, co neoprávněně zaúkolovala vojenské zpravodajce, což je tak na podmínku.

Co mi vadí? Vadí mi, že Ištván se znalostí situace plné právních nejasností, schválně smotal několik vzájemně nesouvisejících kauz, jen aby mohl před veřejností zasáhnout a zviditelnit se. Vadí mi, že oba Zemani nepochopili smysl politiky a že místo poplácávání Ištvána po zádech mu neřekli, že s nasazením maskovaného komanda 400 elitních policistů a odváděním lidí v železech to přehnal a měl by z toho vyvodit osobní odpovědnost. Vadí mi, že partaje v PS se nedomluví na důrazném odsouzení tohoto "tiátru", který nechali dojít tak daleko, že už si nikdo nedovolí tuto "šaškárnu" zastavit, aby nebyl podezírán ze zametání pod kobereček.

  

P. Čech 5.8.2013 10:22

Re: Co mi vadí.

Neschvalujete politický handl? Výborně. Já také ne. V tom případě ovšem neschvaluji tvorbu povolebních koalic politických stran a následně jejich koaliční programy. Mechanizmus tvorby povolebních (obvykle vládnoucích) koalic totiž není obsahem žádného zákonného předpisu a neschvaluje je hlasováním žádný občan. Koaliční program je zásadně odlišný od jednotlivých programů, pro něž byly občany voleny politické strany.Pokud je tvořen politický kompromis v tom smyslu, že že programy předvolební všech koaličních stran jsou měněny a to zásadně, potom by měly následovat nové volby nebo referendum, kde by většina občanů mohla tyto koaliční programy schvalovat. Jinak je činnost koalic nelegální a nelegitimní (viz význam těšchto pojmů ve slovníku cizích slov).

J. Effenberk 5.8.2013 13:30

Re: Co mi vadí.

Tak to bychom se současným volebním systémem z voleb nevyšli. Myslím, že jedinou možností k důslednému realizování vlastního volebního programu je jen velmi výrazný většinový systém. Ale jak k němu? Pokud se dobře pamatuji, už jednou ústavní soud takovou snahu o změnu nekompromisně zamítl.

P. Čech 5.8.2013 16:23

Re: Co mi vadí.

Jak z toho? Komplexní revizí  ústavy. V tom případě bude muset Ústavní soud mlčet.

F. Matousek 5.8.2013 10:25

Re: Co mi vadí.

tak a ne jinak je to.

A závistivej póvl jásá . Komunist - twist jako vysitej.

Jeden krok dopredu, dva nazad, za neustálého tleskání do rytmu .

J. Kombercová 5.8.2013 10:33

Re: Co mi vadí.

K poslední větě... možná proto, že máslo na hlavě má ledaskdo a nechce na sebe upozornit... když už se tedy policie zajímá. Ale to je jen můj dojem a netrvám na něm.

M. Šejna 5.8.2013 9:54

pan Polanecký dost přehání

Žaluda měl být podle Polaneckého vyhozen už dávno, ale protože ho vyhodil ministr Rusnokovy vlády, tak je to špatně. Jinými slovy, kdyby Žaludu vyhodil ministr Nečasovy vlády, tak by to bylo správné.

Ředitel ND Burian byl sice vyhozen velmi netakticky, ale je zajímavé, že po návratu Buriana do funkce se herci už vrátit nechtějí a Burian je ani nepřemlouvá. V podstatě mu to vyhovuje. Vypadá to, jakoby byli na netaktickém vyhazovu Balvín s Burianem předem domluveni. Vyhozený a poté vrácený ředitel si totiž může v ND teď dělat, co se mu zlíbí. Má totiž podporu médií jako ten.

Zemanovo přepadové komando, jak Rusnokovu vládu nazývá pan Polanecký, nemuselo vůbec existovat, kdyby premiér Nečas nepodal demisi. Dodnes si lámu hlavu, který idiot mu tu demisi poradil. Mám pocit, že tím idiotem bylo grémium ODS.

J. Vintr 5.8.2013 10:40

Re: pan Polanecký dost přehání

To s tím Národním divadlem byl zcela nepochybně zastírací manévr. Zatímco byla média plná téhle vyslovené ptákoviny, tak nejspíš Zemanova vláda v tichosti provedla nějakou další lumpárnu ...

E. Heusinger 5.8.2013 11:03

Žádné strachy,

však on už to Rudolf odhalí.

J. David 5.8.2013 15:02

Re: pan Polanecký dost přehání

Jsem kulturní barbar. Umělce V.I.P. ignoruji, "nejvejš" jdu na ochotníky, abych je nějakou kačkou a demijónem podpořil. Co si tato námezdná čeládka myslí, že když opustí "zlatou kapličku", že nastane armagedon? Kultura, na kulturu bude jedinec mít prášule, které mu diferenciálně zbydou z berní, které m.j. deleguje i na kulturu. Proč pan Donutil nekočuje k výdělku svému, a sedí, jak ta pecka na hovně v ND, za peníze berních poplatníků? Jak za Matěje Kopeckého, ať si komedianti vydělají svoji mzdu kumštem, a nikolivěk paušální berní daňových poplatníků. Mají tantiemy i autorská práva. Bon. Ale ať neopruzují, jak v roce 1989. Kouzelná transmutace, bolševikovi všici lezli do řiti, a najednou jsou to demokraté. Zmetci všech zmetků, zkrátka komedianti, převlékači kabátů v rolích.

ND je mi u řiti, tam již nejde o premisu "Národ sobě". Tam jde o kšeft vyvolených. Netřeba dlouho hledat.

I. Pujman 5.8.2013 9:48

a co jiná teorie

hysterické reakce na kroky Zemana a jím jmenované vlády jsou zajímavé z jiného hlediska, než jen ze strašení "diktaturou". Je zajímavé si spojit, koho že se výměny postů vlastně týkají. Od elegantního vyšoupnutí bratrstva kočičí pracky od nejvyšších ministerských postů rozhodujících o veřejných financích (ministrů "pravicové" vlády tisíckrát profláknuté korupcí a neodbornými, zato pořádně drahými rozhodnutími, za které nikdo nikdy nemohl a nenesl odpovědnost) se totiž dostává i na jejich fámulusy, kteří tu špinavou práci pro ně dělali, donášeli informace a působili ve státních institucích jako převodové páky jejich přání a bokem domluvených rozhodnutí. Teprve TÍM dochází ke konečnému odstřižení od ovládání tzv. "státní moci" tímto "bratrstvem". Jiná věc je, zda nepřijde "bratrstvo" jiné. Nicméně z hlediska 90% obyvatel tohoto státu, kterým praktické dopady "politiky" bratrstva odstavovaného od moci Zemanovci v lepším případě řádně komplikovaly život, v horším jim ho i často ničily, je to dobrá zpráva. Nedivím se, že staré "bratrstvo" tak vyvádí a jeho fámulusové křičí a křičí a křičí....

J. Vintr 5.8.2013 9:25

Kdyby se Zeman rozhodl zavést diktaturu

(neříkám že chce), tak k tomu má už dnes v ruce všechny prostředky a nikdo by mu v tom nezabránil. Přes své ministry může obsadit jakákoliv místa ve státní správě, ve vedení armády a policie svými lidmi. Mohl by, kdyby na to přišlo, klidně poslat do parlamentu hordu zakuklených policistů a pod záminkou likvidace korupčního hnízda zavřít všechny poslance do vězení - a "lid" by mu za to nepochybně tleskal (i když by na ně ve skutečnosti stačilo jen udělat bu-bu a odhlasují drtivou většinou všechno, na co si vzpomene). Může klidně nechat přes ústavní soud, kde už má také svoje lidi, zakázat (některé) politické strany a zmanipulovat volby tak, aby s převahou vyhráli jeho lidé. A nikdo by proti tomu nic neudělal. Nebo si dovedete představit, že by nějaký nižší armádní velitel navzdory svému vyššímu velení vytáhl se svými jednotkami na Prahu na obranu demokracie? Nebo že by totéž udělaly nějaké policejní složky? Nebo že se dokonce srotí naši bodří občané a půjdou na Hrad vyhodit diktátora z okna? Nebo že k nám vtrhnou vojska NATO a udělají zde pořádek? Naprosto nereálná a směšná představa.

Jasně, zní to jako hodně přitažené za vlasy, ale je to zcela reálně možné. Takže teď záleží jen na Zemanovi (přesněji řečeno na těch, kteří si ho dosadili na Hrad) jak daleko půjde ...

P. Lenc 5.8.2013 8:20

Podle řevu

některých diskutujících se jste trefil do černého.

T. Kočí 5.8.2013 8:49

Re: Podle řevu

Souhlas.Pan Polanecký to trefil.